Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1403 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 71  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Warszawa Modlin
#461 PostWysłany: 13 Lis 2012 13:42 

niebieski
Tylko skrajne załamanie pogody pokrzyżuje Ci szyki.
 Profil Relacje PM off  

🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗 🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗
🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎 🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎
#462 PostWysłany: 13 Lis 2012 13:50 

Ok 13:45 bedziesz na lotnisku a o 14 juz będziesz za kontrolą bezpieczeństwa więc masz 40 minut zapasu przed zamknięciem bramek :)
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 13 Lis 2012 18:33 

Przylatuję z Oslo Rygge do Modlina o 18.50. Mam pytanie - zakładając, że samolot wyląduje planowo czy jest szansa zdążyć na autobus dowożący do Modlin PKP o 19.00, a następnie na KM do warszawy centralnej o 19.15?? Musimy się dostać do PolskiegoBusa odjeżdżającego z Wilanowskiej do Wrocławia o 21.00:p

#464 PostWysłany: 13 Lis 2012 19:21 

niebieski
dżordż napisał(a):
Przylatuję z Oslo Rygge do Modlina o 18.50. Mam pytanie - zakładając, że samolot wyląduje planowo czy jest szansa zdążyć na autobus dowożący do Modlin PKP o 19.00, a następnie na KM do warszawy centralnej o 19.15?? Musimy się dostać do PolskiegoBusa odjeżdżającego z Wilanowskiej do Wrocławia o 21.00:p

Jeśli nie odbierasz bagażu rejestrowanego, to myślę, że spokojnie zdążysz :)
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 15 Lis 2012 00:04 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
Dziś na jednej z taksówek w Warszawie widziałem napis "Dojazd na lotnisko w Modlinie 69 zł*" a poniżej "*-od granicy północnej miasta Warszawy"

:lol: czyli jak tu zrobić ludzi w bambuko
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 15 Lis 2012 00:38 

A daleko jest metra Młociny do Północnej Granicy miasta ?
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 15 Lis 2012 00:51 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
kibek napisał(a):
A daleko jest metra Młociny do Północnej Granicy miasta ?

ok 5 km.

Nawiązują do tematu, w Ożarowie Mazowieckim była reklama mieszkań. Cena: od 1999zł/m3 :)

#468 PostWysłany: 22 Lis 2012 00:19 

Zbanowany
Rozklad jazdy Kolei Mazowieckich od 9.12.2012 jest juz dostepny na stronie KM
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Warszawa Modlin
#469 PostWysłany: 22 Lis 2012 09:41 

niebieski
Oszust podszywający się pod Modlinbus:

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... 20_zl.html
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 23 Lis 2012 20:03 

Witam, mogłby ktoś odpowiedziec czy jest w okolicy lotniska lub na samym lotnisku możliwośc zostawienia samochodu na dwa dni (najlepiej za darmo oczywiście :P )? Pewnie już było, ale ciężko przebrnąc przez 46 stron tematu :)

#471 PostWysłany: 23 Lis 2012 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
oficjalne-ogloszenia-wlascicieli,38,17237
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 23 Lis 2012 23:22 

jakis kilometr od lotniska - w strone nowego dworu - pierwszy sklep - parking osiedlowy
Cytuj:
Witam, mogłby ktoś odpowiedziec czy jest w okolicy lotniska lub na samym lotnisku możliwośc zostawienia samochodu na dwa dni (najlepiej za darmo oczywiście )? Pewnie już było, ale ciężko przebrnąc przez 46 stron tematu
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 27 Lis 2012 00:56 

mc2 napisał(a):
karoll napisał(a):
Mam wylot z Modlina w środę o 11:40.
Będę w Warszawie o 8:00 na Metro Wilanowska. Biorąc pod uwagę poranne korki jak najlepiej dostać sie na modlin żeby napewno zdążyć? Translud czy Kolej ?

Pojedź metrem do centrum (przystanek Metro Centrum) i tam (Warszawa Śródmieście) przesiądź się na pociąg do Modlina. O 8:51 masz bezpośredni który w Modlinie jest o 9:34, także przed 10 będziesz na lotnisku.

ok, dzieki,
tak właśnie planowalem zrobic.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 18 Sty 2014 12:36, edytowano w sumie 1 raz
edytuję po wydzieleniu cytowanych do wątku Wilanowska - Modlin
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 27 Lis 2012 15:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Pierwszy post więc witam wszystkich użytkowników i z góry dziękuję za pomoc.

planuję podróż KM+autobus wahadłowy. Nie znalazłem jednak nigdzie odpowiedzi na pytanie odnośnie kursowania tego autobusu. Czy kursy są jakoś zgrane z godzinami przyjazdu pociągów? Czy kursują non-stop wahadłowo? Jak tak to mniej więcej co ile minut? Dojazd na odcinku dworzec-lotnisko to jak rozumiem ok. 10 minut?

drugie pytanie odnośnie kupna biletów. Korzystałem ostatnio z KM kupując bilet przez komórkę przez Skycash, ale nie widze tam specjalnego biletu lotniskowego. Da się kupić taki bilet przez internet czy tylko w kasie lub pociągu?
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 27 Lis 2012 15:53 

niebieski
kiew napisał(a):
Nie znalazłem jednak nigdzie odpowiedzi na pytanie odnośnie kursowania tego autobusu.

Dwója z szukania:
mod: edit: usunięcie nieaktualnego linku
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 27 Lis 2012 17:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Maciek78 napisał(a):
kiew napisał(a):
Nie znalazłem jednak nigdzie odpowiedzi na pytanie odnośnie kursowania tego autobusu.

Dwója z szukania:
http://fly4free.pl/forum/download/file.php?id=2681

:!: Jedynka za wprowadzanie użytkowników w błąd, podając rozkład z września.

Tutaj jest aktualny rozkład autobusów: http://mazowieckie.com.pl/g2/oryginal/2 ... cc234c.pdf

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 27 Lis 2012 18:32 

Loty: 62
Kilometry: 145 353
niebieski
Ciekawostka z mojej podróży:

Dnia 23.11.2012 roku na stronie internetowej spółki ''Koleje Mazowieckie'' została opublikowana informacja o honorowaniu "biletu lotniskowego" w pociągu TLK 51104 „Ukiel” na odcinku Modlin – Warszawa Zachodnia w terminie 19.11-08.12.2012 roku. http://www.mazowieckie.com.pl/strefa-po ... u-tlk.html

Wczoraj tj. 26.11.2012r kupiłem 2 "bilety lotniskowe" na pociąg 51104"Ukiel" ze stacji Modlin do Warszawy Centralnej. Podczas kontroli biletów na podanej trasie konduktor o numerze 11522 stwierdził, że cyt. "bilety Kolei Mazowieckich są nie ważne w pociągach TLK" i zażądał wykupienia! biletu na trasie Modlin-Warszawa Centralna pod groźbą wystawienia mandatu za brak ważnego biletu! Co więcej, nie chciał sprzedać biletu do stacji Legionowo pomimo faktu, iż pociąg ten na owej stacji się zatrzymuje a ja chciałem tam wysiąść! Próby przekonania konduktora- pomimo odwołań do konkretnych informacji i wskazania miejsca ich udostępnienia- nie przyniosły żadnego efektu. Również kierownik stwierdził, że Pan 11522(niestety konduktor posiada tylko nr identyfikacyjny) ma rację i zażądał wykupienia biletu. W dodatku odmówił podania własnego numeru służbowego na moją prośbę.

Gdyby ktoś jechał to niech się kłóci lub bierze mandat i do reklamacji. Ja niestety musiałem być na czas na Centralnym więc kupiłem.

Pzdr,
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 27 Lis 2012 20:09 

Zbanowany
marcind napisał(a):
Ciekawostka z mojej podróży:

Dnia 23.11.2012 roku na stronie internetowej spółki ''Koleje Mazowieckie'' została opublikowana informacja o honorowaniu "biletu lotniskowego" w pociągu TLK 51104 „Ukiel” na odcinku Modlin – Warszawa Zachodnia w terminie 19.11-08.12.2012 roku. http://www.mazowieckie.com.pl/strefa-po ... u-tlk.html

Wczoraj tj. 26.11.2012r kupiłem 2 "bilety lotniskowe" na pociąg 51104"Ukiel" ze stacji Modlin do Warszawy Centralnej. Podczas kontroli biletów na podanej trasie konduktor o numerze 11522 stwierdził, że cyt. "bilety Kolei Mazowieckich są nie ważne w pociągach TLK" i zażądał wykupienia! biletu na trasie Modlin-Warszawa Centralna pod groźbą wystawienia mandatu za brak ważnego biletu! Co więcej, nie chciał sprzedać biletu do stacji Legionowo pomimo faktu, iż pociąg ten na owej stacji się zatrzymuje a ja chciałem tam wysiąść! Próby przekonania konduktora- pomimo odwołań do konkretnych informacji i wskazania miejsca ich udostępnienia- nie przyniosły żadnego efektu. Również kierownik stwierdził, że Pan 11522(niestety konduktor posiada tylko nr identyfikacyjny) ma rację i zażądał wykupienia biletu. W dodatku odmówił podania własnego numeru służbowego na moją prośbę.

Gdyby ktoś jechał to niech się kłóci lub bierze mandat i do reklamacji. Ja niestety musiałem być na czas na Centralnym więc kupiłem.

Pzdr,

Niestety wychodzi na jaw fakt taki ze konduktorzy i co najdziwniejsze kierownicy pociagow nie znaja ofert .
Zloz reklamacje i domagaj sie zwrotu kasy . Jednak ostrzegam : nawet w tak blahej sprawie rozpatrzenie reklamacji nie jest tak latwe .
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 27 Lis 2012 20:11 

niebieski
@marcind
Pisz reklamacje do Intercity z prosba o zwrot kosztow - ceny biletu oraz oraz wyciagniecie konsekwencji wobec konduktora. Wyslij kopie biletow, bron boze nie orginaly. Jak sie nie zgodza, to zglos podejrzenie popelnienia przestepstwa na prokuraturze. Tylko ze wtedy konduktor straci prace z paragrafu 51 (proba zdobycia korzysci majatkowej). Zaznacz, ze kierownik o tym wiedzial (brak podania numeru identyfikacyjnego tez jest niezgodny z procedura).
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 27 Lis 2012 21:10 

Loty: 62
Kilometry: 145 353
niebieski
Jak dotąd zgłosiłem sprawę na telefonicznej infolinii i wysłałem maila ze skanami. Po kilku minutach dostałem odpowiedź, że reklamacja została zgłoszona do rozpatrzenia. Sytuacja dotyczyła kilku osób, nie jestem jedynym przypadkiem. Zobaczymy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1403 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 71  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości