Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Wrz 2014 14:25 

Witam :)

Znalazłam w końcu loty w odpowiadającym mi terminie (II połowa września, 7-8 dni) i mam mały dylemat. Polecacie bardziej Rodos czy Korfu? Interesuje mnie i zwiedzanie, i plażowanie (mój chłopak odmówi współpracy, jeśli przynajmniej parę razy w czasie wyjazdu nie poleży na plaży i nie popływa w morzu ;)). Z tego, co już czytałam, Rodos można objechać w 3 dni. Czy na obu wyspach jest jakaś w miarę sprawna komunikacja miejska, czy też w obu przypadkach zostaje wynajem samochodu? Jeśli auto z wypożyczalni to bez problemu na miejscu, czy już wcześniej przez internet zarezerwować?
I w przypadku Rodos- jakie miejsce polecacie jako główną bazę z plażami, ale dobre do dalszych wycieczek?

Będę wdzięczna za wszelkie porównania, rady, wskazówki :) jeśli macie jakieś swoje ulubione miejsca godne zobaczenia czy restauracje to również bardzo je chętnie sprawdzę ;)
 Profil Relacje PM off  

Tania przygoda we Włoszech 🇮🇹 Bolonia i Florencja od 250 PLN (✈️+🚌) Tania przygoda we Włoszech 🇮🇹 Bolonia i Florencja od 250 PLN (✈️+🚌)
Karaiby w sezonie ☀️🏝 Relaks w Dominikanie (ze śniadaniami) za 3355 PLN 😎😍 Karaiby w sezonie ☀️🏝 Relaks w Dominikanie (ze śniadaniami) za 3355 PLN 😎😍
#2 PostWysłany: 09 Wrz 2014 15:04 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
niebieski
kate_05 napisał(a):
Witam :)

Znalazłam w końcu loty w odpowiadającym mi terminie (II połowa września, 7-8 dni) i mam mały dylemat. Polecacie bardziej Rodos czy Korfu? Interesuje mnie i zwiedzanie, i plażowanie (mój chłopak odmówi współpracy, jeśli przynajmniej parę razy w czasie wyjazdu nie poleży na plaży i nie popływa w morzu ;)). Z tego, co już czytałam, Rodos można objechać w 3 dni. Czy na obu wyspach jest jakaś w miarę sprawna komunikacja miejska, czy też w obu przypadkach zostaje wynajem samochodu? Jeśli auto z wypożyczalni to bez problemu na miejscu, czy już wcześniej przez internet zarezerwować?
I w przypadku Rodos- jakie miejsce polecacie jako główną bazę z plażami, ale dobre do dalszych wycieczek?

Będę wdzięczna za wszelkie porównania, rady, wskazówki :) jeśli macie jakieś swoje ulubione miejsca godne zobaczenia czy restauracje to również bardzo je chętnie sprawdzę ;)

Byłam na Korfu, dokładnie to Kavos, ale wyspa była tak "malutka", że w godzinę dojechałyśmy quadami do 'stolicy' :P Polecam na IMPREZOWANIE głównie. Plażowanie również jak najbardziej, do zwiedzania nie ma zbyt wiele - dla nas atrakcjami były typowe greckie miastecza, np Lefkimmi. Kavos Anglikami stoi, nie odczuwasz bycia w Grecji :/
Co do komunikacji miejskiej - autobusy z Kavos do Kerkiry i w drugą stronę bardzo zatłoczone, nie wiem czy komunikacja na reszcie wyspy też tak wygląda. Miałyśmy tym autobusem jechać do Kerkiry i później na lotnisko, ale jednak zamówiłyśmy taksówkę prosto z Kavos.
Nie wypożyczałyśmy auta, a quady. Super zabawa ;)

#3 PostWysłany: 09 Wrz 2014 15:31 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
lillymy napisał(a):
Byłam na Korfu, dokładnie to Kavos, ale wyspa była tak "malutka", że w godzinę dojechałyśmy quadami do 'stolicy' :P Polecam na IMPREZOWANIE głównie. Plażowanie również jak najbardziej, do zwiedzania nie ma zbyt wiele - dla nas atrakcjami były typowe greckie miastecza, np Lefkimmi. Kavos Anglikami stoi, nie odczuwasz bycia w Grecji :/
Co do komunikacji miejskiej - autobusy z Kavos do Kerkiry i w drugą stronę bardzo zatłoczone, nie wiem czy komunikacja na reszcie wyspy też tak wygląda. Miałyśmy tym autobusem jechać do Kerkiry i później na lotnisko, ale jednak zamówiłyśmy taksówkę prosto z Kavos.
Nie wypożyczałyśmy auta, a quady. Super zabawa ;)

Kavos to największa mordownia na wyspie i nikomu bym nie polecił.
@kate_05 możesz przeczytać sobie moją krótką relację z Korfu, byliśmy co prawda w maju, ale ja osobiście we wrześniu za rok planuję wrócić właśnie na Korfu.

Na Rodos nie byłem, więc z opinią na temat tego miejsca będę musiał się jeszcze wstrzymać ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Wrz 2014 16:08 

dzięki bardzo za rady, pewnie za rok będzie Korfu, a teraz ze względu na termin jednak Rodos :) Niestety z hotelami jakoś różowo nie jest :/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Wrz 2014 17:01 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
niebieski
kate_05 napisał(a):
dzięki bardzo za rady, pewnie za rok będzie Korfu, a teraz ze względu na termin jednak Rodos :) Niestety z hotelami jakoś różowo nie jest :/

napisałam Ci PW na ten temat :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości