Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Sie 2014 09:39 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
Witam.
Mam pytanie do forumowiczów którzy wypoczywali w Turcji.
Proszę o informacje na temat regionów na Tureckim wybrzeżu, oraz o hotelach które są umieszczone przy plażach, a ich standard jest zadowalający.

Zgub się w Oregonie od 1424 PLN 🌲🧳 Loty, o których nie mówi Instagram Zgub się w Oregonie od 1424 PLN 🌲🧳 Loty, o których nie mówi Instagram
Tania przygoda we Włoszech 🇮🇹 Bolonia i Florencja od 250 PLN (✈️+🚌) Tania przygoda we Włoszech 🇮🇹 Bolonia i Florencja od 250 PLN (✈️+🚌)
#2 PostWysłany: 12 Sie 2014 10:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Polecam okolice Alanyi (nie mylić z Antalya) - jednak nie w samej Alanyi, bo tam hotele są poupychane jeden obok drugiego (to znaczy z okna masz widok na hotel obok - niby norma, ale tam to potrafi być 5 metrów obok :D), brak basenów, albo mikroskopijne, plaża miejska płatna kilka $ codziennie za leżaki itp., brak barów hotelowych na plaży...

Najlepiej celować w okolicę 10-20km od miejscowości Alanya, wtedy dojazd dolmuszem do miasta trwa 15 minut za 1-2$(€). Ja mieszkałem w Konnakli i bardzo polecam. Dużo fajnych hoteli 4 i 5*.

#3 PostWysłany: 12 Sie 2014 11:51 

Z miejscówek kurortowych poleciłabym Dalaman, rezyduje tam mnóstwo Anglików w wieku emerytalnym, więc trochę europejsko, ale też europejskie standardy, no i pięknie! Jakieś powody musieli mieć Wyspiarze, żeby właśnie tam osiąść.

Natomiast jeśli chodzi o mniej popularne/tłoczne miejsce, no i dojazdem może bardziej czasochłonnym (autobus z Dalaman), absolutnie zakochałam się w Kabak Valley, niesamowita zatoka otoczona górami, widoki zapierają dech w piersiach! Żółwie i malownicza jaskinia kilkadziesiąt metrów od brzegu - można wpłynąć albo poleżeć w samotności. Kabak to wciąż oaza ciszy i spokoju, reset totalny. Kto ma dość morza, w odległości półgodzinnego spaceru niesamowity naturalny wodospad schowany w cieniu rododendronów - ucieczka i od skwaru, i ludzi, z niesamowitym basenem do kąpieli. Jeśli chodzi o noclegi, kilka jedynie ośrodków o różnym standardzie - najtańsze proste, drewniane bungalowy dla backpakersów, klimaty trochę hipisowskie jak również ze dwa regularne hotelowe miejsca, z basenem i ekskluzywnymi bungalowami, rozrzut cen potężny, wszędzie z wyżywieniem (śniadanie i obiadokolacje), bo miejsce dość oddalone od cywilizacji (od 'przystanku' autobusowego ze 20 minut w dół doliny na nogach, podejrzewam, że hotele mają opcję odbioru klienta i dowozu praktycznie na samo miejsce jeepem, bo w taki sposób wracałam z Kabak)

Nie wiem, do czego jesteś przyzwyczajony, jakich hoteli i jakich warunków, oglądałam z każdej strony ale nie jadłam tam nic, niemniej, wydaje mi się, że to miejsce jest raczej niedocenione, dla mnie było naprawdę świetne. Nocowałam tu http://www.shantigardenkabak.com/en/ind ... -njG_l_uSo i poza brakiem klimy w bungalowach było fantastycznie. Dla wegetarian.
 Profil Relacje PM off
sawiet uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 12 Sie 2014 21:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziękuję za podpowiedzi i oczekuję kolejnych.
Chcę dodać, że trochę podróżuję po europie, i wszystkie wypady organizuję sam dla siebie i znajomych, ale ten wypad do Turcji chcę spędzić typowo nad morzem w ciekawym miejscu i z fajnym hotelem blisko plaży.
Nie ma większego znaczenia dla mnie czy plaża jest piaszczysta czy kamienista. Ważne żebym mógł nurkować (snorkeling)
czyli jakieś skałki jak najbardziej wskazane :)

#5 PostWysłany: 14 Sie 2014 21:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy zna ktoś ciekawy hotel w Alanyi( nie wiem czy nie napisałem z błędem), blisko plaży Kleopatra?

#6 PostWysłany: 05 Cze 2015 18:40 

Polecam Oludeniz. Piękne widoki.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Cze 2015 19:20 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
shipoffools22 napisał(a):
Natomiast jeśli chodzi o mniej popularne/tłoczne miejsce, no i dojazdem może bardziej czasochłonnym (autobus z Dalaman), absolutnie zakochałam się w Kabak Valley, niesamowita zatoka otoczona górami, widoki zapierają dech w piersiach! Żółwie i malownicza jaskinia kilkadziesiąt metrów od brzegu - można wpłynąć albo poleżeć w samotności. Kabak to wciąż oaza ciszy i spokoju, reset totalny. Kto ma dość morza, w odległości półgodzinnego spaceru niesamowity naturalny wodospad schowany w cieniu rododendronów - ucieczka i od skwaru, i ludzi, z niesamowitym basenem do kąpieli. Jeśli chodzi o noclegi, kilka jedynie ośrodków o różnym standardzie - najtańsze proste, drewniane bungalowy dla backpakersów, klimaty trochę hipisowskie jak również ze dwa regularne hotelowe miejsca, z basenem i ekskluzywnymi bungalowami, rozrzut cen potężny, wszędzie z wyżywieniem (śniadanie i obiadokolacje), bo miejsce dość oddalone od cywilizacji (od 'przystanku' autobusowego ze 20 minut w dół doliny na nogach, podejrzewam, że hotele mają opcję odbioru klienta i dowozu praktycznie na samo miejsce jeepem, bo w taki sposób wracałam z Kabak).

Bylem tam jesienia i podpisuje sie pod ta opinia obiema rekami! Jedno z najbardziej magicznych miejsc w jakich bylem, choc dojazd do obozowiska wywolywac dreszcze. My bylismy tu: www.fullmooncamp.com. Oludeniz tez polecam!

#8 PostWysłany: 05 Cze 2015 19:31 

Zbanowany
jajacekk napisał(a):
Czy zna ktoś ciekawy hotel w Alanyi( nie wiem czy nie napisałem z błędem), blisko plaży Kleopatra?

Plaża Kleopatry jest przereklamowana .Jest to jedyna plaża piaszczysta w Alanyi i dlatego wszyscy na nią chodzą.
Hotele są umiejscowione jeden koło drugiego.
Niedaleko tej plaży jest muzeum, fajny sklep/ market Meridos (jeżeli nie stołujecie się w hotelu)
Polecam Xperia ma swoją hotelową plażę. Jest całkiem ,całkiem.
Jeżeli chcesz oszczędzić Kleopatra Aytur Apart Hotel ,lub Twin Apart Hotel .
Są to studia gdzie można samemu coś zrobić do jedzenia i sie wygodnie przespać.
My w kwietniu zapłaciliśmy 400zł za tydzień pobytu.
Pokój z aneksem kuchennym, sypialnia z podwójnym łóżkiem,duża łazienka z wc i balkon.
Dla nie wybrednych fajna opcja ,nie drogie knajpki obok.
 Profil Relacje PM off
chrism uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość