Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 395 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 17 Lip 2016 23:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Hejka,
- lecimy 13-24.03.2017
- mamy etixy
- zakup przez tickets.pl
- jak na razie czekamy, co się wydarzy i mamy niezłą frajdę, że się załapaliśmy na ten deal
- planujemy wyskoczyć na Seszelach na mały wypad - jak się uda to wypożyczyć samochód
- a potem wymarzona podróż na GOA......

....3mamy kciuki za wszystkich i czekamy :)
 Profil Relacje PM off  

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#62 PostWysłany: 18 Lip 2016 00:21 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
niebieski
ktoś leci w terminie 12-23.09?? :) startujemy z Wawy i wracamy do Lublina. Ps. znalazłem CDG Luz 220 pln ;) chyba nieźle hehe. :mrgreen:

-- 18 Lip 2016 00:22 --

Idzik napisał(a):
ktoś leci w terminie 12-23.09?? :) startujemy z Wawy i wracamy do Lublina. Ps. znalazłem CDG Luz 220 pln ;) chyba nieźle hehe. :mrgreen:

ja już na goa byłem. bilety na pociąg to fajnie wczesniej kupywalem przez cleartrip (ktoś ma inne strony sposoby niech podpowie).

Czekamy na 1sze relacje z seszelsko-indyjskiej wyprawy.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 18 Lip 2016 09:59 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
niebieski
Swoją drogą to ładny burdel tam mają jak już prawie tydzień mija a kolega ani kasy nie pobranej ani zablokowanej a rezerwacja cały czas jest i na seszelskich i CMT nawer dostał maila od air seychelles "Thank you for choosing Air Seychelles" Chociaż kupił przez OTA;)

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 18 Lip 2016 13:59 

niebieski
tez czekam od czwartku, kasa zablokowana, rezerwacja widoczna na AirSeychelles, miejsca wybrane, a etixow nie ma jeszcze :(
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 18 Lip 2016 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Idzik napisał(a):
krasnal napisał(a):
Opłata "seszelska" nie była wliczona w cenę biletu według matriksa.

cos wiecej w temacie?? kiedyś o niej słyszałem ale Co znowu wróciła?? pare razy (kilka lat temu o tym słyszalem i wtedy już osoby tego nie płaciły-wtedy cofneli, może coś znowu jest) JAK KTOŚ AKTUALNIE tam ostatnio był ;) to git.

Nikt sie o nic nie pytal przy przylocie (hotele, pieniadze, itp), zadnej oplaty wylotowej nie bylo. To na pewno chodzi o podatek, ktory jest normalnie wliczany w cene biletu, tak jak w innych krajach. Link do relacji dawalam wczesniej, swieze informacje z kwietnia. Zreszta macie co najmniej kilka relacji z Seszeli i nie ma tam o tym mowy.

Skad ta panika w tym watku. Poczekacie tydzien -dwa, nic sie nie stanie, to znaczy, ze bilety sa ok. Jak ktos ma wylot w przyszlym roku, to moze zapomniec o tych biletach na kilka miesiecy i poczekac az inna poleca na nich. Ja, Przemos74 i jeszcze jedna osoba z forum, kupilismy bilety chyba tydzien przed wylotem w bledzie Air S., ktory wisial kolejne pare dni i wszystko bylo z nimi w porzadku.
Czarmander lubi ten post.
Czarmander uważa post za pomocny.

#66 PostWysłany: 18 Lip 2016 16:54 
Awatar użytkownika

niebieski
ja mam etixy, ale kasa nie została pobrana z karty, wcześniej była na niej blokada teraz jej nie ma, ale kwotą nie mogę rozporządzać, zasadniczo OTA odblokowuje kasę po 5-7 dniach roboczych od zablokowania więc na airseyxxlles wybrałam miejsca i czekam,
płaciłam Visa ze SmartBanku (wybrałam jako kredytową, bo bez dodatkowych kosztów na fluxxladen i przyjęło tą kartę jako credit)

co ciekawe OTA dołożyło/dołożyłoby ponad 30Eur do naszych biletów, screen z rezerwacji, kiedy jeszcze była opcja podsumowania płatności

edit: konto obciążone, czekam tylko na zagrywkę HM :)

Załączniki:
air seychelles payment.png
air seychelles payment.png [ 168.18 KiB | Obejrzany 1841 razy ]

#67 PostWysłany: 18 Lip 2016 17:36 
Awatar użytkownika

Loty: 213
Kilometry: 391 571
niebieski
u mnie na eticecie (rezerwacja z mytrip) chyba wszystkie podatki są widoczne. całkowita kwota też się zgadza z tym co zostało zaksięgowane na karcie.

Załączniki:
SEZMytrip.jpg
SEZMytrip.jpg [ 140.42 KiB | Obejrzany 1793 razy ]

#68 PostWysłany: 18 Lip 2016 18:23 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
FR, QX i IZ to są podatki francuskie, YM, WO i IN - indysjkie.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 19 Lip 2016 09:26 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
niebieski
DERKER napisał(a):
- lecimy 13-24.03.2017
- planujemy wyskoczyć na Seszelach na mały wypad - jak się uda to wypożyczyć samochód

Wylatujemy w tym samym terminie. Też myślałem o wynajmie samochodu na te kilka godzin, żeby objechać wyspę, więc z chęcią dorzucimy się do kosztu wynajmu samochodu.
My jeszcze nie zdecydowaliśmy się na kierunek w Indiach, ale myślę bardziej o południu - Kerala. Na Goa byłem już 2 razy.

Idzik napisał(a):
ja już na goa byłem. bilety na pociąg to fajnie wczesniej kupywalem przez cleartrip (ktoś ma inne strony sposoby niech podpowie).

Zakup na miejscu w agencji. Rejestracja na cleartrip nie jest trudna. Chyba nawet na forum jest instrukcja.

#70 PostWysłany: 19 Lip 2016 16:17 
Awatar użytkownika

niebieski
ferges napisał(a):
DERKER napisał(a):
- lecimy 13-24.03.2017

Wylatujemy w tym samym terminie. Też myślałem o wynajmie samochodu na te kilka godzin, żeby objechać wyspę, więc z chęcią dorzucimy się do kosztu wynajmu samochodu.
My jeszcze nie zdecydowaliśmy się na kierunek w Indiach, ale myślę bardziej o południu - Kerala. Na Goa byłem już 2 razy.

Idzik napisał(a):

Zakup na miejscu w agencji. Rejestracja na cleartrip nie jest trudna. Chyba nawet na forum jest instrukcja.

Jeśli wylatujecie tak jak my - 13.03, to chętnie skorzystamy z propozycji wspólnego wynajęcia samochodu.
Zawsze to trochę taniej i w grupie raźniej :)

Zastanawiamy się jaki transport wybrać na GOA - samolot/pociąg/autobus - czas/koszty/możliwość rezerwacji

Prośba o podpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 19 Lip 2016 16:31 

niebieski
Zerknij wspomniany cleartrip. Pociag- po taniosci, 12h w pociagu, potem Anjuna beach ;-) pogaduszki z tubylcami.

Mozna samolotem :-)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 19 Lip 2016 16:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Robiłem trasę Mumbaj-Goa samolotem i koleją - moim zdaniem ten drugi sposób to znacznie lepszy wybór i więcej szans na obserwacje, poznanie fajnych ludzi, nawiązanie ciekawych rozmów spróbowanie ciekawych smakołyków, które co chwilę ktoś sprzedaje. Resztę zobaczycie na mejscu, bez sensu wszystko wykładac na tacy.

Odnośnie pociągów:
Nie skuście się przypadkiem na pierwszą klasę w Sampark Kranti Expres - nikt tam nie zaglądał od lat 80-tych ;)
W niższych klasach jest fajniej, większość wagonów jest nieprzeszkolna z wiatrakami w suficie.
Rajdhani Express dla odmiany ma znacznie nowsze, w większości przeszklone składy z klimą, także co kto lubi 8-)
DERKER lubi ten post.

#73 PostWysłany: 19 Lip 2016 16:46 

niebieski
Sleeper rzadzi ;-) tak samo uwazam.

Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 19 Lip 2016 16:55 
Awatar użytkownika

niebieski
nick napisał(a):
Robiłem trasę Mumbaj-Goa samolotem i koleją - moim zdaniem ten drugi sposób to znacznie lepszy wybór i więcej szans na obserwacje, poznanie fajnych ludzi, nawiązanie ciekawych rozmów spróbowanie ciekawych smakołyków, które co chwilę ktoś sprzedaje. Resztę zobaczycie na mejscu, bez sensu wszystko wykładac na tacy.

Odnośnie pociągów:
Nie skuście się przypadkiem na pierwszą klasę w Sampark Kranti Expres - nikt tam nie zaglądał od lat 80-tych ;)
W niższych klasach jest fajniej, większość wagonów jest nieprzeszkolna z wiatrakami w suficie.
Rajdhani Express dla odmiany ma znacznie nowsze, w większości przeszklone składy z klimą, także co kto lubi 8-)

Dzięki za podpowiedź
- 2 lata temu zaliczyliśmy już jedną podróż pociągiem w Indiach z Varanasi do Agry, ale było to zorganizowane przez Rainbow, więc to inna bajka:)
- cały czas kusi mnie, żeby spróbować samemu podróży pociągiem po Indiach
- pobawię się w takim razie cleartrip :)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 19 Lip 2016 17:02 

niebieski
Busikiem, taxi i skuterkami po goa. My jechalismy po kilku dniach na goa do Kerali na te rejsy 2dniowe plywajaca sypialnia ;-) z tv etc. Kerala backwaters.

Potem busem rzecznym w glab indii, przesiadka w busa i bylismy w munnar :-) potem chyba samolotem z Madurai. Indie ogromne i pomyslow multum

Profil Relacje PM off
DERKER lubi ten post.

#76 PostWysłany: 19 Lip 2016 18:25 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
niebieski
DERKER napisał(a):
ferges napisał(a):
DERKER napisał(a):
-Jeśli wylatujecie tak jak my - 13.03, to chętnie skorzystamy z propozycji wspólnego wynajęcia samochodu.
Zawsze to trochę taniej i w grupie raźniej :)

Zastanawiamy się jaki transport wybrać na GOA - samolot/pociąg/autobus - czas/koszty/możliwość rezerwacji

Prośba o podpowiedzi

To bliżej wyjazdu się zgadamy.

Na Goa proponuję w jedną stronę pociągiem, w drugą samolotem. Koszt samolotu to ok 100 pln (w tym roku płaciłem 80 pln). Bagaż do 15 kg jest zawsze w cenie.

Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka
DERKER lubi ten post.

#77 PostWysłany: 20 Lip 2016 16:29 

Moja rezerwacja w dalszym ciągu jest niewidoczna na checkmytrip. Jak wpisuję numer rezerwacji od pośrednika (mytrip.com) to pojawia się błąd 8132 - Osoba nie została zapisana pod danym numerem rezerwacji (PNR) jako podróżny. Natomiast jak wpisuję numer rezerwacji z linii lotniczej to pojawia się błąd 8104 - Odnalezienie danego numeru potwierdzenia nie jest możliwe. Na stronie Air Seychelles wszystko jest ok, można wybrać miejsca i posiłki. Czy mam powody do obaw, że moja rezerwacja jest niewidoczna w checkmytrip?
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 20 Lip 2016 16:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ile charakterów ma numer rezerwacji Air Seycheles?
Jak 5, to nie zobaczyć go w CMT, tylko 6.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 20 Lip 2016 16:47 

Numer rezerwacji z Air Seychelles ma 6 znaków, więc dziwią mnie te problemy z checkmytrip.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 20 Lip 2016 17:44 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
mam to samo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 395 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość