Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Loty na zakupy.
#21 PostWysłany: 16 Sie 2012 23:42 

niebieski
Z tym że na trasie Londyn - Warszwa to zrobisz zakupy ale na "bezcłówce".
Musisz lecieć poza UE żebyś mógł kupić naprawdę bez cła. Ewentualnie przyatakować kogoś lecącego poza UE ( z tym że to pewnie nielegalne jest ;) )
 Profil Relacje PM off  

City break na Sycylii 🌋🍝 Krótki wypad do Katanii za 769 PLN City break na Sycylii 🌋🍝 Krótki wypad do Katanii za 769 PLN
Wietnam w świetnej cenie ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2240 PLN 🇻🇳 🍛 Wietnam w świetnej cenie ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2240 PLN 🇻🇳 🍛
#22 PostWysłany: 17 Sie 2012 02:44 

czesto ogladam angielski program o celnikach Uzyczenie karty badz pomoc w zakupie fajek lub % komus kto nie leci poza unie jest przynajmniej w uk traktowane znacnie rygorystyczniej niz proba przemytu
delikwenci jezeli ich zlokalizuja zostaja z miejsca aresztowani za swiadome lamanie przepisow celnych czy cos takiego. Nie wiem jak to jest w innych krajach. Jezeli masz boarding passa poza unie nie ma problemu z kupnem wiekszych ilosci niz limity, kasjer jedynie informuje o wielkosci limitu i czy zdajemy sobie sprawe ze go przekroczylismy (osobiscie sprawdzilem kilka razy Chorwacja, Norwegia, Szwajcaria, Wyspy kanaryjskie)
Nie wiem tez co by bylo gdybysmy przekroczyli limit znacznie tzn np 10 kartonow czy 10 litrow wodki.

#23 PostWysłany: 17 Sie 2012 11:48 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Już wszystko wiem, info z pierwszej ręki :)
Robiąc zakupy na strefie bezcłowej nie ma szans wyjść z lotniska, trzeba odbyć lot.
Jeżeli miła pani lub pan sprzed nam więcej alkoholu niż jest to przewidziane w limitach to tylko czy to wwieziemy na terytorium Norwegii zależy od ich służby celnej (ale my jesteśmy na trazycie także powinno być ok)
Po przylocie do polski trzeba mieć MEGA pecha żeby nas skontrolowali
Za jakiś czas będę miał mały cennik z cenami % i tytoniu z Katowickiego lotniska

Informacje pochodzą z pewnego źródła ;)

EDIT:
Rasputin 70% 1L - 24zł
Red Label 1L - 54zł
Wagon Cameli - 85zł
Wagon Lucky Strucku - 87zł

EDIT2:
Kasjerka powiedziała, że sprzeda tyle alkoholu ile będziemy chcieli, bez żadnego limitu na lot do Norwegii (od kontroli jest straż graniczna w Norwegii)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 17 Sie 2012 13:50 

ja raz lecac do londynu i kupujac 8wagonow nie zerknalem ze to sa podwojnie laczone wagony poza EU. cena byla mega bo jakies 150pln za 2 wagony. Pani na kasie powiedziala ze to poza Unie i czy bardzo chce te papierosy a ja ze tak i wklepala manualnie jakis lot i pasazera bez mojej karty :D powiedziala ze paragonu mi tylko nie da i zebym do plecaka schowal :D
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 17 Sie 2012 14:44 

niebieski
JIK napisał(a):
Już wszystko wiem, info z pierwszej ręki :)
Robiąc zakupy na strefie bezcłowej nie ma szans wyjść z lotniska, trzeba odbyć lot.

Nie ma szans wyjść z zakupami chyba ;)

Koncepcja ciekawa, daj znać jak się sprawdzi w praktyce :)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 17 Sie 2012 14:52 

niebieski
Dodam ceny Belvedere:
0,5l - 67 zł
1 l - 122 zł
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 17 Sie 2012 16:50 

JIK napisał(a):
Dziewon napisał(a):
A co jeśli już odbywamy lot?jak nas wpuszczą z powrotem z płynami na samolot do PL? Wielu ludzi tak kupuje różne rzeczy np na Kubie,Dominikaniew Meksyku, a później jak mają przesiadkę w EU to na bramkach wszystko do kosza

Na lotnisku w Sandefjord oraz Stavanger, nie przechodzimy ponownej kontroli bezpieczeństwa.
Także nie mogą nam nic zabrać.

nie przechodzimy ponownej kontroli gdy zostajemy na lotnisku a gdy idziemy pochodzić po okolicy to już chyba przechodzimy? czy wtedy nie ma problemu z przewiezieniem zakupów?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Loty na zakupy.
#28 PostWysłany: 17 Sie 2012 16:58 

Wtedy jest problem z "cieczami" bo obowiązują nas standardowe przepisy o wielkości/ilości płynów chyba ze na miejscu dogadamy sie z którymś ze sprzedawców/sprzedawczyń zeby nam przechowali zakupy. Ale jak niedługo codziennie ktoś będzie chciał przechowywać coś w strefie odlotów to mogą niechętnie udzielać takowej pomocy:)

#29 PostWysłany: 17 Sie 2012 17:45 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

lotnik22 napisał(a):
JIK napisał(a):
Dziewon napisał(a):
A co jeśli już odbywamy lot?jak nas wpuszczą z powrotem z płynami na samolot do PL? Wielu ludzi tak kupuje różne rzeczy np na Kubie,Dominikaniew Meksyku, a później jak mają przesiadkę w EU to na bramkach wszystko do kosza

Na lotnisku w Sandefjord oraz Stavanger, nie przechodzimy ponownej kontroli bezpieczeństwa.
Także nie mogą nam nic zabrać.

nie przechodzimy ponownej kontroli gdy zostajemy na lotnisku a gdy idziemy pochodzić po okolicy to już chyba przechodzimy? czy wtedy nie ma problemu z przewiezieniem zakupów?

gdzie ty chcesz chodzic jak między lotami jest 30minut przerwy.

Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 17 Sie 2012 18:53 

nie wszyscy latają z Katowic...
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 17 Sie 2012 19:10 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

lotnik22 napisał(a):
nie wszyscy latają z Katowic...

To wtedy prosisz panią o zapakowanie zakupów w specjalne torby i możesz opuścić lotnisko (tylko wtedy lecimy tylko z limitem)

Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 17 Sie 2012 19:18 

w tym wątku ktoś napisał, że w tych specjalnych torbach jest też rachunek za zakupy, więc jest możliwość sprawdzenia i udowodnienia, że przywozimy wywieziony wcześniej bezcłowy towar
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 17 Sie 2012 21:04 
Awatar użytkownika

Chce wam się marnować cały dzień, żeby zaoszczędzić 100zł : )?

#34 PostWysłany: 17 Sie 2012 21:22 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

MaSell napisał(a):
Chce wam się marnować cały dzień, żeby zaoszczędzić 100zł : )?

przyjemne z pożytecznym

Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 18 Sie 2012 22:06 

mi kiedyś jak leciałem z Krakowa do Dublina nie chcieli sprzedać więcej niż jednego wagonu fajek mówiąc, że takie przepisy. Oczywiście zazwyczaj kupuje przed lotniskiem i lot się zwraca.

A z anegdot kiedyś lecąc z Dublina do Polski celnik zapytał się mnie czy nie przewoże za dużo papierosów do Polski. Dla tych co nie wiedzą to ciężko wieśćdo Polski fajki z Irlandii skoro w irl paczka kosztuje 9.10 euro a w Polsce jest dużo taniej ;)

#36 PostWysłany: 18 Sie 2012 22:39 

niebieski
Chyba lepszym interesem jest sprzedanie tych fajek/wódki w Norwegii. Musiałby ktoś na miejscu to odbierać lub żeby był np drugi lot wieczorem powrotny

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 18 Sie 2012 23:49 
Awatar użytkownika

Dziewon napisał(a):
Chyba lepszym interesem jest sprzedanie tych fajek/wódki w Norwegii. Musiałby ktoś na miejscu to odbierać lub żeby był np drugi lot wieczorem powrotny

Tak to ja robię od kilku lat, kupiłem "trochę" fajek pare lat temu za kilka tysiecy pln w Polsce i przy każdym locie "na zachód" zabieram w miarę możliwości kilka wagonów i sprzedaję za wielokrotność ceny zakupu, dlatego się dziwię, że komuś chce się w to bawić za przysłowiowe 100zł :) . Taka lokata długoterminowa na 50-100% w skali roku. Jestem pewien, ze jakby powtórzyć to samo teraz, to zarobek za 3-5lat byłby podobny :) .

Temat postu: Loty na zakupy.
#38 PostWysłany: 22 Sie 2012 14:56 

Ceny z poznańskich bezclowek:

Safir Bombay 57 zł / litr
Wódka Żołądkowa Gorzka DeLux 17 zł/ litr
Jagermeister 65 zł / litr

#39 PostWysłany: 22 Sie 2012 15:13 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Gdyby się ktoś wybierał do Budapesztu - w bezcłówce na lotnisku można kupić Tokaja 5 puttonyos za 13,90 ojro (dane z 20.08). Jeszcze nie otwierałam i nie kosztowałam, ale za 5 puttonyos to jest świetna cena.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 22 Sie 2012 15:31 

srebrny
Nospin napisał(a):
mi kiedyś jak leciałem z Krakowa do Dublina nie chcieli sprzedać więcej niż jednego wagonu fajek mówiąc, że takie przepisy. Oczywiście zazwyczaj kupuje przed lotniskiem i lot się zwraca.

to bezprawne. mozesz kupic tyle ile ci sie rzewnie podoba, sklepowi nic do tego.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 16 gości