Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1403 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 71  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Warszawa Modlin
#481 PostWysłany: 30 Lis 2012 12:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam wylot ryanem do Barcelony o 10:10 w piątek. Jest też KM z przyjazdem o 8:53. Wyrobię się? Mam nadzieję, że KM nie ma tendencji do dużych opóźnień...
 Profil Relacje PM off  

Relaks w Dubaju za 1156 PLN❗😲 Loty dla wszystkich i noclegi w hotelu z basenem 🌤️👙 Relaks w Dubaju za 1156 PLN❗😲 Loty dla wszystkich i noclegi w hotelu z basenem 🌤️👙
Szalona Środa w PLL LOT ✈️ Loty do Nicei, Wenecji, Podgoricy i Sarajewa od 449 PLN ☀️ Szalona Środa w PLL LOT ✈️ Loty do Nicei, Wenecji, Podgoricy i Sarajewa od 449 PLN ☀️
#482 PostWysłany: 30 Lis 2012 15:58 

Loty: 76
Kilometry: 175 290
Witam

Na stronach Kolei Mazowieckich znalazłem taką informacje

"Bilet Lotniskowy KM upoważnia jego okaziciela do podróżowania pojazdami komunikacji miejskiej ZTM w dniu ważności biletu, przez 60 minut od godziny wpisanej odręcznie przez podróżnego w sposób trwały i czytelny, pod zapisem na bilecie w brzmieniu - Wyjazd w ciągu 1 godz. od:"

I teraz pytanie
W jaki sposób skorzystać z takiej możliwości w metrze? (jak wejść do metra, rozumiem że biletem lotniskowym nie otworzę bramki) Jak sobie z tym radzicie?

#483 PostWysłany: 30 Lis 2012 16:12 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
Są windy ;) jak zjedziesz windą na peron w metrze to nie musisz przechodzić przez bramki.
Ewentualnie zawsze można przeskoczyć :)

#484 PostWysłany: 30 Lis 2012 16:24 

Loty: 76
Kilometry: 175 290
No fakt nie pomyślałem o windzie.

Dzięki za info

#485 PostWysłany: 30 Lis 2012 16:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
foer napisał(a):
Witam

Na stronach Kolei Mazowieckich znalazłem taką informacje

"Bilet Lotniskowy KM upoważnia jego okaziciela do podróżowania pojazdami komunikacji miejskiej ZTM w dniu ważności biletu, przez 60 minut od godziny wpisanej odręcznie przez podróżnego w sposób trwały i czytelny, pod zapisem na bilecie w brzmieniu - Wyjazd w ciągu 1 godz. od:"

I teraz pytanie
W jaki sposób skorzystać z takiej możliwości w metrze? (jak wejść do metra, rozumiem że biletem lotniskowym nie otworzę bramki) Jak sobie z tym radzicie?

Na podstawie okazanego biletu lotniskowego w kasie KM pobierzesz bezpłatną wejściówkę do metra, po prostu taki kartonikowy bilet wielokrotnego użytku, który otworzy Ci bramkę w metrze.
 Profil Relacje PM off  

#486 PostWysłany: 30 Lis 2012 23:22 

Dokładnie, dostałem dziś taką wejściówkę.

Szkoda że tej informacji o wpisaniu godziny brakuje na lotnisku, w autobusie transferowym.
Mogliby dawać bilet 60min i obyłoby się bez niedomówień.
 Profil Relacje PM off  

#487 PostWysłany: 30 Lis 2012 23:37 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
hmm to o takiej opcji nie wiedziałem ;) mam kartę miejską więc akurat nigdy jakoś się nie interesowałem jak jest to rozwiązywane, dlatego pomyślałem tylko o windach. Dobrze wiedzieć ;)

#488 PostWysłany: 05 Gru 2012 10:10 

Witajcie!

Siedzę za biurkiem w pracy i nie bardzo mogę zagłębiać się w pozostałe 50 str tematu.
Dlatego, z góry przepraszam za moja niewiedzę:)

W niedziele (9.12)o 11:40 mam lot Wwa Modlin- Rzym Flumincino

W Warszawie(dworzec centralny) będę o 8:40.

Totalnie nie znam się na Warszawie dlatego bardzo was proszę o informację jak najszybciej(najtaniej) dojechać na lotnisko w Modlinie?
Czytałem o transludzie, który jedzie z dwora DT centrum? Jak się tam dostać? czy to najlepsza opcja?

Bardzo serdecznie proszę was o pomoc:)

A i jeszcze jedno pytanko? Kojarzycie ile kosztuje przechowalnia bagażu na centralnym?
 Profil Relacje PM off  

#489 PostWysłany: 05 Gru 2012 10:38 
Awatar użytkownika

niebieski
9-go, w niedzielę wchodzi nowy rozkład pkp więc osobiście doradzam zostawić pewien zapas czasowy.
Po przyjeździe udaj się do hali głównej i kup w kasie bilet lotniskowy za 12zł. O 9:15 masz pociąg do Modlina. Na stacji Modlin przesiadasz się w autobus i dojeżdżasz pod samo wejście terminala. Autobus masz wliczony w cenę biletu lotniskowego. Transport z Centralnego do Modlina zajmie około godziny więc nie sensu krążyć po Warszawie.
 Profil Relacje PM off  

#490 PostWysłany: 08 Gru 2012 01:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Translud odjeżdza spod Domów Towarowych Centrum (na wysokości Carrefour). Tabliczka z rozkładem jest. Przesiadka w ND Mazowieckim wysiadasz z autobusu Translud i wsiadasz do stojącego obok busika. Wsiadając do autobusu warto kierowcy szepnąć, że na lotnisko, żeby busik stał i czekał. Cena za całość 8 PLN.
 Profil Relacje PM off  

#491 PostWysłany: 11 Gru 2012 11:56 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 69823.html

"Pociąg wyjeżdżający ze stacji Warszawa Zachodnia o godz. 4.10, jadący w kierunku Modlina, uderzył w stado dzików przed stacją Legionowo"

"Pociągi były opóźnione o ok. 20 minut. Utrudnienia trwały do ok. godz. 8.30."
 Profil Relacje PM off  

#492 PostWysłany: 12 Gru 2012 13:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Zamieszczam informację, którą własnie otrzymałam, ale nie mam jej czasu teraz zgłębić
proszę o zweryfikowanie, ew. uzupełnienie o szczegóły

Cytuj:
Bilet kolejowy kupisz w technologii NFC

SkyCash i Koleje Mazowieckie wprowadzają po raz pierwszy w Polsce możliwość kupowania biletów kolejowych poprzez płatności zbliżeniowe. Transakcję w technologii NFC będzie można zainicjować w punktach na terenie lotniska w Modlinie.

Za pomocą nadchodzącego SkyCash 2.0 będzie można już kupić „Bilet lotniskowy”, który pozwala na szybkie przejazdy pociągami Kolei Mazowieckich z Modlina do dowolnej stacji kolejowej w Warszawie. Dedykowany jest również podróżnym, którzy chcą szybko i sprawnie dostać się do Modlina.

Profil Relacje PM off  

#493 PostWysłany: 15 Gru 2012 10:22 

Mam odlot o 6:05 (Wizzair, kier. Paryż). Nie biorę bagażu rejestrowanego.
O której godznie stawić się na lotnisku?
Czy autobusem ze stacji w Modlinie o 5:05 (odjazd) wystarczy?

Czy ten samolot nocuje w Modlinie?
(zakładam, że jeśli nocuje to (1) będzie wiadomo wcześniej czy rzeczywiście jest na lotnisku, (2) jeśli nie będzie prawdziwego mgłowego armagedonu to wystartuje)

Z góry dzięki za pomoc.
Kamil
 Profil Relacje PM off  

#494 PostWysłany: 15 Gru 2012 11:41 

niebieski
Proponuje wcześniejszym, gdyż o 6 rano są też inne wyloty. Jak dobre pamietam m.in. Barcelona, Londyn, Mediolan. Bedzie tłoczno.Nawet 3 bramkach bezpieczeństwa jest kolejka na całą długość terminala. Ten samolot nocuje w WMI.
 Profil Relacje PM off  

#495 PostWysłany: 15 Gru 2012 11:57 

Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#496 PostWysłany: 17 Gru 2012 02:43 
Moderator forum

sylwia_pl napisał(a):
Zamieszczam informację, którą własnie otrzymałam, ale nie mam jej czasu teraz zgłębić
proszę o zweryfikowanie, ew. uzupełnienie o szczegóły

Cytuj:
Bilet kolejowy kupisz w technologii NFC

SkyCash i Koleje Mazowieckie wprowadzają po raz pierwszy w Polsce możliwość kupowania biletów kolejowych poprzez płatności zbliżeniowe. Transakcję w technologii NFC będzie można zainicjować w punktach na terenie lotniska w Modlinie.

Za pomocą nadchodzącego SkyCash 2.0 będzie można już kupić „Bilet lotniskowy”, który pozwala na szybkie przejazdy pociągami Kolei Mazowieckich z Modlina do dowolnej stacji kolejowej w Warszawie. Dedykowany jest również podróżnym, którzy chcą szybko i sprawnie dostać się do Modlina.

sC2 wciaz jeszcze nadchodzi (jeszcze nie nadszedl)
Wlasnie zaktualizowalem wersje do 1.7
w niej w uslugach jest b. Lotniskowy KM ten za 12
i na sam bus za 4 zlp

Zatem chyba bede mogl kupic bez NFC ni QR ?
na razie jest to dla mnie sama teoria.
http://www.mazowieckie.com.pl/strefa-po ... morke.html

Dopisek na marginesie-
dla mieszkających w strefach 1-2-3 KMz / przesiadających się na inne pociągi KMz a nie ZTM
bilet strefowy może być lepszy - ale to bardziej z Okęcia, bo Modlin jest już/ tuż poza trzecią strefą ... kończy się ona na N.Dworze Mz

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 17 Gru 2012 19:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeszcze kilka miesiecy operacji lotniska w Modlinie, a w koncu wypelnia swoja tajna misje i zlikwiduja ta idiotyczna melodyjke w Ryanairze poprzedzajaca "Last year over 90% of Ryanair flights landed on time, beating every other European airline" :D
 Profil Relacje PM off  

#498 PostWysłany: 17 Gru 2012 19:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Na polskiej stronie Wizz Air pojawiła się informacja:

Z powodu licznych zakłóceń operacyjnych na lotnisku w Modlinie (WMI) Wizz Air największa niskokosztowa linia w Europie Centralnej i Wschodniej zdecydowała o przeniesieniu wszystkich lotów w okresie Świątecznym (od północy 17 grudnia do 6 stycznia) na lotnisko Chopina (WAW). Zmiana lotniska zapewni niezakłóconą podróż dla naszych 55 000 pasażerów w okresie Świątecznym, którzy w przeciwnym razie narażeni by byli na odwołania i zakłócenia lotów spowodowane brakiem systemu ILS na lotnisku w Modlinie.
Ważna informacja dla pasażerów: Jeżeli dokonali już Państwo odprawy online, zaznaczamy że wydrukowana karta pokładowa jest nieważna! Prosimy o dokonanie odprawy online jeszcze raz. Odprawa na lotnisku będzie zwolniona od opłat, ale może wiązać się ze znacznym czasem spędzonym w kolejce do odprawy.

#499 PostWysłany: 18 Gru 2012 12:40 
Awatar użytkownika

srebrny
"Jest decyzja środowiskowa: pociąg do Modlina w 2015?"
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 70661.html
 Profil Relacje PM off  

#500 PostWysłany: 18 Gru 2012 13:21 
Awatar użytkownika

srebrny
W związku z przekierowanie samolotów wizz na okęcie odpowiedź modlin busa

Załączniki:
modlinbus.jpg
modlinbus.jpg [ 168.71 KiB | Obejrzany 1558 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1403 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 71  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości