Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jak rezerwować?
#1 PostWysłany: 29 Wrz 2014 15:11 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
niebieski
Czy lepiej zarezerwować nocleg w hotelu bezpośrednio na stronie hotelowej, czy przez pośrednika (booking.com itp)?
Cena ta sama, możliwości anulacji praktycznie też.
 Profil Relacje PM off  

Wczasy na Kos: tydzień z all inclusive w 4* hotelu za 2449 PLN 🌊☀️🍹 Wczasy na Kos: tydzień z all inclusive w 4* hotelu za 2449 PLN 🌊☀️🍹
Kawa na Manhattanie?☕ Leć do Nowego Jorku z Warszawy za 1960 PLN 🚕 Kawa na Manhattanie?☕ Leć do Nowego Jorku z Warszawy za 1960 PLN 🚕
 Temat postu: Re: Jak rezerwować?
#2 PostWysłany: 29 Wrz 2014 15:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
łowca napisał(a):
Czy lepiej zarezerwować nocleg w hotelu bezpośrednio na stronie hotelowej, czy przez pośrednika (booking.com itp)?
Cena ta sama, możliwości anulacji praktycznie też.

jak wszystko takie same to chyba jednak przez booking, jeśli zakładasz że nigdy/nieczęsto będziesz gościł w tym hotelu.
na boooking, jeśli jeszcze tego nie masz, to może dołączysz do jakże prestiżowego i opływającego w przywileje programu Genius 8-)

#3 PostWysłany: 29 Wrz 2014 15:35 
Awatar użytkownika

niebieski
namteH napisał(a):
jak wszystko takie same to chyba jednak przez booking, jeśli zakładasz że nigdy/nieczęsto będziesz gościł w tym hotelu.
na boooking, jeśli jeszcze tego nie masz, to może dołączysz do jakże prestiżowego i opływającego w przywileje programu Genius 8-)

A to nie lepiej jednak w program lojalnościowy sieci hotelowej wejść? ibisBudget , czyli accorhotels. Bywać będę ... może raz do roku, jak dobrze pójdzie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Wrz 2014 15:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
łowca napisał(a):
namteH napisał(a):

A to nie lepiej jednak w program lojalnościowy sieci hotelowej wejść? ibisBudget , czyli accorhotels. Bywać będę ... może raz do roku, jak dobrze pójdzie.

nie powiedziałeś o jaki hotel chodzi...
Zeus lubi ten post.

#5 PostWysłany: 29 Wrz 2014 15:49 

az mi sie nie chce wierzyc ze nie ma posrednika co oferuje taniej niz jest na stronie :P
podaj nazwe hotelu i daty
 PM off  

#6 PostWysłany: 29 Wrz 2014 23:36 
Awatar użytkownika

niebieski
ibis budget Brugge Centrum Station
3 osoby
23-26 stycznia 2015
na booking.com i na accorhotels mam tę samą cenę € 153
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Wrz 2014 13:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
az mi sie nie chce wierzyc ze nie ma posrednika co oferuje taniej niz jest na stronie :P
podaj nazwe hotelu i daty

Jedyne, co znalazłem, to możliwość 'zarobienia' kilku dolarów w portalowych programach lojalnościowych, np na otel.com. Ale wszędzie wymaga to faktycznej płatności która potem bym musiał odkręcać przy ewentualnej rezygnacji, a na booking.com czy accorhotels płatność jest na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Wrz 2014 18:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Generalnie różnice sa takie jak juz odkryłes. Sam musisz wybrać co jest najważniejsze. Jesli różnic nie ma to w zasadzie decyzja jest pomiędzy potencjalnym zbieraniem punktów accorr albo statusu na booking (wg mnie chyba zawsze lepiej w takim przypadku wybrać program hotelu). Ja z bookinga korzystam sporo ale głownie w hotelach niesieciowych. Wtedy często przez booking mam odwołanie w ostatniej chwili i płatność po przybyciu, podczas gdy hotel bezpośrednio potrafi wołać kartę kredytowa.
Ale tez często sie zdarza ze sieciowe sa taniej przez booking (np Marriot) tyle ze nie zbierasz punktów lojalnościowych. Cos za cos.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

#9 PostWysłany: 07 Paź 2014 16:39 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 81 410
moim zdanie pośrednicy mają czasami lepsze oferty np. HRS Booking
no i różne kody promocyjne
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Paź 2014 20:00 

W przypadku niektórych hoteli duża przewaga booking.com / hotels.com to możliwość bezpłatnego anulowania rezerwacji aż do 1-2 dni przed przyjazdem. Może warto sprawdzić jak jest w Twoim przypadku..
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Paź 2014 23:42 
Awatar użytkownika

niebieski
To już zależy od hotelu, ja majac nie zawsze sprecyzowane plany wole zarezerwować drożej, ale z mozliwoscia anulowania w dniu przyjazdu, niż na sile oszczedzac i potem umoczyć. Szczególnie gdy jest to wycieczka objazdowa autem, wtedy nigdy nie wiadomo czy cos się nie obsunie z powodow czysto losowych. Ale zdarzalo mi się tez ze już po zarezerwowaniu wydawaloby się ze fajnej oferty znalazłem później jeszcze fajniejsza (taniej, lepsze miejsce), wtedy bez stresu mogę odpuscic rezerwacje. Ja np. często podrozuje w 5 osob, i wcale nie jest takie oczywiste znalezienie pokoju 5 osobowego, zarówno w dużych jak i w małych hotelach. Stad ewentualna możliwość zmiany jest dla mnie bardzo wazna, np. bookuje 2 mniejsze pokoje żeby mieć już obstawiona noc w danym miejscu, ale do ostatniej chwili probuje zlapac pojedynczy pokoj, i zmienić - zazwyczaj jest taniej, ale i po prostu wygodniej.
Podobnie w przypadku bezpośredniej rezerwacji w hotelu sieciowym, najczęściej można odwolac w dniu przyjazdu do którejs godziny (zalezy od rezerwacji, tez trafiają się tansze bezzwrotne).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości