Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 112 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 22 Cze 2015 16:59 

Na mapie oznaczone są Reisiterminal A i Reisiterminal B. Te terminale A, B, C, D są rozdzielone w Reisiterminal A? Bo jeśli nie to gdzie na mapie Reisiterminal C i D?
 Profil Relacje PM off  

Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN
Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN
#62 PostWysłany: 22 Cze 2015 17:08 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 735 334
niebieski
Wystarczyło przeszukać zasoby google :)

Terminal D jest po drugiej stronie kanału portowego. A, B to główne, są połączone, C jest trochę przed nimi, z tego co pamiętam obsługuje tylko cargo. Ja do Helsinek płynąłem z A.
Załącznik:
tellinn-port.gif
tellinn-port.gif [ 188.06 KiB | Obejrzany 11718 razy ]
 Profil Relacje PM off
marjuszs uważa post za pomocny.

#63 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:20 

niebieski
Udało się może komuś załapać na jakąś promocję na fińskiej/estońskiej stronie Vikingline przy podróży Tallin-Helsinki-Tallin z samochodem? W tym przypadku oczywiście "nielegalne" zejście z pokładu odpada, więc nie ma opcji skorzystania z rejsów...
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 06 Lip 2015 18:35 

zakupiłem bilet na prom Tallinn-Helsinki w jedną stronę (Viking Line) na stronie http://www.aferry.pl/. Dostałem informację że bilet mogę dopiero otrzymać w porcie. I tutaj moje pytanie czy bilet mogę odebrać parę dni przed rejsem czy jest on wydawany podczas odprawy? Jeżeli jest wydawany wcześniej to gdzie dokładnie mogę go odebrać w Tallinie?
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 06 Lip 2015 18:54 
Awatar użytkownika

niebieski
@slawol92
Coś chyba źle doczytałeś (lub źle napisali). Nie chodzi o bilet a boarding card. Otrzymujesz ją przed rejsem. Nie ma potrzeby odbierania kilku dni wcześniej. Kartę odbierzesz w terminalu z którego odpływa prom.
 Profil Relacje PM off
slawol92 lubi ten post.

#66 PostWysłany: 06 Lip 2015 20:04 

Taką informację dostałem na maila:

"W przypadku rezerwacji internetowych bilety nie sa wydawane przed czasem podrozy.
Jesli nie zostana wydane wczesniej, odbior nastepuje w porcie podczas odprawy.
Kopie tego potwierdzenia emailowego nalezy wydrukowac oraz zabrac ze soba w podroz.
Dla Viking Line, prosze WYDRUKOWAC POTWIERDZENIE TEJ REZERWACJI i wymienic na bilet na odprawie."

A taka widnieje w serwisie po zalogowaniu:

"Bilety i inne dokumenty podróżnicze nie są wydawane do przodu.
Bilety są odbierane z portu, z którego będziesz wypływać. Proszę stawić się na odprawie i wymienić kopie potwierdzenia rezerwacji na dokument podroży."

Stąd było moje pytanie. W takim razie boarding pass otrzymam w terminalu przed wypłynięciem i wystarczy potwierdzenie, które otrzymałem mailowo?
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 06 Lip 2015 20:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, w okienku biletowym dostaniesz boarding pass, a na piętrze jest odprawa.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 08 Lip 2015 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 85
Kilometry: 131 323
witam

czy ktoś mógłby mi pomóc w znalezieniu taniej wycieczki do Helsinek z Tallina dla dwóch osób?
najlepiej wypłynięcie rano (26 lub 27 sierpnia) powrót wieczorem, ewentualnie powrót następnego dnia z noclegiem na promie.

pozdrawiam P.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Prom do Helsinek
#69 PostWysłany: 18 Lip 2015 13:50 

Witam !
Poszukuje promu do Finlandii z Tallina, około 8 - 10 sierpnia. Wiem że temat był już poruszany wcześniej, ale niektóre z porad są już nieaktualne ( temat sprzed 3 lat ). Może znajdzie się ktoś wiedzący jaka jest najtańsza opcja podróży w jedną stronę. Ponoć kursuje jakiś wodolot i inne pływadła. :D
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Prom do Helsinek
#70 PostWysłany: 18 Lip 2015 13:54 

http://www.directferries.co.uk/helsinki ... _ferry.htm
http://www.lindaline.fi/en/
 Profil Relacje PM off
Zuro lubi ten post.
Zuro uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 18 Lip 2015 14:07 

Dzięki :) a jest możliwość nabycie w jakiejś niższej cenie :D z tego co widzę to wychodzi 17 eur. os. przy dwóch podróżujących, byłoby ale ... warto zapytać :D
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 18 Lip 2015 14:10 

To już pytanie do wujka Google. Spróbuj poszukać Grouponów czy innych "special offers".
 Profil Relacje PM off
Zuro lubi ten post.

#73 PostWysłany: 18 Lip 2015 14:25 

Dzięki :) Chyba stanie na lindaline :D

Hah no i mam problem gdyż zarezerwowałem Helsinki - Tallin a chodziło mi o odwrotną relację D: Wie ktoś czy można wgle zmienić trasę, czy trzeba już anulować rezerwację :)
 Profil Relacje PM off
Anonim3 lubi ten post.

#74 PostWysłany: 10 Lis 2015 11:31 

srebrny
Z tego co patrzę obecnie najkorzystniej wychodzi Linda Line. 36 EUR RT. Kiedy może pojawić się rezerwacja kursów na początek stycznia?

Czy na te promy zdarzają się jakieś promocje, rabaty, etc?

#75 PostWysłany: 10 Lis 2015 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 504
Kilometry: 794 574
platynowy
Już teraz możesz rezerwować na twój termin.

Jeżeli tak jak piszesz w innym wątku chcesz płynąć na Suomenlinnę to ten prom w Helsinkach staje najbliżej - praktycznie 300-400 metrów spacerkiem.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 24 Sty 2016 21:32 

zoli napisał(a):
Ja płaciłem za rejs Viking Line w dwie strony z noclegiem w kabinie po 8 euro na osobę.
Myk polega na tym, żeby rezerwować przez stronę fińską po fińsku. Na anglojęzycznej wersji i innych nie ma wszystkich taryf promocyjnych.
Np. jak chcemy płynąć z Helsinek do Tallina to zamiast płacić 30-50 euro za rejs w jedną stronę, najlepiej wziąć tzw MiniCruise - czyli rejs w dwie strony z noclegiem w kabinie teoretycznie bez wychodzenia na ląd w Tallinie. W moim przypadku taki rejs kosztował 8 euro.
Pomimo tego, że wyjście w Tallinie w tej taryfie jest niedozwolone nikt tego nie sprawdza. Więc można sobie wyjść w nocy po przypłynięciu albo jeszcze skorzystać z noclegu i rano przed wypłynięciem - przetestowane działa.
Oprócz promocyjnych cen na MiniCruisy występują też promocje na inne taryfy.
Pozdrawiam
z.

Jaka kartą wykonywales platnosc? Wybralem jezyk finski, ceny rzeczywiscie nizsze ale nie mogę zapłacić za rezerwacje.
Wyskakuje mi błąd i nie moge zaplacic. probowalem dwoma kartami (nie są to karty kredytowe, ale wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu). Z gory dzieki za odp
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 25 Sty 2016 00:41 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
To było dawno temu, więc nie pamiętam, ale chyba wtedy miałem możliwość zapłaty tylko MC debetówką albo MC kredytową.
Ale to było parę lat temu, więc mogło się wszystko u nich pozmieniać.
Sprawdziłem też w potwierdzeniu mejlowym i nie ma informacji o szczegółach płatności.
z.

edit: @banankowski - doszukałem się w historii w banku. To był MasterCard eurowy kantoru Aliora.

#78 PostWysłany: 24 Lut 2016 16:33 

Z koleżanką wybieramy się do Helsinek w sierpniu, i właśnie się zastanawiamy czy teraz już kupować bilety na prom czy poczekać na jakieś promo. Czy zdarzają się w ogóle takie? na dzień dzisiejszy widziałyśmy że w Linda Line jest za 19 €, i podobnie w Eckerö Line. Czy jest szansa że będzie coś taniej? Czy kupować już takie bo bliżej terminu bilety są droższe?
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 24 Lut 2016 16:48 

srebrny
Cena 19 EUR to OW czy RT?

Jeżeli podana cena to OW to jest jeszcze szansa na delikatne obniżki kilku euro. Jeżeli RT - bierz od razu! :)

Im bliżej rejsu tym ceny bardziej rosną. Oczywiście najmniej popularne godziny będą do kupienia po w miarę atrakcyjnej kwocie. Te najlepsze z punktu widzenia jednodniowej wycieczki (poranne i wieczorne) schodzą jednak najszybciej i drożeją.

#80 PostWysłany: 24 Lut 2016 17:06 

W zeszłym tygodniu korzystałem z tallinka za 18E RT. Przy czym Hel-Tll-Hel.
Obecnie za około 10E RT (na tygodniu ) znajdziesz VikingLine.
W sierpniu raczej promocji nie ma, gdyż finowi chętnie korzystają z tego typu atrakcji.

Taniej nie będzie, a czym bliżej terminu tym piątkowo - niedzielne rejsy drozeją.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 112 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość