Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Madera - Funchal
#21 PostWysłany: 22 Kwi 2018 10:58 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Hej, @tramin!

Byłem na Maderze i muszę się zgodzić z przedmówcami. Nie skorzystałbym z żadnych biur podróży. Najlepszą opcją jest samodzielne złożenie takich wakacji. Jeżeli miałbym kogoś przekonywać do zalet takiego rozwiązania to za największy atut wskazałbym możliwość samodzielnego i niezależnego od innych poruszania się po wyspie, która sporo oferuje. Atrakcje jednak są rozmieszczone w różnych zakątkach wyspy.
Jeżeli ważna jest wygoda w trakcie podróży to proponuję przejrzeć loty EasyJet z Bazylei.
A co do miejsca, w którym warto się ulokować to polecam południe wyspy. W zależności, kto czego szuka. Jeżeli ważny jest spokój i odpoczynek od miasta to coś poza Funchal. Ja mieszkałem w Ponta do Sol i było świetnie. To też dobre miejsce wypadowe na jednodniowe wycieczki po wyspie.

🌺 Sri Lanka w pełnej krasie od 2853 PLN 🐘 Loty Lufthansą z 4 miast i 4* hotel 🏨✨🌴 🌺 Sri Lanka w pełnej krasie od 2853 PLN 🐘 Loty Lufthansą z 4 miast i 4* hotel 🏨✨🌴
🚨 Zabierz rodzinę na ferie do słonecznej Portugalii 🇵🇹🏖️ Tygodniowy pobyt w 4* hotelu za 879 PLN 🤯 🚨 Zabierz rodzinę na ferie do słonecznej Portugalii 🇵🇹🏖️ Tygodniowy pobyt w 4* hotelu za 879 PLN 🤯
#22 PostWysłany: 22 Kwi 2018 11:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja bym na pewno skorzystał z TUI tylko na przelot i noclegi(nie wydaje mi się to drogo ;) ).
Inaczej wynajmowałbym samochód i zwiedzałbym wyspę indywidualnie.
Żonę już nie przekonam na jakiś dłuższy przelot ze zmianami...
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 22 Kwi 2018 11:28 
Awatar użytkownika

niebieski
W takim razie pozostaje wybierać najwygodniejszą/najtańszą opcję i w drogę! :mrgreen:

#24 PostWysłany: 22 Kwi 2018 12:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Dlatego zapytałem,czy już kupować(, zapłacić depozyt) czy poczekać.I jeżeli kupić od TUI,lub od pośrednika.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 23 Kwi 2018 20:15 

Przecież kupno wycieczki w TUI kompletnie nie wyklucza się z samodzielnym podróżowaniem i zwiedzaniem wyspy.
Ja sam kupiłem w TUI bo z wyprzedzeniem loty bezpośrednie z walizką + noclegi w hotelu z basenem i ze śniadaniami były za tyle co sam bym posklejał wyjazd do pensjonatu ale musiałbym się bawić w 2 linie lotnicze, przesiadkę w Lizbonie i jednak sporo straconego czasu na lotnisku :)
Tyle że ja płaciłem 1600 a nie 2300, to jednak spora różnica.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 24 Kwi 2018 09:48 
Awatar użytkownika

niebieski
@malisz:właśnie tak myślałem.Tyle że ja mam to z dwoma posiłkami.Dlatego to jest droższe...
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 18 Cze 2018 13:07 

niebieski
Hotel Residencial Monumental Estrada Monumental, 306 Funchal Madeira.
Niesamowicie/dziwnie atrakcyjna cena na noclegi od 15.11, także w 2019 roku.

ps.
Zarezerwowałem 4 noce, Double Room only, za 200pln na marzec 2019, ze zwrotem do 72h.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 29 Paź 2018 22:27 

Nie powinniście być zawiedzeni po pobycie w Vitorina Corte Guesthouse. Pyszne śniadania i przemiła gospodyni Grace : )
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 22 Lis 2018 12:20 

makdeb napisał(a):
Hej, @tramin!

Byłem na Maderze i muszę się zgodzić z przedmówcami. Nie skorzystałbym z żadnych biur podróży. Najlepszą opcją jest samodzielne złożenie takich wakacji. Jeżeli miałbym kogoś przekonywać do zalet takiego rozwiązania to za największy atut wskazałbym możliwość samodzielnego i niezależnego od innych poruszania się po wyspie, która sporo oferuje. Atrakcje jednak są rozmieszczone w różnych zakątkach wyspy. .

Ja byłam z TUI i kompletnie mi nie przeszkadzało zwiedzanie wyspy na własną rękę :roll: Przecież biuro tylko Cię zawozi na miejsce i nie musisz wszędzie chodzić za panią rezydent ???
Byłam na Maderze i przelot z hotelem i śniadaniami wyniósł mnie o wiele taniej niż składanie wakacji na własną rękę. Czasem warto poszperać i pilnować ofert w biurach podróży.
Za dwie osoby przelot, transfer do hotelu, ubezpieczenia, śniadania w hotelu 4* , apartament hotelowy z aneksem kuchennym z widokiem na ocean, każdy bagaże po 20 kg, za tydzień zapłaciliśmy niecałe 3 tys więc szkoda czasu na samodzielne kombinowanie ;)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 22 Lis 2018 12:36 

Zbanowany
niebieski
Cena extra a jak do tego jeszcze fajniutka pani rezydentka ...to zadowolenie miałbym podwójne :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
pablo1603 lubi ten post.

#31 PostWysłany: 22 Lis 2018 12:43 
Awatar użytkownika

niebieski
BasiaEm napisał(a):
makdeb napisał(a):
Hej, @tramin!

Byłem na Maderze i muszę się zgodzić z przedmówcami. Nie skorzystałbym z żadnych biur podróży. Najlepszą opcją jest samodzielne złożenie takich wakacji. Jeżeli miałbym kogoś przekonywać do zalet takiego rozwiązania to za największy atut wskazałbym możliwość samodzielnego i niezależnego od innych poruszania się po wyspie, która sporo oferuje. Atrakcje jednak są rozmieszczone w różnych zakątkach wyspy. .

Ja byłam z TUI i kompletnie mi nie przeszkadzało zwiedzanie wyspy na własną rękę :roll: Przecież biuro tylko Cię zawozi na miejsce i nie musisz wszędzie chodzić za panią rezydent ???
Byłam na Maderze i przelot z hotelem i śniadaniami wyniósł mnie o wiele taniej niż składanie wakacji na własną rękę. Czasem warto poszperać i pilnować ofert w biurach podróży.
Za dwie osoby przelot, transfer do hotelu, ubezpieczenia, śniadania w hotelu 4* , apartament hotelowy z aneksem kuchennym z widokiem na ocean, każdy bagaże po 20 kg, za tydzień zapłaciliśmy niecałe 3 tys więc szkoda czasu na samodzielne kombinowanie ;)

Co człowiek to opinia. Ja za całe 10 dni na wyspie zapłaciłem ok. 2k, byliśmy w 4 osoby. Często patrzymy przez pryzmat grubości portfela.
Pozdr :)

#32 PostWysłany: 22 Lis 2018 22:41 

makdeb napisał(a):
BasiaEm napisał(a):
makdeb napisał(a):
Hej, @tramin!

Co człowiek to opinia. Ja za całe 10 dni na wyspie zapłaciłem ok. 2k, byliśmy w 4 osoby. Często patrzymy przez pryzmat grubości portfela.
Pozdr :)

Jasne, należy tez wziąć pod uwagę termin w jakim lecimy, porę roku ( zima najtaniej bo tam pada i wieje) oraz to czego i na jakim poziomie oczekujemy . Znam Januszy podróży, którzy latają za grosze i jeszcze składają reklamacje bo woda nie była niebieska jak w folderze ??‍♀️
Nie wiem kiedy j gdzie byłeś ale za 4 os 2 tys z przelotem jedzeniem na miejscu i nie oszczędzaniem na nic to coś nie chce mi się wierzyć . Chyba ze mieliście prowiant z Polski ?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 22 Lis 2018 23:16 

niebieski
BasiaEM nie doceniasz podróżników tego forum, Gdyby Wizz nie pokrzyżował mi planów z odwołanymi lotami, loty dla czterech osób miały zamknąć się w kwocie 900 PLN nocleg 600-800 PLN (nie czterogwiazdkowy ale apartament) jedzonko we własnym zakresie, samochód około 300-400 PLN + paliwo. Obecnie może to wyjdzie drożej, może taniej - zobaczymy. Jeszcze koszt dojazdu na lotnisko, ale nie było o tym mowy. Realizuję w zimie.
Zapewniam Cię, że nie jestem tutaj liderem niskobudżetowego podróżowania.
Z ciekawostek 4 dni w Izraelu( Jerozolima, Morze Martwe, Betlejem, Mitzipe Ramon) wszystkie wydatki poniżej 3000 PLN za cztery osoby. Trochę jedzenia było z Polski. Alkohol również z bezcłówki :oops:
Z nieoszczędzaniem na nic byłoby to raczej niemożliwe, bo ceny przy głównych deptakach raczej mogą zburzyć budżet. Za to gdzieś w knajpie dla lokalsów może być tanio i smacznie
 Profil Relacje PM off
makdeb lubi ten post.

#34 PostWysłany: 22 Lis 2018 23:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Spanie 420 euro na 4 = 100.x 4,3 = 450zł
Przelot KRK - FNC - 300zł
Auto 200e / 4 = 50e x 4,3 = 215zł
Benzyna = 150zł na osobę

1115zł + reszta, liczmy nawet 1100-1200zł to naprawdę tak mało na 10 dni? Nie stać mnie na jedzenie codziennie po restauracjach, ale też bez przesady. Byliśmy przez 10 dni bodaj 3 czy 4 razy na kolacji, także nie narzekam. Super wakacje, 2200-2300zł.

Pozdrawiam.
pablo1603 lubi ten post.

#35 PostWysłany: 23 Lis 2018 09:41 

srebrny
@BasiaEm nie rozumiesz najważniejszej kwestii - dla większości osób tutaj największą frajdą jest składanie samodzielnie lotów i bookowanie hoteli :-)
Jakie biuro podróży zapewni ci wycieczkę obejmującą w jednym pakiecie np: Lizbonę, Porto, Azory i Maderę?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 23 Lis 2018 11:42 

makdeb napisał(a):
Spanie 420 euro na 4 = 100.x 4,3 = 450zł
Przelot KRK - FNC - 300zł
Auto 200e / 4 = 50e x 4,3 = 215zł
Benzyna = 150zł na osobę

1115zł + reszta, liczmy nawet 1100-1200zł to naprawdę tak mało na 10 dni? Nie stać mnie na jedzenie codziennie po restauracjach, ale też bez przesady. Byliśmy przez 10 dni bodaj 3 czy 4 razy na kolacji, także nie narzekam. Super wakacje, 2200-2300zł.

Pozdrawiam.

300 zł za bilety w jedną strone za 4 os ?
Ja też nie jadam po restauracjach jednak za tyle osób cena 2 tys na 10 dni po prostu nie chce mi się wierzyć :?

Wintermute napisał(a):
@BasiaEm nie rozumiesz najważniejszej kwestii - dla większości osób tutaj największą frajdą jest składanie samodzielnie lotów i bookowanie hoteli :-)
Jakie biuro podróży zapewni ci wycieczkę obejmującą w jednym pakiecie np: Lizbonę, Porto, Azory i Maderę?

Ależ rozumiem ! ale z doświadczenia wiem, ze często można taniej zaczepić się przez biuro podróży, choćby z samym przelotem a potem zwiedzać na własną rękę każde państwo wzdłóż i wszerz - sama tak często robię ;) Na prawdę zdarzają się super okazje z TUI z lotami lub ofertami. Do Portugalii w maju lecieliśmy za 1010 zł ! z TUI, w tym mieliśmy przelot, bagaże po 20kg, transfer i hotel 4* nad brzegiem oceanu ... aż było żal nie skorzystać ;) ę

pablo1603
och ! doceniam i sama kombinuję jak to tylko możliwe. Byłam w wielu miejscach na świecie dłużej i krócej i trochę orientuję się w cenach na miejscu. Akurat Maderę znam i co nieco wiem ale jak wspominaliśmy wcześniej zależy jakie kto ma wymagania i jak się komu trafi ;)
A jeśli ty lecisz zimą to powodzenia .... oby nie lało i nie wiało. Raz byłam tam w środku zimy i w jednym hotelu wywiało okno z 7 piętra .... zakaz wejścia w góry był przez deszcze i wiatr tak więc uzbrojcie się w ciepłe i przede wszystkim dobre p/deszczowe ciuchy. Najlepiej kalosze i gumowe płaszcze - to nie żart 8-)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 23 Lis 2018 12:06 
Awatar użytkownika

srebrny
BasiaEm napisał(a):
Ja też nie jadam po restauracjach jednak za tyle osób cena 2 tys na 10 dni po prostu nie chce mi się wierzyć :?

Kolezanko jesteś tu na forum od niedawna, ale uwierz są tutaj ludzie, którzy byli np. w Japonii za 500 PLN itd.

BasiaEm napisał(a):
och ! doceniam i sama kombinuję jak to tylko możliwe. Byłam w wielu miejscach na świecie dłużej i krócej i trochę orientuję się w cenach na miejscu. Akurat Maderę znam i co nieco wiem ale jak wspominaliśmy wcześniej zależy jakie kto ma wymagania i jak się komu trafi ;)
A jeśli ty lecisz zimą to powodzenia .... oby nie lało i nie wiało. Raz byłam tam w środku zimy i w jednym hotelu wywiało okno z 7 piętra .... zakaz wejścia w góry był przez deszcze i wiatr tak więc uzbrojcie się w ciepłe i przede wszystkim dobre p/deszczowe ciuchy. Najlepiej kalosze i gumowe płaszcze - to nie żart 8-)

Niepotrzebnie straszysz. Byłem na Maderze i na Azorach w zimie i było super. Powiem więcej, uważam, że jeżdżenie w tamte rejony w okresie letnim zakrawa o dewiację :lol: o kontynentalnej Portugalii się nawet nie wypowiadam bo jestem tam od kilkunastu lat regularnie rok w rok a nawet kilka razy w roku. Owszem może przylać, ale to nie jest powód by nie jechać a poza tym właśnie zimą jest super bo nie ma tej całej turystycznej szarańczy i jest zdecydowanie taniej.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 23 Lis 2018 12:58 

srebrny
@BasiaEm co do kwot to od razu podrzucam za główną (info o przelotach LH jest na forum już od jakiegoś czasu)

https://www.fly4free.pl/urlop-na-maderze-za-826-pln/
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 23 Lis 2018 21:20 

-- 23 Lis 2018 21:11 --

cypel napisał(a):
Niepotrzebnie straszysz. Byłem na Maderze i na Azorach w zimie i było super. Powiem więcej, uważam, że jeżdżenie w tamte rejony w okresie letnim zakrawa o dewiację :lol: o kontynentalnej Portugalii się nawet nie wypowiadam bo jestem tam od kilkunastu lat regularnie rok w rok a nawet kilka razy w roku. Owszem może przylać, ale to nie jest powód by nie jechać a poza tym właśnie zimą jest super bo nie ma tej całej turystycznej szarańczy i jest zdecydowanie taniej.

Nie strasze ;) i na pewno nie odradzam :mrgreen:
Byłam tam latem, zimą, byłam wiosną i faktycznie zimą jest najtaniej i najmniej turystów. Pogoda była różna a słońce jak przygrzało to Anglicy potrafili spalić się na buraka w połowie lutego :lol: Jednak jak popadało to porządnie.

-- 23 Lis 2018 21:20 --

cypel napisał(a):
Kolezanko jesteś tu na forum od niedawna, ale uwierz są tutaj ludzie, którzy byli np. w Japonii za 500 PLN itd..

A ma to jakieś znaczenie, że na forum udzielam się od niedawna ?
Tak, znam też ludzi, którzy byli w Japonii za free ;)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 23 Lis 2018 22:00 

Loty: 180
Kilometry: 405 277
niebieski
Proszę odpuście. To się źle czyta.
Każdy sam wybiera i decyduje. Ja sam składam i nie chodzi o budżet, np. chce się przemieszczać i doświadczać nowych widoków, smaków i to mi pasuje, ale jestem coraz starszy i nie na wszystko mogę sobie pozwolić (zdrowie decyduje, nie kasa). To spowodowało, że kupiłem wycieczkę z biura na Maderę i twierdzę, że też będzie pięknie. Oczywiście nie odpuszczę sobie zwiedzania i jeżdżenia autem po wyspie. Miesiąc wcześniej mam nadzieję objechać Peloponez autem z wypożyczalni.
Niech każdy za siebie decyduje, a tu na forum dzielmy się wiedzą, doświadczeniami i życzmy wszystkim wspaniałych podróży.
 Profil Relacje PM off
pablo1603 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość