Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
#661 PostWysłany: 26 Mar 2016 10:11 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Ostatni odjazd jest o północy, 0:54 to przyjazd do Brukseli.
 Profil Relacje PM off  

Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
⭐⭐⭐⭐ all inclusive na Zakintos za 2497 PLN 👙👣🌊🏖️ ⭐⭐⭐⭐ all inclusive na Zakintos za 2497 PLN 👙👣🌊🏖️
#662 PostWysłany: 13 Kwi 2016 08:03 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Czy ktoś ostatnio był w Charleroi przed popołudniowym odlotem FR do Modlina (18:20)? Chodzi o to czy kolejka do security się wydłużyła przez dokładniejsze sprawdzanie? Kiedyś wystarczyło jakieś 20-30min. Z góry dzięki za info.
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 13 Kwi 2016 08:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Byłem wczoraj ale przez strajk kontrolerów lotu nie było kolejek do security, bo większość lotów FR było odwołanych. Odprawili ze dwa loty FR i W6. Ten do Wawy miał 3 godziny opóźnienia. Na security nie zauważyłem żeby kontrole były jakoś bardziej szczegółowe. Jedynie na dojeździe do lotniska, zaraz za stacją paliw wojsko kontroluje autobusy/samochody. Trzeba okazać paszport. Potem kolejna kontrola wojskowo-policyjna przy wejściu do terminala. Osoby bez kart podróży nie mają wstępu. Ale wszystko idzie dość sprawnie.

#664 PostWysłany: 13 Kwi 2016 09:08 

Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Piekło zamarzło

Jeszcze w lutym za autobus Wizz płacilem 77zł w dwie strony.
Teraz to juz 74zł w jedną stronę (34€ w dwie).
https://www.p-airbus.com/index.php
Czy to wynika z sezonowości tych biletów, czy to jakiś błąd?

#665 PostWysłany: 25 Kwi 2016 10:49 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 853 041
niebieski
Informacyjnie dla osób wsiadający na CRL.

Odbywają się dodatkowe, znacznie wydłużające czas kontrole:
- pierwsza w autobusie. Trochę się zdziwiłem gdy kierowca zapowiedział, że zaraz będzie trzeba pokazać paszporty, lub dowody, a tu stop. Wchodzi dwóch żołnierzy i trzeba było pokazać w.w. ( atmosfera nie była napięta, ale dłoń trzymali na broni z odpiętym zabezpieczeniem na kaburze - taki szczegół :) )
- druga przy wejściu na halę odlotów. Znowu dowód paszport + dodatkowo bilety. Innymi słowy - bez biletu nie wejdzie się na halę !
- później standardowe security, ale kolejka była wyjątkowo długa i rozładowało ją dopiero uruchomienie dodatkowej jej dodatkowego "taśmociągu/skanera" :)

Wszystko trwało około godziny.
 Profil Relacje PM off  

#666 PostWysłany: 25 Kwi 2016 23:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej, potrzebuję busa OW z lotniska CRL do Brukseli na 24 czerwca (czyli aż za 2 miesiące!)

Flibco jest za €14 (czyli najwyższa możliwa stawka internetowa) a Wizzair/P-Airbus za €17+1 :evil:

Trochę słabe że jest nadal 2 miesiące do wyjazdu a taryfy najdroższe możliwe - drożej to już tylko z opłatą manipulacyjną u kierowcy. Nie ma tam jakichś innych busów? Wiem że można dojechać na stację kolejową za €6 a potem pociągiem z Railpassa za €7,60 ale trzeba najpierw kupić Railpassa a wychodzi grosze taniej więc szkoda zachodu.

Chyba nie ma innej opcji ale może jakoś sobie z tym radziliście? Blablacara ktoś używał?
Jaka jest cena taxi na odcinku Lotnisko Charleroi - Bruksela Midi ?
 Profil Relacje PM off  

#667 PostWysłany: 08 Maj 2016 17:44 

Czy ktoś korzystał z usługi tinker.travel/en ( coś a-la Uber ) ?
Cena dla 4 osób z lotniska Charleroi jest korzystniejsza niż autobus ( 51Euro VS 56 Euro ) ale czy jest to pewna opcja ?
 Profil Relacje PM off  

#668 PostWysłany: 13 Maj 2016 00:22 

Lecimy dzisiaj w czwórkę z Gdańska do Charleroi. Dwa noclegi mamy w Brukseli (centrum), trzeci ostatni w Brugii, skąd będziemy bezpośrednio jechali na lotnistko.
Zastnawiam się nad dwiema opcjami:

1) same pociągi
RailPass za 76eur + 2x10eur = ok.96eur
Dojazd z lotniska do Charleroi Sud - 8x6eur = 48eur
SUMA 144eur

2) autobusy Flibico + pociąg
autobus z lotniska do Brukselii 14eur x 4os = 56eur
pociąg Bruksela - Brugia - 14,5eur x 4os = 58eur
autobus z Brugii na lotnisko 17eur x 4os = 68eur
SUMA 182eur

Zdecydujemy się chyba na pierwszą ze względu na cenę (aczkolwiek rozważamy też Flibico ze wg. na wygodę). Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś obeznany spojrzał czy czegoś nie pokręciłem. Czy może jest jeszcze inna opcja o której nie udałi mi się znaleźć informacji? Wydaje mi się, że dużo kasy pójdzie na dojazd autobusem A do Chareleroi Sud.
Czy dobrze przeczytałem, że kosztuje 6eur? Czy są opcje na jakieś zniżki, karnet itp.?
 Profil Relacje PM off  

#669 PostWysłany: 13 Maj 2016 07:35 
Site Admin
Awatar użytkownika

Dobrze policzone, chociaż cen na Flibco nie sprawdzałem.
Jest Was 4 osoby, możecie uderzyć do @NBE322, który kiedyś tam oferował przejazdy, nie wiem czy dalej oferuje. Sprawdź jeszcze blablacar, może coś taniej sie uda, a trochę ludzi jeździ między Charleroi, a Brukselą :)
 Profil Relacje PM off
markos17 uważa post za pomocny.

#670 PostWysłany: 13 Maj 2016 08:23 

niebieski
@ markos17
Poszukaj może ktoś ma do odsprzedania 4 odcinki Raill Passa wtedy w opcji 2 taniej by Wam wyszedł odcinek Bruksela - Brugia.
Opcja z dojazdem do Charleroi Sud ma tę wadę że zabiera sporo czasu: że 20min przejazd potem niekoniecznie idealnie trafisz na pociąg więc też ileś czasu będzie trzeba czekać.
 Profil Relacje PM off

#671 PostWysłany: 13 Maj 2016 09:37 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
@markos17

W weekendy jest promocja na belgijskie koleje - bodajże przy zakupie biletu w dwie strony obowiązuje zniżka 50%.

Jeśli dobrze pamiętam weekend zaczyna się u nich w piątek popołudniu, a kończy w poniedziałek rano (ale ręki nie dam sobie za to uciąć). Najlepiej jak sprawdzisz swoje połączenia bezpośrednio na stronie: http://www.belgianrail.be/en wybierając opcję "weekend ticket internet" (choć nie trzeba kupować ich przez internet, by obowiązywała zniżka).
 Profil Relacje PM off

#672 PostWysłany: 13 Maj 2016 09:52 

@michzak Pisałem do @NBE322, zobaczymy czy odpowie. BlaBla też sprawdzałem, ale akurat nic nie ma dla nas

@JJ2010 pisałem nawet wcześniej do osób na forum, które oferowały sprzedaż railPass, niestety bez odezwu. Dzisiaj to już i tak za późno, bo za 5 godzin mamy lot ;) zdaję sobie sprawę, że autobus do Charlelroi Sud jeździ co pół godziny, z taką samą częstotliwością jeździ też pociąg do Brukseli. Potencjalnie jesteśmy ok. godziny w plecy z pociągiem (w praktyce pewnie mniej) w porównaniu z busem.

@ciacho_majonez - tak, patrzyłem już wcześniej na te bilety weekendowe (http://www.belgianrail.be/en/travel-tic ... icket.aspx), ale w naszym przypadku za bardzo się to nie sprawdzi. Nie mamy w zasadzie takiej samej trasy powrotnej (lotnisko->Bruksela->Brugia->lotnisko)
*Save 50% on a return journey in a single weekend
*You decide which day you want to leave (Friday after 19:01, Saturday or Sunday)

ps. kojarzycie, czy we Flibico trzeba mieć wydrukowane bilety, czy pdf na telefonie wystarczy?

Ostatnio edytowany przez markos17, 13 Maj 2016 10:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#673 PostWysłany: 13 Maj 2016 10:18 
Awatar użytkownika

niebieski
PDF na telefonie wystarczy, jak kierowca będzie miał problem z odczytem zasugeruje zwiększenie jasności wyświetlacza w telefonie.
 Profil Relacje PM off

#674 PostWysłany: 17 Maj 2016 15:55 

Kovalsky napisał(a):
PDF na telefonie wystarczy, jak kierowca będzie miał problem z odczytem zasugeruje zwiększenie jasności wyświetlacza w telefonie.

Potwierdzam, wystarczyło pokazanie kierowcy kodów QR z maila.

Dodam, że z lotniska do Charleroi Sud dostaliśmy się taxi po 5eur od osoby (akurat druga czwórka Polaków też szukała transportu, więc zapakowaliśmy się wszyscy do mini-vana).
 Profil Relacje PM off  

#675 PostWysłany: 21 Maj 2016 00:26 

Hej!
Mam lot z Charleroi do Krakowa o 6:40. Biorąc pod uwagę obecną sytuację na lotnisku - myślicie, że wystarczy wyjechać flibco z Brukseli o 3:30 (na lotnisku o 4:25), czy powinienem jechać wcześniejszym (21:00)?

Zdarzył się komuś problem z wejściem do autobusu (np. zbyt dużo chętnych o tak wczesnej godzinie)?

Dzięki i pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#676 PostWysłany: 21 Maj 2016 01:11 

Loty: 206
Kilometry: 190 525
niebieski
Zdążysz tym nocnym, nie musisz jechać wieczorem.
 Profil Relacje PM off  

#677 PostWysłany: 31 Maj 2016 10:26 

Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Jest duzo wojska i dziwacznie pozamykanych drzwi na wsyzstkich lotniskach i dworcach, ale ogolnie nie spowalnia to odprawy ani przejazdu.

Miche napisał(a):
Hej!
Mam lot z Charleroi do Krakowa o 6:40. Biorąc pod uwagę obecną sytuację na lotnisku - myślicie, że wystarczy wyjechać flibco z Brukseli o 3:30 (na lotnisku o 4:25), czy powinienem jechać wcześniejszym (21:00)?

Zdarzył się komuś problem z wejściem do autobusu (np. zbyt dużo chętnych o tak wczesnej godzinie)?

Dzięki i pozdrawiam!
smarzyk lubi ten post.
radko93 uważa post za pomocny.

#678 PostWysłany: 06 Cze 2016 06:09 

Loty: 192
Kilometry: 231 698
niebieski
Bez problemu można pokazywać mobilne karty pokładowe? Czytałem krótko po zamachach, że trzeba było mieć normalne i nie wiem czy kombinować z szukaniem jakiegoś punkty do wydrukowania czy nie.
 Profil Relacje PM off  

#679 PostWysłany: 06 Cze 2016 08:20 

Korzystałam z CRL zarówno zaraz po zamachach w Paryżu (żadnych zaostrzeń na CRL) jak i po zamachach w Belgii i zawsze korzystałam z mobilnych kart. Nie było żadnego problemu. I tak jest do dzisiaj.
 Profil Relacje PM off
radko93 uważa post za pomocny.

#680 PostWysłany: 06 Cze 2016 19:56 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 173 497
niebieski
Ostrzegam przed podróżą:
https://www.brussels-city-shuttle.com/en#/
Jeśli chodzi o przejazd z Brukseli wczoraj ze znajomymi mieliśmy sytuację, że jeszcze przed godziną odjazdu autobus był już rzekomo wypełniony i kierowca nas i kilkanaście innych osób nie zabrał. Musieliśmy wziąć taksówkę aby zdążyć. Podsumowując - jeśli macie mało czasu do odlotu, uważajcie na taki motyw, autobus może was nie zabrać!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 41  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość