Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Infolinia Lufthansa: 48 22 512 3917
Poniedziałek - piątek 08:00 - 18:00
Sobota, niedziela, święto 08:30 - 17:00

Nr niemieckiej infolinii: +49 69 86799799

W przypadku posiadania krótkiej przesiadki na jednej rezerwacji, jak się pierwszy lot opóźni, to drugi samolot poczeka albo przewoźnik przebookuje lot na na inne połączenie na koszt Lufthansy

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 175  Następna
Autor Wiadomość
#1601 PostWysłany: 12 Cze 2022 17:31 

@1955845624
Dzięki :) ja się nawet nie ujawnialem, w systemie babka miała bo się od razu zapytała czy nie chce iść do saloniku. Chociaż w sumie to nie wiem jak było bo jak dostałem pierwsza odmowę to już i jedna i druga strona widziała to co jest w systemie, ale wystarczyło twarde nie i dyskusja zakończona.

Posłucham Waszych rad i dam znać jakm sie sprawą skończyła :)

@oskiboski
Zrobione, będę się stosował też na przyszłość ;) bo chyba już nie pierwszy raz mi pomagałes ;)
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

Wakacje w USA 🇺🇸😍 Loty do Nowego Jorku z Warszawy od 1693 PLN 🔥✈️ Wakacje w USA 🇺🇸😍 Loty do Nowego Jorku z Warszawy od 1693 PLN 🔥✈️
Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🏝️🎄 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive za 4480 PLN 😎 Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🏝️🎄 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive za 4480 PLN 😎
#1602 PostWysłany: 12 Cze 2022 17:55 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 191 092
Hotel Sangate przestał istnieć z dniem 1.06.22 :)

#1603 PostWysłany: 12 Cze 2022 18:11 

Nocowałem tam 15 maja, podpytywalem z ciekawości o umowę z LOTem to Panie mówily że jeszcze maja ale nic się nie chwaliły że zaraz hotelu nie będzie ;)
To tłumaczy dlaczego nie mogłem go znaleźć.na bookingu na czerwiec ;)

Żeby nie było zupełnie off topic jeszcze jedno pytanie - czy cwiczyliscie w przypadku zmian rozkładowych involuntary wniosek o zmiane naliczania mil wg oryginalnego routigu? Da się to przeprowadzić w LH albo w. Miles and More?
 Profil Relacje PM off  

#1604 PostWysłany: 12 Cze 2022 20:02 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
@wr1981 dostaniesz tyle mil, ile da klasa rezerwacyjna. Zdaje się, że jedyne co możesz zrobić, to znaleźć takie połączenie z aktualnie wysokimi klasami i na nie wnioskować o przepisanie biletu.
 Profil Relacje PM off  

#1605 PostWysłany: 12 Cze 2022 20:21 

@1955845624

Dzięki, nie wiem ile wyszło, bo nie było tego nawet dostępnego na stronie,.ale ciut mniej na pewno bo dwie krajówki i jeden odcinek międzynarodowy zamiast dwóch międzynarodowych i krajowki. Zobaczymy jutro jak nalicza ;)
 Profil Relacje PM off  

#1606 PostWysłany: 12 Cze 2022 20:43 
Król Ż
Awatar użytkownika

To nie ma znaczenia w europejskich lotach w eko. Ważne na jakie dostępne klasy przepisali. Dzień przed wylotem tym bardziej w poniedziałek obstawiam dużo mil za krajówkę LO patrzac na ceny..

#1607 PostWysłany: 12 Cze 2022 21:04 
Awatar użytkownika

niebieski
@wr1981 jak Cię kusi zdobycie tej informacji już teraz, to wpisz sobie po numerze biletu na stronie Saudii i tam podejrzysz klasy rezerwacyjne, a przekalkulujesz na WhereToCredit.
 Profil Relacje PM off  

#1608 PostWysłany: 12 Cze 2022 22:13 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
Pierwszy raz będę rezerwował lot w LH i mam pytanie czy bagaż rejestrowany tak jak w LO można dokupić później? Jaki jest koszt bagażu rejestrowanego 23 kg dla jednej osoby na lotach do USA ?
 Profil Relacje PM off  

#1609 PostWysłany: 12 Cze 2022 22:19 

Loty: 64
Kilometry: 210 376
Można dokupić później (chyba do 8 dni przed wylotem, potem na lotnisku), koszt do USA ok 130eur za RT.
 Profil Relacje PM off  

#1610 PostWysłany: 12 Cze 2022 23:02 
Awatar użytkownika

niebieski
@ted07 - tu masz kalkulator kosztu bagażu, musisz sam zweryfikować https://www.lufthansa.com/pl/pl/baggage-calculator#/
 Profil Relacje PM off  

#1611 PostWysłany: 13 Cze 2022 00:48 
Król Ż
Awatar użytkownika

@wr1981 doleciał ?

#1612 PostWysłany: 13 Cze 2022 13:58 

@1955845624
dzięki, sprawdziłem na stronie Saudii i było Y na każdym odcinku, więc najlepiej :)

@oskiboski
Tak, doleciał, ale po przylocie był tak styrany, że poszedł spać i postanowił napisać następnego dnia ;) Chciałem Wam też napisać jak wyszło z milami, ale jeszcze nie są naliczone więc będzie update ;)

Po przylocie zahaczyłem chłopaka przy gate, odesłał mnie do kasy WAS. Zapytałem czy jest czynna, powiedział, że faktycznie może nie być już czynna. I odesłał mnie do LOT Transfer Centre - zapytałem czemu do LOT skoro bilet jest Lufthansy, odpowiedział że czasem pomagają i się rozliczają ;) W to akurat nie uwierzyłem za bardzo, ale znając profesjonalizm pracowników LOT stwierdziłem że i tak się tam udam, bo może faktycznie uda mi się tam coś dowiedzieć. W LOT Transfer Centre oczywiście pomóc mi nie mogli, powiedzieli że o tej porze z WAS nic nie załatwię bo nie ma z kim, mam wziąć rachunki i wysłać reklamację, a z załatwieniem reklamacji, m.in ze względu na status nie powinno być problemu. Przed wyjściem z lotniska zaszedłem jeszcze do lost&found WASu (ostatnia deska ratunku, na nic nie liczyłem) z pytaniem kto i jak może mi pomóc, sympatyczny Pan zadzwonił do kasy, ale się oczywiście nie dodzwonił,więc zadzwonił do kogoś jeszcze naświetlił sprawę i poprosił żebym poczekał. Powiedział, że pewnie się nie uda, bo linia nie wystawiła autoryzacji więc pozostaną mi rachunki i droga reklamacyjna, ale jak chcę to mam poczekać i spróbują mi pomóc. No i po jakichś 30 minutach odebrałem voucher do Courtyard, wielki dzięki dla Pana z długimi włosami z lost&found WASu oraz Pana Jakuba, którzy się zaangażowali i pomogli, mimo że mogli mnie zlać :)

Wyszło jak zwykle w liniach lotniczych i na lotniskach - są zasady, ale są też ludzie i jak ktoś chce to zawsze jest w stanie pomóc.

Aha z ciekawostek na odcinku VIE-WAW był upgrade do businessu przy gate, chyba z uwagi na pełną Economy lub nawet overbookig - jedno dodatkowe miejsce w Economy się przydało.

@oskiboski odnośnie mil już piszę o co mi chodziło
Miałem dwa odcinki międzynarodowe w Y (INN-FRA oraz MUC-WRO) oraz jeden krajowy (FRA - MUC) -więc 1563 + 1250 + 1563. Przy przebookowaniu INN-VIE-WAW-WRO miałem już tylko jeden odcinek międzynarodowy VIE-WAW oraz dwa krajowe INN-VIE oraz WAW-WRO więc nawet zakładając pozostawienie klasy taryfowej Y (czego jeszcze wtedy nie wiedziałem) mil statusowych musiało być mniej - 1250+1563+1250. Oczywiście wszystko x2 w podwójnej promocji w odniesieniu do mil statusowych.
Chyba że chodziło Ci tylko o mile premiowe to się zgadzam, chociaż jak wiemy tutaj też nie ma reguły - bo raz LH nalicza przy zmianach wg taryfy a raz według klas taryfowych przy czym mi się częściej zdarza to drugie podejście. Na dolocie do Innsbrucku uzbierałem 8752 mil statusowych oraz 4376 premiowych - nawet gdyby LH znowu policzyła po klasach taryfowych to powtórzenie rewelacyjnego wyniku z dolotu do Innsbrucku jest nieosiągalne ze względu na dwie krajówki zamiast jednej. O to mi chodziło jak pisałem, że mil będzie mniej ;) A jeśli mieliby policzyć po taryfie to masz oczywiście w 100% rację :)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1613 PostWysłany: 23 Cze 2022 22:11 

niebieski
billabong napisał(a):
@Grzenio1970 Masz 100% racji - problem w znalezieniu agenta który Ci to ogarnie.

Zrobię tu mały O/T bo ten problem nie dotyczy LH ale np większości w Oneworld już tak: rezerwujesz bilet nagrodę w Y dla kogoś kto ma swój status. Numer FFP osoby która WYDAŁA mile na bilet to FQTR ([i]frequent traveller REWARD[i] provider) wchodzi we wszystkie pola w systemie i dodanie / zmiana FQTS jest niemożliwa - tak aby umożliwić pasażerowi skorzystanie np z fast tracka czy wejścia do saloniku.
Wielu, wielu agentów, supervisorów próbowało, ale nikt tego nie ogarnął. I w przynajmniej części przypadków wiem, że to nie była zła wola czy brak znajomości Amadeusa.

Dzisiaj przez przypadek sprawdziłem podobny przypadek.
Jakiś czas temu zarezerwowałem z konta Miles&More bilet nagrodę w Y dla siebie i córki. Wylot z WAW.
Zadzwoniłem na hotline LOT, wybrałem opcję dla statusowców (chociaż od dawna nim nie jestem) aby wkupić fast track dla córki. Poszło gładko i za 30zł jest już w rezerwacji.
W czasie rozmowy uświadomiłem sobie, że mój numer *G z A3 nie jest wpisany rezerwację, więc zapytałem konsultantkę czy wystarczy machnąć kartą aby skorzystać z FT. Pani zaproponowała, że można go dodać do mojej rezerwacji. Zgodziłem się, lecz nie chciało mi się wierzyć, że to przejdzie. Brawa dla tej pani.
Image
 Profil Relacje PM off  

#1614 PostWysłany: 25 Cze 2022 09:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Za TD: Lufthansa zdegradowana do 4 gwiazdek w prestiżowym rankingu Skytrax
https://skytraxratings.com/airlines/lufthansa-rating
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

#1615 PostWysłany: 25 Cze 2022 09:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jeszcze jeden, jeszcze jeden...
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#1616 PostWysłany: 25 Cze 2022 10:12 

HON fly4free
Garmond napisał(a):

Zacznijmy od tego, że nigdy nie powinna była otrzymać 5, co podważa prestiżowość i przede wszystkim niezależność tego rankingu ;-)
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#1617 PostWysłany: 25 Cze 2022 10:35 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Dokładnie. Może 3 gwiazdki i to w porywach.
A po ostatnich zmianach odnośnie wyboru miejsc to nawet dwójka ledwo co.
3 ludzi lubi ten post.

#1618 PostWysłany: 25 Cze 2022 12:07 
Awatar użytkownika

złoty
Można krotko podsumować, nareszcie, i to przede wszystkim za skandaliczne rozwiązywanie reklamacji, później za catering, starą flotę, a potem takie drobiazgi jak miejsca itp
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#1619 PostWysłany: 25 Cze 2022 13:39 
Król Ż
Awatar użytkownika

marek2011 napisał(a):
Garmond napisał(a):

Zacznijmy od tego, że nigdy nie powinna była otrzymać 5, co podważa prestiżowość i przede wszystkim niezależność tego rankingu ;-)
A on kiedykolwiek był bezstronny ?
kostek966 lubi ten post.

#1620 PostWysłany: 25 Cze 2022 14:00 
Awatar użytkownika

złoty
Np tk ? vis lufa
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 175  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości