Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Cze 2014 19:44 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
niebieski
Czy byl ktos w Ocean Park w Hongkongu? Mamy tylko 4 dni w HK, rodzina 2+2 nastolatki. Czy warto spedzic caly dzien w Ocean park? Dodam, ze podobalo nam sie w Universal Studios w Singapurze a nie podobalo np w Disneylandzie w Orlando (dla malych dzieci).
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🌴🏝️ ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel z all inclusive za 4049 PLN Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🌴🏝️ ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel z all inclusive za 4049 PLN
HIT 🔥 Loty na Mauritius od 1734 PLN 😍✈️🏝️ HIT 🔥 Loty na Mauritius od 1734 PLN 😍✈️🏝️
#2 PostWysłany: 16 Maj 2015 09:16 

Loty: 97
Kilometry: 243 469
Będziemy 2 pełne dni w HK z dwójką dzieci w wieku 5 i 7 lat. Gdzie lepiej spędzić cały dzień: w Disneylandzie czy Ocean Parku?

#3 PostWysłany: 16 Maj 2015 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 589 892
niebieski
Witam,
osobiście postawiłem na Disneyland - w środku tygodnia. I nie żałuję - ponoć to najmniejszy z parków Disneya, ale atrakcji dla dzieciaka i dla nas było na cały dzień - nie wiem czy tak jest tam zawsze ale jak my byliśmy - w czwartek - było zero kolejek - nigdzie się nie czekało dłużej jak 5-10 minutek - także korzystaliśmy po kilka razy z tych atrakcji, które bardziej nam przypadły do gustu. Atrakcyjna była też cena w stosunku do paryskiego parku - nie pamiętam teraz dokładnie bo było to 5 lat temu ale płaciliśmy za osobę dorosłą coś koło 120 PLNow. W parku oprócz karuzel i innych atrakcji oczywiście była możliwość zrobienie zdjęć z postaciami, była parada i na koniec jak się ściemniło przed zamknięciem pokaz sztucznych ogni.
Także polecam.
W ocean Park nie byłem.
TomGSM uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 16 Maj 2015 11:47 

Loty: 97
Kilometry: 243 469
My będziemy w Hong Kongu w piątek, sobotę i kawałek niedzieli. Ze względu na porę deszczową wolę nie kupować biletów na konkretny dzień. Ceny biletów do Ocean Parku są niższe (345HKD dorosły i 173 HKD dziecko) niż do DL (odpowiednio 499 i 355 HKD). Wygląda na to, że cena biletu dla dorosłego do DL przez 5 lat wzrosła o 100%.

#5 PostWysłany: 17 Maj 2015 11:32 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 589 892
niebieski
Sprawdziłem ceny - troszkę skłamałem (a może $ był tańszy i jakoś tak wychodziło):
w lokalnej walucie wstęp był 350 HKD i 250 dla dzieci
co nie zmienia faktu, że było warto
pozdrawiam

#6 PostWysłany: 04 Paź 2015 13:55 

Gdyby ktoś się jeszcze zastanawiał, który wybrać, to dla podróżujących z dziećmi w młodszym wieku ten i ten będzie dobry. W Disneylandzie wiadomo szaleństwo dla maluchów, z kolei w Ocean park mnóstwo zwierząt pandy, pingwiny, delfiny,kangury i inne co też będzie super sprawą. Dla starszych polecałabym bardziej ocean. Duża ilość rollercoasterów, 2 zjeżdżalnie wodne z czego z jednej wychodzi się doszczętnie mokrym,do tego występy delfinów i fok. Jest co robić, teren jest olbrzymi samo obejście wszystkiego zajmuje trochę czasu. Radzę zabrać duuuuużo picia bo w upał ciężko jest wytrzymać bez tego (byliśmy koniec września), w środku jest mcdonalds jak i inne typy restauracji, ale mcdonalds wychodzi najtaniej. Picie w środku, w punkcie w którym kupowaliśmy kosztowało ok.30 dolarów za 0.5 nestea. Byliśmy w czwartek i nie było dużych kolejek, potrafię sobie jednak wyobrazić jakie dzikie tłumy mogą przybywać tam w weekendy. W trakcie naszego pobytu przygotowywali dekoracje halloweenowe, jakąś nową atrakcję z walking dead, niestety nie można jeszcze było wchodzić do środka :<. Ten park zrobił na mnie ogromne wrażenie, chcieliśmy wybrać się jeszcze do Disneya, ale gdy tam dojechaliśmy super pociągiem z oknami w kształcie myszki miki, obejrzeliśmy plan parku, stwierdziliśmy, że nie jest wart swojej ceny w dodatku była to sobota i nie szło igły wetknąć, tyle dzieciaków było.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość