Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Paź 2024 15:45 

Witam w grudniu mam lot z małżonką do Nyc liniami BA zaczynamy od lotniska na Okęciu a potem przesiadamy się na heathrow terminal 5 (również linie BA) i tu mam zapytanie gdzie się udać krok po kroku co pierwsze? jak już będę na terminalu 5 bo z tego co słyszałem a mogę się mylić dlatego chce sie upewnić od osób które podróżowały do nyc liniami Ba z heathrow to .. musimy iść do jakieś kontroli wizowej? Ukazać este i potem bramki bezpieczeństwa i GATE jeżeli tak to jak to wygląda pytają się nas tak samo jak w USA na granicy czy wystarczy ukazać paszport este i wio też coś słyszałem że można to samoobsługowo robić ale to pogłoski czy jednak to wygląda tak że kontrola bezpieczeństwa i przy kontroli ukazujemy tylko paszport i idziemy do bramki? również mam 2 pytanie czy łatwo będzie się odnaleźć na terminalu 5? Mam 1,5h na przesiadkę oraz już odprawę online z góry dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

Wakacje po czarnogórsku ☀️🏞️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 1712 PLN🌊😎 Wakacje po czarnogórsku ☀️🏞️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 1712 PLN🌊😎
Wakacyjny czar we Francji 😍 🇫🇷 Paryż + Disneyland (z weekendem) od 707 PLN 🎡🏰 Wakacyjny czar we Francji 😍 🇫🇷 Paryż + Disneyland (z weekendem) od 707 PLN 🎡🏰
#2 PostWysłany: 12 Paź 2024 15:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Macie kierować się do bramki z której odlatuje wasz lot do NYC i po drodze do niej zrobić to o co poproszą.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 12 Paź 2024 16:03 

Tak.. wiemy ale czy musimy ukazywać este? Jeżeli tak to gdzie i jak to wygląda?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Paź 2024 16:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ale ja Ci już odpowiedziałem na to pytanie, jeżeli na którymś etapie drogi do bramki poproszą o okazanie to okażesz :roll:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 12 Paź 2024 17:25 

Loty: 84
Kilometry: 177 925
srebrny
Teoretycznie Este powinni sprawdzić na check in w Warszawie. Nam na LHR nikt esty nie kontrolował. Licz się z tym że 1,5 godziny to nie jest duży zapas. Jak lecieliśmy do MIA z BER to było po kilkanaście minut opóźnienia na odlocie i przylocie ze względu na duży ruch. Też mieliśmy 1,5 h. Finalnie zrobiło się z tego nieco ponad 30 minut i do przejścia security i jeśli dobrze pamiętam paszportową a jeszcze trzeba dojechać kolejką z T5a na T5c. Biegiem zdążyliśmy ale bagaże już niekoniecznie.
 Profil Relacje PM off
Podroznik03 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 12 Paź 2024 17:46 

Super takiej odpowiedzi oczekiwałem czyli po prostu w wwa nam sprawdza tą este i już na heathrow klasycznie security bramka i rura :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Paź 2024 17:51 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A może i nie, bo może ESTę sprawdzą jeszcze raz w LHR
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 12 Paź 2024 17:53 

@Zeus , ale to w takim razie już przy bramkach bezpieczeństwa czy w jakichś „specjalnych oddalonych punktach”
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Paź 2024 17:57 

platynowy
W okolicach bramki może krążyć obsługa i będzie weryfikowała. Z resztą, jakie to ma znaczenie czy i ile razy sprawdzą Ci dokumenty, nawet jeśli mieliby zrobić to 10 razy? Jeśli jeszcze w Polsce masz dylematy związane z tak prozaicznymi i rutynowymi czynnościami to powodzenia w NY.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 12 Paź 2024 18:04 

@Kothson dla nowicjusza co prawie wcale nie latał 1 lot z przesiadkami + na takim lotnisku to rzeczywiście mogę mieć dylematy dlatego wolę dopytać co gdzie i jak niż potem siedzieć z ręką w nocniku ale dziękuję za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Paź 2024 18:14 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

No ale @kemot idealnie czy napisał. Masz mieć przygotowaną ESTę i kiedy ci poproszą to pokazać i tyle.

Ludzie latali kiedy Internetu nie było, ba, nawet jeżyków nie znali, i dawali radę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 13 Paź 2024 01:53 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 1 226 125
niebieski
ESTA tez wtedy nie bylo ;-) A tak na powaznie, to nie wpuszcza Cie na to lot w Wawie jak nie bedziesz mial waznej ESTA. Powinni widziec ja w systemie przypisana do paszportu. Jak nie beda widzieli, to zapytaja sie o potwierdzenie i numer. U mnie kiedys nie widzieli przypisanej do paszportu, jak wystapilam o kolejna i dzwonili gdzies potwierdzic to, bo ja nie mialam potwierdzenia.

A te 1,5h to moze byc cienko na przesiadke. Nie wiem ktorym lotem lecisz z Wawy, obstawiam poranny albo srodkowy, wiec moze nie bedzie zle. Wszytko zalezy w ktorej bramce wyrzuci Cie z Wawy, bo te loty tez moga przybic do satelity i wtedy tracisz czas na powrot do glownego terminala i potem potencjalnie do satelity.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości