Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Maj 2012 16:20 

Zbanowany
Hej, pewnie wielu nurtuje ten temat - mamy bilety na mecze a z dojazdem to jakaś masakra - autem dojazd trwać będzie kilkadziesiąt godzin i mega korki. Dlatego ta wersja odpada, to pozostaje pociąg i samolot, ewentualnie autokar żeby ktoś się męczył za kólkiem.

Samolot wychodzi drogo, teraz patrzyłem to jakieś 600zł powrotny.

Na którymś forum przeczytałem natomiast inną ciekawą trasę.

Trzeba się jednak dostać do Przemyśla i stamtąd busik do Lwowa 25zl, potem z Lwowa pociąg do Kijowa ma kosztować od 40zł aczkolwiek nie widzę takowych.

Czy macie jakieś namiary bądź inne pomysły?

Relaks w tureckim Side 🏖️ 5* hotel z ultra all inclusive za 1490 PLN Relaks w tureckim Side 🏖️ 5* hotel z ultra all inclusive za 1490 PLN
Warto 🔥 Loty do Australii z Polski od 3257 PLN ✈️🧳🎒 Warto 🔥 Loty do Australii z Polski od 3257 PLN ✈️🧳🎒
#2 PostWysłany: 23 Maj 2012 18:42 

Zbanowany
niebieski
Jeśli znalazłeś w czasie EURO 2012 bilety samolot za 600 zł to nawet bym się nie zastanawiał, tylko wybrał ten środek lokomocji.

Jak do tej pory nie kupiłeś biletu na pociąg Lwów - Kijów, to raczej nie ma co liczyć, że uda Ci się jeszcze znaleźć najtańsze miejsca (płackarta) w jakimkolwiek pociągu w czasie EURO. Nawet z droższymi miejscami w kupe może być już problem, chociaż one kosztują ok. 100 zł. No, chyba, że chcesz jechać ze Lwowa 15-20 godz. lokalnymi pociągami przez Żmerynkę, to pewnie coś by się jeszcze taniego znalazło.

Także sam dojazd do Kijowa i z powrotem będzie Cię kosztował przynajmniej 300-400 zł, a spędzisz w najlepszym wypadku kilkanaście godzin w podróży + oczekiwanie w busie na granicy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Cze 2012 00:30 

My lecimy z Krakowa do Lwowa eurolotem (mają też loty z Wrocławia) a dalej pociągiem do Kijowa. Ze wzgledu na terminarz spotkań na które mamy bilety pomiędzy Lwowem a Kijowem przejedziemy się w sumie 4 razy. Za każdym razem kupowaliśmy łóżka w I klasie (kupiejny), cena wahała się między 9,5 funta a 13 funtów (kupowałem ze szkockiej karty więc od razu z hrywien przewalutowanie miałem na funty). II klasa, czyli tzw "placek" był tańszy o jakieś 30%.
Czasowo to jakieś 8:30 - 9:30 godzin w pociągu, braliśmy same nocne bo ceny noclegów w Kijowie i Lwowie są na poziomie Ritz`a w Paryżu ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Cze 2012 00:55 

Ja mam lot do Kijowa z Katowic w dzień meczu. o 9 rano będe w Kijowie, a o 6 rano po meczu mam lot powrotny. Koszt ok 800 pln.
Hisz-Chor 1kat *2
QF Waw 3kat *4
SF Waw 3kat *2
Final 3kat *4
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Cze 2012 13:12 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
flus napisał(a):
Także sam dojazd do Kijowa i z powrotem będzie Cię kosztował przynajmniej 300-400 zł, a spędzisz w najlepszym wypadku kilkanaście godzin w podróży + oczekiwanie w busie na granicy.

A jaki jest sens przekraczania granicy busem ? Pieszo przechodzić trzeba. Kilka minut i zaraz za przejściem granicznym jest awtostancja z marszrutkami do Lwowa. Koszt 20 kilka hr. i 2 h jazdy.

#6 PostWysłany: 02 Cze 2012 14:02 

Zbanowany
niebieski
Doczu napisał(a):
A jaki jest sens przekraczania granicy busem ? Pieszo przechodzić trzeba. Kilka minut i zaraz za przejściem granicznym jest awtostancja z marszrutkami do Lwowa. Koszt 20 kilka hr. i 2 h jazdy.

Nie mi to oceniać. ;) Autor napisał o busie z Przemyśla do Lwowa za 25 zł, więc zakładam, że takim transportem woli się poruszać, niż jechać busem do Medyki z Przemyśla, pieszo przekraczać granicę i później marszrutką do Lwowa.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Cze 2012 15:53 

niebieski
Właśnie sobie siedzę w Kijowie i patrzę z góry na Majdan gdzie montują strefę kibica. Przyjechałem ciuchcią ze Lwowa. Sypialnym - po ichniejszemu "kupiejnym". Odnośnie cen biletów kolejowych to nastąpiła pewna zmiany przez ostatnie 3-5 m-cy:
1.Ceny wyrażone w UAH obecnie są większe o ok. 20 % w stosunku do przełomu roku 2011/2012. Bilety na kupiejny Lwów-Kijów kosztowały od 100 do 150 UAH w zależności od pociągu co dawało 35-53 PLN, obecnie wychodzi to 45-75.
2.Hrywnia (powiązana niemal ściśle z dolarem) podrożała okolo 15 % w porównaniu z przelomem roku. Obecnie za 100 PLN można dostać 225-230 UAH.
3.Dostepność i ceny sprawdzamy na www.e-kvtok.com.ua. To że dzisiaj nie ma miejsc nie oznacza że ich nie będzie jutro. Jest powszechną praktyką że dołączają do składu wagon i pojawiają się kolejne miejsca. tak kupowałem bilet wczoraj. System działa ociężale ale działa i nie ma konieczności wychodzić z domu żeby bilet (a w zasadzie voucher na bilet) nabyć.
4.W bardzo pojemnym ekspresie (ok. 600 miejsc siedzących) zaszły następujące zmiany:
-skrócił się czas przejazdu (dystans ok. 580 km) z 6h30min do 4h55min.
-Cena przejazdu wzrosła ze 100 UAH do prawie 300UAH :)
Chyba kupili jakieś pendolino. zapomniałem wczoraj obejrzeć to cudo we Lwowie a akurat przyjechał z Kijowa kiedy byłem na dworcu.

W Kijowie nie zauważyłem zmian cen komunikacji miejskiej. Wzrosły natomiast ceny taksówek o ok. 30%. Jak będzie w czsie EURO ciężko zgadywać.
Dla wszystkich chcących dotrzeć do Kijowa jeszcze jedna rada. Ukraina to kraj maszrutek. Niekoniecznie wygodnych ale gęsta i częsta sieć połączeń gwarantuje przejazd. Nie zaponiajmy też o "stopie". Na Ukrainie kierowcy zabierają chętniej niż w Polsce.

Jako że jestem średnio raz w m-cu w Kijowie więc służe pomocą w razie konieczności.

#8 PostWysłany: 03 Cze 2012 09:57 

Szummy jak z noclegami?? Moglbys cos polecic. Zastanawiam sie nad Szwecja-Anglia w Kijowie! Nie mam pojecia jak tam dojade, na pewno rusze na Przemysl bo mam blisko, pozniej Lwow, i tu zaczynaja sie schody:-) Mecz w Kijowie jest 15 a na 17 musze byc we Lwowie na Dania-Niemcy:-) Jest ktos w podobnej sytulacji??
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Cze 2012 02:09 

Kruger napisał(a):
Szummy jak z noclegami?? Moglbys cos polecic. Zastanawiam sie nad Szwecja-Anglia w Kijowie! Nie mam pojecia jak tam dojade, na pewno rusze na Przemysl bo mam blisko, pozniej Lwow, i tu zaczynaja sie schody:-) Mecz w Kijowie jest 15 a na 17 musze byc we Lwowie na Dania-Niemcy:-) Jest ktos w podobnej sytulacji??

Ja tak jadę z kumplami (Kijów - Lwów), mamy nocny pociąg 16.06 około 23.00 i rano jesteśmy we Lwowie. Jak jesteś zainteresowany to i bilet na mecz w Kijowie się znajdzie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Cze 2012 11:11 

niebieski
Odpowiadam dopiero dziś bo byłem poza zasięgiem netów wszelkiej maści. Najczęściej do Kijowa jeżdżę służbowo więc nie patrzę na ceny hoteli. Jeśli jestem prywatnie to nocuję u znajomych lub wcale nie nocuję ponieważ najczęściej jadę na 1 dzień a więc śpię w pociągu. Generalnie na lewym brzegu Dniepru jest znacznie taniej. Tak więc w temacie noclegów nie czuję się na siłąch żeby coś polecić tym bardziej w okresie EURO. Swoją sobotnią wizytę w Kijowie również przyspieszyłem ze względu na tę imprezę i muszę powiedzieć że w centrum zarówno Lwowa jak i Kijowa już były spore utrudnienia nawet w ruchu pieszym związane z przygotowaniami do EURO.

#11 PostWysłany: 04 Cze 2012 14:57 

niebieski
Właśnie sprawdzałem dostępność biletów ze Lwowa do Kijowa w czasie EURO. Wygląda całkiem przyzwoicie. Praktycznie są bilety na pociąg na każdy dzień w cenie do 200 UAH.

#12 PostWysłany: 05 Cze 2012 20:47 

Gdzie sprawdzales? Ja wczoraj sprawdame online ale nie za bardzo mi strona Ukrainskich kolei chciala dzialac:-)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Cze 2012 09:30 

siema ja jade pociągiem z przemyśla o 20.03 i jestem w kijowie 10,08 moj numer tel 691820984 dawaj jedziemy razem
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Cze 2012 13:59 

Witam, ja chciałbym pojechać na Anglia - Szwecja 15.06, tylko jadę z Warszawy. Myślałem o pociągu Warszawa Gdańska 15:50 - Kijów 9:42 (przez Pilawę, Dęblin, Puławy, Nałęczów, Lublin, Świdnik, Chełm, Dorohusk). Niestety znajomi się wykruszyli, a samemu nie wiem czy zdecyduję się ruszać, dlatego chętnie z kimś bym się zgadał.. mój nr 695 552 983
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 09 Cze 2012 14:07 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
esteen napisał(a):
Witam, ja chciałbym pojechać na Anglia - Szwecja 15.06, tylko jadę z Warszawy. Myślałem o pociągu Warszawa Gdańska 15:50 - Kijów 9:42 (przez Pilawę, Dęblin, Puławy, Nałęczów, Lublin, Świdnik, Chełm, Dorohusk). Niestety znajomi się wykruszyli, a samemu nie wiem czy zdecyduję się ruszać, dlatego chętnie z kimś bym się zgadał.. mój nr 695 552 983

Ja na Twoim miejscu najpierw zorientowałbym się, czy są jeszcze bilety bo to pociąg tylko z miejscami sypialnymi.
A jak już się okaże że są, to nie łam się tylko kupuj bilet i jedź na spontana - zapewniam że sam nie będziesz w tym pociągu. Poznasz nowych ludzi, nowe doświadczenie itp.

#16 PostWysłany: 13 Cze 2012 11:52 

witam, ja sie zastanawiam jazda pociagiem z przemysla, na 24 czewca mam bilet do kijowa na cwiercfinal, a Ty na kiedy masz bilet?? I ile kosztuje bilet na pociag??
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 24 Cze 2012 21:54 

Mam pytanie czy przy przekraczaniu granicy pieszo pobierana jest jakaś oplata?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 24 Cze 2012 22:18 

niebieski
mart napisał(a):
Mam pytanie czy przy przekraczaniu granicy pieszo pobierana jest jakaś oplata?

Piesze przejście jest tylko jedno: Madyka/Szegini
Oficjalna opłata nie jest pobierana co nie znaczy że ukraińskie służby będą krzywo patrzeć na "piatku na kawu" włożoną w paszport :)

#19 PostWysłany: 24 Cze 2012 22:24 

nie, nie ma żadnych opłat. I nie daj się czasem naciągnąć na jakieś (w tym także na mocno za drogą podwózkę do Lwowa którą prawdopodobnie ktoś ci będzie proponować).

#20 PostWysłany: 24 Cze 2012 22:29 

niebieski
Jak będziesz po drugiej strony granicy (przy ppierwszych sklepach/budkach) zapytaj skąd odjeżdżają "marszrutki"/autobusy do Lwowa. Jest bardzo blisko ale nie przy głownej drodze.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość