Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5658 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 279, 280, 281, 282, 283
Autor Wiadomość
#5641 PostWysłany: 14 Paź 2025 15:19 

Loty: 271
Kilometry: 572 655
złoty
@kulson: informował, informował - używając karty płatniczej można wejść w ramach limitów.
 Profil Relacje PM off
kulson lubi ten post.
kulson uważa post za pomocny.

Odwiedź Tajlandię 💆‍♂️🇹🇭 Loty Etihad Airways do Chiang Mai z Warszawy już za 2577 PLN Odwiedź Tajlandię 💆‍♂️🇹🇭 Loty Etihad Airways do Chiang Mai z Warszawy już za 2577 PLN
Majowy relaks w Hiszpanii 🌊🇪🇸 4* hotel z wyżywieniem w Tossa de Mar za 2349 PLN ☀️ Majowy relaks w Hiszpanii 🌊🇪🇸 4* hotel z wyżywieniem w Tossa de Mar za 2349 PLN ☀️
#5642 PostWysłany: 14 Paź 2025 16:31 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
kulson napisał(a):
Czy próbował ktoś wejść do saloniku z fizyczną kartą PKO Infinite zamiast z apką Priority Pass?
Nie przypominam sobie, żeby bank informował o takiej możliwości, ale zacząłem się zastanawiać, czy to by zadziałało, po przeczytaniu dzisiejszej informacji z ING:

Od 9 lutego 2026 r. plastikowe karty Priority Pass przestaną działać.
Od tej pory jeśli będą Państwo chcieli wejść do saloniku lotniskowego muszą Państwo mieć przy sobie swoją kartę kredytową (w formie materialnej) lub cyfrową kartę Priority Pass i pokazać jedną z nich przed wejściem do niego.

Tak, gdzieś wchodziliśmy ale nie pomnę, gdzie.
Może we Wrocławiu ostatnio, jak gościa wprowadzałem i możliwe, że w Bergamo.
 Profil Relacje PM off  

#5643 PostWysłany: 14 Paź 2025 16:56 

Dzięki za odpowiedzi. Czyli nie potrzebnie instalowałem apkę, kartę i tak zawsze mam przy sobie. Chociaż z drugiej strony, apka pokazuje ile wejść zostało, to może warto mieć.
 Profil Relacje PM off  

#5644 PostWysłany: 14 Paź 2025 20:20 

Hey,

Ubezpiecznie PKO wyglada dosc ciekawie i mysle nad wyrobieniem sobie karty platyny glownie dla samego ubezpieczenia dla siebie i dzieci. Czy ktos korzystal z ubezpiecznie bedac na all incl. np Turcja czy inne kierunki i mial jakies problemy ? Ciekawi mnie zagadnienie klauzuli alkoholowej bo wiadomo jak to jest na wakacjach i tam czlowiek raczej zawsze jest pod wplywem alkoholu mniejszym lub wiekszym :) Wiadomo prowadzenie auta nigdy nie wchodzi w gre pod wplywem ale jak reszta gdzie np bedzie ktos mial wypadek na basenie to czy ubezpieczyciel moze sie wypiac bo wypil kilka drinkow ? :)
 Profil Relacje PM off  

#5645 PostWysłany: 14 Paź 2025 21:13 

Zbanowany
Panowie i Pani pytanie: Czy jeśli robią mi blokadę w euro to kiedy ją ściągają to tracę na przewalutowaniu?
 Profil Relacje PM off  

#5646 PostWysłany: 14 Paź 2025 21:27 

złoty
Nie
 Profil Relacje PM off  

#5647 PostWysłany: 14 Paź 2025 21:30 

Jeżeli to jest tylko blokada to nie, przy zwolnieniu zostaje odwrócona oryginalna kwota bez kosztów przewalutowania. Przetestowane w hotelach/wypożyczalniach aut w różnych krajach.
 Profil Relacje PM off  

#5648 PostWysłany: 14 Paź 2025 22:24 

Loty: 159
Kilometry: 422 387
srebrny
kulson napisał(a):
Dzięki za odpowiedzi. Czyli nie potrzebnie instalowałem apkę, kartę i tak zawsze mam przy sobie. Chociaż z drugiej strony, apka pokazuje ile wejść zostało, to może warto mieć.

@kulson apka ma jeszcze ten plus, że w historii widzisz ile osób zostało wpuszczonych. Niestety, ale czasem zdarza się, że osoba wpuszczająca do saloniku przez pomyłkę / celowo nabija gościa, za którego jest potem dodatkowa opłata.
 Profil Relacje PM off  

#5649 PostWysłany: 14 Paź 2025 23:48 

niebieski
Raz zdarzyło mi się, że mieli problem z czytnikiem kart, pytali czy nie mam wersji cyfrowej. Więc apka może się przydać.
 Profil Relacje PM off  

#5650 PostWysłany: 15 Paź 2025 11:37 

arielos napisał(a):
Hey,

Ubezpiecznie PKO wyglada dosc ciekawie i mysle nad wyrobieniem sobie karty platyny glownie dla samego ubezpieczenia dla siebie i dzieci. Czy ktos korzystal z ubezpiecznie bedac na all incl. np Turcja czy inne kierunki i mial jakies problemy ? Ciekawi mnie zagadnienie klauzuli alkoholowej bo wiadomo jak to jest na wakacjach i tam czlowiek raczej zawsze jest pod wplywem alkoholu mniejszym lub wiekszym :) Wiadomo prowadzenie auta nigdy nie wchodzi w gre pod wplywem ale jak reszta gdzie np bedzie ktos mial wypadek na basenie to czy ubezpieczyciel moze sie wypiac bo wypil kilka drinkow ? :)

Wg OWU, to jak "po piwku" (od 0,2 promila alkoholu we krwi) sobie coś zrobisz, to nie zwrócą kosztów rezygnacji, lub skrócenia wyjazdu, nie zwrócą kosztów biletu na wydarzenie i nie zadziała assistance rowerowe, a jak po nim komuś coś zrobisz, to nie zadziała OC. Oczywiście ubezpieczyciel nie pokrywa żadnych szkód zaistniałych w czasie jazdy samochodem i użytkowaniem jachtu po spożyciu, oraz szkód zaistniałych, gdy się było pod wpływem narkotyków i psychotropów.
Tak więc pod względem drineczków na basenie, to ubezpieczenie jest ok.
 Profil Relacje PM off  

#5651 PostWysłany: 15 Paź 2025 20:58 

piwili napisał(a):
Raz zdarzyło mi się, że mieli problem z czytnikiem kart, pytali czy nie mam wersji cyfrowej. Więc apka może się przydać.

Problem w tym, że mam dwie karty z różnych banków, a zdaje się, że apka nie pozwala dodać dwóch kart
 Profil Relacje PM off  

#5652 PostWysłany: 15 Paź 2025 22:44 

niebieski
kulson napisał(a):
Problem w tym, że mam dwie karty z różnych banków, a zdaje się, że apka nie pozwala dodać dwóch kart

Można założyć dwa konta i się przelogować. Chyba nawet e-mail może być ten sam, wystarczy inny login.
 Profil Relacje PM off  

#5653 PostWysłany: 15 Paź 2025 22:56 

Loty: 159
Kilometry: 422 387
srebrny
Kartę z aplikacji można również dodać do portfela w telefonie i wtedy nie trzeba się przelogowywać przed wejściem (jeśli ktoś potrzebuje zmienić).
 Profil Relacje PM off
piwili lubi ten post.

#5654 PostWysłany: 21 Paź 2025 21:49 

truthguy napisał(a):
Panowie i Pani pytanie: Czy jeśli robią mi blokadę w euro to kiedy ją ściągają to tracę na przewalutowaniu?
Jeśli blokadę zrobią jako transakcję, to…tracisz lub zyskasz na kursie między dniami.
Zdarzyło mi się, że tak zrobili blokadę.

Reklamowałem to jeszcze w trakcie wynajmu samochodu w firmie wynajmującej, ale tylko uzyskałem potwierdzenie że zwrócą w ten sam sposób. W moim odczuciu był to błąd pracownika, chociaż przy dłuższych wynajmach odkryłem też, że blokada się potrafi zwolnić przed zakończeniem najmu. Ponoć to wynika z maksymalnego okresu jaki transakcja czeka na odbiór u odbiorcy.

W każdym razie, zawsze w przypadku zwykłego obciążenia a nie blokady, będzie różnica na kursie względem zwrotu. Jeśli dodatkowo masz wynajem trwający przez dzień zamknięcia wyciągu, to taka kwota wtedy jest do zapłaty bo wróci dopiero w kolejnym. Miałem już taki przypadek.

Plusem jest, że w PKO można taka parę transakcji zgłosić w reklamacji i mnie uznali. Bo to w domyśle jest blokada i zwroty tych samych środków więc uznają argument ze powinno być taką samą wartością ostatecznie.

Dokładnie z tego powodu szukałem jakiejś karty kredytowej rozliczanej w euro, w polskim lub europejskim banku, dostępnej online dla Polaków ale nic nie znalazłem. Jeśli ktoś taką ma, chętnie sie dowiem!
 Profil Relacje PM off  

#5655 PostWysłany: 22 Paź 2025 13:38 

złoty
Mam ostatnio problem z priority pass wydaną do karty Infinite. W salonikach po zeskanowaniu kodu kreskowego z aplikacji PP pojawia się błąd API: 727 i access denied. Nie wiem czy ktoś się zetknął z podobną sytuacją.
Rozmawiałem zarówno z PP jak i PKO, jedni i drudzy twierdzą, że u nich wszystko ok i musi działać.
Rozwiązaniem problemu jest zeskanowanie w terminalu PP Visy Infinite. Zresztą wejście na kartę działa również kiedy się nie ma ze sobą telefonu albo aplikacji na nim.
Mobilek lubi ten post.

#5656 PostWysłany: 22 Paź 2025 15:09 

arielos napisał(a):
Hey,

Zadałem podobne pytanie do banku PKO i odpowiedzieli „ Informujemy, iż to zależy od sytuacji czy był bezpośredni związek przyczynowo-skutkowy między przyczyną zajścia zdarzenia (alkohol) a skutkiem (złamanie nogi). Bo jeśli w tych samych okolicznościach, np. rozlana woda na obrzeżach basenu, osoba niebędąca pod wpływem alkoholu również mogła złamać nogę, wówczas można uznać, że alkohol nie stanowił bezpośredniej przyczyny.
Jednakże warto pamiętać, że każdą sytuację trzeba rozpatrywać indywidualnie.
 Profil Relacje PM off  

#5657 PostWysłany: 22 Paź 2025 18:34 

niebieski
polakpotrafil napisał(a):
[...]
Dokładnie z tego powodu szukałem jakiejś karty kredytowej rozliczanej w euro, w polskim lub europejskim banku, dostępnej online dla Polaków ale nic nie znalazłem. Jeśli ktoś taką ma, chętnie sie dowiem!

BGL BNP Luksemburg oferuje KK w EUR np pod zastaw depozytu, zwykle jest to 80% wartości zablokowanej pod kartę. Ogólnie to faktycznie KK w EUR to jakiś dziwny problem, tak jakby np Revolut nie mógł dać wyboru Polakom czy chcą KK w PLN czy w EUR.
 Profil Relacje PM off  

#5658 PostWysłany: 25 Paź 2025 12:46 

polakpotrafil napisał(a):
truthguy napisał(a):
Jeśli blokadę zrobią jako transakcję, to…tracisz lub zyskasz na kursie między dniami.
Zdarzyło mi się, że tak zrobili blokadę.

Reklamowałem to jeszcze w trakcie wynajmu samochodu w firmie wynajmującej, ale tylko uzyskałem potwierdzenie że zwrócą w ten sam sposób. W moim odczuciu był to błąd pracownika, chociaż przy dłuższych wynajmach odkryłem też, że blokada się potrafi zwolnić przed zakończeniem najmu. Ponoć to wynika z maksymalnego okresu jaki transakcja czeka na odbiór u odbiorcy.

W każdym razie, zawsze w przypadku zwykłego obciążenia a nie blokady, będzie różnica na kursie względem zwrotu. Jeśli dodatkowo masz wynajem trwający przez dzień zamknięcia wyciągu, to taka kwota wtedy jest do zapłaty bo wróci dopiero w kolejnym. Miałem już taki przypadek.

Plusem jest, że w PKO można taka parę transakcji zgłosić w reklamacji i mnie uznali. Bo to w domyśle jest blokada i zwroty tych samych środków więc uznają argument ze powinno być taką samą wartością ostatecznie.

W ING karty MasterCard są rozliczane w €😜
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5658 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 279, 280, 281, 282, 283

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości