Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: GO Los Angeles Card
#1 PostWysłany: 14 Kwi 2017 22:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Szykując się do podróży znalazłam coś takiego w sieci:
http://www.smartdestinations.com/los-an ... llInc=true
Karta Go Los Angeles uprawniająca do zniżek, w tym m.in. wejście do Universal Studios (przy zakupie min. 3-dniowej karty).
Czy ktoś korzystał z tej karty? Czy kupując ją - mam rzeczywiście wejście do Universal w cenie karty?
Koszt jest niemały, ale jeśli planuje się kilka atrakcji, może rzeczywiście wyjść taniej.
Karta jest również a Grouponie :)
Jednie widzę, że Disney nie wchodzi w pakiet, a szkoda.. :) (jadę z dzieckiem)
Wdzięczna będę za jakiekolwiek sugestie, porady:)

Przywitaj wakacje w Maroku 🌴💆🏽 Tydzień w 4* hotelu w Marrakeszu za 2609 PLN Przywitaj wakacje w Maroku 🌴💆🏽 Tydzień w 4* hotelu w Marrakeszu za 2609 PLN
Wypoczynek na Seszelach za 3917 PLN 🏝️ Loty i noclegi w pakiecie 👌 Wypoczynek na Seszelach za 3917 PLN 🏝️ Loty i noclegi w pakiecie 👌
#2 PostWysłany: 15 Kwi 2017 09:27 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 57 620
niebieski
Ja nie byłem, ale będę w Universal Studios i z tego powodu sprawdzam "namiętnie" wszystkie tematy na forum, więc jestem w stanie pomóc. heh

Ostatnio jak czytałem o parkach rozrywki to znalazłem coś takiego :

viewtopic.php?f=761&t=52895
a tam :
jaco027 napisał(a):
I jeszcze jedno. Polecam carde GO LA Card: http://www.smartdestinations.com/los-an ... llInc=true
Nie jest tania, ale zapewnia mozliwosc wejscia do kilkudzisieciu atrakcji od 1 do 7 dni - w tym Universal, Six Flags, Studia filmowe, Aquarium, Legoland, Queen Marrym, Madame Tusauuds, Muzem Hollywod, i wiele innych - szczegoly pod llinkiem. Ja gdybym poszedl do Six Flags za pelna cene, to czulbym sie zwyczajnie oszukany. W karcie Go LA jakos to znioslem.
 Profil Relacje PM off
mayka lubi ten post.
mayka uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 15 Kwi 2017 10:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki kontrol! Ja wrzuciłam w forum Go Los Angeles i nic mi nie wyszukało (nie wpadłam by wpisać Go LA :) )
My będziemy w LA w maju, więc nieco wcześniej, jak już będziemy po - zdam Ci relację :)
Póki co zastanawiam się, czy kupić bilet do US online czy tę kartę Go LA (na pewno nie będziemy kupować na miejscu,bo:
1. dziecko dostanie wariacji,
2. mąż jest niecierpliwy i też dostanie wariacji,
3. mamy rozplanowany pobyt co do dnia (i rezerwuję pod tym kątem hotele), więc nawet jak będzie padał deszcz, to nie za bardzo mam możliwość przesuwania atrakcji..
kontrol lubi ten post.

#4 PostWysłany: 15 Kwi 2017 11:05 
Awatar użytkownika

niebieski
mayka napisał(a):
My będziemy w LA w maju, więc nieco wcześniej, jak już będziemy po - zdam Ci relację :)

Czekam z niecierpliwością heh :)
mayka napisał(a):
Póki co zastanawiam się, czy kupić bilet do US online czy tę kartę Go LA

Karta na pewno się przyda jeśli chcecie odwiedzić inne atrakcję w LA lub być dłużej w tym mieście i wpadać np dwa razy :)
Co do biletów do US to z tego co widziałem można kupić bilet online Anytime czy jakoś tak. I wtedy przyjeżdżacie do US i wchodzicie od razu, bez stania przy kasach. Jedyny minus kupna tego biletu online jest cena bez zniżki (jest taka sama jak przy kupnie w kasach)
mayka napisał(a):
3. mamy rozplanowany pobyt co do dnia (i rezerwuję pod tym kątem hotele), więc nawet jak będzie padał deszcz, to nie za bardzo mam możliwość przesuwania atrakcji..

Mam to samo, cały wypad zaplanowany co do dnia i każdy nocleg już mniej więcej ustalony. :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Kwi 2017 12:25 

Loty: 180
Kilometry: 424 089
niebieski
Nie wiem jakie zniżki Was zadowalają, ale ja czasem korzystałem z serwisu http://www.lmtclub.com Wszystko zależy od dat, nie raz nie ma dużej różnicy, a czasem jest naprawdę duża oszczędność. Na szybko sprawdziłem wejściówki na kwiecień maj i tak jednodniowe wejście jest za 93.80$ (dziecko $88.54), a dwudniowy $108.58 (dziecko 103.53$).

Choć zwykle na oficjalnej stronie parku jest dużo drożej to raz trafiłem na promocję, że w cenie biletu jednodniowego była karta roczna !!! Ja i tak korzystałem raz, ale za to z kartą roczną mogłem kupić bilety współtowarzyszom z 30% zniżką. Dlatego mimo wszystko warto też śledzić oficjalne promocje.

Będę śledził dalej wątek, bo szukam też czegoś do Disneya na lato.
mayka lubi ten post.
mayka uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 15 Kwi 2017 12:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Dla mnie wszystko jedno. Jeśli jest taniej niż na stronie to biorę, bo później i tak będę musiał kupić za normalną stawkę. Więc jeśli ktoś znalazł by jakąś promocję do US na 2 bilety (interesuje mnie najlepiej 8wrzesień, ewentualnie 9wrzesień [ale to sobota]) to proszę dać znać.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Kwi 2017 12:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Póki co - na stronie oficjalnej Universal ceny są: 99 USD za dziecko i 105 za dorosłego (1-dniowe).
Na grouponie GO LA card (3-dniowy, w tym Universal) kosztuje: 161,10 USD dziecko i 184,50 USD dorosły.

W LA planujemy być 3 dni (przylotu nie liczę, bo będziemy wieczorem i ostatniego dnia, bo jedziemy dalej): 15-19.05.
Z atrakcji na te 3 dni planuję: 1 dzień w Disney, 1 dzień po mieście (i tutaj któreś z atrakcji: Hop On-Off bus i albo aquarium, albo Muzeum Natural History lub rejs łódką po porcie?), 1 dzień Universal. Nie wiem, ile dziecko da radę :)

Joker, bez rejestracji w lmtclub nie podejrzę ofert?

#8 PostWysłany: 15 Kwi 2017 13:10 

Loty: 180
Kilometry: 424 089
niebieski
Tak, trzeba być zalogowanym. Ale nie musisz wnosić opłaty członkowskiej 50$, żeby mieć aktywne konto. Jak poszukasz na google LMTClub Free Membership to wyskakują stronki z kodami na darmowe członkostwo. Możesz sprawdzić, kiedyś chodził kod TRIVAGO1, ale nawet jak jest już nieaktualny to powinien gdzieś być już świeży. No i jak już będziesz miała konto to będzie ono aktywne dłużej, ja mam od 3 lat, a rezerwuję coś sporadycznie. Jeśli masz już z góry ustalone sztywne daty to można złapać dobrą cenę na hotel, zwykle bez możliwości darmowej anulacji.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość