Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 188 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Lwów - atrakcje
#181 PostWysłany: 03 Kwi 2024 08:13 

To legitymowanie zaczęło się od II fazy wojny w 2022? Byłem we Lwowie w sierpniu 2021 i żadnego legitymowania nie uświadczyłem, a fotografowałem mocno.

BTW: moja relacja:https://www.fly4free.pl/forum/lwow-dobry-na-covid,1509,160908
 PM off  

Gorąca obniżka w Wizz Air 🤍💜✈️ Znakomite kierunki w cenach już od 143 PLN Gorąca obniżka w Wizz Air 🤍💜✈️ Znakomite kierunki w cenach już od 143 PLN
🔥HIT❗🔥 Bezpośrednio Dreamlinerem PLL LOT z Azji do Polski za 470 PLN ✈😱😍 🔥HIT❗🔥 Bezpośrednio Dreamlinerem PLL LOT z Azji do Polski za 470 PLN ✈😱😍
#182 PostWysłany: 03 Kwi 2024 09:13 
Awatar użytkownika

srebrny
meczko napisał(a):
No ...w te opowieści o strzelaninach szczerze mówiąc niespecjalnie wierzę ;) No może raz na czas, ale tak to można napisać i o Krakowie :)

W Kraku, to raczej broń biała ;)
We Lwowie współczesny cmentarz wojenny jest poniżej Cmentarza Orląt obok Halickiej Armii od strony pętli tramwajowej na Pohulance. To jego nazywacie Polem Marsowym?
To i ja przytoczę moją relację że Lwowa z początku wojny:
lwy-sa-wolne-lwowskie-reminiscencje-tlem-wojna-na-ua-22,1509,166304

#183 PostWysłany: 03 Kwi 2024 11:10 

złoty
@wtak, to o czym piszesz, to ta kwatera z grobami z początku wojny. Zresztą jest jej zdjęcie w Twojej relacji, którą podlinkowałeś. Zmieścili się na niej polegli tylko z samego początku pełnoskalowej wojny z 2022.
Pole Marsowe to spore puste wcześniej pole na północ od Cmentarza Łyczakowskiego, czyli na lewo stojąc twarzą do głównego wejścia. Na zdjęciu na mapie Google jest jeszcze puste, ale jak przeglądniesz galerię zdjęć, to widać zdjęcia zarówno sprzed 2022 jak i z ostatnich miesięcy.
https://maps.app.goo.gl/4v2QeDWDZmoaTRp77
 Profil Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.

#184 PostWysłany: 03 Kwi 2024 11:29 

Loty: 140
Kilometry: 236 052
niebieski
Pomóżcie mi zrobić plan wycieczki na 1,5 dnia.Za tydzień jeśli nic się nie wydarzy będę we Lwowie.Bedę mieszkał w hotelu o nazwie kryva lupą to jest niedaleko od starego miasta.Na teraz mam w planie Operę, katedrę i stare miasto na nogach Z dalszych atrakcji to cmentarz Łyczakowski z i Orląt lwowskich.Jest jakąś galeria handlowa czynna?
A i najważniejsze to wieża ratuszowa jak będzie otwarta.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 03 Kwi 2024 13:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Krzywa lipa jest bardzo blisko dawnych Wałów Hetmańskich (Prospektu Swobody). Stąd wszędzie masz blisko. Na cm. Łyczakowski można ewentualnie tramwajem dojechać, albo ul. Piekarską pomaszerować. Zajrzyj na repertuar teatru opery i baletu. Jak coś będzie, to zdecydowanie polecam.
77kylo lubi ten post.

#186 PostWysłany: 03 Kwi 2024 13:49 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Byłem na spektaklu w Operze i także gorąco polecam.
Cena śmiesznie niska (kilkanaście złotych).
Przy okazji spektaklu można także zwiedzić Operę.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
77kylo lubi ten post.

#187 PostWysłany: 03 Kwi 2024 17:11 

Półtora dnia to w zasadzie jeden dzień na całe Stare Miasto, a następne pół dnia na Łyczakowski, bo trochę tam chodzenia po wzgórzu jest:
Image

A operę też polecam. My akurat byliśmy na Jeziorze Łabędzim:
Image
 PM off  

#188 PostWysłany: 21 Lis 2024 12:49 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Po raz pierwszy na Ukrainie, na Dworcu Lwowskim zabrzmią organy z piszczałkami przymocowanymi do fragmentów eksplodujących rosyjskich pocisków rakietowych. „Instrument” to cykl występów muzycznych Żanny Kadyrowej.
22.11.24-19.01.25, Dworzec Lwowski

https://x.com/Ukrzaliznytsia/status/1859493409930592621
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 188 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość