Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Lut 2024 19:55 

Uprzejmie proszę o pomoc.
Jak wiadomo rejsowanie zalicza się do chorób raczej nieuleczalnych, więc znowu mnie zawiało na MSC. Tym razem Euribia w wersji zupełnie idiotycznej, no ale choroba nie wybiera. Wypłynięcie Southampton wpłynięcie Hamburg 2 dni później. Krótko jakby :D
Mam pytanie do wilków morskich, jak da się w miarę sprawnie ewakuować z Cruise Center Steinwerder ( niby tam zawita stateczek) do dworca autobusowego Hauptbahnhof/ZOB. Statek wg planu jest o 7.00 a Flixbus do Berlina 11:00.
Czasu niby sporo ale internet mąci. Komunikacji miejskiej nie ma, najbliższy przystanek proponują US Landungsbrucken po 53 minutach spaceru. Dla mnie nie ma problemu tylko google każe iść tunelem, więc chyba zonk.
Taxi, jak z doświadczenia wynika, mogą być ogromne kolejki.
Jakieś shuttle busy?
Inne pomysły?
 Profil Relacje PM off  

City break na innym kontynencie 🌏 Marrakesz za 766 PLN ✈️🌅 City break na innym kontynencie 🌏 Marrakesz za 766 PLN ✈️🌅
📍 Na styku tradycji i nowoczesności 🏙️ Loty do Szanghaju (z bagażem) od 1823 PLN ✈️ 📍 Na styku tradycji i nowoczesności 🏙️ Loty do Szanghaju (z bagażem) od 1823 PLN ✈️
#2 PostWysłany: 10 Lut 2024 20:06 

srebrny
@MaxDream - jak widzę w Hamburgu za chwilę będzie najwięcej terminali w różnych częściach miasta. To już chyba trzeci...
W nim akurat nie byłem ale patrząc na google maps, kursuje stamtąd autobus 156B do stacji S-Bahn Veddel. Dalej powinno być już prosto.
Brałeś pod uwagę ten autobus czy z jakichś powodów on odpada ?
 Profil Relacje PM off
MaxDream lubi ten post.
MaxDream uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 03 Mar 2024 23:49 

-- 10 Lut 2024 19:27 --

Nie no, pasuje, każdy autobus mile widziany :)
Wcześniej go nie znalazłem, bo ani google maps ani rome2rio mi go nie pokazał.
Poszperam jeszcze dokładnie, może chodzi o to,że to niedziela rano.
Dzięki za podpowiedź

-- 03 Mar 2024 22:49 --

Dojście piesze do dworca kolejowego/autobusowego jest całkiem w porządku, Zarówno google maps jak i mapy.cz pokazały prawidłowo trase przez Elbtunnel, który jest pieszym i rowerowym tunelem z 1911roku. Z nastoletnim synem zeszło nam ok. 1h15 z przerwą na focenie statku. ( internet liczył 1,5 h) Jak ktoś ciągnie żonę, dziewczynę, kochankę lub teściową z walizką szafy korytarzowej i łazienkowej, to może być trochę męczące. Wtedy, w niedzielę, zostaje opcja taksówek; przed 8 rano było z tysiąc pojazdów.
Lub MSC.
Firma proponowała dojazd ich autobusem w cenie 10 euro od osoby, więc też nieźle.
Autobusy miejskie, jak wspomniał greg2014, są, ale tylko w tygodniu/sobotę i rzadko.

Ostatnio podbity przez MaxDream, 03 Mar 2024 23:49
 Profil Relacje PM off
greg2014 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość