Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Paź 2012 13:17 

niebieski
Hej,

tak się zastanawiałem. Przykładowo przychodzę na lotnisko we WRO na 40 minut przed odlotem samolotu do WAW. Bez biletu. Jest opcja, że sprzedadzą bilet taniej, bo mają puste miejsca czy nie? W sumie nie raz mam zawachanie czy skoczyć po coś do Warszawy, jak mi powiedzą, że nie to nie polecę. Trochę daleko na lotnisko, żeby to stestować ale może ktoś coś wie?
Wiem, że część osób tak lata na wakacje...
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 09 Paź 2012 13:30 
Awatar użytkownika

Oczywiście, że nie.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Paź 2012 13:51 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
pokosiłbym się o stwierdzenie ze przed samym odlotem możesz najwyżej dostać bilet ale 4x drożej , niż taniej. ;-)

#4 PostWysłany: 09 Paź 2012 14:19 

platynowy
Dostaniesz bilet z puli taryfowej jaka jest aktualnie dostępna + prowizja biura (ok. 90 PLN w biurach lotniskowych).

#5 PostWysłany: 09 Paź 2012 14:31 

niebieski
Phiii. Czyli tylko na wakacje warto tak robić i oszczędzać parę tysięcy?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Paź 2012 14:34 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Wakacje? Żadna linia lotnicza nie sprzedaje tanich biletów last-minute. Tylko biura podróży sprzedają swoje wycieczki lub przeloty w last-minute.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Paź 2012 14:39 

niebieski
OK. To może być przez biura podróży. Nigdy nie wnikałem. Ale znam osoby co jadą do Berlina i chodzą od wycieczke do wycieczki i czekają, aż trafi się coś za 50%. Już spakowani, zwarci i gotowi :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Paź 2012 14:58 

bartek. napisał(a):
OK. To może być przez biura podróży. Nigdy nie wnikałem. Ale znam osoby co jadą do Berlina i chodzą od wycieczke do wycieczki i czekają, aż trafi się coś za 50%. Już spakowani, zwarci i gotowi :)

Każdy "zna osoby" lub "słyszał o osobach które znają osoby których wujek sąsiada" pojechał na lotnisko a tam wszystko darmo.
Stara legenda.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Paź 2012 15:03 

niebieski
Moj kolega tobi tak co roku. 4-6 godzin i trafia na (w takim razie) biuro które sprzeda mu taniej. Przeciez to jest opłacalne dla nich.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Paź 2012 15:19 

@bartek
trochę się zakręciłeś w swoich rozważaniach. pytasz, czy można kupić np. na wrocławskim lotnisku tani bilet do wawy na chwilę przed odlotem, czy raczej chodzi ci zakup taniego wylotu/pobytu wakacyjnego (oferowanego przez biuro podróży na lotnisku)?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Paź 2012 15:20 

Zbanowany
niebieski
czekam na pytanie, czy hotele robia oferty last minute, ze przyjezdzamy przed zmrokiem i sprzedaja nam nocleg o polowe taniej, bo w koncu lepiej cos zarobic niz nic :D
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 09 Paź 2012 15:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Komornik napisał(a):
czekam na pytanie, czy hotele robia oferty last minute, ze przyjezdzamy przed zmrokiem i sprzedaja nam nocleg o polowe taniej, bo w koncu lepiej cos zarobic niz nic :D

Się śmiejesz, ale zależy od kraju, konkurencji w najbliższej okolicy, wielkości hotelu (albo ew. możliwości decyzyjnych recepcjonisty) oraz umiejętności negocjacyjnych. W wielkich hotelach raczej mała szansa (nie sprawdzałem, ale tak mniemam), ale w małych mogą zejść z ceny bez problemu. Last Minute to to nie jest, ew. indywidualnie negocjowane last minute... ;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 09 Paź 2012 15:57 

niebieski
vasco napisał(a):
trochę się zakręciłeś w swoich rozważaniach. pytasz, czy można kupić np. na wrocławskim lotnisku tani bilet do wawy na chwilę przed odlotem, czy raczej chodzi ci zakup taniego wylotu/pobytu wakacyjnego (oferowanego przez biuro podróży na lotnisku)?

pytalem o bilet na lot, a pytanie wynikalo z tego tego ze ludzie kupuja pobyty wakacyjne w ten sposob. ale juz jasne, ze raczej nie ma opcji :)

Komornik napisał(a):

Oczywiście, że tak. Nie raz to praktykowałem osobiście.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Paź 2012 16:01 

niebieski
to prawda
zrobiłem tak kiedyś w Rimini - miałem wykupione 2 noce łącznie za 40 euro a dotarłem dzień wcześniej przed północą
rozmowa z recepcją (hotel 3-gwiazdkowy średniej wielkości +- 50 pokoi) i dodatkową noc wykupiłem za 5 euro - wszystko oficjalnie (doliczone na rachunku a nie wylądowało w kieszeni recepcjonisty)
fakt, było to w połowie września więc prawie po sezonie ale jednak się da

#15 PostWysłany: 02 Lis 2012 16:12 
Awatar użytkownika

a czy da sie zlapac samolot na "auto"-stop . Stajesz gdzies w poblizu pasa startowego, wyciagasz kciuk i jak maja wolne miejsca to Cie podrzucaja?

W niemczech na lotniskach jest pelno biur podrozy, ktore sprzedaja wycieczki last minute, ale jak to dziala to nie wiem do konca - w sensie czy moga miec lepsze oferty niz w necie ;)

#16 PostWysłany: 02 Lis 2012 20:02 

niebieski
xav napisał(a):
a czy da sie zlapac samolot na "auto"-stop . Stajesz gdzies w poblizu pasa startowego, wyciagasz kciuk i jak maja wolne miejsca to Cie podrzucaja?

Da sie.
Cytuj:
W niemczech na lotniskach jest pelno biur podrozy, ktore sprzedaja wycieczki last minute, ale jak to dziala to nie wiem do konca - w sensie czy moga miec lepsze oferty niz w necie ;)

Mogą. Przeciez jest napisane w tym wątku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości