Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Gru 2017 00:24 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
niebieski
Mam wylot o 7 rano z poznania 7 stycznia w niedziele, dzień wcześniej jest Trzech Króli, zastanawiam się jak to ogarnąć.
Z racji, że wracam dwa dni później do Katowic, chce tam zostawić samochód i myśle czy jechać jakims pociagiem z Katowic do Poznania, lub np. wrocic sie Mateuszkiem do Krakowa po odstawieniu samochodu na parkingu w Katowicach i z Krakowa jechac pociagiem, dotrzec o 2-3 i co wtedy jak pewnie nic nie jezdzi wtedy miasto-lotnisko? Tu mam problem czy nie lepiej dotrzec wczesniej do Poznania (np.22 w sobote) i przekimać na lotnisku? Oczywiścia opcja jak najtańsza mnie interesuje. Co byście sugerowali? Mógłbym i w Balicach samochod zostawic i jak wyladuje w Katowicach dopiero Mateuszkiem do Krakowa wrócić i stamtad samochodem ...
 Profil Relacje PM off  

Mikołajki w Dubaju za 2948 PLN 🎅🌤️🏖️ Loty Turkish Airlines z Warszawy i 8 nocy w hotelu Ibis Mikołajki w Dubaju za 2948 PLN 🎅🌤️🏖️ Loty Turkish Airlines z Warszawy i 8 nocy w hotelu Ibis
Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN
#2 PostWysłany: 16 Gru 2017 01:22 

srebrny
@DonCorrado Pomysł z dotarciem do Poznania już 6.01 jest, zwłaszcza zimą ,jak najbardziej rozsądny.Zostawiając auto na parkingu w Pyrzowicach sprawdź jak dostać się do Lublińca położonego od lotniska w podobnej odległości co centrum Katowic.Z Lublińca jest sporo bezpośrednich pociągów do Poznania .Czas przejazdu nawet poniżej 3 godzin.W Poznaniu może jakiś tani hostel znajdziesz jako alternatywę noclegu na lotnisku.
 Profil Relacje PM off
DonCorrado uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 16 Gru 2017 02:37 

niebieski
DonCorrado napisał(a):

wrocic sie Mateuszkiem do Krakowa

:lol: Mateuszek :lol:

a tak na powaznie - nie ma co kombinowac z Lublincem bo to awykonalne bez wlasnego transportu - o 20:19 z Katowic odjezdza TLK Uznam do Poznania (planowo 2:10) i o 2:30 i 3:30 z Kaponiery masz 242 na lotnisko. jesli nawet bedzie jakas obsuwa z pociagiem to masz 3 godziny zapasu czasowego no ale tyle to sie chyba PKP IC juz nie spoznia ??

jechalem 25.11 Uznamem w odwrotnym kierunku i wszystko poszlo zgodnie z planem - ladowanie w Poznaniu o 0:55, uberek za 15,60 na PKP (242 byl o 1:30 wiec moglbym nie zdazyc na pociag) i o 2:01 wyruszylem do Katowic gdzie pociag zameldowal sie o 7:30 - o 1 minute spozniony :D
 Profil Relacje PM off
DonCorrado lubi ten post.

#4 PostWysłany: 16 Gru 2017 09:28 

srebrny
@DonCorrado Dobry hostel w Poznaniu na Gołębiej kosztuje 30 zł, można jechać wcześniej ,zostawić bagaż, pospacerować po świątecznie przystrojonym rynku, zjeść kolację i spokojnie się wyspać i wczesnym rankiem na lotnisko ;) Dobra opcja to wyjazd o 14.30 z pobliskich Tarnowskich Gór potem przesiadka w Lublińcu na pociąg Magnolia i w Poznaniu jesteś na 18.27.Do Tarnowskich Gór z lotniska najwygodniej i najszybciej uberem ew. zapytać za ile podrzuciliby transportem oferowanym z parkingu, na którym zostawiamy auto.
 Profil Relacje PM off

#5 PostWysłany: 16 Gru 2017 19:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziękuje za wpisy.
Ten nocny 242 z ronda Kopernika to brakujący element mojej układanki, najpewniej pojade z Pyrzowic do Katowic, następnie tym Uznam po 20stej i daj Bóg ogarne 2:30 na lotnisko ... oby tylko z racji Trzech Króli i Niedzieli rozkłady nie powariowały.

Choć jest jeszcze opcja autobusowa - jakis Voyager 21:15 - 3:15 za 35zł, i PKS Koszalin 22:10 - 3:20 za 46zł być może i je rozważe.
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#6 PostWysłany: 07 Sty 2018 21:16 
Awatar użytkownika

niebieski
radzio666 napisał(a):
. jesli nawet bedzie jakas obsuwa z pociagiem to masz 3 godziny zapasu czasowego no ale tyle to sie chyba PKP IC juz nie spoznia ??

nie wiele sie pomyliles. Miał byc w poznaniu 2:10, byl 4:40 :lol: :lol: :lol: Uwierz mi nie bylo mi do śmiechu w pewnej chwili :shock:
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Sty 2018 21:31 

HON fly4free
za bilet zapewne zapłaciłeś więcej niż - w przeliczeniu - 4€, więc możesz wystąpić do PKP IC o rekompensatę w wysokości 50% ceny biletu
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Sty 2018 22:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Wiem, zamierzam to zrobić choc troche nie pewny połączeń jakie mam po opóźnieniu machnalem reka na wizytę w kasie i adnotacje o opuzkieniu a konduktor mowil ze Oni i tak wiedza ... po prostu mu się nie chciało a ja nie mialem czasu żeby go zmusic
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości