Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 26 Cze 2015 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
niebieski
vincenz napisał(a):
Jadę pierwszy raz LuxExpressem do Rzeszowa. Bardzo miło przywitał pasażerów kierowca, przedstawiając się jako Sławek, zachęcając do korzystania z udogodnień autokaru itd. Niby drobiazg, ale bardzo miło mnie to zaskoczyło.

O! Moj pierwszy kurs Lux z Warszawy do Krakowa, kierowca to tez Pan Slawek. Nie wiem, czy inny, czy ten sam, ale wychodziloby na to, ze co najmniej dwoch kierowcow Slawkow jest strasznie milych ;) "Nasz" Slawek opisal wszystkie funkcjonalnosci autokaru, poinformowal o czasie jazdy, aby zglaszac do niego wszystkie problemy - mimo, ze w autobusie bylo moze z 10 osob total.
Bardzo, bardzo na plus.

Malta na weekend za 629 PLN 🔥 Loty z Warszawy (wylot rano, powrót wieczorem) 3* hotel 😎 Malta na weekend za 629 PLN 🔥 Loty z Warszawy (wylot rano, powrót wieczorem) 3* hotel 😎
Wizz Air szykuje duże zmiany w swojej flocie. 5 rzeczy, które musisz wiedzieć – jedna z nich może być świetna dla twojego portfela Wizz Air szykuje duże zmiany w swojej flocie. 5 rzeczy, które musisz wiedzieć – jedna z nich może być świetna dla twojego portfela
#322 PostWysłany: 26 Cze 2015 14:17 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Całkiem możliwe, że to ten sam. Powinien instruować innych kierowców (nie tylko luxa) jak należy podchodzić do klienta :)
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 26 Cze 2015 14:34 

Zbanowany
Tiaa... Mamy odmienne zdanie na ten temat. Mi sie nie spodobało jak też niejaki "Sławek" poinformował i zapewnił że bedziemy o czasie, a przyjechaliśmy z opóźnieniem.
Może intencje ma dobre, ale profesjonalizmu mu jeszcze brakuje.
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 26 Cze 2015 15:00 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
... a w systemie pokładowym po wejściu w 'Internet' jest skrót do strony F4F :)

Załączniki:
20150626_143524_le~2.jpg
20150626_143524_le~2.jpg [ 233.71 KiB | Obejrzany 1694 razy ]
3 ludzi lubi ten post.

#325 PostWysłany: 27 Cze 2015 09:53 
Awatar użytkownika

W SimpleExpress też jest ;)
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 27 Cze 2015 16:03 

Dobra, dwie pierwsze podróże za mną więc podzielę się swoimi wrażeniami.
"Załadunek" pasażerów bezproblemowy. Za pierwszym razem zapytałem kierowcy o bagaż tj. czy jest konieczne oddanie go do luku bagażowego, otrzymałem odpowiedź, że jeśli nie ma dużo pasażerów to nie zawsze jest to konieczne i mogę swój plecak (spojrzał oczywiście na niego) zabrać do wewnątrz ;) Bez problemu wszedł pod obydwa siedzenia, pewnie gdyby ktoś jechał na siedzeniu obok, zostawiłbym go w luku lub umieścił w schowku na górze (nie przymierzałem ale sądzę, że zmieściłby się tam bo plecak zwykle mam tak spakowany, że jest dosyć płaski).
Komfort podróży nieporównywalny z PB, to trzeba przyznać, miejsca na nogi jest nawet więcej niż w PB gdzie tylko na górze, po prawej stronie za schodami jest względny komfort. Tablety - fajna sprawa choć mam kilka uwag/sugestii do LE (wiem, że ten wątek czytają):
- gdy autokar jedzie po wyboistej drodze i wszystko się trzęsie, łącznie z siedzeniami, tablet reaguje na to, prawdopodobnie nie wyłączono akcelerometru (tj. czujnika położenia) gdyż podczas przeglądania strony internetowej, w momencie drgania siedzenia w którym jest umieszczony tablet, co chwilę wyskakiwał mi pasek adresu mimo iż nie dotykałem w tym momencie ekranu,
- czemu wiele stron jest poblokowanych? Rozumiem, że LE może mieć jakiś limit danych GSM i zablokowanie strony Youtube może mieć sens ale blokowania każdej strony gdzie ktoś dał odnośnik (tzw. embeeded link) do filmu/ów z YT jest bez sensu bo nie można jej nawet poczytać,
- multimedia w tablecie - fajnie, że są choć np. biblioteka seriali zawierała tylko serial Przyjaciele (Friends), muzyka to takie "various artists" i nie zauważyłem aby były jakieś konkretne, całe albumy jednego wykonawcy, filmy fabularne ok choć uwagę moją zwróciło to, że kanały stereo są w tablecie (lub programie odtwarzającym te filmy) odwrócone (sic!), na szczęście słuchawki (miałem własne) da się zamienić miejscami w uszach ;) Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że ograniczenie biblioteki filmów czy muzyki wiąże się z pojemnością pamięci tabletów, mam nadzieję, że ta biblioteka będzie zmieniana choć raz na rok ;) Nie znalazłem też opcji całkowitego wyłączenia napisów,
- pasy bezpieczeństwa - być może niektórzy (czyt. ci co ich nie używają) mnie wyśmieją ale ja wolałbym dwupunktowe czyli takie które opasują również klatkę piersiową, ciekawi mnie, czy tak jak w PB, w niektórych autokarach są również takie?
- ekspres do kawy/herbaty - dużo jest przycisków ale nieopisanych i za pierwszym razem sądziłem, że trzeba ten ekspres obsługiwać wzorem z bankomatów, dopiero później wyczaiłem, że cukier jest... na stoliku obok, w zamkniętym pudełku :lol: No ale głównie chciałem zwrócić uwagę na to, że kubeczki są stanowczo za miękkie i łatwo zgiąć ich krawędź a robiąc zagięcie/rowek na górnej krawędzi, ryzykujemy, że gdy założymy przykrywkę "dziubkiem" w stronę tego zagięcia, podczas picia zawartość wycieknie nam na ubranie (zawsze jak kupuję gdziekolwiek kawę na wynos, nawet w sztywniejszych kubkach to sprawdzam je). Druga sprawa to raczej rada dla innych podróżnych - jeśli wnęka w którą wkłada się kubek jest mokra, wytrzyjcie sobie ją najpierw serwetką, inaczej, po nalaniu kawy/herbaty i wyciągnięciu jej, zaraz coś Wam skapnie na ubranie spod kubka, może nie każdy, po nalaniu kawy/herbaty, czeka aż z kranika/dyszy nic już nie będzie kapać.

Co mi się jeszcze podobało? Oprócz tabletów, rozkładany stolik i siatka/schowek w oparciu i reklamówka na śmieci. Kibelek, nie trzeba przybierać pozycji w jakiej przeszukują zatrzymanych policjanci w USA aby zachować równowagę, muszla nie taka, że "jak pluśnie to chluśnie" :lol: Pasowałoby jednak umieścić też tłumaczenie napisu "flush" bo nie każdy zna angielski i skojarzy, że ten przycisk służy do wiadomo czego (a wygląda jak włącznik światła w mieszkaniu) ;) Woda w umywalce nie wylatuje poza nią jak to się niestety zdarza w PB (mam wrażenie, że w PB po prostu to wina ustawionego ciśnienia wody). Byłem też zaskoczony, że jest dwóch kierowców i zmieniają się oni w połowie drogi i zawsze jeden z nich (tj. ten który akurat nie prowadzi) służy pomocą podróżnym. Klimatyzacja - podobało mi się to, że nie jest wyłączana gdy autokar stoi na dworcu i że działa bardzo wydajnie i nie ma w autokarze duchoty jak w PB gdzie na dolnym pokładzie zawsze jest chłodniej (wiadomo, ciepłe powietrze zawsze idzie do góry) i kierowcy często o tym zapominają i mają gdzieś tych co siedzą na górze).

Jechałem do stolicy w środku tygodnia i było może z 10 (jeśli nie mniej) osób, wracałem wczoraj tj. w piątek i prawie cały autokar był wypełniony. Było małe opóźnienie w dojeździe autokaru na Marymont (tym razem autokaru nikt nie uprowadził :lol: ), do Rzeszowa zajechał w 5h30min więc pół godziny dłużej. Dla kogoś kto podróżował dalej, innym transportem, może mieć to znaczenie, mnie nie zrobiło to różnicy, przynajmniej oglądnąłem cały film ;) Gdy spotykaliśmy autokar PB, stojąc bok w bok na jakimś skrzyżowaniu, czekając na światłach, miałem wrażenie, że pasażerowie PB patrzą na nas z zaciekawieniem ;) Rada dla tych co nigdy na Marymoncie nie byli - do metra czy przystanku tramwajowego trzeba iść z dworca w lewą stronę.
Na pewno będe jeszcze korzystać z usług LE i liczę, że pojawi się więcej połączeń tj. innych tras z mojego miasta ;) Acha, jeszcze jedno. Wspominano tutaj o opaskach na bagaże oddawane do luku bagażowego. Obserwowałem autokar krakowski i kierowca oznaczał bagaże ale już później, gdy zaczęli docierać spóźnialscy, już tego nie robił, nie wiem czy robił to tylko na życzenie tych co chcieli czy nie.

BTW co do bankomatów które wydają te kupony to trzeba patrzeć na których się wyświetla reklama LE.
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 29 Cze 2015 17:32 

Zbanowany
nevaras napisał(a):
W SimpleExpress też jest ;)

No, jest. Wpakowali na podstrone angielskojezycznymi stronami :D
Jak komuś sie nudzi, a chciałby przeżyć mały szok, polecam w LE rozsiaść sie wygodnie w fotelu, wyluzować i puścič sobie piosenke Break Free. Niezapomniane uczucia.
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 212
Kilometry: 353 574
niebieski
Załącznik:
111.PNG
111.PNG [ 41.81 KiB | Obejrzany 1322 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#329 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:35 

Zbanowany
No to teraz PB moze juz zlozyc szable. Co tydzien promo raczej nie wypusci
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#330 PostWysłany: 05 Lip 2015 21:54 

Musze drukowac bilet, czy wystarczy jak pokaze w tel?
Warszawa - Krakow
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 05 Lip 2015 21:59 

Loty: 252
Kilometry: 481 610
niebieski
Nie musisz, wchodzisz na nazwisko i pokazujesz dowód/kartę PINS.
 Profil Relacje PM off
qazwsxedc lubi ten post.
qazwsxedc uważa post za pomocny.

#332 PostWysłany: 07 Lip 2015 19:36 

Loty: 252
Kilometry: 481 610
niebieski
Zaplanuj sierpniową podróż z Lux Express!

Warszawa - Tarnów, Rzeszów i Kraków od 5 zł
Kielce - Warszawa, Tarnów i Kraków od 3 zł!
Aby kupić bilet w promocyjnej cenie wpisz kod promocyjny - sierpien.

Warszawa-Tarnów, Warszawa-Rzeszów, Warszawa-Kraków (i z powrotem) od 5 zł*
Kielce-Kraków, Kielce-Warszawa, Kielce-Tarnów (i z powrotem) od 3 zł*

Okres sprzedaży: 07-21.07.15
Okres podróży: 01-31.08.15
 Profil Relacje PM off
lendziro lubi ten post.

#333 PostWysłany: 09 Lip 2015 12:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Kolejne promo na przejazdy po Polsce
Załącznik:
gwiazdy.PNG
gwiazdy.PNG [ 238.83 KiB | Obejrzany 1006 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 09 Lip 2015 22:24 

Loty: 72
Kilometry: 100 193
niebieski
Ostatnio jechałem do Krakowa i super. Autobus był pusty. Pojedyncze miejsca zajęte. Jedyny mankament to dziwny zapach jakby z toakety albo mieli coś z klimą (może nie czyścili jeszcze).

#335 PostWysłany: 10 Lip 2015 08:32 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja się zastanawiam, jak to możliwe że tak mało osób jeździ Luxem. Fakt, że zwykle jeżdżę w podobnych porach, ale w Krakowie czasem też mijam autobusy i niegdy zapełnienie nie było większe niż 80% a zwykle poniżej 50%.
 Profil Relacje PM off
suszek lubi ten post.

#336 PostWysłany: 12 Lip 2015 18:25 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
warszawa - kraków 31 osób czyli więcej niż dobrze, 12.07
warszawa - tarnów 12.07 - brak miejsc w autokarze dziewczyna podeszła do kierowcy że chce jechać do Krakowa , bo nie ma miejsc w obok stojącym na Tarnów

Ostatnio edytowany przez mediolan, 12 Lip 2015 19:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 12 Lip 2015 18:48 

srebrny
tokajka napisał(a):
A ja się zastanawiam, jak to możliwe że tak mało osób jeździ Luxem. Fakt, że zwykle jeżdżę w podobnych porach, ale w Krakowie czasem też mijam autobusy i niegdy zapełnienie nie było większe niż 80% a zwykle poniżej 50%.

PB tez przez pierwsze miesiace nie jezdzil wypelniony, pomimo reklamy, ze przejazd juz od zlotowki.
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 12 Lip 2015 21:20 
Awatar użytkownika

niebieski
tokajka napisał(a):

No mnie nie dziwi. Nie jechałabym 2 godziny dłużej, bo za złotówkę - fakt, nie jeżdżę turystycznie, ale biznesowo też raczej nie. Zresztą ten argument padał chyba już wiele razy.
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 12 Lip 2015 22:56 

Ta promocja jest też na normalne kursy w sierpniu, po wpisaniu kodu: sierpien ;)
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 16 Lip 2015 10:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Załącznik:
nocka.jpg
nocka.jpg [ 104.49 KiB | Obejrzany 420 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości