Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 141 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 11 Lis 2016 00:56 

Wg mnie jak ktoś posiada konkretne słuchawki z noise canceling to nie ważne czy leci A380 czy 777. I tak nic nie słychać,a przestrzeń na nogi znacząca.
 PM off  

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#82 PostWysłany: 11 Lis 2016 19:35 
Awatar użytkownika

złoty
do aviel, jeśli lecicie w dwójkę wybierz miejsca na końcu samolotu, jak lecieliśmy to z tyłu było najmniej ludzi i na trójce czy czwórce można było się przespać, podobnie na locie bkk akl, na trójkach z tyłu spali pojedyńczo, jeśli chodzi o ilość miejsca to w 777-200ER było zdecydowanie więcej miejsca na nogi i szersze fotele, najgorszy jest lot bkk-lhr, my wzieliśmy czwórkę bojąc się, że przy dwóch siedzących na trójce dorzucą nam jeszcze kogoś i to był błąd, na samym końcu był luz i byśmy mogli się w miarę wyspać a tak była męka przez ponad 12 godzin, co do górnego pokładu to w tej klasie biletów nie można rezerwować upper decka
 Profil Relacje PM off
aviel lubi ten post.
aviel uważa post za pomocny.

#83 PostWysłany: 11 Lis 2016 19:48 

niebieski
kostek966 napisał(a):
co do górnego pokładu to w tej klasie biletów nie można rezerwować upper decka

czyli zabiora mi wybrane miejsca :roll:
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 11 Lis 2016 22:59 
Awatar użytkownika

złoty
to zależy od klasy rezerwacji, w mojej z "promocji" TG nie było możliwości rezerwacji miejsc na górnym pokładzie, najważniejsze szczególnie przy powrocie to mieć więcej miejsca np. przy dwóch osobach mieć cały rząd, a to tylko możliwe na ogonie na dole
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 12 Lis 2016 14:56 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 409 342
Apocalipse napisał(a):
Porannym czy wieczornym lotem z LHR? Jak wieczornym to możemy przybić piątkę na lotnisku.

Wylot z LHR 15.02.2017 o 21:35 ;)

#86 PostWysłany: 13 Lis 2016 14:45 

srebrny
Złe wieści http://edition.cnn.com/2016/11/13/asia/ ... index.html

#87 PostWysłany: 18 Gru 2016 16:06 

czy ktoś już wrócił z NZ?
jakieś wskazówki, rady?
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 22 Gru 2016 10:46 
Awatar użytkownika

złoty
wróciliśmy mieswiąc temu, jak będą konkretne pytania spróbuję pomóc
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 26 Gru 2016 01:51 

Loty: 316
Kilometry: 549 712
niebieski
surinnnn napisał(a):
czy ktoś już wrócił z NZ?
jakieś wskazówki, rady?

Spójrz na poprzednie strony ;)
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 27 Gru 2016 12:15 

@‌kostek966‌
mam klika pytań :D
wypożyczaliście samochód? jak tak to z jakiej firmy
ile średnio dziennie wydawałeś na jedzenie? (1 osoba)
i gdzie byliscie? co polecasz a czego nie/

my lecimy w marcu. przez 7 dni chcemy autem objechac wyspę południową, nastepnie na 4 dni lecimy na Aitutaki i 4 ostatnie dni pojeździmy po północnej wyspie.czasu bardzo mało a rzeczy do zobaczenia baaaardzo dużo.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 27 Gru 2016 17:54 
Awatar użytkownika

złoty
auto poszukałem przez skyscanner, (wybrałem najtańsze auto), ten przekierował mnie na jakąś brytyjską stronę, płatność kartą i już było zarezerwowane, był to 10 letni nissan sunny z automatem, żeby nie trzeba było się przyzwyczajać do zmiany biegow drugą ręką i dwoma kirowcami w cenie, na lotnisku a AKL darmowy telefon do firmy z wydrukowanej rezerwacji i przyjechał po nas transport do wypożyczalni, tam wszystko bez problemów, zwrot auta także.
Jedzenie, czasami mieliśmy śniadania z noclegiem (słabe), wszędzie były dobrze wyposażone kuchnie i lepiej rano i wieczorem samemu robić posiłki, zakupy najtańsze w saveandpack, dodatkowo bon na paliwo -10 centów, ceny trochę wyższe niż u nas za najbardziej podstawowe produkty, obiady jedliśmy w tajskich lub chińskich knajpkach ok. 5 nzd za osobę, razem można się utrzymać za jakieś 50-60zł os/dzień, mocny alkohol jest drogi, wino, piwo do przyjęcia.
Wszystko zależy co preferujecie, na pewno Rotorua i tam las z sekwojami i Waio o Tapu, jeśli lubicie chodzić po górach to Tongariro, na południowej wyspie nie byliśmy więc nie pomogę, jak jakieś inne miejsca to my byliśmy na Coromandlu i W Taurandze nad oceanem, są jeszcze fajne miejsca na północ od Auckland, samego miasta nie polecam.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
surinnnn uważa post za pomocny.

#92 PostWysłany: 27 Gru 2016 19:56 
Awatar użytkownika

Loty: 425
Kilometry: 667 983
srebrny
kostek966 napisał(a):
wróciliśmy mieswiąc temu, jak będą konkretne pytania spróbuję pomóc

Fajnie było?

#93 PostWysłany: 28 Gru 2016 12:34 

@‌kostek966‌
dzięki :-) tego potrzebowałam :-)

p.s. Fajnie było?
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 28 Gru 2016 19:55 
Awatar użytkownika

złoty
ogólnie tak, trochę pogoda przeszkadzała, osobiście liczyłem na więcej ale to chyba przez to, że za często wyjeżdżam i już czuję przesyt, minus też był taki, że nie zrobiliśmy stopa przy powrocie w BKK z wyskokiem na plażę i krótkim odpoczynkiem.
Na północnej wyspie byliśmy tydzień, a i tak to było za krótko i wszystkiego nie zobaczyliśmy.
I jeszcze o locie z LHR do BKK, wzieliśmy hotel przy lotnisku w BKK z transferami w cenie i to był dobry pomysł, szybka kąpiel i 4h snu, potem jedzenie i zakupy na pobliskim targu i na koniec kąpiel w hotelowym basenie i powrót na lotnisko, tam odprawa w kiosku self check in, żeby nie płacić po 700 batów za osobę.
 Profil Relacje PM off
Apocalipse lubi ten post.

#95 PostWysłany: 29 Gru 2016 12:18 

kostek966 dzieki :-)

ostatnie pytanie-samochód

kupowałeś dodatkowe ubezpieczenie? ja mam taki zamiar ale doczytałam, że i tak zablokują mi 12000 na karcie kredytowej i jeżeli coś się wydarzy to zabieraja mi kasę z karty a dopiero ja odzyskuję ją od ubezpieczyciela.
sprawdzałam tak klika firm pojawiajacych się na skyscanner. wszędzie jest tak samo.
chyba, ze źle interpretuje zapisy.

jak było u Ciebie?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 29 Gru 2016 13:13 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 472 757
Byliśmy w NZ w listopadzie. Auto, (Yaris - przebieg 40k) wypożyczyliśmy na 8 dni w Omega Rental Car. Wraz z pełnym ubezpieczeniem zapłaciłem 297 $NZ. Żadnej blokady na karcie.
Ubezpieczenie przydało się, bo mieliśmy małą stłuczkę - próbował staranować nas na rondzie, patrzący nie w tą stronę co trzeba, Belg :). Oddając samochód, nie robiono żadnych problemów.

-bZ
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 29 Gru 2016 21:21 
Awatar użytkownika

złoty
wykupiliśmy udział własny od razu przez Skyscannera, żeby nie blokowali kasy na karcie, wyszło 90euro+30 za udział własny na 6 dni, ale niepotrzebnie bo na miejscu też można to było zrobić, a powiedzieli nam, że jak u nich kupimy to wszystko rozliczają od razu, a nasze wykupione wcześniej działa tak, że najpierw nam potrącą a potem zwrócą ci co od nich kupowaliśmy, więc jak już kupować to na miejscu ale ja drugi raz bym nie kupił ze wzgl. na mały ruch.
To co napisał bzyfon to rzeczywiście pech trafić na drugiego co też ma ruch prawostronny, szczególnie przy wjeździe na rondo i przy przechodzeniu przez ulicę człowiek patrzy nie w te stronę co trzeba
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 12 Sty 2017 19:44 

niebieski
tutaj moze wiecej ludzi zaglada, lece w slynnej "promocji" i tutaj przedstawilem moj plan:

https://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=850&p=869793#p869793

macie jakies sugestie?
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 12 Sty 2017 23:11 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
niebieski
Ile czasu polecacie w Rotorua żeby zobaczyć wioske, tance i gorące źródła?
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 13 Sty 2017 11:14 
Awatar użytkownika

złoty
my byliśmy 2 noce żeby trochę odpocząć, bo resztę po jednej i w drogę, gorącą kąpiel braliśmy wieczorami w hotelu (wiele ma baseny, nasz miał 2, cieplejszy i chłodniejszy, to była oszczędność czasu i kasy), nr 1 to parki wulkaniczne, są 2 w samym miasteczku (mniejszy i droższy) i 25km za miastem w stronę j.Taupo (Waio-o-Tapu), dużo większy i tańszy, ze zniżką w hotelu 29$, a do tego o 10,15 rano wybuch gejzera wodnego, i błotne bulgocące jezioro, całość z przejazdami do obiadu, sekwoje 2-3 godzin, jest też park bezpłatny w mieście 1-2 godziny, na tańcach nie byliśmy, to jak wszędzie cepelia dla turystów
 Profil Relacje PM off
aviel lubi ten post.
aviel uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 141 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość