Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Indonezja - wiza
#61 PostWysłany: 31 Sie 2023 15:32 

Punkty gdzie można przedłużać wizę to chyba w każdej turystycznej miejscówce się znajdują ...
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#62 PostWysłany: 31 Sie 2023 15:39 

srebrny
Chyba - a nawet na pewno - nie masz racji.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 31 Sie 2023 16:03 

miałem na myśli pośredników, aczkolwiek szczegóły mnie nie interesowały nigdy
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 03 Wrz 2023 12:59 

boots napisał(a):
Chyba - a nawet na pewno - nie masz racji.

To gdzie w takim razie przedłużę wizę, którą otrzymałem na lotnisku (następny lot, który planuję to Wietnam-Indie)?
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 03 Wrz 2023 13:14 

srebrny
W Urzędzie Imigracyjnym.
 Profil Relacje PM off
bareja77 lubi ten post.
bareja77 uważa post za pomocny.

#66 PostWysłany: 06 Lis 2023 16:33 
Awatar użytkownika

Loty: 716
Kilometry: 986 186
platynowy
Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z wizą tranzytową OA. Niby taka jest.
Lecę do Jakarty, ale w sumie to ja tej Azji nie lubię, co najwyżej mogę odbędnić Hiltony, których mi brakuje. Ale to lepiej robić w Malezji. W takiej sytuacji przyleciałbym do Jakarty na 2 dni, na kolejne poleciał do Malezji i wrócił na ostatnie do Jakarty. Nie chce mi się bez sensu płacić 70 USD, lepiej 20, chyba żeby od razu polecieć do Malezji i wrócić na 3-4 dni do Jakarty? Wtedy to w ogóle będzie 10 USD, tyle że nie wiem czy A. Asia nie ma jakiegoś innego terminalu i bez przekroczenia granicy/kupienia wizy się nie da
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 07 Lis 2023 08:03 
Awatar użytkownika

Loty: 175
Kilometry: 562 413
niebieski
@pabien jak lecieliśmy w kwietniu do Australii ze stopem tylko na nocleg na Bali to musieliśmy kupić normalną wizę bo wtedy nie były dostępne wizy tranzytowe (zawiesili je chyba przez covid i w kwietniu ich dalej nie było)
pabien uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 07 Lis 2023 10:43 
Awatar użytkownika

platynowy
Dzięki, to tajemnicza wiza. Teraz czytam, że ona zdaje się być dostępna tylko w Jakarcie. Napisałem do nich, zobaczę czy odpowiedzą
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 03 Sty 2024 08:30 

Czy starał się ktoś ostatnio o ewizę do Indonezji przez ich oficjalną stronę? Składam wniosek, ale nie mam linku do płatności, cały czas jest status "DRAFT". JEST również informacja, że wniosek czeka na płatność, ale nie ma żadnego linku do płatności... Może ktoś ostatnio napotkał takie problemy i zna rozwiązanie?!
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 03 Sty 2024 21:33 
Awatar użytkownika

Orientuje się ktoś, czy będzie potrzebna wiza jeżeli mam tranzyt w tego na CGK (ten sam terminal nr 3), ale nie mam boarding passa na kolejny lot? Jest tam może na airside stanowisko tranzytowe? Podróż z bagażem podręcznym
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 09 Sty 2024 08:11 

wydaje mi sie ze przed emigracyjnymi było stanowisko tranzytu ale głowy nie dam. Olej, najwyżej zrobisz wizę w CGK - zajęło nam to ze dwie minuty
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 12 Mar 2024 10:58 

niebieski
Makasaar- bardzo nie miły pan mówiący do jakiego okienka trzeba się udać po wizę. Po otrzymaniu wizy, w kolejnym okienku służby celnej konieczność pokazania biletu powrotnego. Wszyscy jakoś mało uśmiechnięci , do tego jakaś para -chyba z Australii miała poważne kłopoty, zostali zabrani do pokoju obok i jakieś straszne krzyki tam były i pan z Australii bardzo się awanturował… no mało przyjemnie się stało w kolejce…
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 18 Mar 2024 07:17 
Awatar użytkownika

platynowy
@pabien I jak? Udalo Ci sie dostac ta wize tranzytowa?

Niby tu mozna...
https://kemlu.go.id/beijing/en/pages/je ... 1/etc-menu
https://indonesiaairport.com/transit_info/index.htm
A tu juz TRANSIT jest w ramach standardowej wizy:
https://molina.imigrasi.go.id/front/info/evoa
pabien napisał(a):
Dzięki, to tajemnicza wiza. Teraz czytam, że ona zdaje się być dostępna tylko w Jakarcie. Napisałem do nich, zobaczę czy odpowiedzą
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 18 Mar 2024 08:42 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie udało. Zapytałem, Pan w okienku powiedział, że jest tylko normalna wiza, żadnej tranzytowej. Na CGK, oczywiście.
 Profil Relacje PM off
Pecel87 lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#75 PostWysłany: 05 Kwi 2024 19:20 

złoty
@pabien a da się tam legitnie zostać na airside jakby się miało BP w ręku? Z moich kalkulacji wynika, że żeby spiąć dobrze plan to musiałbym 3x kupić wizę na 2 osoby to w ostateczności chyba można spróbować jednej osobie pójść po BP a drugiej zostać na airside.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 06 Kwi 2024 04:58 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie jestem specjalistą od CGK - byłem tam raz. Jednak jeśli nie masz transferu między terminalami to się da. Nie wiem po co masz iść po BP, skoro można samemu się odprawić? Bagaż nadawany na pewno komplikuje sprawę
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 06 Kwi 2024 11:51 

złoty
Leciałem parę razy TR i nie można było się odprawić online: albo trzeba było do okienka albo do kiosku, ale nigdy w aplikacji. Jednak problem rozbija się o terminale w tym wypadku. Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 06 Kwi 2024 12:39 

platynowy
W zeszłym roku odprawiłem się online na Scoot na lot z Indonezji i wygenerowało karty pokładowe i o dziwo były one nawet akceptowane bez problemu na lotnisku.
Ale wiadomo, że różnie to bywa, szczególnie w Azji.
 Profil Relacje PM off
Pecel87 lubi ten post.
Pecel87 uważa post za pomocny.

#79 PostWysłany: 06 Kwi 2024 19:56 
Awatar użytkownika

platynowy
Na loty DO Indonezji czesto i gesto rozne linie nie odprawiają Polaków online, bo chcą sprawdzić na check-in czy zgodnie z timatik'iem podróżny ma bilet wylotowy z Indonezji.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 11 Sty 2025 12:07 

Cześć, trochę odkopię temat. Lecimy w lutym na pierwszą daleką podróż. Będziemy lecieć z Singapuru do Cairns liniami Airasia z przesiadka w Denpasar. Mamy 4h okienka na przesiadkę, bilety są kupione na jeden numer potwierdzenia. Więc stąd pytanie czy jeśli zrobimy odprawę na pierwszy lot do dostaniemy od razu BP na drugi lot tak? Czy wtedy potrzebujemy wizy do Indonezji czy da się jakoś przejść do nowej bramki bez opuszczania lotniska? Chciałam też zapytać czy jeśli odprawiamy się online to czy BP musi być wydrukowany czy wystarczy w telefonie? Lecimy tylko z podręcznym więc może to trochę ułatwi 😅
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość