Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 1237 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62  Następna
Autor Wiadomość
#1181 PostWysłany: 04 Maj 2018 21:33 
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Maj 2011
Posty: 8192
Zazwyczaj tak to wygląda :)

Image

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Góra
 Relacje PM off  
 
#1182 PostWysłany: 13 Maj 2018 16:36 

Rejestracja: 13 Maj 2018
Posty: 1
Korzystal ktos z taxi modlin ?

http://taxilotnisko-modlin.pl/?gclid=Cj ... b9EALw_wcB

promocja do końca maja 69 zł

Warte ?
i wazne czy pewne ?


Ostatnio edytowany przez Abcn, 15 Maj 2018 15:17, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
Góra
 Relacje PM off  
 
#1183 PostWysłany: 17 Cze 2018 16:12 

Rejestracja: 05 Kwi 2016
Posty: 2
Cześć.
26 czerwca mam lot o 9:15. Według rozkładu PKP będę na lotnisku o 8:14. Pytanie czy zdążę?
I drugie pytanie. Mam 6 minut na przesiadkę na dworcu Warszawa Zachodnia. Będę się przesiadał z regio na regio. Czy tutaj również zdążę?

Z góry dziękuję za pomoc.


Ostatnio edytowany przez Abcn 16 Paź 2018 23:03, edytowano w sumie 2 razy
Przenoszę tu. Ryzykowne połączenie - jeśli w teorii masz szanse zdążyć, wiele może się zdarzyć i skutkować spóźnieniem do bramki/na lot.
Góra
 Relacje PM off  
 
#1184 PostWysłany: 17 Cze 2018 18:16 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Lip 2014
Posty: 594
Loty: 70
Kilometry: 113 574
niebieski
Jak będziesz na lotnisku planowo bez rejestrowanego... zdążysz. Na przesiadkę na Zachodnim, jeśli pociąg będzie planowo ... zdążysz. Nikt Tobie nie odpowie czy będzie planowo :)
Ja osobiście bym tak nie ryzykował. Regio do Modlina nie jeździ.
Góra
 Relacje PM off  
 
#1185 PostWysłany: 18 Cze 2018 06:57 

Rejestracja: 06 Gru 2016
Posty: 72
Loty: 28
Kilometry: 46 189
Za duże ryzyko. Ja bym odpuściła i pojechała wcześniejszym pociągiem. Wierzę w Prawo Murphy'ego, czyli jak coś sie może zje... popsuć, to na pewno sie popsuje :lol:
Pytanie jeszcze, skąd jedziesz i jakie są szanse, że pociąg będzie na Zachodniej co do minuty - bo w Twoim przypadku tak właśnie być powinno ;)
Góra
 Relacje PM off  
 
#1186 PostWysłany: 16 Paź 2018 20:57 
Król Ż
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Paź 2014
Posty: 3385
Loty: 211
Kilometry: 504 582
Dostalem ostatnio informacje od konduktora w SKM,ze mozna na karcie warszawiaka (placenie podatkow w Warszawie + wazna karta miejska w 1 strefie) mozna dojechac z Warszawy az do Legionowa. Normalny z Legionowa do Modlina kosztuje 8.10 pln. Tanio i przyjemnie.
_________________
Tolerancja kończy się tam, gdzie zaczynają się prawa człowieka
Góra
 Relacje PM off  
 
#1187 PostWysłany: 17 Paź 2018 07:53 
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Maj 2011
Posty: 8192
Nawet do Legionowo Przystanek można dojechać ;) i w KM też to chyba działa?
Góra
 Relacje PM off  
 
#1188 PostWysłany: 17 Paź 2018 08:04 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 Sty 2013
Posty: 987
złoty
oskiboski napisał(a):
Normalny z Legionowa do Modlina kosztuje 8.10 pln.

Trzeba doliczyć jeszcze 6.00 PLN za busa ze stacji kolejowej w Modlinie na Lotnisko.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#1189 PostWysłany: 17 Paź 2018 08:56 

Rejestracja: 19 Paź 2017
Posty: 148
Loty: 26
Kilometry: 30 696
niebieski
michzak napisał(a):
Nawet do Legionowo Przystanek można dojechać ;) i w KM też to chyba działa?


Zgadza się :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#1190 PostWysłany: 23 Lis 2018 22:07 

Rejestracja: 15 Lut 2016
Posty: 269
Loty: 105
Kilometry: 126 716
niebieski
oskiboski napisał(a):
Dostalem ostatnio informacje od konduktora w SKM,ze mozna na karcie warszawiaka (placenie podatkow w Warszawie + wazna karta miejska w 1 strefie) mozna dojechac z Warszawy az do Legionowa. Normalny z Legionowa do Modlina kosztuje 8.10 pln. Tanio i przyjemnie.


Tak, bo karta warszawiaka jest ważna w obu strefach ;)
_________________
Alfabet Podróży: Ateny, Brno, Malta, Fryzja, Ryga, Walencja, Promem z Gdyni -> klik!

2018: Anglia, Litwa, Austria, Węgry, Kosowo, Albania, Czarnogóra, Włochy, Rosja, Holandia, Hiszpania
2019: Chorwacja, Niemcy, Czarnogóra, Czechy, Chiny...
Góra
 Relacje PM off  
 
#1191 PostWysłany: 27 Lis 2018 18:11 

Rejestracja: 05 Maj 2017
Posty: 1
Hej. Mam pytanie, czy przystanek PKS Polonus o nazwie "[Nowy Dwór Mazowiecki] Nowy Dwór Maz. Ob. Modl-Pętla" to ten przystanek przy Twierdzy Modlin, 2 km od lotniska? We wcześniejszych komentarzach było info z mapką legalnego i bezpiecznego dojścia. Jeśli tak to PKS-em sprawnie i za grosze można dojechać na lotnisko np. z Metra Marymont.

Pojawia się zasadnicze pytanie, dlaczego PKS Polonus i Stalko (czyli firmy jeżdżące) do Nowego Dworu nie promują się jako tania alternatywa dojazdu do lotniska? Za czasów Translud była linia 10 dojeżdżająca na sam terminal, teraz tego nie ma. Moim zdaniem to naprawdę spoko rozwiązanie.
Góra
 Relacje PM off  
 
#1192 PostWysłany: 27 Lis 2018 18:37 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 Sty 2013
Posty: 987
złoty
KokFin napisał(a):
Hej. Mam pytanie, czy przystanek PKS Polonus o nazwie "[Nowy Dwór Mazowiecki] Nowy Dwór Maz. Ob. Modl-Pętla" to ten przystanek przy Twierdzy Modlin, 2 km od lotniska?

Tak to ten przystanek (https://goo.gl/maps/oZucWan8cRG2)
Ciężko zareklamować połączenie z przystankiem oddalonym 2km od lotniska :)
Z linii 10 Transluda korzystałem wielokrotnie i praktycznie za każdym razem byłem jedynym pasażerem.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#1193 PostWysłany: 01 Sty 2019 23:07 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 Lip 2014
Posty: 985
Loty: 78
Kilometry: 99 060
Pytanie takie do was, chociaż wiem że równie dobrze mogę sobie wywróżyć z fusów, ale czy 1 h przed odlotem o 10 rano do Kijowa wystarczy? Dlatego moje pytanie czy zakładając tę bardziej realistyczną opcję to 1 h wystarczy na lot do NON-schengen? Ponieważ jedyny dojazd to:

Image

a wątpię, aby dało rade złapać ten autobus, niby tylko 1 min. ale to też aż minuta.

Image
_________________
Image
Pomagam w sprawach związanych z Kanadą i obwodem Kaliningradzkim.
Góra
 Relacje PM off  
 
#1194 PostWysłany: 02 Sty 2019 00:33 

Rejestracja: 15 Lut 2016
Posty: 269
Loty: 105
Kilometry: 126 716
niebieski
Ryzykowne :) Ja bym wybrał tak:


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
_________________
Alfabet Podróży: Ateny, Brno, Malta, Fryzja, Ryga, Walencja, Promem z Gdyni -> klik!

2018: Anglia, Litwa, Austria, Węgry, Kosowo, Albania, Czarnogóra, Włochy, Rosja, Holandia, Hiszpania
2019: Chorwacja, Niemcy, Czarnogóra, Czechy, Chiny...
Góra
 Relacje PM off  
 
#1195 PostWysłany: 02 Sty 2019 08:46 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 Sty 2013
Posty: 987
złoty
@macio106 Ponad 40 razy leciałem z Modlina z podręcznym, zawsze jestem 1h przed odlotem i zawsze się nudzę czekając na boarding :)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
macio106 uważa post za pomocny.
 
 
#1196 PostWysłany: 02 Sty 2019 08:54 
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Maj 2011
Posty: 8192
@macio106 w razie czego bilet na autobus możesz kupić przez Skycash, już po tym jak wpadniesz do autobusu - ja bym i tak próbował dobiec, a sam bilet już w autobusie kupował (w pociagu bym wszystko przygotował tak, żebym mógł kliknąć jedynie "kup" w busie) jeżeli się uda
Góra
 Relacje PM off  
 
#1197 PostWysłany: 02 Sty 2019 09:57 

Rejestracja: 01 Paź 2017
Posty: 219
niebieski
To tak dla niezorientowanych, karta miejska w Warszawie, ta 90-dniowa ale chyba też inne, jednak nie pojedyncze bilety, jest obecnie (dla biletów kupionych od 1.09.2018) ważna w OBU strefach, a więc, jeśli macie taką kartę, bilet do Modlina należy kupować od ostatniej stacji w 2 strefie, chyba Legionowo albo kolejny przystanek.

Nie powiem, żeby ZTM w Warszawie chwaliło się tą zmianą za bardzo....

PZDR
Kate
Góra
 Relacje PM off  
 
#1198 PostWysłany: 02 Sty 2019 10:00 
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Maj 2011
Posty: 8192
Trochę do uściślenia, jedynie bilety z Kartą Warszawiaka (osoby rozliczające PIT w Warszawie) 30 i 90-dniowe są ważne na dwie strefy.
Inne bilety pod to nie podpadają - można też kupić bilet nie-Warszawiaka na 30 i 90 dni, który będzie ważny tylko na jedną strefę (żona z takiego korzysta obecnie)
Źródło:
http://ztm.waw.pl/?c=698&l=1
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 58603.html
Góra
 Relacje PM off  
 
#1199 PostWysłany: 05 Sty 2019 01:27 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sie 2015
Posty: 1615
Loty: 93
Kilometry: 154 075
złoty
Mam pytanie czy ktoś już testował, czy jest jakiś parking w Waw który wozi do Chopina i Modlina?
Mam w 1 stronę lot z Chopina a 2 do Modlina właśnie...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#1200 PostWysłany: 05 Sty 2019 08:27 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 Sty 2013
Posty: 987
złoty
Też często tak latam i zawsze zostawiam auto na jednym z lotnisk i kombinuje dojazd komunikacją publiczną lub przez znajomych.
O ile mi wiadomo żaden parking nie świadczy takiej usługi, gdyby było inaczej to na pewno odpowiednio za to policzą.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 1237 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group