Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Gotówka vs karta
#1 PostWysłany: 03 Lut 2025 03:44 

niebieski
Nie bardzo mogę znaleźć aktualny wątek odnośnie płatności kartami w Dubaju, także w Abu Dhabi.
Pytanie bardziej o to gdzie jednak nadal trzeba mieć gotówkę bo karta nie będzie dostępna.
Podejrzewam, że jakieś małe lokale/restauracje.
Jak to w praktyce wygląda? Planuję 8dni w Dubaju, z wypadem do AD. I zastanawiam się czy będzie dużo okazji do płatności gotówką. Preferuję oczywiście płatności kartami :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Rzymie ☕🍕 Loty piątek-poniedziałek i pobyt w hotelu ze śniadaniami za 1269 PLN 💚🤍❤️ Wakacje w Rzymie ☕🍕 Loty piątek-poniedziałek i pobyt w hotelu ze śniadaniami za 1269 PLN 💚🤍❤️
Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊 Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊
 Temat postu: Re: Gotówka vs karta
#2 PostWysłany: 03 Lut 2025 12:58 

srebrny
Generalnie w większości miejsc zapłacisz kartą, ale np. za autobus z Szardży do Dubaju już nie i tak samo tylko gotówka za autobus z SHJ do Szardży. Uważam, że zawsze trochę miejscowej gotówki trzeba mieć bo nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć. Możesz w odwodzie mieć wypłaty z bankomatów, ale tu już pytanie jaki karty masz żeby to miało sens kosztowy i trzeba sprawdzić które z bankomatów nie pobierają prowizji. No i gotówkę zawsze możesz wydać zamiast płatności kartą jak już będzie koniec wyjazdu, żeby nie wozić jej do domu ;) )
Zeus lubi ten post.

Temat postu: Re: Gotówka vs karta
#3 PostWysłany: 18 Lut 2025 19:31 

niebieski
Po powrocie mogę od siebie dodać.
Użyłem tak naprawdę jedynie na bazarach Deiry. Jacyś sprzedawcy pamiątek czy jakieś lody. Ale chyba było możliwe i kartą zapłacić.
Dodatkowo jeszcze przepłynięcie przez kanał. Nie wiem czy tam jest opcja płatności kartą bo każdy do ręki płaci.
Na Global Village każdy punkt miał płatność kartami.
 Profil Relacje PM off
Peony uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość