Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Cze 2015 13:17 

Witam wszystkich!

Wybieram się w lipcu do miejscowości La spezia na 7 dni i przy okazji chciałabym zaliczyć oczywiście Cinque Terre i Portofino, z tego co się zorientowałam mozna również wybrać się w region Toskanii, Lucca znajduje się 1,5h pociągiem z La Spezia. Czy ma ktoś pomysły na inne miasta Toskanii, które mogłabym zaliczyć poruszając się tylko pociągami?

Może znacie fajne plaże w pobliżu? Będę wdzięczna za wszystkie informacje!
 Profil Relacje PM off  

Najpiękniejsze plaże Portugalii 🌊💛 Algarve okołoweekendowo za 818 PLN (✈+🏩+🚗) Najpiękniejsze plaże Portugalii 🌊💛 Algarve okołoweekendowo za 818 PLN (✈+🏩+🚗)
Wakacje w greckiej oazie spokoju 💙😊 Tydzień na Lesbos 💙 w hotelu przy plaży 🏖️ za 2299 PLN 🍴 Wakacje w greckiej oazie spokoju 💙😊 Tydzień na Lesbos 💙 w hotelu przy plaży 🏖️ za 2299 PLN 🍴
#2 PostWysłany: 03 Cze 2015 13:30 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Jeszcze Piza koniecznie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Cze 2015 13:32 

niebieski
Witam. Również interesuje mnie ten rejon. Jednak ceny noclegów w La Spezia w lipcu są wysokie. Czy możecie podesłać jakiś nocleg, hotel w miarę dobrej cenie? Pozdrawiam

#4 PostWysłany: 03 Cze 2015 13:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam, zapraszam w takim razie do przeczytania mojej relacji z identycznego wypadu :) liguria-pociagiem-portofino-przez-cinque-terre-do-pizy,1506,62950

Ja dorzuciłabym jeszcze Portovenere, na które nam już nie starczyło czasu :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Cze 2015 13:58 

Ja mogę z czystym sumieniem polecić apartament 'La Casa di Giada', zwłaszcza jak jadą 4 osoby:

https://www.booking.com/hotel/it/la-cas ... id=397611;

Jest co prawda kilka kilometrów od samej La Spezia, ale są autobusy jak ktoś nie ma auta. Do dyspozycji dodajecie praktycznie dwupokojowe mieszkanie z łazienką i kuchnią, a i całe podwórko jest wasze. Właściciel Daniele jeszcze przed przyjazdem poda wam 'łopatologiczne' wytyczne jak dotrzeć na miejsce, a kiedy już tam będziecie to będzie na was czekać obszerny segregator ze wszystkimi niezbędnymi informacjami odnośnie okolicy (transport, jedzenie, zakupy, bezpłatne parkingi w La Spezia, ceny biletów na pociągi do Cinque Terre itd. itp...).

Cena za 3 noclegi dla 3 osób wyszło po niecałe 50 euro na głowę, a byłoby taniej (ok. 37 euro na głowę) gdyby była z nami czwarta osoba.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Cze 2015 10:34 

dziękuję za pomoc! Portovenere również mam w planach

@olajaw zabieram się do czytania Twojej relacji! :)

hotel będę mogła polecić dopiero po powrocie ale za 3 osoby za 6 noclegów płacę 740euro więc to chyba nie jest jakoś najtaniej ale pensjonat i lokalizacja bardzo mi odpowiadają :)
 Profil Relacje PM off
olajaw lubi ten post.

#7 PostWysłany: 08 Cze 2015 08:41 

niebieski
natatita napisał(a):
Witam wszystkich!

Wybieram się w lipcu do miejscowości La spezia na 7 dni i przy okazji chciałabym zaliczyć oczywiście Cinque Terre i Portofino, z tego co się zorientowałam mozna również wybrać się w region Toskanii, Lucca znajduje się 1,5h pociągiem z La Spezia. Czy ma ktoś pomysły na inne miasta Toskanii, które mogłabym zaliczyć poruszając się tylko pociągami?

Może znacie fajne plaże w pobliżu? Będę wdzięczna za wszystkie informacje!

Na pewno poleciłbym trasę z La Spezia przez Grosseto do Sieny. Grosseto fajne, ale trasa z G do S bardzo ładna.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości