Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 86 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lut 2013 04:07 

platynowy
Witam,

Razem z kolegą ogłaszamy tutaj możliwość prywatnego transportu z lotniska Charleroi do Brukseli lub innych miast (Brugia, Gandawa, Antwerpia, Eindhoven (Airport).

Bruksela w 1 dzień
Cena przykładowa na chyba najpopularniejszy "sposób na Bruksele" czyli rano lot z Warszawy do Charleroi Ryanair'em i wieczorem z powrotem do Warszawy Wizzair'em dla 4 osób to €65.

- Jesteście odebrani z lotniska w Charleroi, 5 minut później już jesteście w drodze do Brukseli.
- Wysiadacie w centrum, zwiedzacie i jesteście odbierani z umówionej lokalizacji i odwożeni z powrotem na samolot.
- Szybciej niż Shuttle Bus'em (a już w ogóle pociągiem)
- Taniej niż Shuttle Bus'em (Shuttle Bus dla 4 osób RT to 4×€28 = €112).
- Nie musicie płacić za bilet komunikacji miejskiej - dowóz do samego centrum

Jeśli nocujecie w Brukseli liczymy trochę więcej - €80 - bo są to dla nas dwa dojazdy.

Oczywiście najtaniej na osobę wychodzi dla 4 osób jadących na raz. Jak to zwykle bywa, dla 1 osoby samochód nie będzie tańszy niż transport publiczny.

Inne miasta / kombinacje
Inne miasta i kombinacje ustalamy indywidualnie. Jak się dogadamy to macie zapewniony szybki i sprawny transport w Belgii.

Dodatkowo
- Możliwość 'wypożyczenia' belgijskiego GoPass lub RailPass bezpośrednio od kierowcy. Dzięki nim jeździcie w Belgii bardzo tanio koleją. €5 za jeden dowolny przejazd dla <26 lub €7,60 dla >26 lat. Płacicie oczywiście za wykorzystane odcinki a nie za całego pass-a. (Info o Go/RailPass)
- Możliwość 'wypożyczenia' na tej samej zasadzie biletów wielo-przejazdowych na komunikacje miejską we wszystkich belgijskich miastach. Są to Lijnkaart (Flamandia), Jump (Bruksela) i Carte Inter (Walonia).
- Inne informacje / tipsy o pobycie w Belgii.

Dostępność
Uprzedzam że zarówno kolega jak i ja mamy inne zajęcia i nie każdego dnia jest możliwość zorganizowania transportu.

Opinie forumowiczów o nas
cieplix lotnisko-charleroi-bruksela-brugia-inne,42,25810#p217206
skrzat viewtopic.php?f=42&t=25810&start=10#p219676
wIKTORN viewtopic.php?f=42&t=25810&start=10#p220214
jakubciu viewtopic.php?f=42&t=25810&start=20#p241204
zbyhu viewtopic.php?f=42&t=25810&start=20#p303947
fisher viewtopic.php?f=42&t=25810&start=20#p346634

Kontakt
PW :)
Nowi użytkownicy mają na tym forum zablokowane PW - wtedy dajcie odpowiedź w tym temacie, a ja przekaże dalej dane kontaktowe.

edit (05.05.2014r)
Nowy samochód

Od teraz przejazdy będą wykonywane nowiutką Skodą.

Na pokładzie:
- Klimatyzacja
- Darmowy internet WiFi
- Gniazdko USB
- Gniazdko 230V
- Dużo miejsca z tyłu
- Dużo miejsca w bagażniku

Wyższy komfort jazdy :) Ceny oczywiście bez zmian.

Ostatnio edytowany przez sylwia_pl 17 Wrz 2014 22:56, edytowano w sumie 6 razy
 Profil Relacje PM off
Asia1982 lubi ten post.

Odkryj kanaryjskie cuda od 149 PLN! 🌴🌋 Loty w jedną stronę na Teneryfę, Fuerteventurę i Lanzarote ✨ Odkryj kanaryjskie cuda od 149 PLN! 🌴🌋 Loty w jedną stronę na Teneryfę, Fuerteventurę i Lanzarote ✨
Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2799 PLN ✨ Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2799 PLN ✨
#2 PostWysłany: 28 Lut 2013 15:04 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
Jestem "po słowie" z NBE322 i w sobotę z podwózki do Brukseli i z powrotem skorzystam. Z pewnością też opiszę moje subiektywne wrażenia, ale na razie współpraca mailowa z NBE była super i mam nadzieję, że taka też będzie na miejscu. Relacja z wyjazdu po 3.03 :)

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Lut 2013 23:29 
Awatar użytkownika

Lecę w sobotę na parę godzin do Bru podobnie pewnie jak i ty ;) i moje pytanie: orientujesz się czy da radę wbić jeszcze dwie osoby do waszego transportu?

#4 PostWysłany: 01 Mar 2013 02:37 

platynowy
Kolega Cieplix ma ekipe 4 osobową i to jest maximum miejsc w samochidzie, niestety.
Też lądujesz o 12:00?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Mar 2013 10:53 
Awatar użytkownika

tak 2 osoby

#6 PostWysłany: 01 Mar 2013 11:14 

a jest mozliwość umówić się tak przylot rano, wylot nastepnego dnia wieczorem?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Mar 2013 17:39 

platynowy
rysiek13 napisał(a):
tak 2 osoby

Jak o 12:00 to nic się nie wymyśli, mamy komplet, niestety!

przygus napisał(a):
a jest mozliwość umówić się tak przylot rano, wylot nastepnego dnia wieczorem?

Tak. Jak byś był zainteresowany, to daj daty znać na PW to zobaczymy czy się będziemy mogli umówić.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Mar 2013 13:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Byliśmy wczoraj, teraz pora na gorące spostrzeżenia po skorzystaniu z transportu.

Przede wszystkim super pomysł NBE322! Jeśli podróżujecie w 3-4 osoby i chcecie najtaniej i najszybciej dojechać do Brukseli - to jest to! Wylądowalismy na CLR 10 minut wcześniej, chwilę poczekaliśmy na kol. Bruno, z którym się spotkaliśmy w ten sposób, że miał kartę z moim nickiem. Za 2 minuty siedzieliśmy w niedużym ale wygodnym opelku. W ciągu godziny byliśmy pod siedzibą Parlamentu Europejskiego. Z Bruno umówiliśmy się w tym samym miejscu za 5h. W ciągu tego czasu zdążyliśmy sporo połazić, zobaczyć to co najważniejsze, wypić Leffe i Jupilera, a nasze Panie po kawce. Bruno przyjechał wcześniej i chwilę na nas poczekał. O 19:00 byliśmy na Charleroi. Rozliczaliśmy się gotówką za każdy odcinek. Przy okazji warto wspomnieć, że Bruno to przemiły młodzieniec i student (ja mam swoje trzydzieści z dużym hakiem). Komunikacja z nim jest możliwa po angielsku (b. dobrze gada), po francusku i flamandzku (perfekt) + po niemiecku. Warto to wziąć pod uwagę bo inaczej możemy mieć problemy związane z barierą językową. Choć myślę z nadzieję, że większość forumowiczów fly4free gada obcymi językami.

Podsumowanie: Szczerze polecam oferowany przez NBE322 i Bruno transport. Przy cenach transportu autobusowego czy kolejowego to w tej chwili najtańsza alternatywa. Przy okazji daje nam okazję poznać rodowitego Belga :) i pogadać po angielsku / niemiecku / flamandzku czy francusku - do wyboru - do koloru :)

Moja ocena 10/10. Tak trzymać !!!

Profil Relacje PM off
megan80 lubi ten post.

#9 PostWysłany: 03 Mar 2013 16:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Czy ktoś jest chętny na obniżenie kosztów przejazdu z CRL do centrum Brukseli korzystając z usług NBE322? Lecę z żoną 9 marca z WAW, lądujemy o 12:00, a wylot z CRL mamy o 20:55. Zarezerwowałem już przejazd u NBE32, więc gdy ktoś się dołączy do nas (1-2 osoby) to wszyscy na tym oszczędzą :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Mar 2013 11:59 

NBE322,

Mam jakieś ograniczenie konta i nie mogę napisać do Ciebie priva.. Chciałbym zarezerwować transport Charleroi-Bruksela-Charleroi dla 4 osób. Przylot w ten piątek 20:25, wylot w niedzielę 20:55. Czy jesteście jeszcze dostępni w tym terminie?

Pozdrawiam,
wIKTORN
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Mar 2013 09:59 

platynowy
Tak jesteśmy dostępni :)

Na tym forum chyba jest ograniczenie dla użytkowników z małą ilością postów - wysłałem Ci mój adres mail na PW (nie chce dawać tu z powodów SPAMu)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Mar 2013 14:45 

Witam!
Ile kosztowałby przejazd do i z Brugii ?
17 marca, przylot 12, wylot 18 marca o 7.30, więc najlepiej jakoś około 23 transport- przeczekamy na lotnisku. Ewentualnie trochę później, w nocy.
Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 06 Mar 2013 01:41 
Awatar użytkownika

niebieski
majoofka napisał(a):
Witam!
Ile kosztowałby przejazd do i z Brugii ?
17 marca, przylot 12, wylot 18 marca o 7.30, więc najlepiej jakoś około 23 transport- przeczekamy na lotnisku. Ewentualnie trochę później, w nocy.
Pozdrawiam :)

Wystarczy przeczytać POCZĄTEK tego posta i będziecie wiedzieć. Ludzie MYŚLENIE NIE BOLI please....!!!

Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 06 Mar 2013 08:13 

platynowy
Spoko Cieplix, w poście otwierającym nie ma ceny do Brugii, a Majoofka pewnie ma na F4F blokadę wysyłania PW więc nie ma innej możliwości zapytania.

Majoofka - zobacz PW.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 07 Mar 2013 16:06 

platynowy
Koledze wIKTORN odpadła jedna osoba z ekipy, jest więc 1 wolne miejsce na przejazdy:

8 marca: lotnisko → Bruksela o 20:25
10 marca: Bruksela → lotnisko na 20:55

Jak ktoś jeszcze chce się dołączyć to piszcie na PW albo tu.

Na 9 marca jest już full.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 10 Mar 2013 10:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wczoraj korzystałem z transportu oferowanego przez NBE322. Kierowcą był Bruno. Wylądowaliśmy 10 min. przed czasem (11:50). Przy wyjściu z lotniska byliśmy tuż przed 12:00. Bruno pojawił się 12:10. Transport pod parlament europejski w Brukseli trwał dokładnie 50 minut. Powrót wybraliśmy spod McDonalda i KFC 200m od Grand Place. Umówiliśmy się tam o 18:00. Bruno przybył co do minuty :) Podróż znów trwała dokładnie 50 minut.
Polecam ten sposób transportu, ponieważ można się umówić gdzie chcesz wysiąść w Brukseli, a także wsiąść z powrotem.
Małym minusem jest trochę ciasnawo dla 3 osób z tyłu w Opelku :)

Na lotnisku na reklamach Shuttle Bus do Brukseli jest napisane, że ich transport trwa tylko 40 minut. Bruno przez większość trasy jechał 100-120 km/h, więc ten autobus musiałby przez większość trasy jechać 125-150 km/h, aby nadrobić te 10 minut :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 10 Mar 2013 21:51 

platynowy
skrzat napisał(a):
Na lotnisku na reklamach Shuttle Bus do Brukseli jest napisane, że ich transport trwa tylko 40 minut. Bruno przez większość trasy jechał 100-120 km/h, więc ten autobus musiałby przez większość trasy jechać 125-150 km/h, aby nadrobić te 10 minut :)

Shuttle Bus jeździ do dworca Zuid/Midi w Brukseli. Wtedy 30-40 minut jazdy jest realne. My dowozimy do samego centrum a to trwa dłużej.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 11 Mar 2013 14:18 

Jestem już po weekendowym wypadzie do Brukseli (ptk/nie). Naszym kierowcą był Bruno - bardzo sympatyczny gość. Nasz samolot wylądował w Charleroi z prawie godzinnym opóźnieniem, Bruno czekał na nas przy wyjściu z terminala. Podróż szybka i sprawna, pod wskazany adres.
Jeśli chodzi o niedzielny powrót z Brukseli na lotnisko: godzinę i miejsce spotkania można umówić z kierowcą smsowo/ telefonicznie nawet kilka godzin przed powrotem (czyli bardzo elastycznie - można swobodnie planować zwiedzanie).

Szybko, sprawnie, elastycznie i niedrogo. Polecam.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 11 Mar 2013 20:16 

Jestem zainteresowany transportem do Brukseli 12.03.2013 i powrotem na lotnisko 14.03.2013. 4 osoby. Proszę o kontakt na priv, ponieważ ja mam zablokowaną możliwość wysyłania wiadomości.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 14 Mar 2013 12:56 

Witam,

Jestem zainteresowana transportem do Brukseli 15.03.2013 ok. 20.30-21 i powrotem na lotnisko 16.03.2013 ok 17-18. 4 osoby. Proszę o kontakt na priv.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 86 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość