Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Paź 2014 09:34 

Rejestracja: 24 Paź 2014
Posty: 5
Witajcie,
Za tydzien jedziemy z mezem do Pragi. Slabi z nas turysci dlatego myslelismy nad opcja kupienia jakiegos starteru do telefonu aby moc w razie czego skorzystac z internetu. A wiadomo - internet w roamingu zabija.

Jakiego operatora warto wybrac bedac juz na miejscu?
Góra
 Relacje PM off  
 
#2 PostWysłany: 25 Paź 2014 11:55 

Rejestracja: 17 Kwi 2011
Posty: 2278
złoty
Rozumiem że do telefonu.
Ja polecam T-Mobile Twist , to był pakiet 500MB za jakieś 200 CZK tylko sugeruję kupić go w jakimś salonie T-Mobile.
Tam zawyczja mówwią po angielsku, bo w jakimś kiosku to może być gorzej z dogadaniem się a właściwie
z aktywacją. Mi tą kartę aktywowała właśnie kobieta w salonie ponieważ nie wiedziałem co chodzi.
Starczyło mi to w zupelnosci na dwa dwudniowe wyjazdy do Pragi i jeden po czeskich Izerach rowerem i jeszcze zostało.

https://www.t-mobile.cz/predplaceny-internet#tab19750493986774087
Góra
 Relacje PM off  
 
#3 PostWysłany: 25 Paź 2014 12:09 

Rejestracja: 10 Maj 2013
Posty: 1629
srebrny
Kolejny, który nie może w Czechach obejść się bez angielskiego... :)
Przecież nawet w kioskach można się dogadać bez problemu mówiąc po polsku, bądź trochę postarać się zrozumieć czeski, a poza tym sam czasownik 'aktywować' każdy Czech/szka zrozumie, bo podobnie brzmi w tym języku.

A co do samej karty, to lepsza jest przedpłacona karta SIM O2 - nieco droższa, ale za 299 Kč jest aż 1,5 GB, a nie tylko 500 MB jak w T-Mobile.
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 25 Paź 2014 12:18 

Rejestracja: 26 Kwi 2012
Posty: 184
A ja polecę orange prepago Mundo. http://www.simmundo.es/promociones-llam ... xtranjero/ za 10E masz 1GB internetu lub za 15E 2GB, uwaga ważne w całej EU !!!. Po doładowaniu można się cieszyć 30 dniami w tym mamy ok 5E na rozmowy w ramach UE. Jak dla mnie rewelacja ! :) jedyny minus, że w związku z tym iż to hiszpańska oferta trzeba im podać swoje dane (ich prawo mowi ze muszą miec id obywatela z ktoremu udostepniaja uslugi telekomunikacyjne)
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 25 Paź 2014 13:16 

Rejestracja: 17 Kwi 2011
Posty: 2278
złoty
sranda napisał(a):
Kolejny, który nie może w Czechach obejść się bez angielskiego... :)
Przecież nawet w kioskach można się dogadać bez problemu mówiąc po polsku, bądź trochę postarać się zrozumieć czeski, a poza tym sam czasownik 'aktywować' każdy Czech/szka zrozumie, bo podobnie brzmi w tym języku.

A co do samej karty, to lepsza jest przedpłacona karta SIM O2 - nieco droższa, ale za 299 Kč jest aż 1,5 GB, a nie tylko 500 MB jak w T-Mobile.


No nie wiem w naszym konkretnym przypadku, sama babka się motała z aktywacją (nie mogła tego zrobić telefonicznie) tej karty może nie samej karty tyle co tego pakietu internetowego i za cholerę bysmy się nią nie dogadali po czesku w tej kwestii. Przez mój telefon z zakupioną już kartą wlazła na czeską stronę i poklepaliśmy trochę moich danych i 20 minutach udało się nam wyjść z internetem. Także nie jestem tego taki pewien czy jakiś starszy Czech/szka w kiosku byłaby mi w stanie pomóc nawet jak by mowił/a płynnie po polsku w przypadku problemu z aktywacją. ;)
Góra
 Relacje PM off  
 
#6 PostWysłany: 25 Paź 2014 18:25 

Rejestracja: 24 Paź 2014
Posty: 5
Sranda- dzieki za info, bardzo pomoglas :-) a co do naszego angielskiego... obiad zamowie ale co do aktywacji karty moglyby byc problemy :-) juz raz mielismy okazje byc w czechach i szczerze mowiac dogadywanie sie szlo... ekhm... ciezko :-P
Góra
 Relacje PM off  
 
#7 PostWysłany: 04 Lis 2015 17:22 

Rejestracja: 04 Lis 2015
Posty: 8
Witam

odgrzeje trochę temat

potrzebuje prepaida w którym będę miał pakiet internetu - myślę że 1 gb mi wystarczy

będę w Czechach jakieś 5 dni

Proszę o poradę jaki starter kupić

Pozdrawiam
Góra
 Relacje PM off  
 
#8 PostWysłany: 04 Lis 2015 17:51 

Rejestracja: 06 Lip 2015
Posty: 70
Osobiście polecam wziąć starter w Słowackim O2 masz roaming w Czechach bez opłat na internet. Troche biurokracji przy wizycie w salonie o2. Koszt pakietu w promocji przez pierwsze 3-msc to za 1GB 4 EUR. Minimalne doładowanie to albo 8 EUR jeśli w salonie, a w kiosku można od 6EUR.
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 04 Lis 2015 18:05 

Rejestracja: 04 Lis 2015
Posty: 8
no ale ja będę tylko w Pradze.

Więc nie będę miał jak go zakupić
Góra
 Relacje PM off  
 
#10 PostWysłany: 04 Lis 2015 18:19 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Cze 2014
Posty: 1735
srebrny
Może warto rozważyć: http://www.mobil.cz/2015/kredit.aspx
Starter możesz sobie zamówić np. do paczkomatu w Pradze ;)
_________________
"Kto w imię bezpieczeństwa godzi się na pozbywanie się swoich podstawowych praw, nie zasługuje ani na jedno, ani na drugie."
Góra
 Relacje PM off  
 
#11 PostWysłany: 04 Lis 2015 18:30 

Rejestracja: 04 Lis 2015
Posty: 8
nick napisał(a):
Może warto rozważyć: http://www.mobil.cz/2015/kredit.aspx
Starter możesz sobie zamówić np. do paczkomatu w Pradze ;)



a mógłbym poprosić o więcej szczegółów ?

obecnie jestem w pracy i nie mam dostępu do translatora

z góry dziękuje

Główne pytania jakie mi się nasuwają to:

ile kosztuje starter ?
jak długo jest ważny bez doładowania ?
w jakiej technologi i z jaką szybkością działa internet ?
Ile dostaję internetu na start ?

no i oczywiście jak go zamówić do paczkomatu (jak znaleźć najbliższy dworca autobusowego)?
jak zapłacić za starter ?
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group