Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 232 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Londyn
#221 PostWysłany: 19 Gru 2022 15:36 
Awatar użytkownika

złoty
@flus, wszędzie płaciłem kartą, i poraz kolejny przywiozłem drobne funty których nie mogę wydać już od kilku wyjazdów,
Jeśli chodzi o tanie piwo i jedzenie to polecam sieć jd wetherspoon, trafiłem na dobre jedzenie i piwo do wyboru za mniej niż 10£ w Hounslow o czym pisałem, ale podczas kolejnego pobytu trafiłem do bliźniaczego pubu przypadkiem w centrum Londynu, dopiero wtedy się zorientowałem że to ta sama sieć i można ich lokali znaleźć więcej w Londynie, wystarczy wpisać nazwę w google map, każda ma inny dodany człon do nazwy ale ceny są takie same niskie, np piwko 2,2£ :)
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
flus uważa post za pomocny.

#222 PostWysłany: 20 Gru 2022 06:19 

platynowy
Ceny w pubach Wetherspoon różnią się w zależności od lokalizacji. W centrum Londynu ceny w menu są wyższe. Ale i tak jest relatywnie tanio.

Załączam menu na jakie ostatnio trafiłem w Weatherspoon w lipcu 2022. Pinta piwa od £1.49 - szok.

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#223 PostWysłany: 21 Gru 2022 02:08 

Warto jeszcze dodać, że Wetherspoon ma całkiem dobrze działającą appkę. Można za jej pomocą zamawiać jedzenie i trunki do stolika, a także sprawdzić menu i cennik w dowolnym pubie sieci w całym kraju.
 Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 21 Gru 2022 08:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Ich ceny nawet na Stansted nie są takie straszne ;-)

#225 PostWysłany: 21 Gru 2022 08:51 

platynowy
Straszna jest za to kolejka żeby się do nich wbić na STN ;)
 Relacje PM off  

Temat postu: Londyn
#226 PostWysłany: 13 Wrz 2023 14:51 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 770 717
platynowy
U pana Wu aktualna cena to 9,95 GBP na miejscu i 5,00 GBP na wynos.

Image

"Podróżować to żyć..."
 Relacje PM off
opo lubi ten post.

#227 PostWysłany: 27 Lis 2023 12:49 

złoty
KL_user napisał(a):
Alpino Cafe: https://goo.gl/maps/UZu9USJST5H3DMb8A . Obiekt znajduje się przy ulicy "Chapel Market" i na całej długości mieści się tam targ ze straganami na wolnym powietrzu. Godziny otwarcia bardzo krótkie i pasują do typowych godzin targowych. Wnętrze wygląda trochę jak w starym filmie, łącznie wentylatorami przy suficie; tylko krzesła są nowszego typu. Co do jedzenia to smacznie i świeżo, obsługa miła.
Alpino Cafe ostatnio było słynne na cały Londyn. Właściciel budynku gdzie bar mieścił się przez ostatnich kilkadziesiąt lat zażądał bardzo dużej podwyżki czynszu. Najemca nie chciał się na to zgodzić i przeniósł się na drugą stronę ulicy zmieniając się w Casa Fabrizi https://maps.app.goo.gl/xv76VfVc4t2v1A3T9 . Nowa miejscówka jest mniejsza i nie tak urokliwa w środku. Na szczęście jedzenie dalej jest w stylu "stare dobre czasy" w niskiej cenie. Właściciel - dziadek w dostojnym wieku dzielnie stoi przy ekspresie i robi kawy swoim klientom.

Ponadto polecam Docklands Diner https://maps.app.goo.gl/pwtgSeszYx3nDrsx7 . Lokal mieści się praktycznie naprzeciwko muzeum doków w równie klasycznym budynku. Jest to klasyczny tani bar z dobrym jedzeniem i dużymi porcjami dla miejscowych. Najdroższe danie obiadowe z piciem kosztuje około 16 funtów. Dysponując kwotą 10 funtów też nie wyjdzie się stąd ani głodnym ani spragnionym.
 Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#228 PostWysłany: 21 Maj 2024 13:48 
Awatar użytkownika

Loty: 421
Kilometry: 468 668
srebrny
Mr Wu - nadal 9,95 GBP, ale jakość mocno spadła. Smakowo, bo nadal świeżo. Żadne danie nie było ostre, zasmażany makaron mdły, chipsy krewetkowe nie mają już posmaku krewetek. W porównaniu z 2019 widziałem też informację o maksymalnym czasie pobytu 1,5 godziny. ;)

Sieć JD Wetherspoon - polecam pub The Goldengrove koło Stratford (wysiada się tam z National Express jadącego ze Stansted). Dużo miejsca, ciepłe napoje bez limitu za 1,53 GBP, cydr 3,73 GBP.

Natomiast The Ice Wharf w Camden niemiłosiernie przepełniony w sobotę po południu, dookoła wszędzie śmieci, nie polecam.
4 ludzi lubi ten post.

#229 PostWysłany: 12 Paź 2024 17:54 

Loty: 138
Kilometry: 112 253
Polecam włoską restaurację "La Prochetta" w pobliżu Leicester Square. (20 Old Compton St, London W1D 4TW, Wielka Brytania) idealna jak np. jesteście na przerwie między spektaklami np. Harry Potter and the Cursed Child (znajduję się około dwie minuty od teatru).
Dobra kuchnia włoska prowadzona przez włoską rodzinę. Ceny dań od 9.90 do 16 GBP.
https://www.laporchetta.uk/menus/food-menu/
 Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 03 Gru 2024 19:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Dorzucę do listy dwie miejscówki od siebie:

- Cittie of Yorke: w centrum, fajny wystrój - drewniane beczki itd. Ocena na google 4.5. Fisz n czips za GBP 17.50, pint od GBP 4 (nisko procentowe) https://maps.app.goo.gl/Nrqc3UqcFvKobMJE7

- Chipping Wharf: w okolicy London Stadium, idealnie, żeby coś zjeść przed meczem. Ocena 4.8 na google. Bardzo dobre i duże fish and chips za GBP 13.50. Spojnie porcja starczy na dwie osoby. Nie mają alkoholu.
https://maps.app.goo.gl/wKVumJwUMQ3bwz2p7
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#231 PostWysłany: 08 Sty 2025 17:54 

Loty: 92
Kilometry: 220 718
The Dicekns Tavern - ceny znośne, jedzenie smaczne https://maps.app.goo.gl/ujuGv3V2HZPESLes6

Sawyers Arms - przyjemny pub https://maps.app.goo.gl/kxBsNqWGt1yKT4Pb7

blisko dworca Paddington
 Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 01 Kwi 2025 00:51 

złoty
Wreszcie odwiedziłem ten podobno kultowy lokal z bajglami na Brick Lane. Na miejscu zdecydowałem się na wersję z łososiem i kremowym serkiem za 3,60 GBP. To co dostałem szałowe nie było ale w charakterze kanapki po drodze może być. Ponadto piekarnia oferuje też ciastka. I tutaj byłem dużo bardziej zadowolony. Brownie za 1,60 GBP ze względu na swoją cenę/rozmiar/smak mają bardzo udane. Lokal ma ranking czystości "4" i faktycznie widać, że ze szmatą i miotłą to mogliby częściej chodzić.
Dwa domy dalej znajduje się drugi lokal, który reklamuje się że jest tym pierwszym i działa od 170 lat. Tylko tam jest nie ma przyklejonego na szybie rankingu czystości. Jak zajrzałem przez szybę to całokształt tego miejsca jakoś mnie odrzucił i nie wszedłem. Może źle zrobiłem...
Po trzecie spójrzcie na ilość osób przy obu miejscach. W tym na pierwszym planie gdzie jadłem bajgla i brownie drzwi się dosłownie nie zamykają. Ma on blisko trzynaście tysięcy opinii na Mapie Google. W tym drugim prawie nikogo nie było i ma on tylko koło 360 opinii. I teraz pytanie czy chodzi tutaj o ogólną czystość czy o to, że ten pierwszy lokal jest bardzo popularny na różnych filmikach od blogerów.
Załącznik:
IMG_20250329_002948_991_copy_1600x1200.jpg

A teraz coś z zupełnie innej beczki. Naprzeciwko wejścia do stacji metra Acton Town (linie District i Piccadilly) znajduje się Jungles Cafe https://maps.app.goo.gl/7M7kc92AeAnwh6CY8 . To taki typowy osiedlowy bar w dodatku z nieco opryskliwą obsługą. Ale Fish and Chips z dużą porcją dorsza i konewką herbaty kosztowały koło 12 funtów i były bardzo w porządku. Jakby ktoś chciał mięso pieczyste albo grillowane to też mają w ofercie i w bardzo podobnej cenie.

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off  

[ 232 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości