Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 105 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Dokąd z Singapuru?
#1 PostWysłany: 15 Mar 2013 13:53 

Lecę w czerwcu do Singapuru i chciałbym stamtąd zrobić jakąś wycieczkę 3-4 dniową.
Chodzi mi po głowie Borneo, ewentualnie, z oczywistości Malezja...

Ma ktoś pomysł na jakiś ciekawy kierunek, z tanimi połączeniami z Singapuru?
 Profil Relacje PM off  

Madera na przedłużony weekend za 1119 PLN 🔥😍 Odkryj rajską perłę Atlantyku 💎🌊 Madera na przedłużony weekend za 1119 PLN 🔥😍 Odkryj rajską perłę Atlantyku 💎🌊
Najsłynniejsza turystyczna polska marka po 105 latach znika na dobre! Tę nazwę kojarzy właściwie każdy Najsłynniejsza turystyczna polska marka po 105 latach znika na dobre! Tę nazwę kojarzy właściwie każdy
#2 PostWysłany: 18 Mar 2013 13:28 

No tak... Ogólne pytanie, ogólna odpowiedź.

To może doprecyzuje: chodzi o inspirację, resztę zrobię sam... jakieś fajne miejsce/aktywność na 3-4dni w okolicach Singapuru:
Malezja, Indonezja, etc.... Np. jakiś chillout na plaży w pięknych okolicznościach przyrody. Nie musi być za free ;), ale rolexa też nie chce sprzedawać... może dlatego że nie posiadam.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Mar 2013 14:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Polecam Langkawi dokad masz bezposrednie loty z Air Asia.
Piekne plaze, dobre jedzenie, przyjazni ludzie.
Nocleg w sungrouplangkawi.com

Jezeli interesuje ciebie szybka wycieczka z Singapuru mozesz udac sie Pulau Batam (Batam Island) i tu nawet nie potrzbujesz lotu a bierzesz ferry z Singapore do Batam (45 minut) do Dumai, Bintan, Pekanbaru lub Medan na Sumatrze.
anulkax7 lubi ten post.
anulkax7 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 18 Mar 2013 15:05 

Wygląda bardzo ciekawie. Wielkie dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Mar 2013 15:11 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
niebieski
polecam z czystym sercem Perhentian Islands. Mozesz leciec do Kota Bharu, stamtad taxi do Kuala Besut i lodka albo pociag z Woodland do Tanah Merah, potem Kuala Besut i lodka. Polecam, no moze troche dluzej niz 3 dni, ja bylam 5.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Mar 2013 15:16 

Kuching i park narodowy Bako. Jeśli lubisz przyrodę to gorąco polecam, miejsce jest wspaniałe.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Mar 2013 15:29 

MaKaM napisał(a):
Lecę w czerwcu do Singapuru i chciałbym stamtąd zrobić jakąś wycieczkę 3-4 dniową.
Chodzi mi po głowie Borneo, ewentualnie, z oczywistości Malezja...
Ma ktoś pomysł na jakiś ciekawy kierunek, z tanimi połączeniami z Singapuru?

Jesli 3-4 dni to Bali bedzie ok.
Sa piekniejsze miejsca i plaze, ale co by jednak nie mowic o Bali to jest to ciekawe miejsce i warte spedzenia tam tych 3-4 dni.
Loty na Bali sa tanie, na wyspie tez mozna tanio przezyc.
Mozna 2 dni polezec na plazy, na jeden dzien pozyczyc skutery i pojezdzic po wyspie.

#8 PostWysłany: 21 Maj 2013 14:06 
Awatar użytkownika

3-4 dni to dobry czas akurat na Kuching: Bako i ewentualnie jeszcze jeden park.

PS. Szukaj lotów z Johor Bahru - to miasto w Malezji przy granicy z Singapurem - loty stamtąd są tańsze.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Cze 2013 17:10 
Awatar użytkownika

Jeśli Indonezja to Bali albo Sumatra (Bukit Lawang) na więcej czasu nie starczy.

#10 PostWysłany: 16 Gru 2014 15:39 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
A polecacie Bintan jako leżakowanie przez 3-4 dni w ramach wypadu z Singapuru.
Czy ktoś może spędzał sylwestra w Azji? Lepiej Singapur czy Kuala Lumpur?
Powoli planuje przyszłorocznego Sylwestra wiec zastanawiam się jak połączyć jakąś miejską impreze z kilkoma dniami lezakowania

#11 PostWysłany: 16 Gru 2014 15:47 

srebrny
bali albo gilli islands :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 12 Kwi 2018 17:18 

Loty: 49
Kilometry: 91 525
Podpinam się pod wątek.
Mamy loty do Singapuru. Będziemy w azji od 10.06 do 25.06. Planujemy spędzić w Singapurze 3-4 dni, resztę gdzieś się wybrać. Będziemy tam z 2 małych dzieci (6 miesięcy i 22 miesiące). Pierwszy nasz pomysł to oczywiście Bali. Czy macie jakieś inne propozycje?
Dlaczego Bali. Bo jest chyba najpopularniejsze w tamtym regionie. Wiem, że najpopularniejsze nie znaczy najładniejsze, najlepsze, ale myślę, że znaczy najbardziej uniwersalne, tzn. nie zawiedziemy się pod kontem plaż, widoków, zabytków, innych atrakcji w tym dla dzieci. Nie mamy czasu oczywiście żeby skakać z miejsca na miejsce, dlatego właśnie Bali i ewentualnie któraś z wysp Gili.

Jakie tanie linie latają z Singapuru? Czy znacie jakieś fajne wyszukiwarki lotów z Singapuru? Czy możecie pomóc w znalezieniu czegoś taniego na Bali w podanym zakresie czasowym?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Kwi 2018 18:40 
Awatar użytkownika

No ta ja podpinam się do tematu...
myślę, że chętnych na zdobycie wiedzy będzie więcej z uwagi na uruchomione połączenie naszego narodowego przewoźnika.
Dzięki temu bezpośrednie loty w Warszawy są dość korzystne cenowo :D
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 12 Kwi 2018 18:52 
Awatar użytkownika

platynowy
Poszukiwania najlepiej zacząć tu (w części "Airlines and destinations"):
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Singapo ... gi_Airport

Lista jest długa i jest z czego wybierać...
Pod koniec czerwca Indonezja może być faktycznie dobrym celem, bo w większości popularnych miejsc w tym kraju będzie pora (z grubsza) sucha, również na Bali. Czy samo Bali jest dobrym wyborem? To już kwestia gustu, oczekiwań i wcześniejszych doświadczeń. Mi się tam niezbyt podobało, ale to tylko moje zdanie.
Nasze lato to również dobry czas na wschodnie wybrzeże Malezji (np. w-py Perhentian).

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
rafal100_2004 uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 12 Kwi 2018 18:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Koniec czerwca dobra pogoda na Bali, i hordy ludzi z Europy (wakacje)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 12 Kwi 2018 19:06 

srebrny
Bali bym sobie darowal, chyba ze przejazdem. Opcji jest mnostwo, bym uderzal w mniej oblegane rejony, lombok i wyspy na wschod od bali, albo borneo. Obok bali jest fajna spokojna wyspa lembongan.
 Profil Relacje PM off
Grzes830324 lubi ten post.

#17 PostWysłany: 13 Kwi 2018 08:32 

Loty: 49
Kilometry: 91 525
Dzięki za link do wikipedi pomógł.
Czyli rozumiem, że najbardziej popularne tanie linie w tamtym regionie to Airasia i Scoot, ewentualnie Jetstar?

A wyszukiwarkę jakąś znacie. Wiecie może czy któraś z linii która lata z Singapuru ma regularne promocje? Coś jak w LOT szalone środy.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 13 Kwi 2018 08:37 

srebrny
airasia

zobacz na ich stronie.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 13 Kwi 2018 08:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Lecę niedługo do Singapuru i stamtąd na 4 dni do Yogyakarty, też będzie co robić.
Z Warszawy lata też Qatar i Finnair, ale z przesiadką i już całe wieki nie mieli promocji na ten kierunek.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 22 Maj 2018 18:06 
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 408 252
złoty
Cześć!
teraz ja podbijam temat. Czasu do wycieczki mam "hoho i jeszcze trochę", jednak to mój styl podróżowania i na długo przed wylotem planuję co dalej.

Padłem ofiarą bezpośrednich lotów do Singapuru z PL. Wybór padł na luty. W samym Singapurze już byłem, traktuję go jak większość ludzi, jako swoisty, wypadowy HUB. W samym SG odświeżę lekko pamięć, pozwiedzam dzień, dwa i.. jazda dalej :).

Wybór jest spory i z tego powodu mam lekki ból głowy. Rozpatruję rożne opcje, różne kraje. Najbardziej zależy nam na średnio zatłoczonych przez turystów miejscach, miłych ludziach wokół, trochę miast, trochę przyrody, trochę mniej, ale jednak też "plażing".

W Malezji w KL i na Borneo już byłem. Troszkę Tajlandii i Laosu również liznąłem. Taki mam charakter, że chciałbym tym razem coś innego. Pytanie co? Może Indonezja? Wszyscy piszą o Bali. Jednak luty to nie jest dobry miesiąc na podróż w te rejony? Zresztą czytając opinie na forum Bali jest troszkę przereklamowane? Co polecacie? Sumatra? Celebes? Małę Wyspy Sundajskie? Mało jest tematów o tych rejonach Indonezji...

Może inne opcje? Znowu uderzyć "w górę?" Kambodża? Wietnam? Filipiny? A może w ogóle podróż w drugą i lot do Birmy?
Rozważam każdą opcję. Loty z SG. przesiadki. Podróż do KL/Johor/Dżakarta i podróż z tych lotnisk?

Byłym wdzięczny za nowe inspiracje :).

EDIT: nie podałem, że termin to 2 tyg

Relacja Brunei, Singapur, Malezja

Ostatnio edytowany przez wasil10, 22 Maj 2018 18:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 105 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość