Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: hostelworld a pomyłka
#1 PostWysłany: 18 Cze 2011 22:16 

Jezeli znalazłem oferte noclegu za 4.20/noc na stronie hostelworld i ją zakupie to mogą oni ową rezerwacje anulować ? Jak nie patrzeć zgodnie z prawem ceną zakupu jest cena podana a więc te 4.20, gdyby tak się stało to mogę jakoś żadac od hostelu lub hostelworld aby moja rezerwacje uwzglednili ? Boję się troche kupować żeby póżniej nie dowalili mi 10 razy więcej za nocleg.hostelw
 Profil Relacje PM off  

Leć na Manchester United 😲 Loty, nocleg w hotelu i bilet na mecz Premier League za 900 PLN Leć na Manchester United 😲 Loty, nocleg w hotelu i bilet na mecz Premier League za 900 PLN
Okazja❗ 11 dni w Sri Lance za 2939 PLN 👙🏖️✈️🧳 Loty z Warszawy i noclegi przy plaży 🤿🏄🌊 Okazja❗ 11 dni w Sri Lance za 2939 PLN 👙🏖️✈️🧳 Loty z Warszawy i noclegi przy plaży 🤿🏄🌊
#2 PostWysłany: 18 Cze 2011 22:26 
Awatar użytkownika

W jakim mieście i jaki hostel? Mogę uznać rezerwację albo będą starać się anulować rezerwację powołując się na pomyłkę.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Lip 2011 14:18 

Właśnie mnie się coś takiego przydarzyło. Wczoraj zarezerwowałem nocleg w Madrycie poprzez f4f (hostelworld) za 5e/noc za pokój 2os (hotel: http://www.g3galeon.com/ ). Mimo potwierdzenia rezerwacji, dziś dostałem maila z hotelu, że wkradł się błąd do systemu i cena za nocleg to nie 5, a 65e - mam zrezygnować bądź zgodzić się na nową kwotę. Chwilę później bookhostels.com wysłał podobną wiadomość wraz z informacją, że mogą oddać depozyt (w razie czego wraz z opłatą manipulacyjną 1.5e, czy owa kwota przepadła bezpowrotnie?).

Macie propozycje co teraz? Udawać, że nie przeczytałem maila i iść do nich z rezerwacją, kłócąc się o swoje? Czy coś takiego raczej nie przejdzie (nie wiem jak się ma rzecz z potwierdzeniem odebrania maila z punktu informatycznego)? Nie wiem też jak jest z regulaminem hostelworld.com, tzn czy potwierdzenie rezerwacji jest ostateczne, czy potem muszę też otrzymać potwierdzenie z zarezerwowanego miejsca. Powiem szczerze, że niezbyt interesuje mnie prośba o upust na nocleg, jaki mogę otrzymać z zaistniałej sytuacji. Pomysły/rady?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Lip 2011 14:32 
Awatar użytkownika

Czemu nie podzieliłeś się tą nowiną na forum? Pisz, że masz potwierdzoną rezerwację i nie akceptujesz jakiekolwiek zmiany.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Lip 2011 15:42 

niebieski
Murdock napisał(a):
Czemu nie podzieliłeś się tą nowiną na forum? Pisz, że masz potwierdzoną rezerwację i nie akceptujesz jakiekolwiek zmiany.

Widzisz Murdock ludzie są "fajni" sami coś wypatrzą, zarezerwują i nikomu nic nie mówią ... a jak się pojawią problemy to szybko na forum z prośbą o pomoc ...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Lip 2011 16:43 

Rezerwacja na hostelworld,Karlovy Vary-pensjonat Fan.
cena 3,99zl za noc od osoby.
Ten sam pensjonat na booking.com z cena wielokrotnie wyzsza.
Potwierdzenie na maila dostalam,ale jest on generowany automatycznie,wiec radosc polowiczna:)
NIe moge sprawdzic,czy pieniadze zeszly mi z konta,bo placilam karta pre-paid z Banku Zachodniego.
Jestem poza krajem i sms z prosba o ostatnie transakcje wraca jako nieprawidlowy,wpisuje +48 2424 i nie dziala niestety.
Przy wpisywaniu numeru karty na stronie rezerwacji nie ma okienka na trzy cyfry zabezpieczajace,nie podalam ich wiec.
W kazdym razie nie mam zadnego maila z hotelu z info o pomylce w cenie.
Przyjazna cena nadal widoczna na hostelworld:)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lip 2011 17:27 

niebieski
No i to mi się podoba :) a okienko do wpisania CVV jest ...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Lip 2011 17:43 

Deliszon: http://kartainternetowa.pl/karta-internetowa.html. Wystarczy się zarejestrować i spokojnie możesz sprawdzić stan konta swojej karty.

Mateusz po co ta złośliwość? Nie wpadłem na pomysł zarejestrowania się na serwisie, z którego wcześniej miałem potrzebę korzystania słownie zero razy :). Poza tym pokój za taką kwotę był dostępny tylko dnia 2.08, a po mojej rezerwacji pozostała jeno jedna sztuka, która wisiała jeszcze przez ok 3 godziny. Nie ma się co dziwić nowym użytkownikom, że wpadają tu tylko zadać pytanie. Myślę, że każdy od tego zaczynał, bo ciężko mi uwierzyć, że ktoś specjalnie się zarejestrował, by poinformować o ciekawej ofercie. Nie wszyscy są podróżnikami czyhającymi na niesamowicie korzystne oferty i trzeba wziąć na to poprawkę. Na tę chwilę chętnie bym pomógł, podlinkował itp, jednak jeszcze wczoraj nawet mi to przez myśl nie przyszło.

Miał ktoś wcześniej taki problem? Ta automatycznie generowana wiadomość jest już 100% potwierdzeniem? Nie pozostaje mi nic innego jak napisać, że nie zgadzam się na nowe warunki i zobaczymy. Tylko teraz czy odpowiedź napisać bezpośrednio do hotelu, czy może i do hotelu i do bookhostels? Dzięki za rady, dam znać gdy coś się wyjaśni.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Lip 2011 17:49 

niebieski
Spoko. Myślę ,że Penzion Fan nie uzna rezerwacji :) to nie jest jakaś sieciówka czy coś w tym stylu, tylko mały pensjonat, nie mniej jednak sam zabukowałem tydzień tam :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Lip 2011 20:57 

Dziekuje za podpowiedz,sprawdzilam stan konta,zaliczka zostala pobrana.
Noclegi zarezerwowane na pazdziernik,wiec poki co,czekam na maila korygujacego,badz anulujacego rezerwacje.
Jesli ktos ma sprawdzona oferte noclegow w Pradze,to prosze rowniez o podpowiedz:)
Tydzien w Czechach trzeba jakos zaplanowac:)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Lip 2011 10:45 

niebieski
deliszon napisał(a):
Dziekuje za podpowiedz,sprawdzilam stan konta,zaliczka zostala pobrana.
Noclegi zarezerwowane na pazdziernik,wiec poki co,czekam na maila korygujacego,badz anulujacego rezerwacje.
Jesli ktos ma sprawdzona oferte noclegow w Pradze,to prosze rowniez o podpowiedz:)
Tydzien w Czechach trzeba jakos zaplanowac:)

Ja mam od 8 sierpnia więc zobaczymy :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Lip 2011 16:15 

niebieski
Hallo,

On The website was bad price.

Price is in euros, not CZK.

Right price is double room 46 euros or 1100 CZK per night, single room 38
euros or 900 CZK per night.

Very sorry and thank you for your understanding.

Penzion FAN
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 17 Lip 2011 21:00 

Dostalam dzis tak samo brzmiaca informacje,przeszlo tydzien po dokonaniu rezerwacji.
Chyba trzeba skierowac zapytanie do hostelworld,co z tym fantem zrobic.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 17 Lip 2011 21:00 

Dostalam dzis tak samo brzmiaca informacje,przeszlo tydzien po dokonaniu rezerwacji.
Chyba trzeba skierowac zapytanie do hostelworld,co z tym fantem zrobic.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 17 Lip 2011 21:28 

niebieski
Ja już napisałem do Hostel World :) może chociaż dadzą jakąś rekompensatę za pomyłkę, bo nawet moich 6 euro zaliczki im nie podaruje :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 19 Lip 2011 15:31 

niebieski
Napisałem do hotelu w niedzielę, że nie zgadzam się na nowe warunki. Zero odpowiedzi. W międzyczasie hotel wypadł z serwisu hostelworld.com. Nie wiem czy pisać znów do hotelu, czy do hostelworld? W ogóle, można by udać się do hotelu, zgodzić się na zapłatę tego co chcą, a potem w ramach procedury chargeback żądać od banku zwrotu pieniędzy, bo przecież potwierdzenie potwierdzeniem i na nim widnieje zupełnie inna, mniejsza kwota.
 Profil Relacje PM off
Promyseusz lubi ten post.
Promyseusz uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 21 Lip 2011 14:38 

niebieski
Ciągle brak kontaktu ze strony hotelu jak i hostelworld ... napisałem do nich po raz kolejny :)

EDIT:

Created by: Hostelworld

Date 21 Jul 2011

The property made a mistake with the rates. It is currently inactive in the system. I am very sorry for this inconvenience, this situation was beyond our control.

Would you like to take the property offer or should we cancel your booking and refund teh deposit you have paid on-line?

Kind Regards,
Anna
Hostelworld.com
 Profil Relacje PM off
Promyseusz lubi ten post.
Promyseusz uważa post za pomocny.

#18 PostWysłany: 24 Lip 2011 23:51 

niebieski
Dostaliście jakieś odp ?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 26 Lip 2011 20:47 

niebieski
Created by: Hostelworld

Date 26 Jul 2011

I am very sorry, but the property refused to honor these rates and therfore has been taken offline.

We can not make them take this booking for this price.

I had to cancel your booking and I have refunded the money you have paid.

Again, i am very sorry for the problem.
Kind Regards,
Anna
Hostelworld.com
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości