Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 278 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Palma de Mallorca.
#21 PostWysłany: 12 Wrz 2011 12:28 

niebieski
Słuchajcie, jedzie nas 19 osób na majorkę i chcemy wypożyczyc busa, bo tak chyba będzie najlepiej. Ma ktoś doświadczenia w tej materii? Nasz hotel znajduje się w Megaluf

✨Luksusowa Gran Canaria na wyciągnięcie ręki ✨🌴 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel Marriott za 1160 PLN 😍 ✨Luksusowa Gran Canaria na wyciągnięcie ręki ✨🌴 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel Marriott za 1160 PLN 😍
✨Urokliwe ulice Lizbony 🏙️☀️ City break w stolicy Portugalii za 739 PLN 🇵🇹 ✨Urokliwe ulice Lizbony 🏙️☀️ City break w stolicy Portugalii za 739 PLN 🇵🇹
#22 PostWysłany: 14 Wrz 2011 00:53 

Mysle ze jak masz 19 osob to raczej biuro podrózy ci potrzebne, wynajecie busa nawet w Polsce na kilkanascie osob wymaga zwykle osoby ktora ma sie opiekowac grupa, bo firma busowa tego zwykle nie chce robic i spisuje sie odpowiednia umowe (wiem bo jechalem tak busem z Krakowa na koncert do Atlas Arena w Łodzi w grupie 20 osob, ale jedna osoba spisala umowe z firma busowa i byla odpowiedzialna za grupe). Podobnie jest jak sie busa, autobus wynajmuje np. na wesela, spisuje sie umowe, formalnie i ktos sie ma opiekowac pasazerami. Za granica dla grupy formalnie potrzebny jest zwykle pilot wycieczki z uprawnieniami, oraz ewentualnie oprocz pilota jeszcze przewodnik miejscki rezydent w danym miejscu, jak tego nie ma to mozna zaplacic kare nawet kilka tysiecy euro. Turystyka grup zorganizowanych musi być w jakims porzadku.... wiec jakies biura podrozy Wam potrzebne na 19 osob, tam na Palmie Majorce widzialem mnostwo biur podrózy na lotnisku, oraz busów i autobusów obslugujacych te biura, z tego co np zapamietalem to bylo na pewno TUI http://www.tui.com lub http://www.tui.pl
Z takich wzgledów i tez innych ja wole najchetniej podrózować sam, co ma swoje plusy bo chodze gdzie i kiedy chce, nikt mi nie przeszkadza, mam swoj program, ale mala zgrana dobrze grupa 2-4 osoby tez byc moze, najlepiej bliskich przyjaciól lub rodzina. Wiecej to jest problem moim zdaniem, wiem bo juz pare razy prowadzilem (nielegalnie tak naprawde) grupe prawie 20 osob po Rzymie, z walky-toky, trzeba sie nimi opiekowac, prowadzic ich, komus sie cos co chwile zachce to trzeba czekac itd, strata czasu i tyle.... samemu lub w malej grupie mozna wiecej zwiedzic. Podobnie na Chorwacje prowadzilem peleton samochodów, tez problemy i moze wyjsc ze kazdy chce co innego i sie gubią pomimo CB radia.
Chyba zeby za to placili jak pilotowi czy przewodnikowi to mialoby jeszcze sens...

Z tym ze rzeczywiscie na plazy Palma na Palma Majorce zauwzyłem wiele grup zorganizowabych po ok kilkanascie lub 30 os na plazy z transporterami wody, piwa, z duzymi glosnikami przenosnymi zasilanymi z akumulatorów, byli to gl Niemcy i Hiszpanie, robili sobie takie male imprezy na plazy, moze taniej niz obok w barach wychodzilo.... czym dojezdzali nie wiem, ale mieszkali raczej w pobliskich hotelach i raczej przyjechali z pomoca biura podrózy. Tak jak pisze Fly4free raczej jest dobra strona ale dla podrózujacych indywidualnie lub w malych grupach, wieksze grupy wymagaja zdecydowanie zinstytycjonalizowanych form turystycznych i biur podróży, za brak tego mozna zaplacic nawet kary.
Podzielcie sie wiec na mniejsze grupy 1-4 osoby i jezdzic po Palma Majorce mozna samochodami wynajetymi osobowymi 1-4, 1-5, 1-7 osób, autobusami i koleja, a takze mozna poplywac statkami, lub wynajmijcie biuro podrozy do obslugi, co zapewni wam busa i pewnie opieke zgodnie z przepisami, ubezpieczeniem tez.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 21 Gru 2011 02:12 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
niebieski
Muszę się dostać z lotniska do Cala d'Or. Po przylocie około 12 na Majorkę, planuję zwiedzić od razu Palmę, a w godzinach wieczornych wsiąść w autobus do hotelu.
Znalazłem linię, którą musiałbym pojechać- http://www.consorcidetransports.org/doc ... .10.31.pdf

Mam pytanie jaki jest koszt takiego transportu? Na tej stronce jedyne info o cenach biletów mogę znaleźć o biletach wielokrotnego przejazdu :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 21 Gru 2011 02:56 

w maju 2009 kosztowal 7,25 euro

http://www.tripadvisor.ca/ShowTopic-g58 ... lands.html - post nr 5

#25 PostWysłany: 13 Sty 2012 02:02 

Ja w maju 2011 korzystałem z tego:
http://www.resorthoppa.com/search-results/AR/NA_PMI/CLM/14-04-2012/1200///2/0_EUR/0/
Taniej niż transport publiczny, nas (8 osób) podwiózł pod sam hotel. Drobne niedogodności to konieczność oczekiwania na parkingu przy lotnisku do 90 minut na odjazd autobusu i objazd połowy wyspy po drodze jeżeli nasz cel jest nieco dalej niż wysiadają inni podróżujący. Ale za to prosto spod lotniska pod sam hotel za naprawdę małe pieniądze. Przy wyjściu z hali przylotów jest okienko, pokazuje się miłej pani wydruk z potwierdzeniem rezerwacji, ona kieruje na odpowiednie stanowisko na parkingu i już. Polecam.
Dodatkowo - sprawdziłem przed momentem - działa jeszcze kod obniżający cenę o kolejne 15%. Wpisz w pole "Promocode" MCTRAVEL i cena do zapłaty na kolejnej stronie będzie jeszcze niższa :D Dla 2 osób tak przykładowo na kwiecień do Cala Millor wyszło mi 14,41 Euro.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 17 Mar 2012 01:05 
Awatar użytkownika

Loty: 261
Kilometry: 378 652
Ja wrocilem z Majorki niedawno. Z czystym sumieniem poge polecic wypozyczalnie HASSO
http://www.hasso-rentacar.com/
Cena w lutym byla wrecz spieszna, bo 9 euro za dzien. Niby zaklepalem malego fiata 500 a na miejscu sie okazalo, ze dostalem nowiutka Alfe Romeo Mito - swietny samochod! Kasuja za pelen bak z gory. Masz opcje zwrotu pustego baku albo pełnego i wtedy zwracaja to co zaplacilem wczesniej za caly bak. Ja na kase czekalem jakies 2 tygodnie ale przelali co do centa, wiec generalnie wyszlo mnie to 27 euro za 3 dni :) Wypozyczalnia jest jakiej 5 min autem od lotniska ale obok przystanku autobusowego maja shutle busik do swojej siedziby.

#27 PostWysłany: 23 Mar 2012 15:31 

Hmmm, szukam i znaleźć nie mogę - jak dostać się z Palmy (z lotniska) na drugi (wschodni) koniec wyspy, jakies rozkłady jazdy po angielsku znajdę?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 23 Mar 2012 16:13 

Loty: 19
Kilometry: 24 687
Tutaj powinieneś znaleźć odpowiedzi na pytanie.
http://www.consorcidetransports.org/en/web/ctm/mapa-simbolic

#29 PostWysłany: 07 Kwi 2012 22:06 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
niebieski
to pewnie zależy od wypożyczalni, ja wypożyczam w autosroig.com i po prostu muszę wykupić ubezpieczenie all inclusive, bo nie płacę kredytówką
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 26 Kwi 2012 20:23 

http://www.palma-airport-transfers.com/bookingx.asp
Czy ktos kiedykolwiek korzystal z powyzszej strony i moze cos powiedziec?
Nie wiem jak na to patrzec niby busiki, a mozna wybrac co do minuty czas odjazdu/przyjazdu i kosztuje to 22 euro
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 07 Maj 2012 16:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy da się na nogach dojść na lotnisko :mrgreen:
Mój hotel będzie 1,2 km od lotniska.

#32 PostWysłany: 07 Maj 2012 16:48 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Nie da się. Nie ma chodnika. Bus to koszt 2,5 euro. Linia 21 do Can Pastilla
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 07 Maj 2012 17:23 
Awatar użytkownika

niebieski
A jeździ o 5 rano :)

#34 PostWysłany: 08 Maj 2012 14:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Prześledziłam całą mapę i myślę, że spoko można dojść do lotniska :D
Ja jednak jestem z dziećmi więc chyba pojadę busem bądź taxi.

#35 PostWysłany: 17 Maj 2012 07:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Doszłam na nogach tą kładką bez problemu o 4 rano(nie było nigdzie taxi, a nie zamówiłam wcześniej). Kładka jest bezpieczna chociaż idzie się do niej polną nie oświetloną drogą. Ruchu tak wcześnie nie ma wcale-mijał nas jeden samochód. Jest tylko jeden niebezpieczny odcinek gdzie trzeba przejść przez rondo na ulicy. Doszłam z dziećmi i wózkiem więc nie jest trudno. Idzie się jakieś 30/40 min. Droga do kładki znajduje się za stacją benzynową przez ulice i w lewo w dróżkę polną, dość szeroką. Po zejściu z kładki w lewo- idzie się ogrodzoną drogą chyba jakaś wewnętrzna lotniska. Gdy już dojdzie się do drogi dojazdowej do lotniska trzeba się kierować na wysoki, oświetlony budynek w oddali po lewej stronie -to piętrowy parking a za nim lotnisko :D

#36 PostWysłany: 17 Maj 2012 11:03 
Awatar użytkownika

srebrny
dorota.sz napisał(a):
Doszłam na nogach tą kładką bez problemu o 4 rano(nie było nigdzie taxi, a nie zamówiłam wcześniej). Kładka jest bezpieczna chociaż idzie się do niej polną nie oświetloną drogą. Ruchu tak wcześnie nie ma wcale-mijał nas jeden samochód. Jest tylko jeden niebezpieczny odcinek gdzie trzeba przejść przez rondo na ulicy. Doszłam z dziećmi i wózkiem więc nie jest trudno. Idzie się jakieś 30/40 min. Droga do kładki znajduje się za stacją benzynową przez ulice i w lewo w dróżkę polną, dość szeroką. Po zejściu z kładki w lewo- idzie się ogrodzoną drogą chyba jakaś wewnętrzna lotniska. Gdy już dojdzie się do drogi dojazdowej do lotniska trzeba się kierować na wysoki, oświetlony budynek w oddali po lewej stronie -to piętrowy parking a za nim lotnisko :D

mozesz podac adres hotelu w ktorym spalas ? chcialbym mniej wiecej sprawdzic ile zajeloby nam dojscie na lotnisko : )
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 17 Maj 2012 13:20 

niebieski
Dorota spała w Roc Linda
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 05 Cze 2012 22:18 

niebieski
Wróciłem trzy dni temu.Korzystałem z transferów rezerwowanych przez resorthoppa z lotniska do Santa Ponsa-autobus,a powrót z Palmanowa na lot do Krakowa o 6,25 busem. O 4-tej rano zabrali nas sprzed hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 25 Lip 2012 11:44 
Awatar użytkownika

Bylam w czerwcu i tez mialam ten problem z powrotem na lotnisko gdzie odlot byl o 6 rano. resort hoppa sprawdzil sie z can picafort i kosztowal okolo 10eur/osobe. odebrali nas o 3.10 punktualnie sprzed hotelu. objechalismy okoliczne miesciny zbierajac kolejne osoby i bez problemu odstawili nas na lotnisko aby spokojnie zdazyc sie odprawic.
Tym samym we wrzesniu wybieram sie ponownie w to samo miejsce i nie moge w to uwierzyc ze jade drugi raz w to samo miejsce. Jest dobre polaczenie przez Bruksele, lepsze niz krakow/poznan moim zdaniem - lece z Warszawy. Samochodu nie pozyczalismy, ale rowery dwukrotnie i bylam pod duzym wrazeniem jakosci rowerow - spokojnie zrobilysmy 30-45 km. wypozyczenie roweru to ok 9-10eur na dobe. Sprawdzily sie tez autobusy, a szczegolnie strona internetowa na ktorej jest wyszukiwarka polaczen (wersja beta wobec czego moga sie zdarzyc pomylki, ale nie zauwazylysmy) consorcidetransports.org juz wyzej wymieniana. Autobus #1 z lotniska do Palmy kosztuje juz 2,5eur

i jeszcze cos co nas zdziwilo, w palmie nie ma przechowalni bagazu (jest - tylko taka czynna do 19.30). zanim znalazlysmy opcje resortHoppa bralysmy opcje szwedania sie noca po Palmie i ostatnim bus#1 na lotnisko i czekac do 6
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 29 Lip 2012 13:12 

I gniazdek też nie ma :/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 278 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości