Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Gibraltar
#1 PostWysłany: 30 Maj 2025 18:47 

niebieski
W Gibraltarze statek cumuje bezpośrednio przy Terminalu przez który trzeba przejść ( tzn przejść przez sklepy). Zaraz po wyjściu z Terminala czekają busy oferujące wycieczkę na Skałę. Cena wyjściowa to 50 funtów od osoby za przewóz i bilet do rezerwatu ale można utargować do 50 EUR. Od Terminala w ciągu około 20 minut można dojść do Water Gate gdzie rozpoczyna się Main St. Sam spacer Main St. to minimum 30 – 40 minut. Na końcu dochodzimy do dolnej stacji Cable Car. Dalej można dojść do Europa Point. W planie miałem wjazd Cable Car na Skałę ale Costa zrobiła mały przypał. Statek wpłynął o 13 do portu. Zanim zszedłem i dotarłem do dolnej stacji było już po 14 a tutaj setki kłębiących się turystów w 2 kolejkach, dłuższej po odbiór fizyczny zamówionych biletów ( z czego większość to wycieczki statkowe) i nieco krótsza do kupienia biletów. Jako że wszyscy na statku o 19 a tutaj nie mniej niż 2 godziny czekania na wjazd plus czekanie na powrót i sam powrót to mi się czas nie spiął. Wjazd na Skałę pozostawiłem sobie do następnego razu (rejsu) a zwiedziłem wszystko inne co trzeba.
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.
bruce09lili uważa post za pomocny.

Wakacje w Andaluzji 🇪🇸 Loty Lufthansą do Sewilli z 6 miast od 582 PLN ✈️ Wakacje w Andaluzji 🇪🇸 Loty Lufthansą do Sewilli z 6 miast od 582 PLN ✈️
Wycieczka na Cypr za 999 PLN 🌴 Loty + 5* Radisson Beach Resort 😎 Wycieczka na Cypr za 999 PLN 🌴 Loty + 5* Radisson Beach Resort 😎
 Temat postu: Re: Gibraltar
#2 PostWysłany: 30 Maj 2025 21:00 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Widzę że masz ten sam rejs co my się wybieramy w październiku 26 więc dzięki za wszystkie szczegóły.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Maj 2025 22:11 

złoty
I na który wysłałem moich rodziców ;)

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Maj 2025 13:34 

niebieski
@bruce09lili
Rzuciłem okiem na temat rejsy 2026 i faktycznie identyczna trasa ale Costa Diadema. Teraz płynąłem Costa Fortuna i całe szczęście bo to jedna z ostatnich okazji. Właśnie Fortune sprzedali do Margaritaville at Sea i od września 2026 już jej nie ma w Coscie. Do tego są na etapie dogadywania sprzedaży Sereny. Za chwilę Costa zostanie wspomnieniem. Spieszmy się pływać Costą bo za chwilę może jej nie być.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Maj 2025 23:51 

srebrny
@WuWa

bardzo dziwna polityka Carnivala. Chociaż jak ostatnio chciałem pogrzebać w zapowiedziach, bo o każdej linii słychać, że coś zamawia, tylko nie Costa - to w jednym artykule znalazłem, że niby mają zamówić dwa statki. Ale nie wiem na ile to prawda.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Cze 2025 08:21 

niebieski
Carnival dla siebie zamówił 5 nowych do 2033 i 2 dla AIDA do 2031. Dla Costy nic i nie ma szans bo wszystkie stocznie mają pełen portfel do 2033. Nota bene szef Carnival Corp. gdzieś stwierdził że nie będzie inwestował w Costę (chyba że zmienią szefa to wtedy nadzieja).
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Cze 2025 20:20 

srebrny
Mam przedziwne wrażenie, że Carnival próbuje wchłonąć Costę. Na tych statkach, które przejęli (mi. Luminosa na której byłem) próbują zrobić coś na zasadzie serii statków Italian Fun. W rzeczywistości z włoskości pozostały jedynie nazwy pokładów i wystrój wnętrz. Dusza statku i tak była amerykańska i może jakiś mafioso z NY ewentualnie by się poczuł jak u siebie. Jakby nie patrzeć Costa i MSC mają najlepszą ofertę dla rodzin, więc mam nadzieję, że przetrwają.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość