Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 94 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kapadocja
#41 PostWysłany: 07 Lip 2021 15:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jestem właśnie w Goreme. Dziś rano leciałem balonem. Niestety nie jak @Wasil10 w gondoli 12 osobowej, ale 28 osobowej, ale bez Chińczyków czy Japonczyków 😉. Nie, żebym coś do nich miał, ale wszyscy wiedzą, jak zachowują się turyści z tych krajów. Machający przed nosem kijek od selfie i ciągłe piski mnie, delikatnie rzecz ujmując, irytują :mrgreen:. Koszt: 65 EUR, załatwiane przez hotel. Profesjonalnie i miło. Pasażerowie również stanęli na wysokości zadania tj. pełna kultura. Miejscowi i kilka par z zagranicy. Na szczęsvie także bez Amerykanów i ich 'Oh my God' etc.
PS. Ruch na niebie naprawdę spory. W końcu to szczyt sezonu i Turcy poluzowali restrykcje z końcem czerwca.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Relacje PM off
wasil10 lubi ten post.

#42 PostWysłany: 07 Lip 2021 17:34 

Loty: 1052
Kilometry: 1 034 002
platynowy
No nie mieszajmy Chińczyków i Japończyków. Wiem, że są do siebie podobni, ale naprawdę po zachowaniu w kilka sekund można odróznić, którzy to jedni, a którzy drudzy.
marek2011 lubi ten post.

#43 PostWysłany: 07 Lip 2021 17:44 

Loty: 115
Kilometry: 138 119
niebieski
Ja byłem w Kapadocji tydzień temu. Przy 5 osobach zapłaciliśmy nawet 50euro też załatwione przez naszego hosta.. Ogólnie na mieście w jednej agencji chcieli nawet 40. Wiec trzeba szukać :)
 Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 07 Lip 2021 18:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jeśli jedziesz w grupie pięcioosobowej, to masz większą siłę przebicia w trakcie negocjacji ceny. Jedna osoba to się może po głowie co najwyżej podrapać ;). Nie jeżdżę z zasady w grupie nigdy. Czasem 1+1. Są tego oczywiście plusy i minusy. Co kto lubi.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 25 Lip 2021 14:42 

Myśmy latali 13 lipca , 50 EUR za osobę (2 dorosłych i 2 dzieci), balon 20 osobowy, my w 4 dostaliśmy swój przedział. Ceny niskie jak nigdy przedtem , polecam Kapadokya Balloons. Niezapomniane wrażenia, warte tej kasy, polecam !!! No a nocleg w tych hotelach co się w jaskini śpi, polecam też, dzieci w szoku.
 Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 13 Sie 2021 12:31 

HON fly4free
Ktoś w ostatnich czasach korzystał z oferty turów - mam na myśli green, red , blue itp.?
Z tego co widzę green chyba najciekawszy ze względu także na odległości do pokonania - jak jest z cenami na miejscu? Hotel oferuje za 40 euro / os., podobne oferty są na Expedii i w necie.
czy zamiast turu zbiorowego może lepiej dogadać się na miejscu z jakimś kierowcą na prywatny przejazd - ktoś korzystał w tym roku, jak wychodzi cenowo?
 Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 13 Sie 2021 13:16 

srebrny
marek2011 napisał(a):
Ktoś w ostatnich czasach korzystał z oferty turów - mam na myśli green, red , blue itp.?
Z tego co widzę green chyba najciekawszy ze względu także na odległości do pokonania - jak jest z cenami na miejscu? Hotel oferuje za 40 euro / os., podobne oferty są na Expedii i w necie.
czy zamiast turu zbiorowego może lepiej dogadać się na miejscu z jakimś kierowcą na prywatny przejazd - ktoś korzystał w tym roku, jak wychodzi cenowo?

wycieczki hotel na miejscu oferował nam po 25e, lot balonem 45/55e (w zależności od wielkości gondoli)
A właśnie na miejscu dogadałyśmy się z kierowcą taxi i wyszło nam taniej jak jeździł a nami. W centrum Goreme stoi dużo żółtych taksówek, wielu kierowców ma whatsapp, więc można się porozumieć łatwo. Po jakimś czasie miałyśmy już "swojego" kierowcę.
Polecam też łaźnię, 200 lt
marek2011 uważa post za pomocny.

#48 PostWysłany: 13 Sie 2021 13:41 

HON fly4free
A pamiętasz ile kierowca mniej więcej wziął za taki objazd 7-8 h jak się domyślam?
 Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 13 Sie 2021 17:23 

srebrny
marek2011 napisał(a):
A pamiętasz ile kierowca mniej więcej wziął za taki objazd 7-8 h jak się domyślam?

z tego co pamiętam to 300 lt, ale byliśmy ok 5-6h.
Osobno płaciliśmy za dojazd na start balonów i objazd po terenie wtedy.
marek2011 lubi ten post.

#50 PostWysłany: 26 Sie 2021 14:56 

niebieski
Dzień dobry.
Będę w Kapadocji od 05.09-08.09 i chciałam zapytać, czy na miejscu ogarnę balony?
Hotel w którym się zatrzymujemy rzucił cenę 100euro i więcej, a tu wszyscy piszą, że max 45 euro-wolałabym taką cenę 8-)
Pozdrawiam słonecznie
Justyna
 Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 27 Sie 2021 11:01 
Awatar użytkownika

Loty: 84
Kilometry: 203 949
Wpisz sobie w google hasło "air balloon cappadocia" - jest pełno ofert w okolicach 50 euro :)
Co do tego jaką firmę wybrać to nie wiem, też we wrześniu lecę i będę tylko 1 noc w kapadocji i stoję przed dylematem czy brać lot balonem czy podziwiać balony z dołu :(
 Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 27 Sie 2021 20:37 

niebieski
Dzięki za info.
Chyba na miejscu coś spróbujemy ogarnąć. Hotel już zszedł z ceny i zapodał 70euro. Może na miejscu, jak pogadamy twarzą w twarz to jeszcze coś zbijemy z ceny.
 Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 28 Sie 2021 10:48 

srebrny
justysia75 napisał(a):
Dzień dobry.
Będę w Kapadocji od 05.09-08.09 i chciałam zapytać, czy na miejscu ogarnę balony?
Hotel w którym się zatrzymujemy rzucił cenę 100euro i więcej, a tu wszyscy piszą, że max 45 euro-wolałabym taką cenę 8-)
Pozdrawiam słonecznie
Justyna

Na miejscu bez problemu ogarniesz balony, wiadomo, że hotel chce zarobić, bo bierze też za pośrednictwo.
Zawsze możesz zapytać lokalnych taksówkarzy, też wiedzą co/jak/gdzie.
Poszukaj na instagramie profilu: breakfast with balloons, jak nazwa mówi oferują śniadania z widokiem na balony, ale też chętnie pomagają w innych sprawach.
Kashpir lubi ten post.

#54 PostWysłany: 30 Sie 2021 09:42 

justysia75 napisał(a):
Dzięki za info.
Chyba na miejscu coś spróbujemy ogarnąć. Hotel już zszedł z ceny i zapodał 70euro. Może na miejscu, jak pogadamy twarzą w twarz to jeszcze coś zbijemy z ceny.

U nas też tak było hotel wysłał ofertę na 80 EUR a na miejscu właściciel proponował za 50 EUR, Tylko warto mieć cash to negocjacje inaczej przebiegają.
 Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 30 Sie 2021 10:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Pamiętaj tylko że mając 1 dzień i nawet decydując się na lot masz 50% szans że polecisz, balony często nie latają przez pogodę (dostaniesz wtedy oczywiście zwrot kasy lub opcję przełożenia na kolejny dzień). Ostatnim razem gdy byłem na miejscu 2 dni z rzędu balony nie latały.

FastMan napisał(a):
Wpisz sobie w google hasło "air balloon cappadocia" - jest pełno ofert w okolicach 50 euro :)
Co do tego jaką firmę wybrać to nie wiem, też we wrześniu lecę i będę tylko 1 noc w kapadocji i stoję przed dylematem czy brać lot balonem czy podziwiać balony z dołu :(

#56 PostWysłany: 30 Sie 2021 13:08 

niebieski
Dzień dobry.
W Kapadocji mam 3 noclegi w Göreme, więc mam cichą nadzieje, że jednak się uda.
Dziękuje wszystkim za informacje i pomoc!
A to może ktoś mi coś jeszcze podpowie, gdzie się wybrać, oprócz tych utartych miejsc, o których wszyscy wiedzą.. 8-) Będę miała auto, więc mam spore możliwości by gdzieś zajechać.
 Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 30 Sie 2021 16:23 

srebrny
justysia75 napisał(a):
Dzień dobry.
W Kapadocji mam 3 noclegi w Göreme, więc mam cichą nadzieje, że jednak się uda.
Dziękuje wszystkim za informacje i pomoc!
A to może ktoś mi coś jeszcze podpowie, gdzie się wybrać, oprócz tych utartych miejsc, o których wszyscy wiedzą.. 8-) Będę miała auto, więc mam spore możliwości by gdzieś zajechać.

nie wiem czy to utarte miejsce, ale polecam podziemne miasto Kaymakli oraz w samym Goreme- hamman Elis (od nas wzieli 200lt za osobę za wejście)
cccc lubi ten post.

#58 PostWysłany: 08 Lut 2022 14:26 

Loty: 719
Kilometry: 1 252 368
srebrny
Ceny za balony wróciły do poziomów przedcovidowych. 60EUR jest na luty, później skaczą do 120-170EUR. Czy ktoś widział coś taniej na marzec?

#59 PostWysłany: 21 Lut 2022 00:16 

Skąd ty te ceny wziąłeś? Każde biuro nawet te polskie mają balony za 50Euro. Jak dla mnie to szkoda pieniędzy ale co kto lubi.
 Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 21 Lut 2022 02:30 
Awatar użytkownika

niebieski
@Desinto Możesz podesłać przykładową ofertę z taką ceną w marcu? Przeszukałem bazę Viator/TripAdvisor które z reguły pozwalają określić rząd cen, i podobnie jak OSK zaobserwował wyżej - na luty są faktycznie loty za 50-70€, natomiast od 1.03 wszędzie powyżej 100€. Przykładowo: https://www.viator.com/tours/Goreme/Cap ... 1-320966P1

Liczę jeszcze że to takie straszenie turystów na zasadzie "promocja się kończy, kupujcie już zaraz bo cena będzie wyższa", albo w związku z inflacją nie chcą mieć rezerwacji za bardzo do przodu, natomiast ciężko to ocenić nie monitorując tego na bieżąco.
 Relacje PM off
OSK lubi ten post.

[ 94 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości