Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 608 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 12 Lut 2018 19:24 

ta ich nowa strona to w ogóle majstersztyk ?
https://www.leoexpress.com/pl/dokad-jez ... -stuttgart
Można sobie obrazowo zobaczyć jakie ceny flix sobie życzy za dane połączenie vs za jakie jest zmuszony sprzedawać (bo inaczej by nie wypełnił pociągów; tylko flix sprzedaje bilety na to połączenie) ???
 PM off
iwan-82 lubi ten post.

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#262 PostWysłany: 12 Lut 2018 19:41 
Awatar użytkownika

@arturiano
Nie mam na co czekać, za nieco ponad 2 tygodnie wracam, nie mam zamiaru na ostatnią chwilę coś robić.

p.s.
Pracownik mi odpisał, że nie ma możliwości przedłużenia połączenia po 1 marca, ale tylko tyle. Żadnej propozycji czy rekompensaty - brak zainteresowania klientem/pasażerem.

#263 PostWysłany: 12 Lut 2018 20:00 

niebieski
Ja też nie mam żadnego info co do tego co i jak w związku ze skasowaniem nocnego połączenia.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 12 Lut 2018 23:18 

Otrzymałem kolejne informacje, co do mojej rezerwacji na marzec.Image

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

#265 PostWysłany: 12 Lut 2018 23:19 

niebieski
Nocnych połączen dalej nie ma na stronie...
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 12 Lut 2018 23:57 

złoty
Anonymous napisał(a):
ta ich nowa strona to w ogóle majstersztyk ?
https://www.leoexpress.com/pl/dokad-jez ... -stuttgart
Można sobie obrazowo zobaczyć jakie ceny flix sobie życzy za dane połączenie vs za jakie jest zmuszony sprzedawać (bo inaczej by nie wypełnił pociągów; tylko flix sprzedaje bilety na to połączenie) ???
Największym problemem u Niemców jest to że nie mają niezależnej od przewoźników wyszukiwarki połączeń w stylu e-podróżnik albo IDOS albo CP Atlas. W efekcie społeczeństwo nie ma się jak dowiedzieć o istnieniu połączeń i idzie do tego który ma ich najwięcej w ofercie (tj. Flixa). Leoexpress wziął te zwłoki po Locomore pewnie w ramach ciekawostki i sondowania rynku. Dla jednego połączenia dziennie zupełnie nie opłaca się tworzyć odrębnej infrastruktury.
OT: Co do kolei to ciekawy jest przykład Włoch. Tam oprócz FS jest prywatny niezależny przewoźnik, który jeździ po najbardziej dochodowej trasie w kraju z prędkością do 300 km/h. Ale tych pociągów jeździ dużo więcej niż jedna para dziennie. Wtedy można uruchamiać własne kasy biletowe i całą otoczkę serwisową.

Ostatnio edytowany przez KL_user, 13 Lut 2018 00:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 13 Lut 2018 00:01 

niebieski
http://www.busliniensuche.de
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 13 Lut 2018 00:07 

Oficjalna wersja była taka że potrzebne im były te zwłoki do ominięcia procedur potrzebnych do wejścia na niemiecki rynek.
Teoretycznie z POLregio mogliby zrobić to samo ale ani im ten złom nie potrzebny, ani nikt nie wystawi nic na sprzedaż, ani... raczej nierealne.
W każdym razie wtedy nie musiałby uzyskiwać większości pozwoleń, homologacji i papierów, operowałby na pozostałych ważnych papierach na poszczególne trasy. A przy przedłużaniu koncesji nie dało by się już tak łatwo uzasadnić że nagle zacznie zagrażać dotowanym połączeniom. Choć wierzę w beton że i to by spróbował a nawet potrafi zablokować.

A w Niemczech czytałem że faktycznie samo połączenie jest dla nich średnio rentowne ale... prawdziwą kasę trzepią na cateringu który kupują za czeskie ceny hurtowe a sprzedają Niemcom za niemieckie ceny barowe.
 PM off  

#269 PostWysłany: 13 Lut 2018 00:16 

HON fly4free
qbk napisał(a):
http://www.busliniensuche.de
--> http://www.busradar.pl
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 13 Lut 2018 00:26 

złoty
Anonymous napisał(a):
A w Niemczech czytałem że faktycznie samo połączenie jest dla nich średnio rentowne ale... prawdziwą kasę trzepią na cateringu który kupują za czeskie ceny hurtowe a sprzedają Niemcom za niemieckie ceny barowe.
Czyli drugi Ryanair. Bilety sprzeda tanio ale wyrówna sobie dotacjami od portów lotniczych i na sprzedaży kanapek. Co do rozwoju sieci kolejowej w Niemczech to jest ten sam problem co w Polsce. Najpierw trzeba by poczynić kroki do pozyskania odpowiedniej ilości taboru.
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 13 Lut 2018 00:28 

Pod koniec roku mają otrzymać pierwsze chińskie EZT.

znalazłem artykuł (po niemiecku): https://www.welt.de/wirtschaft/article1 ... ndert.html
 PM off  

#272 PostWysłany: 13 Lut 2018 00:32 

złoty
Anonymous napisał(a):
Pod koniec roku mają otrzymać pierwsze chińskie EZT.
Kolejne pół roku zejdzie na uzyskanie dopuszczenia. Czyli realny termin wejścia na polskie tory to grudzień ale 2019.
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 13 Lut 2018 00:42 

póki mają w planach tylko ten kurs do Krakowa raz dziennie to spokojnie im wystarczą te filtry które mają. A od zaplanowania kolejnej trasy do wejścia na nią w przypadku leo tak czy inaczej musi sporo wody w Wiśle upłynąć...
O EZT myślałem jako o potencjalnym produkcie na jakieś słowackie albo właśńie niemieckie trasy.
 PM off  

#274 PostWysłany: 13 Lut 2018 08:04 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Teraz na ich fb wyskakuje informacja że nocne połączenie Kraków Gdynia "wygaśnie 30 marca"
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 13 Lut 2018 08:36 
Awatar użytkownika

Czyli jednak pojadę z Przyrzowic do Torunia, AKURAT 1 marca?

#276 PostWysłany: 13 Lut 2018 23:18 

Coś ci technicy mają problem... pytanie czy z klawiaturą czy z myszką ? bo informacja (o braku kursów do 28.02.) dalej na stronie widnieje. A rozkład udało się wrócić na swoje miejsce :P
 PM off  

#277 PostWysłany: 14 Lut 2018 08:30 
Awatar użytkownika

Doradca napisał mi, że połączenie JEDNAK będzie do końca marca. Wolę jednak zadzwonić na tydzień przed planowanym kursem...

#278 PostWysłany: 14 Lut 2018 22:06 

Loty: 56
Kilometry: 49 598
Jak ja zadzwoniłem to się dowiedziałem, że "nie mają informacji o anulowamych połączeniach a gdyby było anulowane to ich odpowiedni dział mnie poinformuje"...
Dzwoniłem w poniedziałek a jadę w ten piątek...
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 14 Lut 2018 22:15 

@arturiano twierdzi że połączenia w lutym się odbywają normalnie... Skoro sprawdził na własnej skórze i dojechał to chyba będzie w porządku.
Tajemnicą natomiast pozostaje, kiedy uda im się wprowadzić te niezwykle zaawansowane (biorąc pod uwagę ilość czasu jakiej do tego potrzebują) "zmiany w zakresie oferowanych usług podczas kursu"
 PM off  

#280 PostWysłany: 15 Lut 2018 01:48 

Potwierdzam i wysyłam Wam potwierdzenie, że ten kurs funkcjonuje. Obecnie jestem w drodze SuperPks z Wawy do Gdańska. Będę po 6 rano. Jeśli ktoś będzie zainteresowany i się wyśpię to mogę skoczyć na dworzec jutro wieczorem i zobaczyć czy kurs się odbędzie ;) dla mnie to mega dziwne puszczać kurs a nie sprzedawać na niego biletów. Może ta informacja o zawieszonych kursach jest specjalnie na stronie, bo na przykład mają problemy z licencją na tej trasie? Dopóki przewoźnik nie wyda oficjalnego oświadczenia to będzie dużo spekulacji. Jeśli zależy im na Polsce, to muszą pokazać klasę lub dać dobre rekompensaty za odwołany kurs.ImageImageImage

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 608 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości