Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Kwi 2013 19:15 

Cześć, jadę do Tajlandii na przełomie czerwca i lipca. Zamierzam spędzić tam dwa tygodnie. W tym czasie chciałabym zobaczyć jak najwięcej, ale nie chcę też pędzić na łeb na szyje, więc jeśli warto to wole w jakimś wyjątkowym miejscu zostać dzień dłużej :)

Przylatuję do Bangkoku, i stamtąd ruszam dalej. Chciałabym zobaczyć jakieś wyspy, typowo plażowe sprawy, ale też kawałek dżungli i trochę miejscowego folkloru. Na koniec pewnie zostanę ze 2 dni w stolicy.

Moje pytanie, poza oczywiście poleceniem jakiejś atrakcji/wyspy ;) dotyczy sposobu podróżowania, w miarę tanio, ale przede wszystkim szybko i stosunkowo wygodnie (o ile da się to wszystko pogodzić). Co polecacie? Samolot, pociąg, łódź, czy może wynajęcie samochodu? Czy robić to już teraz czy działać dopiero na miejscu? Gdzie szukać środka transportu?

Wiem, że pewnie wszystko jest w necie, ale jak dobrze wiecie nieocenione są rady podróżników, którzy wszystko zobaczyli na własne oczy :)

Z góry dzięki za odzew :)

Iza
 Profil Relacje PM off  

Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️ Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️
Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇 Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇
#2 PostWysłany: 24 Kwi 2013 00:29 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
krótko i na temat: Air Asia

#3 PostWysłany: 24 Kwi 2013 12:23 

niebieski
Polecam wyspę Koh Phangan gdzie mieszkałem kilka miesięcy. Odradzam Phuket.
Airasia ma fajne połączenia łączone (lot+autobus+prom). Przykładowo z Koh Phangan do Bangkoku za 1200 batów.
Nie trzeba się bawić w kupowanie tego wszystkiego oddzielnie a cenowo całość wychodzi bardzo dobrze.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Kwi 2013 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
W Phuket nie było źle, dobre miejsce żeby się parę dni zrelaksować przed podróżą. Jedyna wada - za dużo ruskich...
Mixer lubi ten post.

#5 PostWysłany: 24 Kwi 2013 22:32 

Wielkie dzięki za pomoc, mam jeszcze jedno pytanie. Wszystko (jeśli chodzi o air Asia) zarezerwować jeszcze z Polski, czy załatwić już na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Kwi 2013 10:02 

Loty: 50
Kilometry: 56 708
niebieski
ja też staram się planować daty lotów lokalnych wcześniej i rezerwuję przez internet jeszcze w Polsce, przed wyjazdem...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Kwi 2013 18:57 

Loty: 2
Kilometry: 3 964
loty lepiej z domu wcześniej rezerwować (choć jest to trochę kłopotliwe, bo czasami potem na miejscu, chciałoby się zostać gdzieś dłużej, a samolot nie poczeka)
polecam jeszcze sprawdzić bilety w nok air (tu szczególnie na Koh Phangan, które polecam) i orient thai (tu szczególnie do Chiang Mai, które polecam również)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Cze 2013 09:56 

Loty: 17
Kilometry: 39 506
Obadaj sobie takze AirBangkok - czasem z bagazem wychodzi taniej niz AirAsia i Tiger.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Cze 2013 11:50 

Loty: 938
Kilometry: 1 465 275
niebieski
izabelin napisał(a):
Wielkie dzięki za pomoc, mam jeszcze jedno pytanie. Wszystko (jeśli chodzi o air Asia) zarezerwować jeszcze z Polski, czy załatwić już na miejscu?

ja rezerwowałem na miejscu, praktycznie prawie z dnia na dzień, wyszukując promocje i uzależniając destynację od aktualnej prognozy pogody. Pewnie było troszkę drożej ale nie ryzykowałem że mając bilet kupiony wcześniej będę musiał jechać tam gdzie będzie przez kilka dni lało.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Cze 2013 12:24 

Zbanowany
Dokladnie. Tez polecam AirAsia.

Tyle ze na deszczowa pore roku radze wybrac sie samolotem na polnoc gdzie jest bardziej sucho. Do Chiang Mai ewentualnie Chiang Rai. Chocby po to aby zwiedzic stare swiatynie buddyjskie i zrobic sobie zdjecie na sloniu. No i tam wlasnie sa najtansze noclegi. Samolot leci poltorej godziny i kosztuje tyle co pierwsza klasa pociagu ktory jedzie w jedna strone 10godzin. Oczywiscie by skorzystac z promocji warto kupic biletna AirAsia.com wczesniej i zaplacic karta.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Sie 2013 22:12 

Witam wszystkich. Jestem tu nowa. Chciałabym zapytać - czy można w prosty i w miarę szybki sposób dostać się z Siem Reap na Ko Chang. Samoloty to chyba na tej trasie (Trat) nie latają. Czy jednak lepiej wrócić do Bangkoku i stamtąd na Ko Chang?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Sie 2013 23:07 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
savera napisał(a):
Witam wszystkich. Jestem tu nowa. Chciałabym zapytać - czy można w prosty i w miarę szybki sposób dostać się z Siem Reap na Ko Chang. Samoloty to chyba na tej trasie (Trat) nie latają. Czy jednak lepiej wrócić do Bangkoku i stamtąd na Ko Chang?

Nie ma problemu!!! Dojedziesz minivanami! Każda agencja w Siem Reap sprzedaje takie przejazdy! Koszt ok 15$ USD! Warto to zaklepać odrazu po przyjeździe do Siem Reap, żeby nie było problemu z biletami! Podróż trwa cały dzień mimo, że to nie jest daleko - dużo czasu traci się na granicy.

My jechaliśmy z Ko Chang do Siem Reap. Ko Chang jest niesamowite!!! Najlepiej wypożyczyć skuter i zjeździć większość wyspy!!!

pozdrawiam

#13 PostWysłany: 08 Sie 2013 20:41 

Dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość