Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 186 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kenia - wiza
#161 PostWysłany: 02 Cze 2024 08:17 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Coś się zmieniło? Na lotnisku bez papieru do samolotu jeszcze pół roku temu nie było szans wejścia. To był pierwszy kwit w PL, który chcieli.
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#162 PostWysłany: 02 Cze 2024 15:08 

niebieski
chartsman napisał(a):
Gdyby ktoś się zastanawiał, to tego ETA nie trzeba wyrabiać przez internet. Na lotnisku wyrabiają od ręki za 34,90 USD, płatność gotówką lub kartą.

To powiedz to czekistom i służbom na lotnisku w Amsterdamie (lub gdziekolwiek indziej skąd jest wylot), to zobaczymy, czy polecisz w ciemno, bo tam można wyrobić na miejscu. Pierwsze co chcieli i to kilka razy to właśnie ETA, co najmniej przy zdaniu bagażu, kontroli paszportowej, przy sprawdzaniu boarding card na bramce.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 07 Cze 2024 00:31 

Loty: 270
Kilometry: 536 736
niebieski
Wybaczcie, nie doprecyzowałem, że chodziło mi wyłącznie o sytuacje tranzytu w Kenii z opcją wyjścia na miasto.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 13 Sie 2024 10:42 
Awatar użytkownika

platynowy
@chartsman A dlaczeo $34.90 a nie $20/21? jak pisza tu:
https://immigration.ecitizen.go.ke/index.php?id=7
https://www.nairobi-airport.com/visa_on ... _kenya.php

Ktos robil ostatnio trazyt w Mombasa? Jakies doswiadczenia - mile widziane info zarowno z pozostawania tylko na airside, jak i z ew. wyjscia na miasto?

chartsman napisał(a):
Gdyby ktoś się zastanawiał, to tego ETA nie trzeba wyrabiać przez internet. Na lotnisku wyrabiają od ręki za 34,90 USD, płatność gotówką lub kartą.
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 28 Sie 2024 10:51 

Co do wizy, to muszą być dokładne daty przylotu i odlotu do Kenii?
Co w przypadku gdy wylot jest np. 10.10.24 o godzinie 22:00 z Polski, w Dubaju przesiadka a później z Dubaju do Mombasy lot i na miejscu jest się 11.10.24 o godzinie 14:00?
Wówczas:
1. Wpisujemy tak czy siak kraj wylotu Poland
2. Dajemy datę przylotu do Mombasy, czyli 11.10.24 a nie wylotu z Polski czyli 10.10.24?
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 28 Sie 2024 13:05 

niebieski
Podajesz zdjęcia biletów. Skany w pdf nie przechodziły.
Tak było w lutym.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 28 Sie 2024 14:49 

FUX napisał(a):
Podajesz zdjęcia biletów. Skany w pdf nie przechodziły.
Tak było w lutym.

Tylko w jpg przechodziło?

Co jeżeli nie przejdzie wiza i nie otrzymamy wjazdu, skoro wykupiona będzie wycieczka z biurem podróży? Jest możliwość, dodatkowego dogrania wszystkich skanów? Czy to, że nie przechodziło w pdf to w systemie na początku?
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 28 Sie 2024 16:55 

niebieski
Nie wiem, o co Tobie chodzi. Ja robiłem przez net przed wyjazdem i grało.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 15 Wrz 2024 10:12 

Loty: 270
Kilometry: 536 736
niebieski
jaco027 napisał(a):

Nie mam pojęcia. Dwukrotnie tam byłem w tym roku, za pierwszym razem tylko pytałem i taką cenę mi podali, a miesiąc później to na miejscu wyrabiałem i tę samą cenę dostałem. Te linki są chyba nieaktualne, bo to, co mi dali, to nie wiza w paszporcie, tylko odpowiednik amerykańskiego ESTA w ich systemie. Wizy od tego roku dla obywateli między innymi Polski zostały zniesione i zastąpione właśnie tym elektronicznym zezwoleniem na wjazd.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 28 Wrz 2024 08:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

czarus9999 napisał(a):
Tylko w jpg przechodziło?
obecnie można załączać pliki i w jpg i w pdf.
FUX lubi ten post.

#171 PostWysłany: 29 Wrz 2024 07:32 

HON fly4free
U mnie wypełnienie wniosku dosłownie parę chwil wraz z dodaniem załączników późnym wieczorem.
Autoryzacja przyszła mailem kolejnego dnia rano mimo że zastrzegali czas opracowania wniosku na 72 h.
Sprawdzana na lotnisku wylotowym (w BRU) przy boardingu, w okienku paszportowym w NBO też chcieli ją zobaczyć mimo że niby jest w systemie przypisana do paszportu.
 Profil Relacje PM off
karol1c lubi ten post.
karol1c uważa post za pomocny.

#172 PostWysłany: 04 Paź 2024 18:00 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Taka ciekawostka

Image
2 ludzi lubi ten post.
jaco027 uważa post za pomocny.

Temat postu: Kenia eTa
#173 PostWysłany: 25 Paź 2024 16:20 

Witam.Mam taki problem. W grudniu lecę do Kenii z biurem podróży na 2 tygodnie. Po tych 2 tygodniach chciałbym zostać w Kenii na miesiąc lub 2. Co powinienem wpisać w formulażu eTA w rubryce "Departure Details" i Addres(es} in Kenia". Czy w Departure detais wpisywać wpisywać datę powrotu wycieczki czy nie. Zaznaczam, że nie wiem kiedy będę chciał wrócić i nie znam miejsca pobytu po 2 tygodniach w hotelu z wycieczką. Czy na pobyt indywidualny potrzebne jest zaproszenie?
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 25 Paź 2024 18:20 

niebieski
Wątpię aby ktoś to sprawdzał. Wpisz max a gdyby co to powiesz, że plany się zmieniły.
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.

#175 PostWysłany: 01 Lis 2024 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
W tym miesiącu do Eta wrzuciłem rezerwację hotelu, którą natychmiast odwołałem po akceptacji, nikt tego nie sprawdza.
 Profil Relacje PM off
kostek966 uważa post za pomocny.

#176 PostWysłany: 05 Lis 2024 14:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

:Passengers entering the territory of Kenya will declare the details and the respective IMEI numbers for their mobile devices intended for use, during the stay in the country at the Port of entry on the F88 passenger declaration form" Image

#177 PostWysłany: 24 Lis 2024 14:42 

marek2011 napisał(a):
U mnie wypełnienie wniosku dosłownie parę chwil wraz z dodaniem załączników późnym wieczorem.
Autoryzacja przyszła mailem kolejnego dnia rano mimo że zastrzegali czas opracowania wniosku na 72 h.
Sprawdzana na lotnisku wylotowym (w BRU) przy boardingu, w okienku paszportowym w NBO też chcieli ją zobaczyć mimo że niby jest w systemie przypisana do paszportu.

Hej! Dziękuję za przydatny post dotyczący czasu rozpatrzenia wniosku wizowego. Mam pytanie co by było gdybym zadziałał z wylotem do Kenii trochę jak "last Minute"? Tj. dziś w niedzielę o 16:00 kupuję lot w obie strony do Mombasy (Z WYLOTEM WE WTOREK O 09:00), dziś w niedzielę o 18:00 robię rezerwację pokoju /hotelu np. na bookingu, dziś w niedzielę o 20:00 składam wniosek o wizę eTA do Kenii. Przerobiłem sobie już procedurę wnioskowania na stronie i doszedłem do momentu wgrania biletów na lot i rezerwacji noclegu, wiem mniej więcej jak to wygląda. Dlatego mam 3 pytania:
1. CZY JEŚLI W NIEDZIELĘ O 20:00 ZŁOŻĘ WNIOSEK O WIZĘ TO NP. W PONIEDZIAŁEK DO 20:00 BĘDĘ MIAŁ WIZĘ TAK ABYM JĄ ZDĄŻYŁ WYDRUKOWAĆ?
2. CZY WYSTAWIENIE WIZY JEST AUTOMATYCZNE (CZYLI KLIKAM WYŚLIJ I ZA 15 MINUT MAM WIZĘ NA POCZCIE E-MAIL LUB DO POBRANIA) CZY MOŻE DECYZJĘ O WYDANIU WIZY ZATWIERDZA/WYDAJE CZŁOWIEK PO DRUGIEJ STRONIE KOMPUTERA?
3. CZY PILNE ROZPATRZENIE WNIOSKU WIZOWEGO JEST MOŻLIWE (NP. PO KONSULTACJACH/INTERWENCJI NA CZACIE STRONY INTERNETOWEJ DO SKŁADANIA WNIOSKÓW WIZOWYCH - W PYTANIACH I ODPOWIEDZIACH PISZE ŻE JEST TO MOŻLIWE, O 13:30 W NIEDZIELĘ USŁUGA NIE BYŁA AKTYWNA)? CZY KTOŚ KORZYSTAŁ Z TEGO CZATU? JEŚLI TAK TO Z JAKA SKUTECZNOŚCIĄ?
Jeśli to możliwe proszę o odpowiedzi na powyższe pytania. Jeśli ktoś nie zdąży teraz/dziś to odpowiedzi będą dla potomnych. Pozdrawiam wszystkich.
Załącznik:
CZAT DOTYCZĄCY WIZY DO KENII.jpg
CZAT DOTYCZĄCY WIZY DO KENII.jpg [ 46.46 KiB | Obejrzany 931 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 24 Lis 2024 15:36 

niebieski
Za dużo "jeśli" i "czy".

Pisane było na forum i. na fejsie, że Booking starcza i podanie nr. lotu.
Czym się kończyło, nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 24 Lis 2024 17:13 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Wiza nie jest przyznawana automatycznie i należy założyć jeden dzień roboczy na otrzymanie.
 Profil Relacje PM off
karol1c lubi ten post.
karol1c uważa post za pomocny.

#180 PostWysłany: 24 Lis 2024 19:18 

-- 24 Lis 2024 18:04 --

FUX napisał(a):
Za dużo "jeśli" i "czy".

Pisane było na forum i. na fejsie, że Booking starcza i podanie nr. lotu.
Czym się kończyło, nie wiem.

Ok, rozumiem. Dziękuję za odpowiedź.

Pomimo że komunikat informował że czat jest nieaktywny to jednak na nim napisałem i odpowiedzi zostały mi udzielone.
Można złożyć wniosek o wizę w trybie pilnym (dopisek na końcu wniosku wizowego) i poprosić o jego pilne rozpatrzenie na tym właśnie czacie na stronie gdzie składa się wniosek.
Z tempa i sposobu odpowiedzi wnioskuję że jeśli wniosek o wizę złożyło by się rano dnia roboczego, to popołudniu tego samego dnia wizę by się otrzymało.
Jednak to tylko moje przypuszczenie. Na razie wniosku nie będę składał.
Jeśli ktoś to testował w przeszłości lub będzie testował w przyszłości miło będzie jeśli napisze jak mu poszło.... Tak dla potomnych. Powodzenia!

-- 24 Lis 2024 18:18 --

lukket napisał(a):
Wiza nie jest przyznawana automatycznie i należy założyć jeden dzień roboczy na otrzymanie.

Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Wydaje mi się to bardzo realne do realizacji.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 186 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości