Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4241 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#1241 PostWysłany: 27 Lut 2016 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Po reklamacji. Oni piszą odp negatywną na jakimś wzorze nie podając uzasadnienia. W reklamacji odwoływał się do ich indywidualnego podejścia do klienta :D nie podając przyczyn :)
 Profil Relacje PM off  

Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty, transfery i noclegi w Tbilisi za 498 PLN 😎 Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty, transfery i noclegi w Tbilisi za 498 PLN 😎
Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧 Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧
#1242 PostWysłany: 27 Lut 2016 12:30 
Awatar użytkownika

Loty: 382
Kilometry: 676 388
HON fly4free
Ja to w ogóle mam dziwną sytuację. Próbowałem zarezerwować lot KRK-VDA z użyciem vouchera w styczniu. Niby udało się przejść do płatności, ale nigdy nie dostałem informacji o zarezerwowaniu biletu. Nie kontaktowałem się w tej sprawie z BPH/Ryanair. Dzisiaj na skrzynce ląduje wiadomość ,że mój lot jest za 3 tygodnie :) W międzyczasie zmieniłem plany urlopowe. ale wygląda na to że jednak polecę do Jordanii zamiast na Ukrainę ;)

PS. ostatnio są chyba bardziej restrykcyjni przy wydawaniu kart. Znajoma z dobrą pracą (grubo powyżej średniej krajowej,umowa o pracę) nie otrzymała karty.
 Profil Relacje PM off  

#1243 PostWysłany: 27 Lut 2016 13:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Znajoma z dobrą pracą (grubo powyżej średniej krajowej,umowa o pracę) nie otrzymała karty.

Wszystko zależy....
- może ma inne kredyty
- może przez przypadek nie spłacała rat kredytu,
- może ma inna kartę kredytową obniżającą zdolność kredytową
- może ma duża ratę kredytu hipotecznego
- może mąż też ma kredyty etc

Ogólnie BPH wdraża plan ratunkowy, do tego wtopił kasę na kredytach frankowych i teraz ostrożnie działają na rynku. Chodzą słuchy, że przejmie ich PZU.

Cytuj:
Ja to w ogóle mam dziwną sytuację. Próbowałem zarezerwować lot KRK-VDA z użyciem vouchera w styczniu. Niby udało się przejść do płatności, ale nigdy nie dostałem informacji o zarezerwowaniu biletu. Nie kontaktowałem się w tej sprawie z BPH/Ryanair. Dzisiaj na skrzynce ląduje wiadomość ,że mój lot jest za 3 tygodnie

Rezerwowałeś pewnie przez nową stronę. Przez nową stronę nie przychodzą potwierdzenia. Na końcu procesu rezerwacji na stronie Ryanaira podają nr twojej rezerwacji. Wystarczy zapisać i na starej stronie Ryanaira zalogować się na swoją rezerwację i odesłać plan podróży na naszą skrzynkę pocztową
 Profil Relacje PM off
igore uważa post za pomocny.

#1244 PostWysłany: 27 Lut 2016 13:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
A widzisz, wcześniej rezerwowałem na starej stronie i wszystko było inaczej. Dzięki za informację.
 Profil Relacje PM off  

#1245 PostWysłany: 27 Lut 2016 14:05 

niebieski
Ja też byłem zdziwiony po otrzymaniu karty BPR/Ryanair bo dali mi wyjątkowo wysoki limit 17 000 pln. A mam już kartę Raiffeisen/Wizz z limitem 6000 oraz kredyt hipoteczny. Zarobki na przeciętnym poziomie. Wcześniej miałem też KK Citi oraz Bnp Paribas i tam miałem limity 3600 na jednej i chyba 8000 na drugiej.
Rzeczywiście dziwnie wygląda to ocenianie zdolności kredytowej. Bardzo duże rozbieżności w zależności od banku - dodam, że moje zarobki nie zmieniały się w czasie gdy mi przyznawano kolejne karty.

#1246 PostWysłany: 27 Lut 2016 14:23 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Wystarczy jedno niezmknięte konto, z którego nie korzystamy i na które nie wchodzimy, na którym po zmianie regulaminu zaczął nam się robić mały debet z powodu wprowadzonych opłat za prowadzenie konta - i już nasza zdolność kredytowa spada
 Profil Relacje PM off  

#1247 PostWysłany: 27 Lut 2016 15:12 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
epikie napisał(a):
Wystarczy jedno niezmknięte konto, z którego nie korzystamy i na które nie wchodzimy, na którym po zmianie regulaminu zaczął nam się robić mały debet z powodu wprowadzonych opłat za prowadzenie konta - i już nasza zdolność kredytowa spada

Scoring (ocena punktowa w BIK) spada.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1248 PostWysłany: 28 Lut 2016 11:56 

niebieski
hey, dot. wątku wydania samej karty, faktycznie też mam wrażenie że nie jest już łatwo dostać, a jak już to limit mały ale to akurat nie problem, wnioskowałem dla taty-emerta, prządna emerytura dodatkowe wynagrodzenie, decyzja pozytywna ale limit malutki, pozdr
 Profil Relacje PM off  

#1249 PostWysłany: 28 Lut 2016 16:44 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 225 046
Próbuję dokonać rezerwacji on-line 2xdorosły + 1 niemowlę RT z wykorzystaniem dwóch voucherów (2x6500PLN).

Vouchery pokrywają tylko koszt 2xdorosły, a za 1xniemowlę nalicza się opłata 190 PLN RT. Dlaczego?

Gdy modyfikuję rezerwację on-line na
1. 2xdorosły + 1 dziecko lub
2. 2xdorosły + 1 młodzież lub
3. 2xdorosły + 1 dorosły
to vouchery pokrywają 100% kosztów rezerwacji.

Postąpiłem kolejno:
1. Telefon na infolinię 0703 303 023. Komunikat w j. angielskim, że biura nieczynne.
2. Czat z pytaniem w jakich godzinach infolinia jest czynna. Pan odpowiada, że 10-18 i na pewno jest czynna.
3. Telefon na infolinię 0703 303 023. Komunikat w j. angielskim, że biura nieczynne.
4. Czat z pytaniem jak mam zarezerwować loty z wykorzystaniem voucherów skoro infolinia jest nieczynna. Pani poprosiła o numery voucherów. Sprawdziła i stwierdziła, że vouchery są bezimienne (wg regulaminu realizacji voucherów są imienne) i mogę dokonać rezerwacji tylko drogą telefoniczną. Niestety nie wiedziała w jakich godzinach czynna jest infolinia, więc zasugerowała, żeby zadzwonić w dzień roboczy od godz. 08:00.
5. Telefon na infolinię 0044 871 2460003. Tutaj Pani się zdziwiła, że chcę zrobić rezerwację w wykorzystaniem voucherów przez telefon, bo to się robi przecież on-line. Odesłała mnie na inną infolinię UK, na której mogę dokonać rezerwacji.
Koniec.

Teraz widzę dwie opcje:
1. Spróbować zarezerwować loty w dzień powszedni poprzez infolinię 0703 303 023 dla 2xdorosły + 1 niemowlę (może się uda).
2. Zarezerwować loty dla 2xdorosły + 1 dziecko on-line i przed odlotem spróbować zmienić dziecko na niemowlę poprzez czat.

Dlaczego voucher nie pokrywa niemowlaka?
Na infolinii uda się zrobić rezerwację z niemowlakiem ze 100% pokryciem kosztów voucherami?
Inne sugestie?
 Profil Relacje PM off  

#1250 PostWysłany: 28 Lut 2016 17:53 

pawel.z napisał(a):
Teraz widzę dwie opcje:
1. Spróbować zarezerwować loty w dzień powszedni poprzez infolinię 0703 303 023 dla 2xdorosły + 1 niemowlę (może się uda).
2. Zarezerwować loty dla 2xdorosły + 1 dziecko on-line i przed odlotem spróbować zmienić dziecko na niemowlę poprzez czat.

Ze względu na te "może się uda" jutro w podanej przez Ciebie kolejności.
Jeżeli nie i poproszą o dopłatę wtedy spróbuj online sam w wersji 2 dorosłych + dziecko 2-11, po czym po kilkunastu minutach na czacie zmienić na właściwe z powodu "dokonałem błędu w rezerwacji, dziecko nie ma o czym zapomniałem przez roztargnienie :) jeszcze 2 lat, proszę o darmową poprawę w ramach 24 godzin od rezerwacji, zwłaszcza, że bilet dla dziecka 0-2 jest tańszy niż tak jak zarezerwowałem 2-11"
Generalnie nie masz nic do stracenia, gdyż na tą chwilę i tak wychodzi, że czeka cię zakup biletów Rt dla niemowlaka.
Jeszcze 2 godziny temu byłbym sceptyczny co do możliwości jakieś zmiany na czacie, ale dzisiaj rezerwowałem na wakacje loty do Grecji, poprosiłem po kilkunastu minutach o darmową zmianę terminów lotów o o tydzień (rezerwacja z 4 bonami za 0 zł, pierwsze 2 po 734 zł, pozostałe już mniej bo ok. 350-400 zł), stał się CUD: "po sprawdzeniu w nowych datach bilety są tańsze niż z pana rezerwacji, nowy pnr na e-mailu" - czyli wychodzi, że albo nie widzą obecnie jak kiedyś, że rezerwacje są z użyciem bonu/ów, ewentualnie to akceptują, ostatecznie miałem farta.
 PM off
pawel.z uważa post za pomocny.

#1251 PostWysłany: 28 Lut 2016 19:52 

niebieski
Hey czy może cud razy 2 bo napisałeś na wakacje, domyślam się że twoje wakacje nie pokrywają się z ogólnie przyjętym terminem lipiec/sierpień a może to jednak dzień cudów FR?

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1252 PostWysłany: 28 Lut 2016 20:30 

Przyjmijmy, że nie czyli cud x 1 (ale warto szukać i sprawdzać)
 PM off  

#1253 PostWysłany: 28 Lut 2016 22:49 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
a czemy bebik mialby nie miec biletu jako dorosly? czesto w promocji dla dziecka kupowalem bilet jak dla doroslego i nie bylo z tym zadnego problemu
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#1254 PostWysłany: 29 Lut 2016 18:33 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 225 046
pawel.z napisał(a):
Teraz widzę dwie opcje:

Telefon na infolinię 0703 303 023. Pani anglojęzyczna (zapytałem czy to infolinia w j. polskim i odpowiedziała, że wszyscy polskojęzyczni rozmawiają). Najpierw poprosiła o voucher i kiedy chciałem podać drugi, odpowiedziała, że do jednej rezerwacji można wykorzystać tylko jeden voucher. Sprawdziła terminy i stwierdziła, że w terminie, który wybrałem już loty z wykorzystaniem voucherów są już niedostępne. Podziękowałem.

Zaraz po rozmowie wykonałem rezerwację on-line na ten sam termin, o który pytałem na infolinii. Udało się, nawet wykorzystałem 2 vouchery. Rezerwacja dla 2xdorosły + 1xdziecko (2-11). Jak tylko się urodzi :) spróbuję dokonać zmiany poprzez czat na niemowlaka, więc może się uda dziecko zamienić na niemowlę+extra seat.

luftairways napisał(a):
a czemy bebik mialby nie miec biletu jako dorosly? czesto w promocji dla dziecka kupowalem bilet jak dla doroslego i nie bylo z tym zadnego problemu

Ponieważ dorosłemu nie przysługuje tak jak niemowlakowi darmowy wózek, dodatkowa rzecz pod pokład i większy napój :)
 Profil Relacje PM off  

#1255 PostWysłany: 05 Mar 2016 14:31 

Czy ktoś płacił kartą BPH w walucie innej niż euro po zmianach prowizji? Zastanawia mnie czy nalicza tylko raz 3,5 % prowizji? Czy też ściągnie 2 x 3.5 % za prowizję za HUF do Euro i następnie EURO do PLN?
 PM off  

#1256 PostWysłany: 05 Mar 2016 15:32 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 332 732
niebieski
Witam! Mam pytanie:
Ja mam karte od około 4 miesięcy, za 2 miesiace otrzymam bon za 6500 pkt z karty ryanair (mam już zrobiony obrót)
Chciałem lecieć z rodziną i znajomymi (4+dziecko powyżej 2 lat) w październiku/listopadzie na Gran Canarie.

Zastanawiam się czy opłaca się założyć żonie kartę kredytową ryanair. Tutaj pytania:
Czy można połączyć jej bon powitalny z moim bonem za 6500?
Czy jest to opłacalne? Jak naliczy zniżki?

Moim zdaniem: z mojego bonu naliczy zniżke max 700 pare złotych + jej bon dodatkowo powinien również odliczyć coś koło 400.

Mylę się czy dobrze myślę??

Albo jeszcze jedno rozwiązanie: 2 rezerwacje: 1. Ja+dziecko+2 znajomych 2. Żona

Czy ktoś był w podobnej sytuacji?? Coś może doradzić??

#1257 PostWysłany: 05 Mar 2016 15:44 

karollo napisał(a):

Zastanawiam się czy opłaca się założyć żonie kartę kredytową ryanair. Tutaj pytania:
Czy można połączyć jej bon powitalny z moim bonem za 6500?
Czy jest to opłacalne? Jak naliczy zniżki?

- za obrót 6500 pkt w I półroczu bon dla 2 osób max. 734 zł otrzymasz 1-10 sierpnia br, powitalny w pierwszym miesiącu po aktywacji, gdy łączne zakupy bezgotówkowe będą większe niż 700 zł (1 bon dla jednej osoby max 734 zł)
- warto, nawet bardzo warto wyrobić, o ile jej przyznają osobną kartę BPH Ryanair dla żony zawsze to 2 bony każdy dla 2 osób za 6500 pkt obrotu bezgotówkowego, oczywiście jak zakupy za ponad 13000 zł w półroczu nie są problemem
- ja ostatnio w sierpniu z pomocą otrzymanych 4 bonów zarezerwowałem dla 4 osób Gran Canarię na tydzień, w dwie strony ok. 2200 zł, online z bonami za 0 zł (najważniejsze, by loty byy w terminie ważności bonów tj. 8-miesięcy od wydania, oczywiście też najważniejsze by weszły, wytyczne u góry
 PM off  

#1258 PostWysłany: 05 Mar 2016 16:45 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 332 732
niebieski
No właśnie musze tak wymanewrować terminy żeby to 8 miesięcy akurat się łapało u mnie i u żony.

Dzięki za potwierdzenie moich rozważąń. Pozdrawiam

#1259 PostWysłany: 05 Mar 2016 21:40 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
Czy ktoś płacił kartą BPH w walucie innej niż euro po zmianach prowizji? Zastanawia mnie czy nalicza tylko raz 3,5 % prowizji? Czy też ściągnie 2 x 3.5 % za prowizję za HUF do Euro i następnie EURO do PLN?

Sam nie jestem pewien. W sumie na wyciągu nie jest to rozbite ale patrząc po kwotach wydaje mi sie, że przewalutowanie jest tylko raz. Najlepiej sprawdź sobie tutaj https://www.visaeurope.com/making-payme ... ange-rates przy kursie na dzień dzisiejszy i będziesz miał pojęcie jak zostanie to przeliczone. U mnie kwota z dnia zakupu ze strony zgadza się z tą z wyciągu.
 Profil Relacje PM off  

#1260 PostWysłany: 05 Mar 2016 22:48 

Witam,

Czy jest możliwość sprawdzenia jaka zniżkę otrzymam na konkretny lot bez realizowania kuponu na nowej stronie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4241 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości