Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Ko Libong
#1 PostWysłany: 03 Sty 2016 05:33 

złoty
Był ktoś? Chcę ogarnąć w miarę korzystny cenowo transport na wyspę i z wyspy na ląd. W planach mam dotarcie na Ko Libong z Ko Muk i tutaj większego problemu nie ma - prom Tigerline (chociaż jak ktoś zna lepszą cenowo opcję to będę wdzięczny za sugestie), natomiast kolejnym etapem podróży ma być Langkawi. I tu pojawia się problem, ponieważ z tego co się zdążyłem zorientować, podróż drogą morską kosztowałaby ponad 2000 THB. Więc plan jest taki, żeby z Ko Libong dostać się do Trang (Hat Yao Pier), następnie lądem do Satun (Tammalang Pier) lub Kuala Perlis, a następnie promem na Langkawi. Robił ktoś taką lub podobną trasę? Wykonalne w jeden dzień? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Ewentualnie jeżeli jest jakaś tańsza opcja dostania się z Ko Libong na Langkawi promem, to chętnie skorzystam:)
 Profil Relacje PM off  

Jarmark świąteczny w Pradze 🎄🍻 Weekend w stolicy Czech za 879 PLN Jarmark świąteczny w Pradze 🎄🍻 Weekend w stolicy Czech za 879 PLN
City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍 City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍
 Temat postu: Re: Ko Libong
#2 PostWysłany: 03 Sty 2016 21:29 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Między Trang, a Satun są minibusy, ok 2-3 h, powinno być co najmniej kilka dziennie. Wpierw musisz się dostać z Hat Yao Pier na terminal w Trang.
Promami wygodniej, siedzisz na sundecku, luzujesz się i pijesz zimnego Changa, ale raczej nie da sie zejść ponizej 2000 THB.

Opcja przez Kuala Perlis może nieco być dłuższa, bo kolejne dodatkowe przesiadki.

Generalnie ruszajac rano powinno się udać złapać popołudniowy prom na Langkawi z Satun - nie wiem o której jest ostatni, chyba 17.00, ale mogło się pozmieniać.
 Profil Relacje PM off
Mar77 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 04 Sty 2016 03:09 

złoty
Dzięki. Na sundecku to już będę miał okazję się luzować wcześniej skacząc z wyspy na wyspę, tak więc tutaj już nie muszę;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Mar 2016 10:10 

złoty
I udało się bez żadnego problemu. Ostatni prom na Langkawi o 16:00, zapas czasu był jeszcze taki, żeby pochodzić po Satun i zjeść coś w porcie na spokojnie. Trasa Ko Libong - Hat Yao Pier - Trang - Satun - Tammalang Pier - Langkawi zrobiona za 580 THB, więc ok. 1500 THB zostało w kieszeni ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Sty 2020 10:08 

Jakie wrażenia z Ko Libong i napisz proszę coś więcej o drodze na Langkawi.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Sty 2020 10:22 

złoty
Bardzo pozytywne, cisza, spokój i brak tłumów turystów.

Co chcesz konkretnie wiedzieć o drodze na Langkawi? Trasa robiona "na lokalsa" ;) Bez wcześniejszych rezerwacji i szczegółowego planu. Po wylądowaniu w jednym miejscu łapałem transport do kolejnego i tak dalej... :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Sty 2020 10:40 

Ale w biurach turystycznych tak jak to zwykle w Tajlandii bywa czy, nie wiem, na dworcu w kasie lokalne połączenia?

btw, na Ko Ngai byłeś też?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Sty 2020 11:12 

złoty
Bez żadnych biur, wszystko bezpośrednio - w porcie, na dworcu, na ulicy...

Na Ko Ngai nie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość