Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lut 2012 04:54 

Hej,

zauważyłem, że ostatnio bardziej od flightmemory stało się modne flightdiary, niestety nie istnieje bezpośredni sposób na import lotów z jednej strony do drugiej, a ręczne przepisywanie może być męczące. Jest na to sposób, mianowicie należy utworzyć konto na http://openflights.org/ , który ma możliwość importowania z zapisanych stron HTML flightmemory, następnie możemy zapisać backup, który flightdiary przyjmuję (u mnie prawie) bez zarzut.

//Edit
Dobra, nie jest tak słodko. Wizzair eksportuje się jako Wizzair bułgaria, a B738 jako B73X. warto to pozmieniać w excelu przed zaimportowaniem do flightdriary :).
Flightdiary nie radzi sobie też z obliczeniem kiedy było lądowanie, mając podaną godzinę startu i długość lotu, ale to nie jest jakoś tak istotne, bo liczy się w sumie najbardziej długość lotu :).

Lato w Portugalii 🇵🇹 Wycieczka do Nazare od 1388 PLN (✈️+🏨+🚗) Lato w Portugalii 🇵🇹 Wycieczka do Nazare od 1388 PLN (✈️+🏨+🚗)
Tanio i egzotycznie 🔥 Relaks na Mauritiusie za 2782 PLN 😍🏝️ Tanio i egzotycznie 🔥 Relaks na Mauritiusie za 2782 PLN 😍🏝️
#2 PostWysłany: 28 Lut 2012 08:00 

Podpowiedz mi proszę jak to ustawiłeś, że ten obrazek z flightdiary wkleja ci się do postów?, ponieważ jestem z generacji gdzie nie każdy potrafi obchodzić się z komputerem :D

#3 PostWysłany: 28 Lut 2012 08:46 

platynowy
jasek napisał(a):
Jest na to sposób, mianowicie należy utworzyć konto na http://openflights.org/ , który ma możliwość importowania z zapisanych stron HTML flightmemory, następnie możemy zapisać backup, który flightdiary przyjmuję (u mnie prawie) bez zarzut.

Pfff gdybym wiedział to wcześniej.. ja spędziłem 3 wieczory nad ręcznym przepisywaniem moich kilkuset lotów :P

#4 PostWysłany: 28 Lut 2012 09:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak bede mial wiecej czasu postaram sie napisac konwerter, choc nie obiecuje :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Lut 2012 12:40 

hugo1211 napisał(a):
Podpowiedz mi proszę jak to ustawiłeś, że ten obrazek z flightdiary wkleja ci się do postów?, ponieważ jestem z generacji gdzie nie każdy potrafi obchodzić się z komputerem :D

Na flightdoary klikamy w settings, następnie po lewej stronie banner, klikasz active banner, kolejno kopiujesz link poniżej Example code, forum signature, przechodzisz na forum do Zarządzaj profilem, po lewej stronie wybierasz Profil -> Edytuj podpis w miejscu tak jak piszesz wiadomość wklejasz link który wcześniej skopiowałeś na flightdiary, klikasz Wyślij i wszystko gotowe ;)

#6 PostWysłany: 28 Lut 2012 13:37 

Wielkie dzięki :)

#7 PostWysłany: 03 Sie 2012 22:09 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
mam pytanie - mam konto na FlightMemory, wszystkie loty wklepane itd.
Da się jakoś przenieść dane na Flightdiary bez osobnego wklepywania od początku?

#8 PostWysłany: 03 Sie 2012 22:31 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Z tego co pamiętam ktoś się już o to pytał i były jakieś problemy.
Także na 99% nie bardzo.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Sie 2012 22:55 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
http://flightdiary.net/about/faq (6 pytanie)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Sie 2012 23:03 
Awatar użytkownika

jasek napisał(a):
Hej,

zauważyłem, że ostatnio bardziej od flightmemory stało się modne flightdiary, niestety nie istnieje bezpośredni sposób na import lotów z jednej strony do drugiej, a ręczne przepisywanie może być męczące. Jest na to sposób, mianowicie należy utworzyć konto na http://openflights.org/ , który ma możliwość importowania z zapisanych stron HTML flightmemory, następnie możemy zapisać backup, który flightdiary przyjmuję (u mnie prawie) bez zarzut.

//Edit
Dobra, nie jest tak słodko. Wizzair eksportuje się jako Wizzair bułgaria, a B738 jako B73X. warto to pozmieniać w excelu przed zaimportowaniem do flightdriary :).
Flightdiary nie radzi sobie też z obliczeniem kiedy było lądowanie, mając podaną godzinę startu i długość lotu, ale to nie jest jakoś tak istotne, bo liczy się w sumie najbardziej długość lotu :).

nie potrafię wypluć danych z FlightMemory, jakiś pomysł co jest grane?

#11 PostWysłany: 04 Sie 2012 03:13 

Bo z FlightMemory nie da się wyeksportować danych, ale OpenFlights umie je sobie zaimportować z plików HTML.
Po zalogowaniu się do OpenFlights.org wybierz opcję Import. Należy tam załadować pliki HTML z flightmemory, które można uzyskać wchodząc na listę lotów na flightmemory, a następnie w przeglądarce trzeba wybrać opcję PLIK->ZAPISZ (CTRL+S). Jeśli pozycji jest więcej niż jedna strona to postąpić analogicznie dla wszystkich podstron.

#12 PostWysłany: 04 Sie 2012 03:19 

Widzę, że znalazłeś już mój post, ale zamieszczam dla potomnych:
import-lotow-z-flightmemory-do-flightdiary,18,10571

#13 PostWysłany: 04 Sie 2012 09:54 
Awatar użytkownika

jasek,

dzięki wielkie! mam nadzieję, że innym też pomogłeś :)

wyplułam HTMLa z FlightMemory, wczytałam do OpenFlights, wyplułam z niego backup w formacie csv ale Flightdiary tego CSV nie przyjmował... ale wczytałam jeszcze raz i się udało :) dzięki za pomoc.

#14 PostWysłany: 07 Sie 2012 00:30 

No i super, cieszę się :)

#15 PostWysłany: 08 Sie 2012 17:05 
Awatar użytkownika

jasek,
i jak już pewnie zauważyłeś - mam w podpisie banner :P

#16 PostWysłany: 08 Sie 2012 23:30 

Widziałem :). Widzę, też że nawet zaowocowało to wpisem na blogu ;).

#17 PostWysłany: 30 Sty 2013 22:17 
Awatar użytkownika

A czy da się zobaczyć długość pojedyńczego wybranego lotu w kilometrach/milach jak to ma miejsce na flightmemory, czy tylko ogólna suma wprowadzonych?

#18 PostWysłany: 29 Kwi 2013 01:38 

Czy ktoś może wrzucić info jak przenieść loty z FlightMemory na FlightDiary? Istnieje jakiś nie do końca doskonały sposób, ale nie mogę go znaleźć zarówno przez wyszukiwarkę na forum jak i wujka Google.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 29 Kwi 2013 06:48 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
Import lotów z Flightmemory do Flightdiary

#20 PostWysłany: 30 Kwi 2013 10:06 

Dzięki. Nie wiem dlaczego wyszukiwarka mi tego nie pokazała.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 47 gości