Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 11 Lut 2013 23:22 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
sebastos - napisz coś wiecej o Grenadynach :) może fotki? :D jakie wyspy odwiedziliście? może link do rejsu?:)))
no i chyba najważniejsze - orientacyjny koszt :) dużo robiliście/zwiedziliście, więc pewnie trochę się uzbierało?:)

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#222 PostWysłany: 12 Lut 2013 19:39 

Grenadyny - wsiedliśmy na katamaran w Canuan: i tak kolejno odwiedziliśmy Canuan, Mayreau, Tobago Cays, Bequia oraz St.Vincent.
Wyspy przepiękne, plaże, urocze zatoczki wszystko to widziane z perspektywy rejsu łodzią tworzą wspaniały klimat. Mnie podobały sie zwłaszcza Mayreau i Tobago. Ceny kolacji na wyspach ok 35 - 80 ec, drinki 10-15 ec. Można kupić od lokalsów homara, świeże ryby i przyrządzić samemu.
Sam rejs jak dla takiego szczura lądowego jak ja też jest ciekawym przeżyciem.
Postaram się niedługo dołączyć jakieś fotki.

Karaiby niestety to nie Azja......jeśli chodzi o ceny:) Tygodnowy rejs to ok. 600-700€ (skipperzy wrócili już do PL) Auto na Dominice (prawko i ubezp.) 560 zł/ 2dni, Toyota Rav4 - lepiej brać terenowe. Prom Mart-Dom 120€/RT. Ceny na Martynice b. wysokie (jak dla mnie)- na szczęście nocleg, transport, wyżywienie i atrakcje zorganizowała nam mieszkająca tam Polka.

Dużo by pisać. Dajcie znać na priva która część Was interesuje to postaram się przesłać więcej szczegółów.

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 29 Wrz 2016 20:35, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 12 Lut 2013 20:31 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
Rozumiem, że tą Polką jest Agata - nordatlantique?:)

Najlepiej wrzuć dla następców - linki i ceny do miejsc, gdzie spałeś, wypożyczalnia, cennik wycieczek :)
A skąd wziąłeś ten rejs? w Polsce znalazłeś czy na miejscu?

#224 PostWysłany: 13 Lut 2013 19:00 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
btw|
co macie na mysli piszac \fajne buty\ do wejscia na wulkan,
mam Quechua, takie troche zimowe, swietnie sie spisaly na fiordach i w sierpniu w Gruzji,
ale to chyba nie na ten klimat ?

#225 PostWysłany: 13 Lut 2013 23:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Wejdziesz praktycznie w każdych butach. Wejście zaiście przypomina preikestolen :) na zejście polecam jakiekolwiek buty z twarda powierzchnia. Zalecam być jak najwcześniej rano (kłopotliwy parking) lub ok 12 (ustabilizowana pogoda, mniej ludzi). Weź coś ciepłego i od deszczu do plecaczka.

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 29 Wrz 2016 20:36, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 14 Lut 2013 00:28 

lahcimmm2 napisał(a):
btw|
mam Quechua, takie troche zimowe, swietnie sie spisaly na fiordach i w sierpniu w Gruzji,

Mowimy o Pelée?

#227 PostWysłany: 14 Lut 2013 21:48 

maxima napisał(a):
Rozumiem, że tą Polką jest Agata - nordatlantique?:)

Najlepiej wrzuć dla następców - linki i ceny do miejsc, gdzie spałeś, wypożyczalnia, cennik wycieczek :)
A skąd wziąłeś ten rejs? w Polsce znalazłeś czy na miejscu?

Zgadza się, chodzi o Agatę -ma bardzo dużą wiedzę o Martynice. Mieliśmy nawet okazję pójść do teatru na występy karaibskich śpiewaków i bębniarzy:) Gorąco polecam.

Dominika: barbwirebar.com, ze Spesh byliśmy też w dzungli, Syndicate Falls, indian river (100ec/os). Nocleg w bungalowie i tury- 70 us/2 os. Auto: Courtesy Car Rental -177us/2 dni z ubezp.i prawem jazdy.

Rejs załatwiłem jeszcze w Polsce.
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 15 Lut 2013 00:34 

sebastos napisał(a):

Zgadza się, chodzi o Agatę -ma bardzo dużą wiedzę o Martynice. Mieliśmy nawet okazję pójść do teatru na występy karaibskich śpiewaków i bębniarzy:) Gorąco polecam.

a ja sie z Wami tak dobrze bawilam, ze teraz mi smutno!

#229 PostWysłany: 15 Lut 2013 01:05 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
nordatlantique napisał(a):
lahcimmm2 napisał(a):
btw|

Mowimy o Pelée?

nie, nie
ja jestem na Gwadelupie

#230 PostWysłany: 15 Lut 2013 14:14 

Witam,
Wybieram sie na MArtynike w drugiej polowie Maja. Znalazlam dwie fajne miejscowki jedna w La Diamant druga w Saint Luce ...ale nie moge nigdzie w Internecie znalezc informacji, ktora miejscowosc jest lepsza. JEsli ktos byl i wie, prosze o info... gdzie sa lepsze plaze, czy w miejscowosciach jest co robic wieczorami bary,restauracje, kluby? Gdzie jest wiecej turystow?
Z info znalezionych w necie La Diamant to gmina, Saint Luce to wioska... wychodziloby na to ze w La Diamant jednak bedzie wiecej rzeczy do roboty. Z drugiej strony w Saint Luce mam swietne mieszkanie i szkoda byloby zrezygnowac z niego w slepo, skoro miejscowosci sa podobne.

Pozdr,
Marzena
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 15 Lut 2013 14:33 

[quote="marzenaB"]Witam,
Wybieram sie na MArtynike w drugiej polowie Maja. Znalazlam dwie fajne miejscowki jedna w La Diamant druga w Saint Luce ...ale nie moge nigdzie w Internecie znalezc informacji, ktora miejscowosc jest lepsza. JEsli ktos byl i wie, prosze o info... gdzie sa lepsze plaze, czy w miejscowosciach jest co robic wieczorami bary,restauracje, kluby? Gdzie jest wiecej turystow?
Z info znalezionych w necie La Diamant to gmina, Saint Luce to wioska... wychodziloby na to ze w La Diamant jednak bedzie wiecej rzeczy do roboty. Z drugiej strony w Saint Luce mam swietne mieszkanie i szkoda byloby zrezygnowac z niego w slepo, skoro miejscowosci sa podobne.
Którego dokładnie lecisz?Ja z żoną 19-26 maja .Mam apartament zarezerwowany w La Diamant.
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 16 Lut 2013 13:40 

Bede tam 16-30 maja ... w La Diamant mam opcje apartamentu... obok jest drugi i tam wlasnie ma byc 2 polakow od 19 maja. Moze to wy?

Wiesz cos wiecej o La Diamant, warto nie warto? Czemu akurat tam?
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 16 Lut 2013 14:29 

Macie już kupione bilety do Paryża? Ja muszę wkrótce coś kupić i na razie myślę, jak wyjdzie mnie najtaniej :P
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 16 Lut 2013 14:34 

Biletow lotniczych jeszcze nie. Na razie musze zoorganizowac nocleg. Ale info w Internecie jest wybiorcze na temat miejscowosci ;/

Co do podrozy to jest kilka opcji:
1. przejazd do Berlina autobusem i potem lot easyJetem bezposrednio na Orly
2. lot z domu do Paryza ryanairem i potem shuttle i hotel na miejscu

Kazda z opcji ma swoje wady. Ceny podobne, kwestia co komu wygodniej. Dla nas najbardziej optymalna opcja to Ryanair.

Macie jakies plany zwiazane ze zwiedzaniem?
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 16 Lut 2013 15:04 

lewy70 napisał(a):
marzenaB napisał(a):
Witam,
Którego dokładnie lecisz?Ja z żoną 19-26 maja .Mam apartament zarezerwowany w La Diamant.

Lewy,
Mam wylaczone odpisywanie na prywatne wiadomosci. Podaj maila na priv to ci tam odpowiem
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 16 Lut 2013 16:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Przy lotach do FDF polecam siedzenia przy okienkach z prawej strony samolotu

Niestety w utube jakość jest daleka od HD.

#237 PostWysłany: 16 Lut 2013 20:38 

marzenaB napisał(a):
Witam,

Pozdr,
Marzena

Trudno mowic o "lepszym" lub "gorszym" miejscu, wszystko zalezy od tego, czego szukacie.
W Sainte-Luce jest sporo zatoczek plazowych, mozna z jednej na druga przejsc drozka nad brzegiem. Na niektorych sa fale, inne sa spokojniejsze.
W Le Diamant niemal zawsze sa fale, plaza blizej drogi.
Zadne z tych miast nie uchodzi specjalnie za miejsce wieczornego imprezowania, do tego bardziej nadaje sie Trois Ilets, i to tez zachowujac wszelkie proporcje. Oczywiscie jest kilka barow i knajp, ale zycie nocne konczy sie dosc wczesnie, do prawdziwych klubow raczje trzeba wybierac sie samochodem.
Co nazywasz "rzeczami do roboty"?
Czy macie zamiar wynajac samochod? W Le Diamant sa spore roznice wysokosci, zwroccie uwage czy da sie z mieszkania gdziekolwiek dostac pieszo.

#238 PostWysłany: 16 Lut 2013 20:45 

marzenaB napisał(a):
lewy70 napisał(a):
marzenaB napisał(a):
Witam,

Lewy,
Mam wylaczone odpisywanie na prywatne wiadomosci. Podaj maila na priv to ci tam odpowiem

Marzena napisz na meila darus34@autograf.pl bo nie mogę wiadomości wysłać do Ciebie.
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 17 Lut 2013 00:58 

Zbanowany
Witam
Tydzień temu wróciliśmy z Martyniki. Jako miejsce na pobyt ja zdecydowanie polecam La Diamant, ładne (z jasnym piaskiem), czyste i długie plaże do tego mało zaludnione (w zasadzie na plażach na całej wyspie nie było zbyt tłoczno). Mieliśmy wynajęte autko więc odwiedziliśmy kilka plaż. W niektórych miejscach woda jest z glonami. Na północy wyspy ciemniejszy jest piasek na plażach.
Jeżeli chodzi o bary, paby i kluby to nie jest Majorka :-). La diamant to raczej spokojna miejscowość kilka restauracyjek, sklepików, market itp.
W restauracjach nie wydają jedzenia między 15-19h - kuchnie mają zamknięte :-). Jeżeli chcecie skorzystać ze sportów wodnych po polecam rezerwować co najmniej 1-2 dni wcześniej. Na wyspie są trudności z porozumiewaniem się po angielsku.

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to mogę polecić nasze mieszkanko:
http://www.locations-vue-turquoise.com/ ... b&idloc=88
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 18 Lut 2013 14:35 

Jeżeli chodzi o życie nocne na Gwadelupie to polecam Gosier...w "marinie" jest dużo knajpek i barów...jest tam też bardzo popularny klub (fajny...klimatyczny z muzyką latino)"Zoo Rock"...imprezy zaczynają się tam późno tak więc nie wyjeżdżajcie za szybko z domu...;-)))
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość