Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Lis 2014 13:21 

Zbanowany
Lotnisko Hamburg Lubeka oglosilo upadlosc, Ryanair wykasowal loty (ceny) z swojego grafika z tego lotniska, otwiera polaczenie z glownego lotniska HAM do Porto i Lizbony.
Lotnisko Hamburg Lubeka przejete zostalo przez chinskich wlascicieli ciekawe co zrobi Wizzair z swoimi lotami z Hamburg Lubeka.
 Profil Relacje PM off  

Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅 Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅
Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
#2 PostWysłany: 06 Lis 2014 12:54 

Możesz podać jakiś link do tej informacji? Nawet na stronie głównej lotniska nie ma o tym wzmianki: http://flughafen-luebeck.de/en/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Lis 2014 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
http://pl.wikipedia.org/wiki/Port_lotniczy_Lubeka
Chociaż ja leciałam na początku lipca i wszystko odbywało się w miarę normalnie,że tak powiem,a i samolot do Gdańska był pełny w obydwie strony.

#4 PostWysłany: 06 Lis 2014 13:46 

niebieski
...a szkoda. Piekne miasto chocby na weekend, zupelnie niedoceniane (co zapewne spowodowalo takie a nie inne konsekwencje).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Lis 2014 14:43 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
Bilety w systemie Wizza są niby do września 2015,ale myślę,że warto skorzystać (tak,jak pisze mój poprzednik wyżej jest to naprawdę piękne miasto),póki to połączenie jeszcze istnieje. Dobre ceny są np. na grudzień (można przy okazji "zaliczyć" jarmark bożonarodzeniowy),styczeń i marzec.

#6 PostWysłany: 06 Lis 2014 15:19 

Ale na stronie wikipedii jest napisane, że lotnisko ogłosiło upadłość 23 kwietnia 2014 roku...
Problemy lotniska są powszechnie znane już od dłuższego czasu. Ja byłam w Lubece w lipcu 2014 i działało bezproblemowo, chociaż trzeba przyznać, że lotów rejsowych stamtąd było niewiele, no i wyposażenie lotniska najwyższej klasy nie jest :lol: . Za to całkiem sporo latało samolotów małych, prywatnych. Potwierdzam, że samolot był zapełniony prawie w całości.
Miasto przepiękne, polecam zwłaszcza standardową wycieczkę, czyli 7 wież.
Lodzia
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Lis 2014 17:42 

Zbanowany
W prawie niemieckim obowiazuje zasada dla prezesa zarzadu (ew. wlasciciela firmy) jesli widzi ze bilans finasowy jest ujemny to musi oglosic upadlosc firmy, jesli tego nie robi a widzi to steuerberater (radca prawny i ksiegowy) danej firmy to ma on obowiazek doniesc do urzedu skarbowego i wdrozyc postepowanie upadlosciowe. Zazwyczaj jesli steuerberater widzi takie przypadki to wypowiada umowe danej firmie aby nie zglaszac tego do urzedu.

Wiekszosciowym udzialowcem portu Blankesee Hamburg byl egipski przedsiebiorca obiecal on rozwoj i rozbudowe portu nic takiego nie nastapilo a wrecz finansowo poplyneli wiec ogloszono upadlosc. Upadla firme przejeli chinscy inwestorzy co zrobia dalej nie wiadomo i dlatego Ryanair podal ze 'lotnisko nie gwarantuje stabilnosci obslugi ich samolotow' wiec wyszli z niego podobnie jak z WMI czy wroca tego nie wiadomo na zime ruszyli z lotniska HAM moze to sie im rozwinie za daleko bylo do tego namioty pod Lubeka.

Moze dlatego ze lotnisko ma taki a nie inny status pokazalo sie wiecej biletow HAM-GDA po 10EUR, ktos probuje ratowac ten interes z strony nowych wlascicieli.

@Gaszpar - nie mam zamiaru pisac poprawnie to sie nie zmieni i tyle, a Ty mozes sobie kasowac do woli moje posty.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość