Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 351 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Majorka - nocleg
#241 PostWysłany: 12 Lip 2015 15:26 

WITAM,

wraz z przyjaciółmi planujemy wyjechać na Majorkę na dwumiesięczne praktyki, a dokładniej do Palma de Mallorca. Znacie może jakieś strony gdzie możemy znaleźć mieszkanie bądź chociaż pokoje na wynajem [oczywiście w miarę przystępnych cenach]. Zależy nam na czasie. Z góry dzięki za pomoc!!
 Profil Relacje PM off  

Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙 Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙
Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦 Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦
#242 PostWysłany: 30 Lip 2015 21:48 

niebieski
Ja polecam Hostal de Caravella w Cala D'or. Fajna miejscowość, wszystkie budynki białe. Sporo turystów ale raczej spokojnie.
Hotel 3 minuty od plaży. W samym centrum. Parking za darmo troszkę od hotelu ale 3-4min spaceru najwyżej.
Lokale wszędzie wokoło.
Właśnie stamtą wróciłem - 6 nocy wyszło 357 eur płatne gotówką na miejscu. Rezerwacja przez booking.com
Co ważne - brałem superior room. Pokój z wielkim tarasem. Do tego pokój dzienny z częścią kuchenną - jest mikrofala, lodówka, sztućce, talerze, czajnik i zlew. Nie ma kuchenki czy patelni. Duży TV z programami - sprawdziłem i coś było, ale nie oglądam na wczasach TV. Net działał nieźle, potrzebne hasło na recepcji.

Bardzo dużo, podwójne łóżko. Chyba nawet w hotelach 5* takiego nie miałem. Czysto, sprzątane 6 dni w tygodniu. Spora łazienka z dużym prysznicem. Trzeba trochę wejść po schodach, nie ma windy. Klimatyzacja i wiatrak, bez klimy ciężko by było w lipcu na Majorce. Dostępne maty i parasole plażowe za free.

Naprawdę polecam! Cala D'or ma fajne plaże, blisko do Mondrago również. Z lotniska niecałe 60min jazdy - ok. 55km. Fajna przystać dla jachtów - polecam spacer. W tej cenie wg mnie świetna opcja. Szczególnie ten taras. Normalne pokoje miały tylko małe tarasy - u nas mnóstwo miejsca. Zaraz naprzeciwko jakiś dobry hotel 4* - widać ludzi na malutkich tarasach. A u nas nawet leżaki do opalania dostępne. Czysto i przyjemnie, dobra obsługa. Przeglądałem różne oferty, ciężko było coś znaleźć ok. 1500 PLN/6 nocy w lipcu i teraz widzę, że wybór tego noclegu był idealny! W tej cenie w sezonie ciężko coś znaleźć niezłego a tutaj naprawdę wart każdej złotówki. Zresztą opinie z booking.com nie kłamały ...

Aha, mieliśmy auto, zrobione 940km w ciągu 6 dni.
Wbrew pozorom nie jest tak daleko. Do Alcudii dojazd max. 75min. Do Cala Millor 50min. Na Es Trenc ok. 45min. Kilkanaście minut do plaż w Mondrago. Tutaj polecam plażę S Amarador - dla mnie dużo lepsza niż Mondrago.
Do katedry w Palmie poniżej 60min.
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 05 Sie 2015 14:44 

Witam wszystkich :) przebrnąłem przez sporo stron tego tematu ... ale zadam pytanie jeszcze (ponieważ zależy mi na jak najbardziej "aktualnych" ) mam nadzieje, że nikt się nie oburzy :)

Mianowicie od 10 września do ok 15-16 będziemy we dwie osoby na Majorce... szukamy sprawdzonego hostelu, kwater ewentualnie hotelu w przystępnej cenie. Najlepiej w granicy 1km do plaży choć to nie przymus ponieważ zamierzamy wypożyczyć samochód. Ktoś ma coś aktualnego / ciekawego ? Będę wdzięczny :)
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 17 Sie 2015 21:29 

My wrocilismy wlasnie z Majorki i dla plywajacych na zaglach polecamy 9 metrowy jacht u Janka w Sa Rapita ( przy Es Trenc). Wynajem za dobre pieniadze i plywanie po pieknych zatoczkach. My bylismy we dwojke ale juz w czworke wychodzi tanio. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 18 Sie 2015 00:35 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
niebieski
Tanio czyli ile mniej więcej wychodzi za wynajęcie takiej łódki?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 20 Sie 2015 22:37 

Jacht jest 9 metrowy, ceny w Marinie gdzie stoi sa zabojcze bo nawet kolo 2500 Euro za tydzien czarteru. Chlopaki chca kolo 1000 euro za tydzien ale idzie sie dogadac, spanie jest, plywanie jest , atmosfera jest i majorka od strony morza to nie to samo, kotwica i stoisz na lazurowej wodzie . Albo wplywasz w jakas przyjemna zatoczke w poblizu Porto Colom i kapiele z dala od tlumow. Dla zeglarzy tym wieksza frajda. Przy 4 osobach to koszt zaden. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off
AlbertT lubi ten post.

#247 PostWysłany: 10 Paź 2015 15:11 

Szukam innych sprawdzonych stron (oprócz Home Away i AirBnb) na niedrogie apartamenty na Majorce. Interesuje mnie apart. (może być studio) dla 2 osób do 500 euro/ tydzień najchętniej Cala Sant Vincent lub Alcudia. Wszystkie odpowiedzi jakie dostaję na sierpień 2016 to ceny mnie przerażają, chociaz w ofercie na stronce są duzo niższe. Może macie jakieś stronki o których nie wiem???
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 13 Paź 2015 13:17 

Loty: 2
Kilometry: 3 964
smaartins napisał(a):
Janka w Sa Rapita ( przy Es Trenc).

1000 Euro za tydzień - brzmi bardzo interesująco. Daj namiary na tego Janka, jak go znaleźć?
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 13 Lis 2015 12:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Cześć,

za miesiąc wybieramy się z rodziną na Majorkę, szukamy jakiegoś domku, apartamentu na 5 nocy.
Nie mam w zasadzie żadnych wymagań co do lokalizacji, może być w mieście, może być poza, najważniejsze żeby był widok na morze, im bliżej plaży, tym lepiej oczywiście.

Żadne z nas jeszcze tam nie było, więc nie za bardzo wiemy gdzie najlepiej szukać i jakich cen się spodziewać, dlatego zwracam się do mądrości zbiorowej ;)

Jak do tej pory najlepsza oferta jaką znaleźliśmy, to 2-3 sypialnie w mieszkaniu z widokiem, za około 180-200 zł/noc.
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 13 Sty 2016 11:56 

Loty: 40
Kilometry: 104 012
Szukam noclegu dla 12 osób rodzina złożona z 11 dorosłych i nastolatki 13 lat - najlepiej okolice od Arenal po Palma de Mallorca.
Termin 18.06-27.06.2016. Niestety nie ma nic w sensownym przedziale cenowym dla tylu osób, musiałabym podzielić rodzinę na różne lokalizacje ( z Airbnb) np. Hotele są jakieś mega drogie... chyba nie uda mi się mieścić w około 250 EUR za osobę... może macie jakieś namiary... znajomości w biurach podróży ;)....
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 13 Sty 2016 13:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Zmień lokalizację, np. Cala d'Or lub okolice, masz tam piękne piaszczyste plaże zatoczkowe i niższe ceny.
rw30 lubi ten post.

#252 PostWysłany: 01 Mar 2016 01:49 

Witam wraz z narzeczoną jej bratem i ich mamą wybieramy się na Majorkę w terminie 11 do 19 kwietnia. Aktualnie przeglądam oferty z Wimdu, ale postanowiłem, że zapytam forumowiczów. Mama jest wygodna i chciałaby hotel z wyżywieniem, my zaś chcemy zdać się na siebie. Mamy zamiar wynająć auto na pełny okres i zwiedzać każdą plażę i ciekawy zakątek. Co w takim przypadku polecacie by wyszło dobrze cenowo jak i było wygodnie? Z góry dziękuję za odpowiedź !
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 12 Mar 2016 14:18 

Zbanowany
Witam. Poszukuje noclegu na Majorce dokładnej daty nie zam czekam, aż bedzie dobra oferta na lot. Czy znajde noclegi w domach prywatnych jak to ma miejsce w Chorwacji czy jednak musze być zdany na hotele. Zawsze szukałem noclegów w Chorwacji wpisujac w google apartmani/sobe i miałem strony z ofertami bezposrednio do włascicieli domow.
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 12 Mar 2016 17:00 
Awatar użytkownika

Poszukaj na Airbnb, tam można znaleźć fajne apartamenty w dogodnej lokalizacji. Jakby coś to podsyłam link polecający do założenia konta ze zniżką ok. 77 zł na pierwszą rezerwację http://www.airbnb.pl/c/dciuk?s=8

-- 12 Mar 2016 16:05 --

My korzystając z Airbnb znaleźliśmy akurat ten apartament https://www.airbnb.pl/rooms/4229856 położony nad samym morzem za przystępna cenę, ale to było w niskim sezonie.
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 13 Mar 2016 02:40 

W Hiszpani inaczej niż w Chorwacji jest bardzo dużo aparthoteli dysponujących setkami apartamentów, bardzo wygodnymi dla grupy turystów i w niskich cenach. Znajdziesz je na portalach alpharooms.com ,travel republic.com , hotelscombined.com. , booking.com.

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 17 Maj 2016 18:12 

Witam
Koledzy czy jest jakieś fajne miejsce noclegowe na Majorce w okresie 27.07-03.08.2016
3os. dorosłe 1 dziecko. Jakieś oczywiście nie za drogie.
Jakie kierunek polecacie.
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 24 Maj 2016 23:00 

niebieski
Mieszkał ktoś w ostatnim roku w hotelu Palma Mazas w El Arenal na Majorce? To najtańsza oferta jaką znalazłem z wyżywieniem. Nie oczekuję luksusów, ale jakieś minimum hotel powinien spełniać, wobec czego czekam na Wasze cenne opinie.
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 09 Cze 2016 12:06 

Kto korzystał z ofert Airbnb? Jak to wygląda z przekazaniem apartamentu, jeżeli właściciel nie mieszka na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 09 Cze 2016 12:53 

niebieski
Na dzień, dwa przed przyjazdem wynajmujący prześle ci meila z pytaniem kiedy przyjedzież. W tedy lub oczywiście wcześniej ustalicie godzinę spotkania. W Jerozolimie nie widziałem hosta, przez telefon podał szyfr
do zamka i objaśnił jak korzystać z apartamentu.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
monicca lubi ten post.

#260 PostWysłany: 25 Cze 2016 20:59 

Loty: 1
Kilometry: 1 775
Macie jakieś sprawdzone opcje z all inclusive w okolicach alcudi?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 351 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość