Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jachostop.
#1 PostWysłany: 05 Lip 2014 17:02 

niebieski
Witam Was moi drodzy po małym tripie.

Znowu poczułem wiatr we włosach i znowu coś ciągnie mnie żeby znowu zmienić miejsce.
Ostatnio coraz głośniej jest o jachtostopie - na początku za sprawą Andrusiaka (który bez pieniędzy zwiedział Europę plus chciał dostać się na Karaiby tym właśnie sposobem) z drugiej strony Przemek z Austopem przez życie parę dni temu opublikował swój pomysł dotarcia stopem na Alaskę, o ile się nie mylę.

Rutynowe pytanie - ktoś, coś?

Zastanawiam się nad lotem OW do Malagii i próbowaniem szczęścia w dotarciu na Karaiby z przystankiem na Kanarach.
Słyszałem za sprawą jakiegoś blogera, który również próbował, że ostatnie jachty wypływają jakoś w październiku (podeślę link jak znajdę).

Istnieje nawet grupa na FB gdzie prowadzone są tego typu konwersacje, ale że tutaj załoga jest mi bliższa i warto czasem
zmienić środek transportu, zachęcam do dzielenia się doświadczeniami.

Z tego co wymyśliłem w pięc minut to Malaga z Wrocławia OW, autostop na Giblartar (ew. dobrze prosperujące blablacar pomiędzy tymi dwoma kierunkami), a dalej to już czekanie na szczęście.
Co myślicie o wrześniu/październiku - jakieś sugestie?

(*czytam własnie jeden wątek na w/w fanpage`u i kobieta sama chce się dostać do Iraku, robi wrażenie :P )
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
 Temat postu: Re: Jachostop.
#2 PostWysłany: 05 Lip 2014 17:27 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
niebieski
Lekki OT, bo to nie Twój kierunek, ale sporo doświadczenia ma para z bloga Loswiaheroes.
Tu link, może komuś się przyda :) http://www.loswiaheros.pl/?s=jachtostop

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości