Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Bardzo ładnie KZK GOP - obecnie ZTM - opisał wszystko tutaj: https://www.metropoliaztm.pl/pl/s/linie-lotniskowe-2022
Autobusy miejskie przyjeżdżają przed terminal A, a odjeżdżają sprzed C. Terminale są trzy, położone po kolei: A nie-Schengen, B Schengen, C przyloty

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 761 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 21 Paź 2011 21:36 

niebieski
Kamil napisał(a):
Patent jednego z forumowiczów, zdradzony mi w mailu:

Warszawa-Czestochowa pkp 40 zl, Czestochowa-Siewierz pks 10 zl, i z Siewierza lokalny Autobus za grosze - zatrzymuje sie dokladnie na lotnisku

Kupując bilet Inter City z miesięcznym wyprzedzeniem zapłacimy 59 zł. Sęk w tym, żeby dojechać do/z Zawiercia :D
Zna ktoś metodę, żeby w nieco ponad godzinę w niedzielę po 10:00 dojechać do Zawiercia?
 Profil Relacje PM off  

Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
#22 PostWysłany: 22 Paź 2011 17:10 
Awatar użytkownika

niebieski
ja tylko dodam ze tydzien temu w pt testowałem opcje:
1. Kraków - Katowcie PKP, druga osoba: Polskibus za 1PLN ;)
2. Katowice - Bytom autobus 2.10/studencki
3. Bytom - Lotnisko autobus 2.10/studencki
wczesniej w temacie opisane numery autobusów.

Akurat trafilismy na godzinna przesiadke w bytomiu, ale niedaleko jest galeria handlowa wiec krótki spacerek i latanie po sklepach :)

Czas dojazdu - dłuuuuuuugi, ale jak ktos chce tanio i ma czas to nie jest zle. W wersji tanszej wyszlo 1 + 2.1 + 2.1 = 5.2PLN z Krakowa :)

ps. z powodu korków PB jechał wiecej, niz mial w planie (wyjazd o 10 rano), takze to tez warto brac pod uwage.

ps2. jak ktos szuka wrazen, to mysle ze powrót z KTW najprosciej i najszybciej moze wyjsc.. stopem :) Ja akurat wracalem na lotnisko niedaleko cywilizacji (czyt. lądowanie w KRK) wiec o powrót nie trzeba sie było martwic..
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 09 Lis 2011 23:27 

niebieski
Dawids napisał(a):
Na stronie znalazłem coś takiego "bilet jednodniowy dwukrotnego kasowania - 28 zł", i wybaczcie za pytanie oczywiste, ale wolę się upewnić:
Czy na takim bilecie mogę jechać wraz z koleżanką - skasujemy 2x jak za 2 osoby, tak jak to robię np. w Bydgoszczy jadąc na godzinnym dwukrotnego kasowania z kimś?? :)

Ponawiam pytanie 8-)

Przy okazji: PolskiBus w Katowicach zatrzymuje się na Dworcu PKS (róg Sokolskiej i Skargi). Linia Lotnisko wg schematu na stronie http://www.pkm.katowice.pl/docs/mapka_przystankow.pdf ma w Katowicach trzy przystanki: P1 - Dworzec PKP, P2 - Sokolska i P3 - Novotel.
Rozkład jazdy jest podany dla tych trzech przystanków:
http://www.pkm.katowice.pl/pyrzowice.php

Chcę teraz kupić bilet na 7:04 z ulicy Sokolskiej: https://bilety.pkm.katowice.pl/
I zonk - nie ma Sokolskiej. Co jest?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 10 Lis 2011 10:29 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Najlepiej jechac z dworca glownego PKP w Katowicach. Poniewaz dworzec jest teraz remontowany, wiec autobusy w kierunku lotniska odjezdzaja z tymczasowego dworca dokladnie po drugiej stronie torów kolejowych. Przystanek jest w miejscu gdzie ustawia sie ogonek taxówek. Bilet kupujesz u kierowcy, bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 10 Lis 2011 10:58 

niebieski
Czyli na chłopski rozum - z tej mapki http://www.pkm.katowice.pl/docs/mapka_przystankow.pdf będzie to przystanek P1? PolskiBus też tymczasowo tam się zatrzymuje?

Dziękuję i pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 10 Lis 2011 11:14 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Maciek78 napisał(a):
Czyli na chłopski rozum - z tej mapki http://www.pkm.katowice.pl/docs/mapka_przystankow.pdf będzie to przystanek P1? PolskiBus też tymczasowo tam się zatrzymuje?

Dziękuję i pozdrawiam

PolskiBus zatrzymuje sie przy P2.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 10 Lis 2011 11:25 

niebieski
Czyli z kolei z tego linka: https://bilety.pkm.katowice.pl/ wynika, że Linia Lotnisko NIE zatrzymuje się na P2?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 10 Lis 2011 11:36 

niebieski
Pawel_T napisał(a):
Maciek78 napisał(a):

Dziękuję i pozdrawiam

PolskiBus zatrzymuje sie przy P2.

UWAGA! Nie, Polski Bus nie zatrzymuje się przy P2 na tej mapce. P2 to przystanek autobusowy przy ulicy Sokolskiej (tam są 3 przystanki komunikacji miejskiej jeden za drugim - lotniskowy autobus zatrzymuje się na pierwszym), Polski Bus zatrzymuje się na dworcu PKS - to jakieś 200 metrów wcześniej (widać jedno z drugiego) ale jednak inne miejsce - trzeba przejść przez rzekę Rawę (albo chodnikiem wzdłuż ul. Sokolskiej albo przez taki skwerek z drugiej strony dworca).

A miejsce oznaczone na mapce jako P1 to plac Andrzeja (tył dworca kolejowego a obecnie podczas remontu główne wejście na dworzec kolejowy), tamtędy Polski Bus nie jeździ!

Na tym drugim linku (rezerwacja biletu na lotniskowy autobus) rzeczywiście wygląda jakby autobus nie zatrzymywał się na P2 (przy ul. Sokolskiej) ale to nie jest prawda - autobus na 100% zatrzymuje się przy ul. Sokolskiej (jeśli chcesz kupić bilet przez internet koniecznie to kup na całą trasę, cena i tak nie różni się).

Dla ułatwienia załączam mapkę - czerwoną kropką oznaczyłem stanowisko przy którym zatrzymuje się Polski Bus (na dworcu PKS przy Skargi) a żółtą przystanek przy Sokolskiej gdzie staje lotniskowy autobus PKMu (P2 na zacytowanej mapce)

Załączniki:
katowice-pb-lotnisko.JPG
katowice-pb-lotnisko.JPG [ 132.87 KiB | Obejrzany 3090 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 10 Lis 2011 12:06 

niebieski
Siudamac - zerknij na mojego posta powyżej. Wydaje mi się, że ten przystanek przy Sokolskiej też nie funkcjonuje.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 10 Lis 2011 12:12 

niebieski
Maciek78 napisał(a):
Siudamac - zerknij na mojego posta powyżej. Wydaje mi się, że ten przystanek przy Sokolskiej też nie funkcjonuje.

tak jak napisałem - tylko tak wygląda na tej stronie rezerwacji biletów, w praktyce ten przystanek funkcjonuje - autobus na 100% tam się zatrzymuje
tak było "od zawsze" i jest teraz - to jeden z głównych przystanków komunikacji miejskiej w Katowicach - wiem bo mieszkam od 29 lat w tym mieście :)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 10 Lis 2011 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Sorry za zamieszanie z PolskimBusem na P2. Po prostu zwrocilem uwage na cale zaznaczenie wokol punktu i stwierdzilem, ze skoro dworzec jest wewnatrz zaznaczenia to uznajemy ze to ten sam przystanek :)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 11 Lis 2011 12:57 

platynowy
Maciek78 napisał(a):
Wydaje mi się, że ten przystanek przy Sokolskiej też nie funkcjonuje.

Funkcjonuje, zawsze stamtąd jeżdże. A bilet internetowo można kupić z dworca a wsiąść na Sokolskiej, żaden problem.

I kolejna wskazówka, bilet kosztuje 20zł zamiast 23zł pokazując kartę rabatową (którą można gratis otrzymać w punkcie info na lotnisku).

#33 PostWysłany: 29 Lis 2011 17:14 

Mam pytanie odnośnie tego autobusu Lotnisko. Pierwszy raz bede w Katowicach w tą sobote i wysiadam na dworcu PKP i jak czytałam w powyższych postach teraz dworzec jest na Andrzeja tak? Czyli tak skąd odjeżdża autobus Lotnisko? Czy dobrze rozumiem? Ponieważ nie mam pojęcia jak dotrę do pierwszego Przystanku autobusu Lotnisko:P
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 29 Lis 2011 17:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Asha tutaj masz link do rozkladu jazdy http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co= ... i=Lotnisko wybierasz przystanek i dajesz opcje pokaz na mapie :)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 29 Lis 2011 17:52 

tak tak ja to juz wiem :D chodziło mi o to gdzie jest obecnie usytuowany dworzec w Katowicach ponieważ słyszałam ze tam wszytsko rozkopane jest:D
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 29 Lis 2011 18:49 

Główny dworzec teraz jest od strony ul. Andrzeja (Plac Oddziałów Młodzieży Powstańczej).
Wychodzisz z dworca, przechodzisz przez plac i jesteś na przystanku.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 29 Lis 2011 18:55 

Loty: 1
Kilometry: 7 461
Ja radziłabym podjechac jakimś miejskim autobusem z Katowic do Bytomia, a z Bytomia jest miejski bezpośrednio na lotnisko. Bilety po 2,10zł ulgowe lub 4,20zł normalne.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 29 Lis 2011 19:27 

Vtec dzieki wielkie własnie o to mi chodziło:) teraz to już trafie:d stresowałam sie bo bede tam juz póżno ciemno i pewnie zajac mnie nie znalalabym odpowiedniej ulicy:P
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 16 Sty 2012 17:17 
Awatar użytkownika

Przejrzałem ten wątek i nie znalazłem informacji dotyczących spędzenia nocy na tym lotnisku.
Prawdopodobnie będę miał lot o godz. 6:15.
Jak wygląda możliwość spędzenia tam nocy w oczekiwaniu na lot?

Pozdrawiam,
Michał
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 16 Sty 2012 17:23 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Płacisz złotówkę i masz wypas miejsce na tarasie widokowym. W nocy nie ma za dużo startów, oprócz czarterów, wiec jest spokój. Jak nikt się nie rusza, światła są wygaszone, więc można sobie podrzemać.

Oparte ma moich doświadczeniach z końca sierpnia 2011 - nie wiem jak to wygląda na chwilę obecną.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 761 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości