Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 351 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Majorka - nocleg
#221 PostWysłany: 16 Cze 2014 08:44 

Cześć,
Mam do was pytanie w drugiej połowie sierpnia wybieramy się do Hiszpanii(albo Andaluzja albo właśnie na tą wyspę) teraz myślę, gdzie się zatrzymać.
W sumie po oglądnięciu wielu zdjęć i poczytaniu wielu opisów najbardziej przekonałem się do miasteczka Paguera(fajna zatoczka, lasy i góry w okolicy).
Czy może ktoś z was coś powiedzieć o tym miejscu?
Jedziemy razem z małżonką także powiedzmy ,że z 3 dni spędzilibyśmy na leżeniu plackiem, fajnie by było np. na rowerach pojeździć po okolicy, dobrze by było jakby była też możliwość jakiegoś wyjścia na imprezę wieczorem może z dwa razy.
Resztę czasu spędzimy już na zwiedzeniu jak największego obszaru na wyspie.
 Profil Relacje PM off  

Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙 Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙
Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦 Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦
#222 PostWysłany: 24 Cze 2014 17:23 

niebieski
Mam nadzieję, że nie zostanę zbanowany za podbicie tematu, ale upłynęło trochę czasu od poprzedniego wpisu. Był ktoś?
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 24 Cze 2014 18:13 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 8 456
Hej!
Czy znacie jakieś strony internetowe z tanimi noclegami na Majorce? Planuję polecieć na własną rękę i ogarnąć sobie jakiś fajny niedrogi nocleg w drugiej połowie sierpnia na 10 nocy...Korzystaliście może kiedyś z takiej opcji wakacji na własną rękę? Możecie coś polecić ? Pobyt może być z wyżywieniem lub bez.

Z góry dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 11 Lip 2014 09:24 

Pytanie do osób, którzy nie nocowali w hotelach :)

Jakieś fajne, spokojne plaże, gdzie można się kimnąć w namiocie? :)
Ewentualnie inne miejscówki, które polecacie.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 11 Lip 2014 12:01 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
mench napisał(a):
Pytanie do osób, którzy nie nocowali w hotelach :)

Jakieś fajne, spokojne plaże, gdzie można się kimnąć w namiocie? :)
Ewentualnie inne miejscówki, które polecacie.

Cala Varques na wschód od Manacor - dość popularna mimo, że dość ciężko tam trafić i nie da się dojechać do samej plaży autem. Widziałem tam trochę osób biwakujących na dziko - był jeden starszy gość w namiocie pod lasem i mała grupka Rosjan w typie hipisów mieszkających w jaskini zaraz przy plaży. W ciągu dnia jak napisałem jest trochę ludzi (nie ma jednak tłumów), wieczorem myślę jednak, że będzie cisza i spokój, a być może i fajne kameralne towarzystwo.
Fajne i małe plaże ciężko dostępne są też na północy, trochę przed latarnią morską , a za punktem widokowy Formentor. Nie da się tam o ile wiem dojechać samochodem, bo główna droga wiedzie sporo wyżej, a jest ładna plaża po północno-zachodniej stronie półwyspu.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 16 Lip 2014 08:31 
Awatar użytkownika

Kilometry: 8 456
szukamy kogoś kto chciałby się do Nas (ja i moja dziewczyna) dołączyć do noclegu na majorce :-)
lecimy 20/08 do 31/08

#227 PostWysłany: 11 Sie 2014 15:24 

Kilometry: 3 825
niebieski
orfik11 napisał(a):
Witam. Ja 14.04 zarezerwowałem pokój czteroosobowy w Santa Ponsa na dwa noclegi, 30.05-01.06 za całe ...30 euro za całość. Płatność na miejscu i...bezpłatna anulacja. Dodam, że z widokiem na Morze. Pozdrawiam

Możesz podać namiary na te apartamenty? Zależy mi na pobycie w tym mieście a jakoś nie widzę innych fajnych opcji. Ktoś zna?
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 13 Sie 2014 13:12 

Cześć wszystkim,

zajrzałem tutaj ponieważ chcę Wam opisać ofertę z jakiej skorzystałem wraz z 3 osobami na Majorce. Oferta dotyczy kwater reklamowanych na stronie http://kwatery-majorka.pl/cala-millor-2/. Jeżeli ktoś jest zainteresowany tą ofertą, to gwarantuję - NIE MACIE SIĘ CZEGO OBAWIAĆ. To naprawdę porządni ludzie, kontakt z nimi jest niezwykle sprawny, odpowiadają na wszystkie pytania, a co najważniejsze to Polacy, więc nie ma bariery językowej. To, że ktoś chce np 50% wartości całego pobytu jako zaliczkę, to w mojej ocenie jest zrozumiałe. Bo nikt nie będzie rezerwował za darmo, a jak ktoś nie przyjedzie to kto inny traci możliwość wypoczynku w tym miejscu, jak i właściciel traci możliwość zarobku. Jest to sensowna forma zabezpieczenia, a tak jak napisałem powyżej - to są naprawdę bardzo w porządku ludzie, godni zaufania, życzliwi i pomocni. Po wpłaceniu 50% zaliczki otrzymaliśmy od razu potwierdzenie wpłaty określonej gotówki, zaś drugą część wpłaca się na miejscu. Na potwierdzeniu były pełne dane osobowe, więc zawsze ma się jakieś konkretne informacje. Oczywiście ktoś powie - ale to można wszystko wymyślić itp, a później z kasą zniknąć jak bańka mydlana, ale ja z własnego doświadczenia mówię, że tak nie jest i z całą odpowiedzialnością polecam tych ludzi.

Ważną informację jest fakt, że państwo oferują możliwość odbioru z lotniska. Pan Damian czekał na nas przy wejściu na parking. Informację jak dotrzeć na parking, otrzymaliśmy w mailu potwierdzającym naszą rezerwację. Wszystko było klarownie opisane.
Lotnisko jest oddalone od lokalizacji, w której byliśmy ok 70km, więc jedyną formą dojazdu poza prywatnym samochodem, to autobus. Autobus kosztuje około 10-11 euro. Jest to alternatywa. My skorzystaliśmy z formy odbioru z lotniska, więc w czasie godzinnej jazdy Pan Damian powiedział nam wiele ciekawych i praktycznych rzeczy, np gdzie warto dobrze zjeść, jak wyglądają ceny w sklepach. A także praktyczne informacje, jak np to, że chleb tylko ładnie wygląda, ale jest w ogóle niesłony i niedobry, za to smaczne są bagietki - i to prawda. Koszt za transport w jedną stronę to 50 euro od samochodu. Czyli nas wyniosło 12.5euro za głowę, więc o 2 euro drożej od autobusu, za to z dowozem do domu, bez błądzenia po ulicach miasta, którego się nie zna. W mieszkaniu Pan Damian wszystko objaśnił i jakby co to kazał dzwonić.
Pomocny człowiek, z którego informacji warto skorzystać.

Na wstępie muszę powiedzieć, że zdjęcia, które są przedstawione w tej ofercie nie odwzorowują tego co jest naprawdę. W rzeczywistości jest o wiele lepiej. Z balkonu widać morze, jak się wychodzi z apartamentu to dosłownie 2 minuty wolnym spacerem i jest się na plaży. Lokalizacja jest kapitalna. W środku bardzo przestronna łazienka, trzy pokoje. W jednym jedno duże łóżko, a drugim zaś dwa osobne. Oba warianty bardzo wygodne. Dodatkowo w pokoju przechodnim między jednym a drugim znajduje się bardzo duży okrągły stół, przy którym spokojnie 4 osoby się zmieszczą + zastawa stołu. Obok stołu znajduje się jeszcze jedno łóżko, taka kanapa rozsuwana, bardzo wygodna. Kuchnia również jest całkiem obszerna, dwie osoby mogą jednocześnie wykonywać różne czynności. Jest kuchenka gazowa na 4 palniki, bardzo dużo szklanek, talerzy, także nie trzeba tego targać ze sobą. Śmiało można tam przygotować obiad/śniadanie czy kolację dla 4 osób - tak jak my robiliśmy. Jedyny minus to brak elektrycznego czajnika, przez co amatorów kawy czy herbaty sytuacja zmusza do gotowania wody w garnku na gazie. To tylko taki minusik.
Bardzo dużą zaletą jest również długi i całkiem szeroki balkon, na którym znajdują się dwa krzesła i stoliczek. Jak wspomniałem z balkonu widok rzucony jest na morze i plażę, zatem wieczorem bardzo przyjemnie można spędzić czas, gdy morska bryza zawiewa ( a to rzadkość :)).
Dodatkowo w każdym z pokoi są ogromne szafy, a w nich prześcieradła, koce na plażę oraz ręczniki. Również nie trzeba się tym martwić pakując walizkę na wylot.

Mieszkanie naprawdę BARDZO GODNE POLECENIA. Cena to 80 euro za 4 osoby, więc jak na tę lokalizację jest to cena idealna.
Klatka mieszkaniowa przez, którą się wchodzi nie jest jakoś mocno zaludniona, przez co nie ma też hałasów czy innych przeszkadzajek.
Jedyny minus - nie ma windy, ale to tylko 3 piętro - więc dla zdrowia śmiało można pochodzić przez okres wyjazdu.
Mieszkanie posiada naprawdę wysoki komfort.
Niestety dla osób spragnionych i uzależnionych od internetu, w mieszkaniu nie ma Wi-Fi. Jest to jednak wynik, zbyt drogiej usługi, a na wakacje jedzie się odpocząć - więc ja to traktuję jako plus :)
Okolica również nie należy do najgłośniejszych. Wiadomo - ludzie często wieczorami przesiadują na pobliskiej plaży, ale w żaden sposób nie wpływa to na ciszę nocną. Ostatniej nocy trafiliśmy akurat na jakiś festyn,który miał swoje miejsce na plaży, więc było trochę głośniej ale to bodajże do 23-24 maksymalnie. Na przeciwko mieszkania znajduje się hotel i tutaj jedynym momentem kiedy jest wzmożony hałas, to czas kiedy przyjeżdżają nowi lokatorzy. Odbywa się to o każdej porze dnia, więc nie ma reguły na każdy dzień - kiedy ciszej, kiedy głośniej. Ale to tylko moment i idzie wytrzymać :)
Na dole pod mieszkaniem znajduje się kawiarnia z lodami, wykorzystująca mrożony jogurt a nie zwykłe lody jako główny składnik. Pan sprzedający mówi bardzo dobrze po angielsku więc komunikacja nie stanowi problemu. Ceny są od 3euro za małego loda do 3.75 euro za dużego. Plusem jest fakt, że sami wybieramy dodatki. A, no i najważniejsze, kawiarnia posiada darmowe publiczne Wi-Fi, które sięga w mieszkaniu na balkonie, jakby ktoś koniecznie chciał sprawdzić Pudelka :)

Pobyt był naprawdę rewelacyjny. Z polecenia Pana Damiana, skorzystaliśmy trzy razy z hiszpańskiej restauracji, która jest oddalona od mieszkania jakieś 2-3 minuty pieszo. Jedzenie tam jest naprawdę rewelacyjne - szczególe łosoś i sola. Wszystkie cztery posiłki podawane są w jednakowym czasie, więc nikt na siebie nie patrzy i nie zagląda komuś w talerz. No i ważną informacją jest, że obsługa restauracji mówi po angielsku. Restauracje blisko plaży charakteryzują się droższym menu oraz niezbyt dobrym jedzeniem, więc zdecydowanie nie warto. Natomiast przy plaży warto wejść do pubów, w których za 5-6 euro można wypić naprawdę dobre, różnorodne drinki.

W ostatnią noc, Pan Damian po nas przyjechał i w godzinę spokojnie dojechaliśmy na lotnisko, wymieniając się wrażeniami.
Myślę, że jeżeli osoba jest zadowolona ze świadczonych usług, takich jak to mieszkanie to warto napisać obszerniejszą opinię, by innym ludziom było łatwiej w podjęciu decyzji. Przekonaliśmy się na własnej skórze, że właściciele strony kwatery-majorka są rzetelni, konkretni a także niezwykle pomocni w wielu kwestiach i naprawdę podsumowując WARTO IM ZAUFAĆ, a wakacje na Majorce będą naprawdę przyjemne.

Pozdrawiam Was i serdecznie polecam to miejsce i tych ludzi.
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 20 Sie 2014 16:28 

Matkas napisał(a):
Witam,

zdecydowałem się na pobyt w pensjonacie Sa Coma (http://www.noclegi-majorka.pl/apartamen ... #Pensjonat). (...)

I jak oceniasz to miejsce (niestety nie mogę wysłać PW)? Lecę z żoną i 1-roczną córką 28.09-10.10.2014 i wstępnie zarezerwowałem pokój w http://www.africamar-aparthotel.com/ . Plusem jest akceptowalna cena i bliska plaża. Ale zacząłem zastanawiać się na pensjonatem Sa Coma (http://www.noclegi-majorka.pl/apartamen ... #Pensjonat), gdzie pobyt byłby trochę droższy, a mielibyśmy dostęp do kuchni, co ułatwiłoby by nam przygotowywanie posiłków.
Może to pytanie też do NoclegiMajorka: Czy pensjonat ten nadaje się na spędzenie tam wszystkich 12 dni dla młodej rodziny z dzieckiem? Kuchnia jest rozumiem współużytkowana, jak wygląda sprawa z łazienką? Czy nie będzie problemu jak dziecko obudzi się w nocy i zacznie płakać (nie jest to regułą, ale może się zdarzyć)? Czy w pobliżu znajduje się jakaś plaża nadająca się do użytku (wiem, że może być już wtedy zimniej)?

Zastanawiamy się nad wypożyczeniem samochodu, czy przy pensjonacie byłoby na niego miejsce?
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 17 Paź 2014 10:48 

Ja osobiście polecam Alcudie. Jeśli chcecie odpocząć ,a nie jesteście nastawieni na imprezowanie to idealny wybór. Plaże są tam przepiękne , śliczna klimatyczna starówka i spokój. Korzystałam z opcji AirBnb i również polecam: apartament na pietrze , sypialnia 2os. z własną łazienką i ogromnym tarasem na wyłączność : https://www.airbnb.pl/rooms/252425 .
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#231 PostWysłany: 03 Gru 2014 16:21 

niebieski
Może niezbyt low cost'owo ale z pewnością przyjemnie.
W każdym bądź razie miło wpominany pobyt.
Przy dłuższym czasie wynajmu możliwość negocjacji z gospodarzem.
https://www.airbnb.pl/rooms/2769654?s=b5NY
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 03 Gru 2014 16:47 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
stetoskopka napisał(a):
Ja osobiście polecam Alcudie. Jeśli chcecie odpocząć ,a nie jesteście nastawieni na imprezowanie to idealny wybór. Plaże są tam przepiękne , śliczna klimatyczna starówka i spokój. Korzystałam z opcji AirBnb i również polecam: apartament na pietrze , sypialnia 2os. z własną łazienką i ogromnym tarasem na wyłączność : https://www.airbnb.pl/rooms/252425 .

Ja również polecam Alcudie, nocleg mieliśmy w hotelu Astoria Playa http://www.booking.com/hotel/es/astoria-playa.pl.html, pyszne jedzenie, świetny klimat, jeszcze raz bardzo polecam :)
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 21 Gru 2014 19:28 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 151 066
srebrny
Witam

Potrzebuje namiar na spokojny nocleg. Będziemy z 1,5 rocznym dzieckiem. Jeżeli ktoś ma sprawdzone namiary i może pomóc będę zobowiązany. Preferowany nocleg ze śniadaniem w okolicach stolicy ........ tak żeby z transportem z lotniska było akuratnie.
Planuje być na majówkę - pytanie do osób będących tam w tym okresie: jak z ruchem turystycznym - tłumy czy raczej spokojnie?

Z góry dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 15 Sty 2015 23:30 

Loty: 61
Kilometry: 105 593
niebieski
Cytuj:
Planuje być na majówkę - pytanie do osób będących tam w tym okresie: jak z ruchem turystycznym - tłumy czy raczej spokojnie?

Z noclegami w okolicach Palmy nie pomogę. Na pewno nie Gala Hotels.
Jeżeli chodzi o ruch turystyczny, ja byłem pod koniec maja, to widać było jak zaczyna się większy ruch z dnia na dzień, choć jeszcze nie sezon. Ale nie były to okolice Palmy,lecz Cala d'or i dalej.
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 16 Sty 2015 01:07 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zibid napisał(a):
Potrzebuje namiar na spokojny nocleg. Będziemy z 1,5 rocznym dzieckiem. Jeżeli ktoś ma sprawdzone namiary i może pomóc będę zobowiązany. Preferowany nocleg ze śniadaniem w okolicach stolicy ........ tak żeby z transportem z lotniska było akuratnie.

My byliśmy na długi weekend majowy 2014 w Aparthotel Fontanellas Playa (koło Palma Aquarium). Dojazd z lotniska szybki (autobusem kilkanaście minut). Na plaży pusto, w knajpach ruch dość mały.
Rok wcześniej byliśmy 1 noc w Hotel Helios (200 m od Fontanellas Playa), ale był gorszy (m.in. niewygodne, skrzypiące łóżko).
W Fontanellas Playa jest fajny podgrzewany basen wewnętrzny (byliśmy praktycznie zawsze tam sami). Nasza 4-letnia córka mogła popluskać się, bo zewnętrzny basen był dość chłodny i wiał wtedy chłodny wiatr. Jest tam też klubik dla dzieci. Hotel może nie najtańszy, ale b. fajny.
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 18 Sty 2015 00:07 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 151 066
srebrny
skrzat napisał(a):
My byliśmy na długi weekend majowy 2014 w Aparthotel Fontanellas Playa (koło Palma Aquarium). ..................

Dzięki Skrzat
Wygląda dość dobrze. Jest blisko lotniska - czy nie jest to uciążliwe? Szczególnie w nocy startujące i lądujące samoloty. Małżonka hałasu nie trawi .... :ugeek:

Kwatery-Majorka napisał(a):
Witam
Moze to spokojne miejsce z dzieckiemm bylo by cos dla ciebie
pozdrawiam
Damian
http://pensjonat-majorka.pl/

Dziękuję za namiar - chcemy być bliżej stolicy. Jako w zastępstwie ..... może skorzystamy.
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 18 Sty 2015 00:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Zibid: Nie jest uciążliwe, przynajmniej my nie zauważyliśmy tego :)
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 20 Lut 2015 13:40 
Awatar użytkownika

Z tego co pamiętam to płaciliśmy około 200 euro za tydzień, z ubezpieczeniem. A co do noclegu, mieszkaliśmy w El Arenal w fajnym hotelu 3*, na nasze potrzeby był bardzo ok, o ile dobrze kojarzę Palma Bay. W sumie mogę polecić.
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 21 Lut 2015 10:23 

Loty: 187
Kilometry: 292 388
Zibid napisał(a):
Witam

Z góry dzięki.

My byliśmy w zeszłym roku, na początku czerwca z 15 miesięczną córką w Arenal w hotelu Piñero Bahia de Palma- hotel bardzo przyzwoity.Hotel dość duży. Zdarzają się wycieczki szkolne i młodzież lubi sobie pokrzyczeć, ale generalnie spokojnie.
Blisko do plaży, baaardzo długa przyjemna promenada do spacerów z wózkiem.
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 28 Cze 2015 15:43 

Hej,
Poszukuję noclegu w Palmie na Majorce w dniach 4-10 Lipca 2015 jeśli ktoś ma jakieś konkretne namiary z wolnym miejscem w tym konkretnym terminie to bardzo proszę o informację Z góry dziękuje:-) Nocleg dla 2 osób, pokój prywatny
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 351 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość