Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 351 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Majorka - nocleg
#121 PostWysłany: 28 Kwi 2013 19:26 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
malami34 napisał(a):
Mam pytanie odnośnie 1 noclegu w Palmie. Przylatujemy o 23, w następnym dniu wsiadamy na łódkę o 12 i tu moje pytanie gdzie w miarę tanio można przenocować koło lotniska - będzie z nami córka i nie chcę jej bardzo męczyć.

Spróbuj poszukać czegoś w Can Pastilla, niedaleko lotniska i dość tanio. Ja nocowałem w Roc Linda i polecam jako stosunek cena/jakość.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙 Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙
Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦 Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦
#122 PostWysłany: 28 Kwi 2013 21:24 

Loty: 14
Kilometry: 21 752
Ja także nocowałam w hotelu Roc Linda, ok.1,5 km od lotniska, śmiało mogę polecić :) Tanio, pokój przytulny, łazienka czysta, no i pyszne śniadania :)
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 29 Kwi 2013 10:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Roc Linda jest spox, pytanie czy macie twardy sen czy nie ---- bardzo wyraźnie słychać startujące / lądujące samoloty
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 29 Kwi 2013 11:54 

rw30 napisał(a):
Roc Linda jest spox, pytanie czy macie twardy sen czy nie ---- bardzo wyraźnie słychać startujące / lądujące samoloty

Naprawdę? Byłam tydzień temu i dźwięk samolotów był prawie niezauważalny :) Być może w sezonie, gdzie ilość samolotów znacznie się zwiększa, hałas może być odczuwalny.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 29 Kwi 2013 12:04 
Awatar użytkownika

srebrny
nie, tak sobie tylko żartuję żeby podważyć Twoją opinię i żeby sobie nabić posta tysiąc pińcet ileś
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 29 Kwi 2013 12:28 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Ja byłem w maju 2012 i też nie słyszałem startujących/lądujących samolotów. Może kwestia wrażliwości ;)

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 30 Kwi 2013 10:03 

@rw30 to było pytanie retoryczne...
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 30 Kwi 2013 21:21 

hej, dzięki za podpowiedz. Jak się tam dostac? taksówką? Choć muszę przyznać ze prawie 500 zł za dobę nieco mnie zszokowało.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 04 Maj 2013 21:04 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Jeśli ktoś szuka noclegu w okolicach Alcudii, to polecam Hotel Galaxia w Can Picafort. Pyszne jedzenie, zaskakująco dobry standard jak na jedną gwiazdkę i przystępną cenę.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 07 Maj 2013 12:57 

niebieski
Witam , czy ktoś mógłby podrzucić jakiś sprawdzony apartament na Majorce dla 5 osób lub stronkę gdzie takowe można znależć , :D
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 07 Maj 2013 13:08 

airbnb.com
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 13 Maj 2013 15:31 

Witam,
przejrzałem już chyba wszystkie tematy w tej kategorii, ale zawsze znajduje się najlepszą odpowiedź na swoje pytania, jeśli zada się je samemu. Rozważałem wybranie się ze znajomymi na tydzień, może mniej/więcej na Majorkę. Pragnę zaznaczyć, że nie jestem raczej typem osoby, która śpi pod namiotem, kąpie się w zimnej wodzie i to dla mniej oznaka "pełni życia". Nie muszę w 100% poznać Majorki, jednak chciałbym troszkę odbiec od typowego turysty, który jedzie tam do hotelu pięciogwiazdkowego po to, by, zamiast leżeć na plaży i korzystać z natury, pływać w hotelowym basenie.
Pewnie każdemu na tym zależy, ale, pragnę podkreślić, że, jako ludzie młodzi, od niecałego roku pełnoletni, zależy nam na zminimalizowaniu kosztów pobytu. Osobiście wolę wydać więcej pieniędzy na jedzenie/zwiedzanie, niż na koszt wynajmu pokoju. I tu pojawia się moje pytanie - czy ktoś z forumowiczów zna możne dobre miejsca, w których można tanio się przespać? Jestem raczej z tych osób, które nie wysiedzą na miejscu, więc w pokoju spędzać będę kilka-kilkanaście godzin dziennie pewnie tylko na sen, czy zjedzenie posiłku. Bo na pełnym zakwaterowaniu (chodzi mi o wyżywienie) mi nie zależy. "Gotować" mogę sam.
Posiadam prawo jazdy, więc, jeśli na Majorce nie panują inne zasady niż u nas, jestem w stanie wypożyczyć auto.
Czy wyspa ta jest jedną z tych cichych, spokojnych, gdzie życie jest dosyć ospałe, czy ludzie młodzi są tam w stanie znaleźć jakąś rozrywkę? Chodzi mi tu o jakieś dyskoteki, kluby?
Ogólnie, prosiłbym o jakieś porady co do wyjazdu. Mam nadzieję, że nie zostanę tu zwyzywany od ignorantów i kolejnego turysty, ktory nie wiedząc nic o państwie, chce do niego jechać. Tak, nic o Majorce nie wiem. Mój hiszpański kuleje, ale pojedyncze słowa wydukam. Po prostu, chciałem jakoś słonecznie spędzić wczesne wakacje pomaturalne.
A, jeszcze jedno - do aktywnych ludzi też nie należę. Zwiedzanie - chętnie, ale nie każdego dnia. Chcę też poleżeć i popływać w błękitnych wodach. :)

Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi :)
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 13 Maj 2013 15:43 
Awatar użytkownika

srebrny
polecam lekturę postów już dostępnych na forum, znajdziesz tam rozwiązania frapujących Cię problemów wraz z przykładowymi planami zwiedzania na 3-4 i inne ilości dni, namiary na noclegi wraz z opiniami, zdjęcia plaż, porady gdzie jeść i co tylko dusza zapragnie

zaryzykuję stwierdzenie że nie ma drugiego miejsca tak dobrze 'udokumentowanego' na tym forum jak Majorka
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 13 Maj 2013 15:43 

Przejrzałem praktycznie wszystkie i większość dotyczy spania pod namiotami, czy 2-3 dniowych podróży praktycznie bez spania. Ja tam chcę wypocząć, nie zwiedzać w hardcorowych warunkach ;)
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 13 Maj 2013 15:48 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Ja mogę Ci z czystym sumieniem polecić Hotel Galaxia w Can Picafort (rezerwuj przez doyouspain albo alpharooms). Za tydzień pobytu z HB zapłaciłem 170 euro za dwie osoby. Jedzenie bardzo dobre, świeże i jesz do oporu. Okolica należy raczej do spokojnych, nie widziałem tam zbyt wielu miejsc do imprezowania. Plaża szeroka, zadbana, woda czysta.

Wynajem auta w Twoim przypadku będzie trochę droższy z powodu wieku (masz mniej niż 25 lat), niemniej jednak polecam Ci albo rezerwować przez doyouspain, albo bezpośrednio w RecordGo, Vanrell lub Goldcar.

Z ciekawych miejsc które sam zwidziłem i mogę Ci polecić to Cap de Formentor, Alcudia, plaża Sa Calobra, Port de Soller, Valdemossa (z pomnikiem Chopina), Artę, Cala Ratjada i oczywiście samą Palmę :)
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 13 Maj 2013 15:49 
Awatar użytkownika

srebrny
to jedź w każde z miejsc opisanych w planie na 2-3 dniowe zwiedzanie i zostań extra jeden dzień na plażowanie, co Ty na to?
informacji nt. noclegów też jest masa, wiem bo sam pare miejsc polecałem i nie były to kempingi ani pola namiotowe
zdjęcia plaż i uwagi nt skakania ze skałek i gdzie to robić też są, nt imprez też

troszkę samodzielności, ponoć jesteś już pełnoletni
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 13 Maj 2013 15:56 

Tak, takiej odpowiedzi się właśnie spodziewałem. Że nie jestem samodzielny. Nie, nie napisałem tego wątku, by szukać odpowiedzi, które już padły na forum. Napisałem by uzyskać odpowiedzi na konkretne pytania.
vincenz - dzięki, zaraz przejrzę to o czym napisałeś :)
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 13 Maj 2013 16:11 

Pomysł pojawił się dziś, nie jestem z tych osób, które jadą w ciemno - wierz mi, gdybym miał jechać, przeczytałbym o Majorce wszystkie dostępne informacje. I nie, nie chcę jechać z biurem podróży, bo to dla mnie nie wakacje. Po prostu, napisałem z prośbą o informacje. Jeśli nie masz zamiaru mi ich udzielić, serdecznie dziękuję za Twoje wypowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 13 Maj 2013 16:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Apparat napisał(a):
Pomysł pojawił się dziś, ...

ale nie chcesz jechać jutro, nie?

już pomijając fakt, że się zaczyna sezon, że pewnie sporo już zarezerwowane, że lada dzień będziesz musiał czatować na bilety to Ty chcesz żeby ktoś dal Ci namiar na dobry hotel (w sumie to sam nie wiem czego chcesz ale dziwi mnie to skoro to taka świeżą idea) w miejscu gdzie cale miasteczka to same hotele.

zastanów sie naj sam pierw nad sprawami zasadniczymi a potem pytaj o szczegóły. a jak nie to bierz co daja i nie marudź :geek:

P.S.
zdałeś już tę maturę? :D

#140 PostWysłany: 13 Maj 2013 16:31 

Nie, jeszcze mnie czekają biologia i chemia oraz ustne :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 351 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości