Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 18 Lis 2015 12:44 

Loty: 22
Kilometry: 63 900
kinka napisał(a):
Nam pogoda nie pozwoliła na Pico Ruivo i Pico Areiro, wzgóze Monte, Madalena do Mar, a są warte zobaczenia.

Świetna relacja i super fotki. Żałuj, że nie wjechałaś na Pico do Arieiro. Jeśli w połowie drogi miałaś mgłę, to był dobry znak. Na Pico wjeżdżałem 3 razy. Dwukrotnie przez połowę drogi przedzierałem się przez gęste chmury (wioczność z 10-15 m max), szczyt natomiast był w pełnym słońcu, a poniżej nas morze z puchu. Widok był nieziemski, później poszukam i coś wrzucę u siebie. Zrobiłem tam sobie nawet piknik ;) Za trzecim razem jednak nie było już mgły w połowie drogi. Chmury były powyżej szczytu. Było przez to niesamowicie zimno (ok. 6 st. C we wrześniu, kiedy na dole mieliśmy 25-30), szaro i nieciekawie. Zjechałem po 5 min, pomimo że jechałem tam z południowo-zachodniej części wyspy.

Ogród Monte Palace Botanical Garden na pewno warto odwiedzić. Nie interesują mnie kwiatki, a jednak zrobił na mnie duże wrażenie.
W Madalena do Mar raz mieszkałem w domku przy samej plaży. Co tam jest takiego ciekawego? Owszem, miejscowość urokliwa, ale chyba nie zapuściłbym się tam specjalnie z Funchal.

kinka napisał(a):
Pałasz z bananami i marakują to jedna z najpyszniejszych potraw, jakie jadłam w życiu.

Zgadzam się, ale nie wszędzie jest tak dobra. Jadłem ją wieokrotnie w kilku różnych miejscach i o dziwo najlepsza (wg mnie i pozostałej trójki z mojej wypadowej ekipy) była serwowana w hotelowej resturacji Calheta Beach. To ten starszy hotel, a wejście do knajpy od lewej strony stojąc twarzą do morza. Zaznaczam to, bo jest też bar po prawej i tam już dobrze nie karmią. Samą plażę lepiej sobie odpuścić, bo przez te betonowe bloki jest ohydna. Na pewno więcej uroku ma ta w Machico, a najfajniejsza, bo piaszczysta i naturalna jest Prainha (po naszemu plażyczka ;) ) w Canical.
 Profil Relacje PM off  

Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości