Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kupno biletu.
#1 PostWysłany: 21 Sie 2012 21:43 

A więc tak, sprawy są trzy:

1. Chciałbym się dowiedzieć czy w pierwszej literze nazwiska powinienem używać polskich znaków podczas rezerwacji biletu w ryanair np. ń oraz w kolejnych ?
W jednym bilecie tak zrobiłem i nie wiem czy nie popełniłem błędu, jeżeli tak to prosił bym o na kierunkowanie mojej osoby jak to odkręcić i nic ni dopłacić tym samym :).
2. Ostatnio miałem problem z kupnem biletu w wyżej wymienionej firmie. Kupiłem bilet ale status został przedstawiony jako niepotwierdzony i kaska nie zeszła z mojego konta. Dzwoniłem do nich ale pani powiedziała że nie może nic poradzić i muszę kupić od nowa (no ale cena już się zmieniła). Może ktoś wie co zawiniło, dodam że na koncie bzwbk miałem tylko kilka pln więcej niże kwota do zapłaty oraz chciałbym się dowiedzieć czy taka opłata może zostać pobrana tylko w godzinach otwarcia banku czy przez całą dobę?
3. Jeżeli wpisuje numer komórki w formularzu to pierwsze 3 cyfry w polu "numer kierunkowy miejscowości" a reszte w "numer".

Dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
 Temat postu: Re: Kupno biletu.
#2 PostWysłany: 21 Sie 2012 22:07 

1. Powinno być ok, chociaż ja nigdy nie używam polskich znaków.
2. Wiele rzeczy mogło zawinić. Generalnie jak wyświetla się status niepotwierdzony, a kasa nie została na koncie zablokowana to najlepiej od razu próbować kupić jeszcze raz. Jeśli bilety były kupowane w innej walucie to może zbyt optymistyczny kurs przeliczenia założyłeś? Ale gdyby brakowało kasy prawdopodobnie odrzuciłoby płatność od razu. Kartę można używać oczywiście całą dobę ;)
3. Bez znaczenia.

#3 PostWysłany: 21 Sie 2012 22:23 

1. No właśnie trochę się tego boję. Słyszałem opinie że trzeba tak a inni mówili że inaczej, chyba dla potwierdzenia zadzwonię tam jutro i będę pewny (wiadomością podzielę się na forum).
2. Sęk w tym że płaciłem w pln.
3. Ale chodzi o to że w tabelce telefon nie mieści się numer z komórki :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Sie 2012 22:33 

1. Nie trać kasy na telefon, będzie ok. Można mieć nawet do 3 literówek w nazwisku.
3. No to rozbij numer na dwa fragmenty ;))

#5 PostWysłany: 21 Sie 2012 22:50 

Nie rozumiem z tymi literówkami :) Mówisz że można mieć 3 błędnie wpisane litery i na lotnisku nie będzie z tym problemów ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Sie 2012 23:20 

Dokładnie tak.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości