Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 17 Lis 2013 21:00 
Gruzja dojazd na lotnisko" />

Kantor znajdziecie na lotnisku - drobne na taxi i na pociąg najlepiej wymienić tam - w nocy może być problem ze znalezieniem otwartego kantoru. Z tego co pamiętam kantor jest przy odbiorze bagaży lub przed kontrolą paszportów - w każdym razie nie będzie możliwości wrócić jak już wyjdziecie z hali.
 Profil Relacje PM off  

Bali na rozpoczęcie sezonu za 2441 PLN ☀️🌴 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙 Bali na rozpoczęcie sezonu za 2441 PLN ☀️🌴 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙
Zimowe słońce na Sycylii 🌞🏖️ 3 dni w pięknym Trapani za 689 PLN 😍 Zimowe słońce na Sycylii 🌞🏖️ 3 dni w pięknym Trapani za 689 PLN 😍
#182 PostWysłany: 17 Lis 2013 21:12 

niebieski
aasskkaa napisał(a):
pawellacheta napisał(a):
Słuszna uwaga o Samtredii. O niej nie pomyślałem, bo my lądowaliśmy rano i na Rioni jechaliśmy prosto z Kutaisi, więc było bliżej.
Samtredia rzeczywiście jest bliżej z lotniska niż Kutaisi i Rioni (nie wiem, skąd wzięło Ci się to, że jest 4 razy dalej :) ).
Rioni to stacja węzłowa na południe od Kutaisi, a nie na północ (w pobliżu lasu).
Nie wiem czy zakup biletu na miejscu jest niemożliwy. Niby są takie automaty, w których można to zrobić, choć osobiście tego nie próbowaliśmy. Osobiście polecałbym kupić przez internet, bo nie ma z tym żadnych problemów.

:shock: lotniska mi sie pomylily, ale wstyd... :oops: oczywiscie zdecyduje sie na zakup biletow przez net z Samtredii tak jak polecacie :) w takim razie pozostaje jeszcze pytanie ile moze kosztowac taksowka z lotniska do Samtredii i czy tam w nocy znajdziemy jakis czynny kantor zeby zaplacic? dzieki za pomoc!

taxi to 15-20 żelków

#183 PostWysłany: 24 Lis 2013 22:25 

Witajcie, można się jakoś wydostać z tego lotniska po przylocie o 21:30 z Wawy w grudniu? (Tbilisi, Zugdidi,Poti)?

#184 PostWysłany: 24 Lis 2013 22:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Hmmm, 2 strony w tyl byl to juz napiszane...
http://www.georgianbus.com/content/time-table
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 24 Lis 2013 23:48 

Loty: 29
Kilometry: 52 462
czy ktoś był w ostatnim czasie w Gruzji i orientuje sie czy jest wolnocłowy w Kutaisi?

#186 PostWysłany: 25 Lis 2013 00:01 
Awatar użytkownika

Dzisiaj wracałem. Nie ma wolnocłowego na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 25 Lis 2013 07:44 
Awatar użytkownika

Na lotnisku w Kutaisi są nawet dwa sklepy.Po przejściu odprawy bezpieczeństwa po prawej i lewej stronie.Ktoś wcześniej pisze że nie ma bo był kilka dni temu.Ja byłem 2 tygodnie temu i kupywałem napój.Może zlikwidowali ale wyglądało że właśnie je uruchomili.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 26 Lis 2013 14:41 
Awatar użytkownika

Pytanie było o sklep wolnocłowy, a nie o kawiarenkę, gdzie można kupić kawę czy wodę. Takowa faktycznie na lotnisku się znajduje.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 26 Lis 2013 19:50 
Awatar użytkownika

Przepraszam.Zbyt pospiesznie odpowiedziałem.Dodam że wino w butelkach i piwo w puszkach też można kupić.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 26 Lis 2013 21:04 
Awatar użytkownika

Piwo kupiłem ceny nie pamiętam ale było wyjątkowo drogie,sądzę że wina (a były 2 tygodnie temu cztery rodzaje)też będą wywindowane.
Może jeszcze ktoś na dniach kupował i podzieli się wiadomościami o cenach i asortymencie dla potomnych :D
-Można zabrać do samolotu w bagażu podręcznym.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 28 Lis 2013 00:36 

Loty: 72
Kilometry: 108 698
Jeśli już było, to przepraszam.
Lecę do Kutaisi z Wawy 23.03.2014 (74 PLN) i wracam 26.03.2014 (74 PLN).
Nigdy nie byłem w Gruzji, lądowanie jest dość późno.
1. Jak można dostać się z lotniska do centrum? Wiem, że są jakieś busy i taksówki, ale na tym moja wiedza się kończy, jeśli chodzi o Gruzję.
2. Orientujecie się, jak najtaniej i najszybciej można się dostać do Batumi lub innej nadmorskiej miejscowości (chyba że warto odwiedzić jakieś inne miejsce)?
3. Jak sprawa ma się z cenami za jedzenie etc.?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 28 Lis 2013 01:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

ludzie, czytajcie troche. Dokladnie strone temu napiszalismy o transporcje...
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 28 Lis 2013 09:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Nesut-biti napisał(a):
3. Jak sprawa ma się z cenami za jedzenie etc.?

viewtopic.php?p=255304#p255304
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 28 Lis 2013 09:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
dokonywalem kilku drobnych transakcji w GEL via net:

Karta Citi WIzzair 1 GEL = 1,91 PLN /biorac pod uwage 2% zwrot z kazdej transakcji najlepszy wybor/
Karta BZWBK 1 GEL = 1,90
Karta Alior Kantor nominowana w EUR 1 GEL = 2,03
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 01 Gru 2013 15:09 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 201 537
A ja mam pytanie, na ktore nigdzie nie znalazlem odpowiedzi. Przylatuje po 21 lotem z WAW i bez noclegi w Kutaisi chcialbym sie od razu dostac do Tbilisi. Wiem ze jest marszrutka za 20 GEL, ktora przyjezdza po 3, jest tez pociag, ktory odjezdza jakos po polnocy, a jak wyglada opcja wynajecia taksowki przy 4/5 osobach? Ktos korzystal lub ma jakis namiar?
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 03 Gru 2013 19:38 

Loty: 39
Kilometry: 70 170
Podsumowanie z dzisiaj: na lotnisku nadal brak bankomatu, kantor jest zaraz po wejściu do hali po przylocie (jeszcze przed kontrolą paszportową) po prawej stronie, niestety nikogo tam nie było i nikt też nie korzystał. Bilety na GeorgianBusy do Kutaisi, Batumi lub Tbilisi można kupować przy stoliku obok informacji turystycznej, mówią po angielsku, można płacić kartą (ceny dość wysokie: Kutaisi 5GEL, Tbilisi 20GEL). W ww. informacji turystycznej dostępne są darmowe mapy i przewodniki - również po Polsku. Lotnisko leży zaraz przy trasie Batumi-Kutaisi-Tbilisi, więc tak jak pisano wcześniej, warto podejść i złapać pierwszą lepszą marszrutkę w żądanym kierunku - cena może być nawet połowę niższa!
Jak macie jakieś pytania to pisać.

#197 PostWysłany: 10 Gru 2013 02:37 

Loty: 24
Kilometry: 24 816
@pawellacheta - dziękuję za pomoc.
Pamięta ktoś może jak się zeszłego lata kształtowały ceny przelotu do Kutaisi? Na obecny okres ceny są wyborne, a pamięta ktoś jak to się kształtowało w sezonie?
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 10 Gru 2013 22:23 

Loty: 40
Kilometry: 40 763
Drodzy forumowicze!

Upewnijcie się czy w górach nie ma zbyt dużo śniegu i czy da się przejechać z KUT do Tbilisi :) 3.12 wyladowałam w KUT i wsiadłam do GeorgianBus. W połowie drogi okazało sie, że śniegu jest za dużo, maszyny jeszcze nie pracują i nie ma mozliwości dojazdu. Zatem po godzinie stania w korku, kierowca zdecydował się zawrócić do najbliższej stacji kolejowej. Pomijając problemy z dogadaniem się w sprawie zapłaty za bilety (te niewykorzystane, bo bus nie dojechał, jak i te na pociąg), cudem weszliśmy do pociągu, bo przypominam BILET MOŻNA ZAKUPIĆ TYLKO W KASIE., a że kolejka ogromna a nastepny pociąg odjedzie za 7h, to nikogo to nie interesuje. Osobiście uważam to za bardzo fajną przygodę, ale przestrzegam przed górami (chociaż dziś było wszystko w porządku i dojechałam z Tbilisi na czas)
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 13 Gru 2013 13:24 

Witam wszystkich miłośników Gruzji.
Ja byłem w Kutaisi i Batumi w grudniu tego roku. Myślę, że niektóre spostrzeżenia mogą się przydać.
Ze sobą zabierz euro, dolary, ruble, lub liry tureckie. Wszystkie te pieniądze można wymienić na lotnisku w Kutalsi na lari, ale w przed opuszczeniem strefy, w której odbywa się odprawa. Po wyjściu ze strefy po odprawie najbliższy kantor jest 9 (dziewięć) kilometrów od lotniska w kierunku Batumi. Jeśli masz w planie podróż do Tbilisi, to po wyjściu z odprawy po prawej stronie jest informacja, a za nią możesz kupić bilet na marszrutkę do Tbilisi za 10 lari. Prywatnie około 80 lari. Od Polaków mieszkających w Gruzji dowiedziałem się, że aby za podróż do Kutaisi z lotniska nie płacić więcej niż 5 lari. My za 3 osoby za taksówkę na taj trasie zapłaciliśmy 10 USD, czyli około 16 lari, ale za to podróż była w systemie door to door. Po Kutaisi jeździ marszrutka nr 200, którą można dojechać do dworca autobusowego. Lepiej jest się pytać o mak donalda, bo to ten sam adres. Marszrutkę można zatrzymać wszędzie. Wystarczy machnąć ręką, ale nie róbcie tego na skrzyżowaniu czy przejściu dla pieszych, bo i tak się zatrzyma, aby klient nie musiał przejść jednego kroku. W Batumi są dwa "dworce" marszrutkowe. Jeden przy morzu na przedłużeniu głównego deptaka, a drugi nieopodal bazaru. Gruzini są pozytywnie nastawieni do Polaków i chętnie wdają się w rozmowę.
zulukilo@op.pl
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 14 Gru 2013 10:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Skad to info o mozliwosci zakupu na lotnisku biletu na marszrutke do Tbilisi za 10 lari? Georgianbus kosztuje 20 wiec...?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość